Αρνητική στάση μελών του forum απέναντι στη m$ και τα windows

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Αρνητική στάση μελών του forum απέναντι στη m$ και τα window

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 02 Ιούλ 2009, 02:10

Off topic:
sudobash έγραψε:
Και για να απαντήσω και στον τίτλο του θέματος, ναι, είμαι απέναντι από την ms (και κάθε ms) και έχω αρνητική στάση. Γιατί αν ο Fourier είχε πατεντάρει το μετασχηματισμό του, ο Μπιλάκος θα ήταν σε κάποιο δέντρο και θα έτρωγε καρύδες...

+1
Σωστός :thumbup:
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό d_34gl3 » 02 Ιούλ 2009, 02:17

Να σημειώσω ότι όταν έλεγα "έχετε κόμπλεξ με τις άλλες κοινότητες" δεν εννοούσα όλους εδω μέσα και παρότι είναι αυτονόητο μάλλον δεν έγινε κατανοητό.Βέβαια δεν αναφέρθηκε κάποιος στα λεγόμενα μου άμεσα αλλά πιθανόν είχε σκοπό να σχολιάσει αυτό.

Συνεχίζω λέγοντας πως κάποιοι από αυτούς που εννοούσα άλλωστε το παραδέχτηκαν 1-2 σελίδες αργότερα και μάλιστα παραδέχτηκαν ότι τέτοιου είδους απόψεις είναι σκεπτικό δημοτικού.

Φυσικά και υπάρχουν αξιόλογα άτομα εδώ μέσα χωρίς να εξαιρώ κανένα , άλλωστε δεν σας γνωρίζω γι'αυτό και δεν προσπαθώ να σας επιτεθώ ,ούτε να σας αναγκάσω υπόγεια να κάνετε οτιδήποτε.Προσπαθώ να σας δώσω τη δική μου άποψη για το θέμα.

Αλλά αυτό που αντικρίζω όμως σχεδόν με κάνει να νοιώθω υποχρέωση να απαντήσω
bullgr έγραψε:Παιδιά, τα πράγματα είναι απλά... Αυτή είναι η στάση και η άποψή μας για τα windows και δεν πρόκειται να αλλάξει... Σε όποιον αρέσει μένει στο forum...
Ειλικρινά όσο και να προσπαθήσουν κάποιοι να μας συνετίσουν για να μιλάμε πιο κόσμια για τα windows και τα παράγωγα της microsoft, δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα... Είναι σαν να προσπαθείς να πείσεις τους μουσουλμάνους να αποδεχθούν τον χριστιανισμό...
Μην χάνετε άδικα τα λόγια σας...

Δηλαδή καμία ευκαιρία να καταλήξει η συζήτηση σε κάτι καλό μιας και χάνουμε τα λόγια μας και δεν υπάρχει νόημα ύπαρξης της συζήτησης.
Το αστείο είναι ότι βρήκες παράδειγμα για να παρομοιάσεις την διαθεσή σου φίλε bullgr με το αν οι μουλσουμάνοι μπορούν να αποδεχθούν τον χριστιανισμό ή έστω το αντίστροφο.

Δηλαδή ειλικρινά αυτό το γεγονός δεν πιστεύεις ότι είναι τουλάχιστον θλιβερό ? Εδώ και χιλιάδες χρόνια ο κόσμος είναι χωρισμένος ,πιστεύει άλλοτε τυφλά,άλλοτε με φανατισμό και άλλοτε με πραγματική πίστη την θρησκεία που του σέρβιραν όταν ήταν μικρό παιδί με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δεχθεί οτιδήποτε διαφορετικό ως σωστό και προσπαθεί να αφανίσει ο ένας τον άλλο με τους πολέμους στο όνομα αυτής της θρησκείας.Αν αυτή η στάση θεωρείς ότι είναι αξιόλογη και την υιοθετείς τότε νομίζω ότι θα πρέπει να αναθεωρήσεις.
Άβαταρ μέλους
d_34gl3
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 02 Ιούλ 2009, 03:26

ivo έγραψε:@linuxman:
Γιατι τα προβληματα του ubuntu ειναι αλλο πραγμα; Οταν τα windows εχουν προβλημα (αναφερομαι στα προβληματα του ιδιου του λειτουργικου, οπως bugs, και οχι στην πολιτικη της MS) τα βριζουμε, οταν το ubuntu εχει προβλημα ολα καλα, λυνεται.
Μου λες οτι σε ολα σου τα pc εχεις linux. Πραγματικα μαγκια σου (χωρις ειρωνια). Αλλα κοιτα, οταν ειναι να παρω desktop θα βαλω ubuntu γιατι δεν βλεπω τον λογο να δωσω τοσα λεφτα για windows. Οταν ειναι να παρω laptop ομως, οπου τα windows ερχονται μαζι θελεις δεν θελεις, εκει δεν θα βγαλω τα vista εφοσον και κανουν την δουλεια τους. Ναι, συμφωνω οτι ειναι απαραδεκτο να σου τα δινουν με το ζορι, αλλα απο την στιγμη που τα πληρωνω και με εξηπηρετουν δεν θα τα πεταξω επειδη ειμαι linuxας.

Ναι λύνεται , αυτό κάνουμε εδώ και σε άλλα πολλά φόρουμ Ubuntu .
Έχει θα λυθεί και μπορώ να σου πω ότι θα λυθεί πολύ ποιο γρήγορα από τα winblows , θες παράδειγμα για ένα πρόβλημα που θα έχεις και δεν θα βρεις άμεση λύση κάνεις μία αναφορά για bug στο https://launchpad.net/ και σίγουρα θα λάβεις απάντηση ενώ για πρόβλημα στα winblows που θα κάνεις αναφορά και θα περιμένεις να πάρεις απάντηση ?
Σταθερό ναι μπορείς εδώ δεν έχει περιορισμό , άλλα μπορείς να μην πάρεις και στο φορητό Laptop χωρίς sVista! [Τελικά γίνεται;] ναι γίνεται , το άμα κάνουν την δουλεία τους εγώ αμφιβάλω πολύ .
Μην το πληρώσεις , ναι μπορεί να μην πάρεις την πραγματική αξία τους άλλα είναι θέμα στάσης και λογικής επιβολής λες θα σας την σπάσω άλλα θα τα πάρω .
Το έχεις κάνει , μάλλον όχι με αυτά που λες δεν νομίζω .
Είναι δικαίωμα σου να τα κρατήσεις άλλα μην λες ότι δεν μπορείς να τα βγάλεις επειδή το πληρώνεις αυτό εδώ το διάβασες έστω μία φορά

Μάλλον όχι για αυτό λες αυτά , άλλα και πάλη κρατάς εσύ επιλέγεις .
Και τώρα εάν το βαρέθηκες η όχι άλλα εκφράσεις sVista , winblows , παράθυρα και όλα τα συναφή θα υπάρχουν εδώ είτε το θες είτε όχι .
Και μίας και είσαι φοιτητής πληροφορικής θα έπρεπε να καταλάβεις πόσο θα μπορούσαμε να κερδίσουμε σαν χώρα και γενικά Παιδεία στην χώρα μας εάν δεν θα πληρώναμε τις άδειες τον winblows , winblows office , σε λίγο και sVIsta και όλα τα υπόλοιπα , και μην πεις ότι για κάποια πράγματα δεν υπάρχουν αντιστοιχίες υπάρχουν για όλα άμα το θέλουμε , δεν υπάρχουν θα τα φτιάξουμε .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ntinos_ » 02 Ιούλ 2009, 03:34

Off topic:
τι άλλο θα διαβάσω ο άθεος...

το νίμα ξεφεύγει παιδία, και τα 2 λειτουργικά έχουν τα καλά τους και τα κακά τους
ας φτιαχτεί ένα νίμα με τα θετικά και τα αρνητικά του linux και των Windows όστε τα μέλι και μή να ξέρουν και να μαθένουν πάνω και στα 2 λειτουργικά.

το να φτιαχτεί ένα τέτοιο νίμα "γιατι μηλάτε έτσι για τα windows" δεν το βρίσκω και τοσο καλό.
προσωπικά τα windows δεν τα θεορώ άχριστα ή αργά ή κατι άλλο, τα αποκαλώ αυτοκαταστροφικά (σαν τους emo ενα πράμα :P)
και αρκετά τόπικ εδω μέσα δεν τα βρίσκω καλά οπως και σε όλα τα φορουμ βέβαια.

αυτα τα λίγα απο μένα, δεν θέλω να εκφραστώ ελεύθερα γιατι βλέπω να πέφτει καμια πέτρα στο κεφάλι μου :P
Desktop :CPU intel 4400 core 2 duo 2.0Ghz M/b ASUS P5VD2-X GPU MSI GeForce GT 630 4GB RAM 2x1GB single channel 667Mhz DDR2 HDD (SATA)WD 160 GB windows ,(IDE) WD 40GB ubuntu 12.04(IDE), SG 200GB data, (SATA)SG 160GB data
Άβαταρ μέλους
ntinos_
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 02 Ιούλ 2009, 06:51

Η δυναμική του παρόντος νήματος δείχνει ότι υπάρχει σε κάποια μέλη δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι άλλα μέλη αναφέρονται με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς στα παράθυρα γου Μπιλάκου -mea culpa! κι εγώ ανοίκω σ' αυτήν την κατηγορία- και για μένα καλώς εκφράζεται και συζητιέται αυτή η δυσαρέσκεια. Δεν υπάρχει τέλειο λειτουργικό. Όλα έχουν δυνατά κι αδύνατα σημεία κι όλα προσπαθούν να βελτιωθούν στην πορεία. Ο bull_gr μπορεί να εκφράστηκε κάπως ακραία, αλλά η ουσία παραμένει ότι κάτα βάση έχει δίκιο. Το παρόν φόρουμ έχει ως αντικείμενο το Ουμπούντου, την υποστήριξη και διάδοσή του. Αν το διευρύνουμε ώστε να παρέχει και υποστήριξη για λειτουργικά του Μπιλάκου, έχουμε χάσει τον μπούσουλα.

Και δύο παρατηρήσεις γι' αυτά που λέει ο ntinos_: 1. Αυτοκαταστροφικά από που κι ως που; Μια χαρά μηχανή παραγωγής πλούτου έχουν γίνει, κι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει στο άμεσο μέλλον. 2. Εκφράσου ελεύθερα εντός των ορίων και των κανόνων λειτουργίας του παρόντος φόρουμ. Αυτός είναι ή θα πρέπει να είναι ένας από τους σκοπούς κάθε φόρουμ: η ελεύθερη έκφραση και ανταλλαγή απόψεων.

Όσο για τα προβλήματα είναι προβλήματα για τα οποία υπάρχουν ή δεν υπάρχουν λύσεις άσχετα από το λειτουργικό που χρησιμοποιεί κανείς. Και η ανεύρεση λύσεων δεν διαφέρει μεταξύ των λειτουργικών και πολύ. Η διαδικασία είναι για τον μέσο χρήστη περίπου ίδια. Πας βρίσκεις μια ιστοσελίδα, ένα φόρουμ, μια ομάδα συζήτησης που να έχει ως αντικείμενο κάτι σχετικό με το πρόβλημά σου και αναζητάς βοήθεια. Αλλά όπως δεν πας σ' ένα φόρουμ που έχει ως αντικείμενο λειτουργικά του Μπιλάκου να ζητήσεις βοήθεια για ένα πρόβλημα που έχεις στα Λίνουξ έτσι δεν κάνεις και το αντίστροφο.
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 02 Ιούλ 2009, 09:06

d_34gl3 έγραψε:Το αστείο είναι ότι βρήκες παράδειγμα για να παρομοιάσεις την διαθεσή σου φίλε bullgr με το αν οι μουλσουμάνοι μπορούν να αποδεχθούν τον χριστιανισμό ή έστω το αντίστροφο.

Δηλαδή ειλικρινά αυτό το γεγονός δεν πιστεύεις ότι είναι τουλάχιστον θλιβερό ? Εδώ και χιλιάδες χρόνια ο κόσμος είναι χωρισμένος ,πιστεύει άλλοτε τυφλά,άλλοτε με φανατισμό και άλλοτε με πραγματική πίστη την θρησκεία που του σέρβιραν όταν ήταν μικρό παιδί με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δεχθεί οτιδήποτε διαφορετικό ως σωστό και προσπαθεί να αφανίσει ο ένας τον άλλο με τους πολέμους στο όνομα αυτής της θρησκείας.Αν αυτή η στάση θεωρείς ότι είναι αξιόλογη και την υιοθετείς τότε νομίζω ότι θα πρέπει να αναθεωρήσεις.

Θα πρέπει να καταλάβεις ότι ο χώρος μας αποτελείται στη συντριπτική πλειοψηφία από μέλη δογματικά, που δεν θέλουν ούτε καν να ακούνε για microsoft, windows... Και ξαφνικά τι γίνεται; Μας ζητούν να μιλάμε πιο κόσμια και με σεβασμό για τη microsoft και τα windows!!! Δηλαδή όταν το ζητάς αυτό από δογματικά άτομα, τι αντίδραση περίμενες;

Η συμπεριφορά μας και η αντίδρασή μας είναι λογική και ανθρώπινη... Δεν είμαστε εξωγήινοι...

Το πρόβλημα είναι επειδή είμαστε δογματικοί και φανατικοί με το linux και αντιδρούμε αρνητικά με τα windows; Μα σε linux forum βρίσκεσαι, σε κοινότητα που έχει αντικείμενο το linux... Τι αντίδραση περίμενες;

Και εάν το παράδειγμα με τους μουσουλμάνους και τους χριστιανούς σου φαίνεται υπερβολικό, δοκίμασε να ανοίξεις ένα παρόμοιο θέμα στο hellug forum (http://forum.hellug.gr/) και μετά έλα να τα ξαναπούμε...

Για να μην σου αναφέρω άλλες διανομές που είναι άκρως δογματικές (slackware, gentoo, debian), που και μόνο η αναφορά των ονομασιών microsoft & windows τιμωρούνται με θάνατο δια λιθοβολισμού...

Να φανταστείς ότι εμάς που χαρακτηρίζεις φανατικούς, μας κατηγορούν άλλες κοινότητες ότι windowsίζουμε, ότι διαθέτουμε restricted drivers και ότι τείνει η διανομή ubuntu να γίνει σαν τα windows... Φαντάσου δηλαδή όταν χαρακτηρίζεις εμάς φανατικούς, τι είναι οι άλλοι που μας κατηγορούν για αυτά που προανέφερα...

Εμείς τουλάχιστον εδώ μπορεί να είμαστε δογματικοί αλλά δεν φτάνουμε στα άκρα... Οι ubuntu χρήστες είναι λίγο πιο διαλλακτικοί στα ζητήματα windows, απ' ότι άλλες κοινότητες, και γι' αυτό έχουμε κατηγορηθεί ως διανομή... Αλλά υπάρχουν και όρια... Κανείς δεν μπορεί να μας επιβάλλει να εκφραζόμαστε κόσμια για microsoft & windows...
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ivo » 02 Ιούλ 2009, 11:08

@sukoban4ever
Δεν ειπα και δεν νομιζω οτι εδωσα την εντυπωση οτι σκαω να εχω windows και οτι ειμαι φανατικος οπαδος. Αν γινοταν αυτα και για καποιο αλλο λειτουργικο, τα ιδια θα ελεγα.

@bullgr
Μιλησες για μουσουλμανους και χριστιανους:
(δεν θελω να προσβαλλω κανεναν και με κανενα τροπο λεγοντας τα παρακατω, απλως ειναι αυτα που γνωριζω)
μουσουλμανοι: συμφωνα με το Κορανι πρεπει να σεβονται τους υπολοιπους μουσουλμανους και να σκοτωνουν αυτους που πιστευουν σε αλλη θρησκεια.
χριστιανοι: συμφωνα με την Βιβλο πρεπει να σεβονται τους υπολοιπους χριστιανους και να σεβονται επισης και αυτους που πιστευουν σε αλλη θρησκεια.

Εγω προτειμω την δευτερη αποψη. Απο τα λεγομενα σου καταλαβαινω οτι εσυ υποστηριζεις την πρωτη.
(Κανω αυτη την ασκοπη συγκrιση θρησκειων μονο και μονο επειδη το ανεφερες)

@linuxman
Και παλι σου λεω οτι δεν μιλησα για την πολιτικη της MS. Ολοι διαφωνουμε μ'αυτη. ΟΚ, σε εσενα και σε καποιους αλλους δεν αρεσουν τα vista σαν λειτουργικο. Αν, ομως, για τους υπολοιπους που βριζουν τα windows ο μονος λογος που τα βριζουν ειναι η πολιτικη της MS και οχι για τα bugs τους, τοτε ΟΚ. Εγω παντος δεν λεω οτι ειναι μαπα οτι βγαζει η MS μονο και μονο επειδη δεν συμφωνω με την πολιτικη που ακολουθει.
Ναι, ειχα παρακολουθησει την ιστορια του μελους mixasgr και πραγματικα μπραβο του για το κουραγιο του. Εγω, ομως, δεν εχω αυτο το κουραγιο. Ξερω οτι ειναι λαθος αλλα δεν ειμαι διαθετιμενος να τα τραβηξω αυτα. Ξερω οτι δεν προκειται για τα χρηματα, αλλα δεν υπαρχει ουτε οικονομικο οφελος για να το κανω αυτο, μαλλον το αντιθετο. Με αυτα που τραβηξε ο mixasgr και τα εξοδα του, τα τρια χρονια εγγυησης που του εδωσαν τα χρυσοπληρωσε. Ισως να σκεφτομαι εγωϊστικα αλλα εγω δυσκολα θα το εκανα αυτο (και παλι γνωριζω οτι δεν προκειται για τα χρηματα αλλα για την ηθικη ικανοποιηση).
Άβαταρ μέλους
ivo
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 02 Ιούλ 2009, 11:22

ivo έγραψε:@bullgr
Μιλησες για μουσουλμανους και χριστιανους:
(δεν θελω να προσβαλλω κανεναν και με κανενα τροπο λεγοντας τα παρακατω, απλως ειναι αυτα που γνωριζω)
μουσουλμανοι: συμφωνα με το Κορανι πρεπει να σεβονται τους υπολοιπους μουσουλμανους και να σκοτωνουν αυτους που πιστευουν σε αλλη θρησκεια.
χριστιανοι: συμφωνα με την Βιβλο πρεπει να σεβονται τους υπολοιπους χριστιανους και να σεβονται επισης και αυτους που πιστευουν σε αλλη θρησκεια.

Εγω προτειμω την δευτερη αποψη. Απο τα λεγομενα σου καταλαβαινω οτι εσυ υποστηριζεις την πρωτη.
(Κανω αυτη την ασκοπη συγκrιση θρησκειων μονο και μονο επειδη το ανεφερες)

Έχει ξεφύγει εντελώς η κουβέντα μου φαίνεται... Ποιος είπε ότι θέλω να σκοτώσω τους "αλλόθρησκους"; Απλώς δεν θέλω να μου κάνουν υποδείξεις στο πως θα λειτουργώ και θα σκέφτομαι...

Και για να μη μιλάμε αερολογίες, σε προκαλώ να ψάξεις να βρεις δημοσίευση εδώ στο forum που να έχουμε προσβάλλει (σκοτώσει;) χρήστη που έκανε το "λάθος" να ζητήσει βοήθεια για τα windows...

Μπορεί να κράζουμε τα windows & τη microsoft για διάφορα ζητήματα, αλλά ΠΟΤΕ δεν κράξαμε χρήστη εδώ στο forum επειδή χρησιμοποιεί windows... Προσπαθούμε με επιχειρήματα να τον πείσουμε γιατί πρέπει να προτιμήσει ubuntu αλλά ΠΟΤΕ δεν τους φερθήκαμε ανάρμοστα...

Εάν άνοιγες το θέμα ζητώντας εξηγήσεις για τυχόν συμπεριφορές προς χρήστες που χρησιμοποιούν windows, τότε θα ήμουν μαζί σου... Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να κοροϊδεύει και να χλευάζει τον άλλον για τις επιλογές του...

Αλλά εσύ άνοιξες το θέμα ζητώντας εξηγήσεις γιατί κράζουμε τα windows... Έλεος δηλαδή... Κάποια πράγματα τα οποία είναι αυτονόητα για άλλες κοινότητες, εμείς το κάναμε μέγα ζήτημα...
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ilpara » 02 Ιούλ 2009, 11:28

Καταθέτω τις προσωπικές μου σκέψεις:

1. Σκοπός του παρόντος φόρουμ είναι η
ι) διάδοση του Ελεύθερου Λογισμικού και Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα γενικότερα και της διανομής Ubuntu Linux ειδικότερα,
ιι) η τεχνική υποστήριξη (βοήθεια) χρηστών, και
ιιι) η δραστηριοποίηση μελών στο πλαίσιο της κοινότητας (Ανάπτυξη Εφαρμογών ΕΛ/ΛΑΚ / Δοκιμή & Αναφορά Σφαλμάτων / Μεταφράσεις / Βοήθεια Χρηστών / Οργάνωση Εκδηλώσεων / Περιοδικό / κλπ).

2. Ο σκοπός του φόρουμ εξυπηρετείται καλύτερα σε θετικό κλίμα χωρίς φανατισμό και ακραίες θέσεις. Ο Χ χρήστης windows που άκουσε περί linux και σκέφτεται (δεν το έχει ακόμα αποφασίσει) την μετάβαση, θα αισθανθεί πιο άνετα στην κοινότητά μας --και συνεπώς θα υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να δοκιμάσει την μετάβαση, να αντέξει την περίοδο προσαρμογής, και να παραμείνει σε ΕΛ/ΛΑΚ-- όταν βρίσκει καλό κλίμα και φιλικό περιβάλλον με αιτιολογημένα και κόσμια σχόλια για τα windows και όχι όταν διαβάζει ειρωνικά και σκληρά σχόλια για τα windows ...δηλ. για την μέχρι σήμερα ζωή του αφού μέχρι σήμερα ζούσε με windows! Με απλά λόγια: Οι ακραίες θέσεις, οι ειρωνίες, οι εξυπνάδες, κλπ μπορεί να κάνουν αυτούς που τα γράφουν να αισθάνονται καλύτερα, αλλά «διώχνουν» κόσμο. Αντιθέτως, η κατανόηση, τα τεκμηριωμένα και κόσμια σχόλια, το θετικό κλίμα «τραβάνε» κόσμο.

3. Μια σημαντική μερίδα χρηστών linux αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν windows είτε γιατί αυτό ορίζει ο εργοδότης τους, είτε γιατί χρησιμοποιούν επαγγελματικές εφαρμογές που δεν τρέχουν σε linux και δεν υπάρχει αντάξιο υποκατάστατο σε ΕΛ/ΛΑΚ, και αυτό το βιώνουν γραφίστες, μηχανικοί, κλπ, ...για να μην αναφέρω τα παιχνίδια. Αυτό σημαίνει ότι σημαντική μερίδα φίλων του ελεύθερου λογισμικού έχουν είτε dual-boot, είτε και άλλον Η/Υ με windows. Προσωπική μου άποψη είναι ότι στο φόρουμ μας αισθάνονται "σαν στο σπίτι τους" (και είναι καλό αυτό) και συνεπώς καλά θα κάνουν τα μέλη μας να ρωτήσουν και για ένα πρόβλημα στα windows στην ενότητα "Περί Τεχνολογίας" (κάτι που σπάνια συμβαίνει όπως έχει δείξει το ιστορικό του φόρουμ).

4. Κάθε νέος χρήστης linux, και η πλειοψηφία των χρηστών Ubuntu είναι τέτοιοι, είναι λογικό για αρκετούς μήνες κατά την μετάβαση να διατηρούν dual-boot ή και άλλον Η/Υ σε windows, τουλάχιστον μέχρι να εξοικειωθούν με το ubuntu, μέχρι να λύσουν όλα τους τα προβλήματα, μέχρι να προσαρμόσουν την ζωή τους στο τι μπορεί και στο τι δεν μπορεί να γίνει με ΕΛ/ΛΑΚ, δηλ μέχρι να διαπιστώσουν ότι κατά 99% χρησιμοποιούν στην πράξη ubuntu. Αυτή την κρίσιμη μεταβατική περίοδο, προσωπική μου άποψη είναι ότι καλά θα κάνουν οι νέοι χρήστες να ρωτήσουν και για ένα πρόβλημα στα windows στην ενότητα "Περί Τεχνολογίας" (κάτι που σπάνια συμβαίνει όπως έχει δείξει το ιστορικό του φόρουμ), διότι όσο είναι κοντά στην κοινότητα τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες υπάρχουν να εξελιχθούν σε φίλους και σταθερούς χρήστες ΕΛ/ΛΑΚ.

5. Υπενθυμίζω ότι όπως ψηφίσαμε στο ΚΑΝΟΝΕΣ οργάνωσης-λειτουργίας συντονιστών-διαχειριστών:
ilpara έγραψε:σημειώνεται αφενός ότι η άποψη όλων των μελών της κοινότητας, ανεξαρτήτως του ρόλου/καθηκόντων έκαστου, έχει ίση αξία και βαρύτητα
ilpara έγραψε:Συχνά στην απρόσωπη δικτυακή επικοινωνία υπάρχει ο κίνδυνος παρεξηγήσεων. Ως εκ τούτου, οι θέσεις είναι καλό να διατυπώνονται με σαφήνεια και να συζητούνται μόνο πραγματικά γεγονότα, με σεβασμό στους άλλους, και για κάθε λάθος (κατά την άποψη της ομάδας) συμπεριφορά πρέπει να ακολουθείται φιλική υπόδειξη. Συγκεκριμένα ακολουθούμε τα Code of Conduct και Ubuntu Leadership Code of Conduct.
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ivo » 02 Ιούλ 2009, 12:35

bullgr έγραψε:
Έχει ξεφύγει εντελώς η κουβέντα μου φαίνεται... Ποιος είπε ότι θέλω να σκοτώσω τους "αλλόθρησκους"; Απλώς δεν θέλω να μου κάνουν υποδείξεις στο πως θα λειτουργώ και θα σκέφτομαι...

Και για να μη μιλάμε αερολογίες, σε προκαλώ να ψάξεις να βρεις δημοσίευση εδώ στο forum που να έχουμε προσβάλλει (σκοτώσει;) χρήστη που έκανε το "λάθος" να ζητήσει βοήθεια για τα windows...

Μπορεί να κράζουμε τα windows & τη microsoft για διάφορα ζητήματα, αλλά ΠΟΤΕ δεν κράξαμε χρήστη εδώ στο forum επειδή χρησιμοποιεί windows... Προσπαθούμε με επιχειρήματα να τον πείσουμε γιατί πρέπει να προτιμήσει ubuntu αλλά ΠΟΤΕ δεν τους φερθήκαμε ανάρμοστα...

Εάν άνοιγες το θέμα ζητώντας εξηγήσεις για τυχόν συμπεριφορές προς χρήστες που χρησιμοποιούν windows, τότε θα ήμουν μαζί σου... Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να κοροϊδεύει και να χλευάζει τον άλλον για τις επιλογές του...

Αλλά εσύ άνοιξες το θέμα ζητώντας εξηγήσεις γιατί κράζουμε τα windows... Έλεος δηλαδή... Κάποια πράγματα τα οποία είναι αυτονόητα για άλλες κοινότητες, εμείς το κάναμε μέγα ζήτημα...

Και εγω αυτο λεω. Εχει ξεφυγει η κουβεντα. Αλλα αυτο με τις θρησκειες εσυ το αρχησες. Εγω απλως σου απαντησα.
Στο λεω με απλα λογια. Δεν μου αρεσει ο φανατισμος (με την κακη εννοια) για οτιδηποτε, καλο ή κακο. Απο'τι βλεπω εσενα οχι απλα σου αρεσει πολυ το linux (κατι το οποιο ειναι πολυ ομορφο), αλλα εισαι και φανατισμενος με το linux με αποτελεσμα να ακουγονται ασχημα σχολια για τα υπολοιπα λειτουργικα οταν δεν χρειαζεται. Ετσι δημιουργειται αρνητικο κλιμα στο φορουμ. Δηλαδη γιατι πρεπει να λεμε οτι αυτο το λειτουργικο και το αλλο λειτουργικο ειναι βλακεια και ηλιθιοτητα και οχι να λεμε απλως "δεν μας αρεσει", ομορφα και πολιτισμενα. Επισης, καποιοι (οχι εγω) μπορει να προσβληθουν νομιζοντας οτι τους αποκαλουμε βλακες και ηλιθιους απο την στιγμη που χρησιμοποιουν το συγκεκριμενο λειτουργικο.

ilpara έγραψε:
2. Ο σκοπός του φόρουμ εξυπηρετείται καλύτερα σε θετικό κλίμα χωρίς φανατισμό και ακραίες θέσεις. Ο Χ χρήστης windows που άκουσε περί linux και σκέφτεται (δεν το έχει ακόμα αποφασίσει) την μετάβαση, θα αισθανθεί πιο άνετα στην κοινότητά μας --και συνεπώς θα υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να δοκιμάσει την μετάβαση, να αντέξει την περίοδο προσαρμογής, και να παραμείνει σε ΕΛ/ΛΑΚ-- όταν βρίσκει καλό κλίμα και φιλικό περιβάλλον με αιτιολογημένα και κόσμια σχόλια για τα windows και όχι όταν διαβάζει ειρωνικά και σκληρά σχόλια για τα windows ...δηλ. για την μέχρι σήμερα ζωή του αφού μέχρι σήμερα ζούσε με windows! Με απλά λόγια: Οι ακραίες θέσεις, οι ειρωνίες, οι εξυπνάδες, κλπ μπορεί να κάνουν αυτούς που τα γράφουν να αισθάνονται καλύτερα, αλλά «διώχνουν» κόσμο. Αντιθέτως, η κατανόηση, τα τεκμηριωμένα και κόσμια σχόλια, το θετικό κλίμα «τραβάνε» κόσμο.

Αυτο θελω και γω! Να υπαρχει καλο κλιμα στο φορουμ χωρις ειρωνικα σχολια.
Άβαταρ μέλους
ivo
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας