θα βαζατε ξανα windows ?

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: θα βαζατε ξανα windows ?

Δημοσίευσηαπό ecatodarcus » 13 Οκτ 2010, 18:53

δείχνει εξαιρετικά ενδιαφέρον το συγκεκριμένο πρόγραμμα! θέλω να το δοκιμάσω και εγώ αν και έχω μείνει ικανοποιημένος από το Qcad μέχρι στιγμής.

@ hocico0777 η free έκδοση στην οποία ενδιαφέρεσαι είναι αυτή που λέει στο site "download 10.6.9-1" και μετά σου ζητάει κάποια στοιχεία ή είναι άλλη?

ευχαριστώ
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Λίγο (fortran, html,css) ┃ Αγγλικά: Αρκετά καλά (Advance) ┃ Γερμανικά: Λίγα (B1)
1)Ubuntu 11.10 i386
Προδιαγραφές: Laptop Acer Aspire 5742Z-4629 ⇛ Intel Pentium P6100@2.00Ghz│RAM 2.7 DDR3 SDRAM - 1066 MHz │Intel HD Graphics Dynamic Video Memory Technology 5.0
Άβαταρ μέλους
ecatodarcus
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 13 Οκτ 2010, 19:11

hocico0777 έγραψε:Το BricsCAD δείχνει να είναι καλό,θα δοκιμάσω την free έκδοση (αν και λογικά θα έχει διαφορά με την pro)
Επίσης το autocad στοιχίζει 0 ευρώ εκτός αν είσαι μεγάλη εταιρεία και το αγοράσεις γιατί ούτε καν τα μεσαία μεγέθους τεχνικά γραφεία το έχουν αγορασμένο. :shh:

Να σου πω κατι υποθετικο... καθε μηνα μπαινει το Genuine Windows Software Tool και ψαχνει δεξια και αριστερα... ενας Θεος ξερει τι... Ξαφνικα, σου βγαινει η Μ$ και λεει οτι εχω μια βαση δεδομενων για ολο τον κοσμο με ολα τα σπασμενα προγραμματα που χρησιμοποιουν και εχω και συμφωνιες με τις 10 μεγαλυτερες εταιρειες επαγγελματικων προγραμματων και αυριο το πρωϊ εχουν κλειδωθει ολα τα σπασμενα... Οπως σου κλειδωνει τα σπασμενα παραθυρα...

Χωρια οτι μπορει να βαλουν και τη ΣΔΟΕ στο παιχνιδι για διαφυγοντα ΦΠΑ... ετσι για να βρεις το δικιο σου... Εκει να δεις πικρα τα μεσαια γραφεια...

Εγω δεν εφυγα απο τα παραθυρα γιατι δεν ηταν (για μενα) σταθερα, ουτε ειχα (εχω) σπασμενα προγραμματα. Εχω ακομα και ενα αντιτυπο ΧΡ το οποιο ειναι αγορασμενο (οχι ΟΕΜ εννοω, τα αλλα ειναι ΟΕΜ). Και το MSOffice που ειναι εγκατεστημενο σε τρεις μηχανες ειναι αγορασμενο με 3 θεσεις αδειας.

Αλλα αυτη η ετσιθελικη παραβιαση του προσωπικου μου χωρου μια φορα το μηνα, μου τα'σπασε... ξερετε ποια. Και με αυτα...σπασμενα... δεν ξαναγυριζω στα παραθυρα ουτε με σφαιρες...

Φιλικα

ΜακηςΜ
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό konnn » 13 Οκτ 2010, 19:33

Οσες φορες κ να προσπαθησα να γυρισω,στη χειροτερη τα παραθυρα θα τρεχουν σε εικονικη μηχανη.Μονο κ μονο που για εγκαταστησεις κατι ,θελεις να κανεις 15 ενεργειες με 15 ενοχλητικες ερωτησεις και για να βρεις προγραμματα, προεγκατεστημενα στο λινουξ,ειναι συμαντικοι λογοι.Χωρια π μπορεις να παραμετροποιησεις το συσ. οπως θες.
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Desktop : Ubuntu 16.04 64bit
a Intel Core i3 CPU 530 2.93GHz ‖ RAM 3824 MiB ‖ Intel DH55HC -
b nVidia Device [10de:1040] (rev a1)
c eth0: Intel 82578DC Gigabit Network Connection
3 Notebook : Ubuntu 16.04 64 bit
a Intel Core i3-2365M CPU @ 1.40GHz ‖ RAM 3854 MiB ‖ LENOVO 20197
b Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller
c 5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 2230 ⋮ eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E

Αυτόματη υπογραφή.
Άβαταρ μέλους
konnn
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: konnn
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό hocico0777 » 13 Οκτ 2010, 20:20

Και τι θα κάνει η microsoft και η autodesk? θα κυνηγήσουν νομικά 500 εκ κόσμο ή θα το κάνουν επιλεκτικά? Αυτές είναι δηλώσεις εκφοβισμού που κάνουν για να 'ψαρέψουν' περισσότερο κόσμο να αγοράσει τα προγράμματα τους. Το σωστό βέβαια θα ήταν να έχουν λογικές τιμές για να είναι πιο προσιτά αλλά από τη στιγμη που δεν το καταλαβαίνουν...

@ecatodarcus δεν το εχω κοιτάξει ακόμη.
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: Ubuntu 10.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz │ 2GB │ nvidia gedorce 9600Gt Albatron│
Άβαταρ μέλους
hocico0777
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό hocico0777 » 13 Οκτ 2010, 20:27

ecatodarcus έγραψε:δείχνει εξαιρετικά ενδιαφέρον το συγκεκριμένο πρόγραμμα! θέλω να το δοκιμάσω και εγώ αν και έχω μείνει ικανοποιημένος από το Qcad μέχρι στιγμής.

@ hocico0777 η free έκδοση στην οποία ενδιαφέρεσαι είναι αυτή που λέει στο site "download 10.6.9-1" και μετά σου ζητάει κάποια στοιχεία ή είναι άλλη?

ευχαριστώ

αυτη κατεβάζω κι εγώ τώρα-δεν είδα να έχει καποια άλλη διαθέσιμη.
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: Ubuntu 10.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz │ 2GB │ nvidia gedorce 9600Gt Albatron│
Άβαταρ μέλους
hocico0777
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 13 Οκτ 2010, 20:29

Eπιλεκτικα φυσικα! Θα σκισουν 10 'μεσαια' γραφεια και θα βαλουν σεκιουριταδες στις πορτες να βαλουν στη σειρα τους υπολοιπους που θα τρεχουν πανικοβλητοι να ξεκλειδωσουν τα σπασμενα τους.

Κατι σαν τα μπλοκα της Τροχαιας για τα κρανη... Σταματανε 10 και γραφουν κλησεις και ξαφνικα, ολα τα κρανη πανε απο τον αγκωνα στο κεφαλι...

Και μην μου πειτε οτι δεν γινεται, σε μια αναβαθμιση να βαλουν ενα προγραμματακι να τα ψαξει και μετα βραστα... Σαμπως ειναι ανοιχτου κωδικα οι αναβαθμισεις για να ξερεις τι φορτωνει το καθε security update? Εδω τοσοι ιοι κυκλοφορουν, δεν μπορει η M$ να φτιαξει μια τετοια κομπινα αμα θελει;
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό matthew » 14 Οκτ 2010, 18:49

Όσο υπάρχει ΕΛ/ΛΑΚ δεν ξαναπερνάω window$! 8-)
Γνώσεις Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
matthew
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό jemadux » 16 Οκτ 2010, 00:45

Spoiler: show
MakisM1 έγραψε:
hocico0777 έγραψε:Το BricsCAD δείχνει να είναι καλό,θα δοκιμάσω την free έκδοση (αν και λογικά θα έχει διαφορά με την pro)
Επίσης το autocad στοιχίζει 0 ευρώ εκτός αν είσαι μεγάλη εταιρεία και το αγοράσεις γιατί ούτε καν τα μεσαία μεγέθους τεχνικά γραφεία το έχουν αγορασμένο. :shh:

Να σου πω κατι υποθετικο... καθε μηνα μπαινει το Genuine Windows Software Tool και ψαχνει δεξια και αριστερα... ενας Θεος ξερει τι... Ξαφνικα, σου βγαινει η Μ$ και λεει οτι εχω μια βαση δεδομενων για ολο τον κοσμο με ολα τα σπασμενα προγραμματα που χρησιμοποιουν και εχω και συμφωνιες με τις 10 μεγαλυτερες εταιρειες επαγγελματικων προγραμματων και αυριο το πρωϊ εχουν κλειδωθει ολα τα σπασμενα... Οπως σου κλειδωνει τα σπασμενα παραθυρα...

Χωρια οτι μπορει να βαλουν και τη ΣΔΟΕ στο παιχνιδι για διαφυγοντα ΦΠΑ... ετσι για να βρεις το δικιο σου... Εκει να δεις πικρα τα μεσαια γραφεια...

Εγω δεν εφυγα απο τα παραθυρα γιατι δεν ηταν (για μενα) σταθερα, ουτε ειχα (εχω) σπασμενα προγραμματα. Εχω ακομα και ενα αντιτυπο ΧΡ το οποιο ειναι αγορασμενο (οχι ΟΕΜ εννοω, τα αλλα ειναι ΟΕΜ). Και το MSOffice που ειναι εγκατεστημενο σε τρεις μηχανες ειναι αγορασμενο με 3 θεσεις αδειας.

Αλλα αυτη η ετσιθελικη παραβιαση του προσωπικου μου χωρου μια φορα το μηνα, μου τα'σπασε... ξερετε ποια. Και με αυτα...σπασμενα... δεν ξαναγυριζω στα παραθυρα ουτε με σφαιρες...

Φιλικα

ΜακηςΜ

αυτο που λες Μακη ,
δυστηχως δεν στεκει ,
η MS ξερει ποιος εχει πειρατικο λειτουργικα απλα το αφηνει να υπαρχει πχ στην Ελλαδα ( δεν ξερω αμα το αφηνει και στην Αμερικη ) και κυνηγα τις επιχειρησεις ... ειναι λογω μαρκετιγκ αυτο , οταν το εισοδημα της Ελλαδος ειναι ισαξιο στο να αγορασει μια αδεια windows ή MS office τοτε θα κυνηγησει με τις εταιριες...
βασικα αλλη τιμη εχει εδω τα windoze και αλλη τιμη εχουν στη Σιγκαπουρη / Ινδια και τα λοιπα..
με αλλα λογια : Μας αφηνουν να εχουμε πειρατικα τα windows για ενα χρονικο διαστημα.... μεχρι να μπορει ο καθε ελληνας να μπορει να αγορασει το πιο δημοφιλες bloated ΛΣ
1 Γνώσεις Linux: ✅✅✅✔️✔️ ┃ Προγραμματισμού: ✔️✔️✔️✔️✔️ ┃ Αγγλικών: ✅✅✅✔️✔️
2 Debian Stable (en_US.UTF-8)
3 AMD Ryzen 5 2500U Radeon Vega Mobile Gfx ‖ RAM 16MiB ‖ Dell Inspiron 3585
4 Radeon Vega Mobile Gfx
5 Qualcomm Atheros QCA9377 802.11ac Wireless Network Adapter
Άβαταρ μέλους
jemadux
daemonTUX
daemonTUX

IRC: jemadux
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 16 Οκτ 2010, 01:34

O βοηθος του χασαπη στη γειτονια μου ηρθε περσι κατασκασμενος, γιατι εκανε ενα update και του κλειδωσε η M$ τα παραθυρα (30 μερες προθεσμια του εδωσε, αλλα αυτος δεν εδωσε σημασια...).

Τον παρωτρυνα να βαλει Ubuntu, αλλα προτιμησε να παει στο μαγαζι που του πουλησε το PC με σπασμενα Windows να του τα ξαναφτιαξει... (παλι με σπασμενα).

Εγω περιεγραψα ενα σεναριο πιο τραβηγμενο, αλλα... εδω ειμαστε, να χαζευουμε!
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 16 Οκτ 2010, 01:53

9 χρόνια ήμουν μόνο με Linux. Ε φέτος τον Μάρτη που πήγα στην καινούρια δουλειά αγόρασα ένα netbook σαν εργαλείο και από φόβο μήπως και τα χρειαστώ για επαγγελματικούς λόγους δεν έσβησα τα xp από μέσα αλλά έκανα dual boot με Ubuntu. Το αποτέλεσμα; Σε ένα μήνα μέσα είχαν πάρει πόδι επειδή αποδείχθηκαν παντελώς άχρηστα. :thumbup: Μετά χτυπούσα το κεφάλι μου επειδή ενεργοποίησα τσάμπα το serial key αντί να ζητήσω τα λεφτά μου πίσω...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

IRC: Apopas
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ