10 λογοι για να μη διαλεξει καποιος linux

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: 10 λογοι για να μη διαλεξει καποιος linux

Δημοσίευσηαπό dtrzG » 10 Ιουν 2010, 00:48

Apopas έγραψε:
Apopas έγραψε:@on3st4b Επίσης, αν έχεις μια τελευταία έκδοση των windows δεν είναι τόσο συχνές οι επανεκκινήσεις (υπάρχουν ακόμα και είναι αδικαιολόγητες για την εποχή μας αλλά όχι όπως παλιά).

Το παίρνω πίσω! Δύο μέρες τώρα τυγχάνει να ασχολούμαι με τα laptop δύο συναδέλφων με windows 7 και το θέμα των επανεκκινήσεων είναι ίδιο και απαράλλαχτο με τις προηγούμενες εκδόσεις των windows. Πίστεψα κι εγώ ότι κάπως θα το είχανε σουλουπώσει αυτό το θέμα αλλά απ' ό,τι φαίνεται, είναι σχεδιαστικό πρόβλημα του μη modularized kernel των windows και δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε σε 10 χρόνια.

Αν θες,δωσε λιγες λεπτομερεις ως προς το τι επαθαν τα μηχανακια.. ;)
while ( ! ( succeed = try() ) );
Άβαταρ μέλους
dtrzG
Ubuntistas
Ubuntistas

IRC: dtrzG
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 10 Ιουν 2010, 02:13

Off topic:
Επίσης, μήπως δεν έχεις απενεργοποιήσει την επιλογή που λέει να κάνει επανεκκίνηση σε περίπτωση κατάρρευσης εφαρμογής; Κάπως έτσι, δεν θυμάμαι καλά, έχω καιρό να μπω στα 7.
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 12 Ιουν 2010, 18:04

dtrzG έγραψε:Αν θες,δωσε λιγες λεπτομερεις ως προς το τι επαθαν τα μηχανακια.. ;)

Το ένα δεν είχε τπτ. Ένα λαπτοπάκι Lenovo ήτανε και ο συνάδελφος ήθελε να βάλει τα windows 7 επειδή είχε vista και ήθελε και προγράμματα, ξέρετε antivirus κλπ κλπ.
Δεν βρήκαν τους drivers για το wi-fi και το bluetooth και έπρεπε να τους κατεβάσω (80 mb κατέβαζα από το internet της δουλειάς που είναι αργό και με είχε ξεσκίσει. Σόνι και καλά πρέπει με τον driver να εγκαταστήσεις και 1223 <<χρήσιμα>> προγράμματα βλέπεις...). Ε σε κάθε driver που εγκατέστησα καθώς και ένα patch για το macafee, ήθελε επανεκκίνηση. Όταν απεγκατέστησα το παλιό του antivirus που είχε λήξει, ζήτησε επανεκκίνηση για να απεγκατασταθεί πλήρως...
Ο άλλος είχε ένα netbook ο καϋμένος που είχε πάρει σε τιμή ευκαιρίας. Ε με το που το πήρε, τα windows 7 δεν μπορούσαν να συνδεθούν ασύρματα (πήγαινε να συνδεθεί και το πετούσαν ένα μήνυμα ότι τα windows δεν ήταν δυνατό να συνδεθούν και να κάνει troubleshooting στο οποίο δεν έβρισκαν τπτ). Δεν με ήξερε καλά και ντρεπόταν να μου το φέρει, όμως το πήγε πίσω (είχε εγγύηση) και μετά από μια βδομάδα του το φτιάξανε... με τη διαφορά ότι όταν του το επέστρεψαν και πήγε σπίτι, διαπίστωσε ότι δεν του δούλευε το bluetooth :lol: . Το ξαναπήγε πίσω και μετά από μια βδομάδα του το ξαναεπέστρεψαν λέγοντάς του ότι έχει πρόβλημα και δεν φτιάχνει και αν θέλει να το στείλουν για επισκευή και ότι θα κάνει κάνα μήνα να γυρίσει. Σε 'κεινη τη φάση μου το έφερε να το δω.
Αυτό χρησιμοποιούσε έναν driver απ' ό,τι είδα ο οποίος ενεργοποιούσε ταυτόχρονα bluetooth και wi-fi οπότε μάλλον έκανε conflict η μία συσκευή με την άλλη. Διαπίστωσα ότι ο τεχνικός του καταστήματος είχε εγκαταστήσει δύο εκδόσεις του driver ταυτόχρονα. Δοκίμασα να απεγκαταστήσω τη μία έκδοση αλλά δεν με άφηνε. Μου έβγαζε ένα μήνυμα λάθους με έναν κωδικό μακρύ σαν το τούνελ της Μάγχης, οπότε αναγκάστηκα να κατεβάσω έναν uninstaller για να το απεγκαταστήσω. Έγινε η απεγκατάσταση τελικά, αλλά το bluetooth δεν δούλευε πάλι. Δοκίμαζα με drivers, παραdrivers και κάτι bluetooth/networks managers αλλά τπτ... Υπέθεσα ότι για να καθαρίσει τελείως το λειτουργικό θα έπρεπε να γίνει format. Δεν είχα εξωτερικό cd-rom και βαριόμουν να ψάχνω πως βάζεις windows 7 από φλασάκι και μια και είχα φάει αρκετό χρόνο με τη σαχλαμάρα του είπα να το ξαναπάει πίσω και να τους πει ποιο είναι το πιθανό πρόβλημα ώστε να του κάνουνε format και να εγκαταστήσουν μία έκδοση του driver. Ε έχει κοντά μια βδομάδα τώρα που λείπει το netbook. Περιμένω να ακούσω αποτελέσματα...
Παρεμπιπτόντως, όποιος τύχει να μου ξαναπεί ότι τα windows7 είναι κατάλληλο λειτουργικό για netbookάκι των δέκα ιντσών, θα θεωρήσω αυτόματα ότι είναι άσχετος από υπολογιστές. Είδα τα χάλια του και τα μάτια μου τα εμπιστεύομαι ακόμα...

Epirotes έγραψε:Off topic:
Επίσης, μήπως δεν έχεις απενεργοποιήσει την επιλογή που λέει να κάνει επανεκκίνηση σε περίπτωση κατάρρευσης εφαρμογής; Κάπως έτσι, δεν θυμάμαι καλά, έχω καιρό να μπω στα 7.

Όχι φίλε μου Ηλία, δεν έψαξα για καμιά τέτοια επιλογή, αλλά δεν έκανε επανεκκινήσεις λόγω κολλήματος εφαρμογής. Στους drivers ζητούσε πολλές φορές επανεκκινήσεις (όχι σε όλους) και στις εγκαταστάσεις/απεγκαταστάσεις κάποιων προγραμμάτων.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

IRC: Apopas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό malos » 12 Ιουν 2010, 18:32

Ένας σοβαρός λόγος να μη βάλει κανείς linux είναι ότι..... είναι τρελό κόλλημα !!!
Επεξεργαστής: AMD Ryzen 9 5900x
Μνήμη Gskill 16gb (2X8gb), 3200 mh, CL 14
Μητρική: Asrock X570 phantom gaming X
Τροφοδοτικό: Corsair 850 platinum
Δίσκος: SSD Corsair MP600 (1 TB)
Άβαταρ μέλους
malos
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 12 Ιουν 2010, 18:40

malos έγραψε:Ένας σοβαρός λόγος να μη βάλει κανείς linux είναι ότι..... είναι τρελό κόλλημα !!!

Το κακό φίλε μου malos, είναι ότι δεν έχεις καθόλου μα καθόλου άδικο... :lol:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

IRC: Apopas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dtrzG » 24 Ιουν 2010, 19:15

Apopas ευχαριστω που εκατσες και εγραψες ολο αυτο το μακρυναρι! Αν και νομιζω πως το διασκεδασες ολο αυτο ετσι ?! Εγω παντως χαιρομαι που ακουω τετοια γιατι συνεχως ακουω οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα με οδηγους,και τους βρισκει μονο του,και φτιαχνει και καφε,και και και.Οσο για το netbook,μιλας για τα Starter ετσι ? Δεν εχω δει χειροτερο πραγμα πραγματικα!Η κολλητη μου τα ειχε και δεν τα αντεχε ουτε αυτη,οποτε και της περασα το ubuntu και ολα δουλευουν ρολοϊ!Υπερεβαλλα ομως γιατι του εβαλα κυβο και φουλ εφφε και εχει καποια κολληματακια..(απο οσο μου λεει γιατι οταν ειναι στα χερια μου ολα δουλευουν οπως θελω!) +1 malos!
while ( ! ( succeed = try() ) );
Άβαταρ μέλους
dtrzG
Ubuntistas
Ubuntistas

IRC: dtrzG
Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ