Γιατί με πυροβολείτε? Στην ίδια πλευρά είμαστε. Εγώ απλά αυτό που θέλω να πω είναι να μην είμαστε απόλυτοι σε κάποια θέματα και ότι είναι άνισο να συγκρίνεις κάτι στο οποίο πέφτουν ένα σωρό λεφτά, μέ κάτι που λειτουργεί και αναπτύσσεται εξαιτίας της δημιουργικής τρέλας κάποιων. Αν θέλετε και την προσωπική μου γνώμη, λειτουργεί πολύ καλύτερα από το άλλο. Εξάλλου για τους λόγους που έχουν προαναφερθεί χρησιμοποιώ κι εγώ linux σχεδόν αποκλειστικά τα τελευταία 2 χρόνια που το γνώρισα καλύτερα.
Απαντήσεις λοιπόν:
Για τους ιούς από στικάκια αναφερόμουν σε Win, που δεν τη γλιτώνεις. Εμένα μου δίνουν οι σπουδαστές μου στικάκια να τους περάσω κάποια θέματα και βλέπω τα autorun και τους φακέλους .exe από ιούς που έχουν και τους τα καθαρίζω.
Συμφωνώ με το sokoban για τα όσα λέει για το opensource, και ήταν μεγάλη επιτυχία όποιων κινήθηκαν να συμπεριληφθεί στους καταλόγους του υπουργείου το edubuntu ως εγκεκριμένο λειτουργικό για τα μαθητικά laptop.
Αν δεν ήταν τα παιχνίδια, για ποιό λόγο θα έβγαζαν Τετρα-Πέντα-Επτα- πύρηνους υπολογιστές των 800+ Ευρώ, μνήμες 16GB, Κάρτες γραφικών 2GB που να κοστίζουν 2000 ευρώ! Να μου πεις επεξεργασία ταινιών και εικόνων, και πάλι!
Οι νέοι υπολογιστές είναι εντέχνως γυμνοί. Ξέρω άτομο που αγόρασε laptop και μετά από 2 μήνες που έληξε η δοκιμαστική άδεια του Office, πήγε στο ίδιο κατάστημα και αγόρασε άδεια χρήσης, και μετά από άλλο 1 μήνα που έληξε η άδεια χρήσης του antivirus, πήγε πάλι στο ίδιο κατάστημα και αγόρασε μία κ.ο.κ. Όπως επίσης ξέρω και καμπόσους που ναι αγοράζουν παιχνίδια για PC, για PS2,3, για DS, για PSP, κλπ. Λίγοι, αλλά υπάρχουν.
Εγώ πήρα το laptop και διατήρησα τα Win (αν υπήρχε laptop χωρίς λειτουργικό θα το προτιμούσα, αλλά δεν υπάρχει, και αυτό του e-shop ήταν σχεδόν στην ίδια τιμή μ'αυτό που πήρα) για 5 λόγους! Πρώτον γιατί σύμφωνα με την εγγύηση κατασκευαστή
το λειτουργικό αποτελεί μέρος της εγγύησης και δεύτερον για να μπορώ να υποστηρίζω τεχνικά την αδερφή μου (πρόσφατα την έπεισα να αλλάξει σε linux) και κάνα 2 φίλους που δε βάζουν μυαλό! τρίτον για να έχω ένα άλλο λειτουργικό υποστηρικτικά (*) τέταρτον γιατί έχω πρόβλημα με την έξοδο d-sub και το ubuntu (δε ρυθμίζεται με τίποτα η εξωτερική οθόνη όταν πχ θέλω να δω ταινία) και πέμπτον για να παίζω κάνα παιχνίδι...έστω και trial

! και από εφαρμογές: OpenOffice, audacity, VLC, Stellarium, Firefox (σας θυμίζουν κάτι?).
Στο εξωτερικό επίσης στηρίζουν το ΕΛ/ΛΑΚ, βλ. Γαλλική αστυνομία που έχει ubuntu, η κυβέρνηση της Γαλικίας στην Ισπανία που έχει επίσημη δική της διανομή (trisquel), η Ρωσσία που είναι πρωτοπόρος στο linux, η audi στη Γερμανία και φυσικά η Βραζιλία, αλλά και άλλες πολλές. Εδώ είμαστε στενόμυαλοι.
Όσο για τα μαθήματα των σχολών, εμείς είχαμε ένα μάθημα GIS, όπου στο εργαστήριο διδασκόμασταν τη χρήση του ArcView. ΔΕ μας έδιναν κόπια γιατί κόστιζε κάποια χιλιάρικα, με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνουμε τις ώρες που ήταν ανοιχτό το εργαστήριο να κάνουμε τις εργασίες και να μένουμε πίσω,ενώ θα μπορούσαν να έχουν ένα ωραιότατο opensource ή freeware (GRASS πχ) να κάνουμε κι εμείς τη δουλειά μας. Αλλά τα χάλια της σχολής μου τα έχω γράψει σε άλλο post δε θα τα ξανα-αναφέρω. Όσον αφορά το AutoCAD καθαυτό, ας το σκεφτούν οι καθηγητές της αδερφής μου....
(*) Εννοώ:
1. Είχα ένα πρόβλημα με ένα στικάκι. Το ubuntu δεν το αναγνώριζε και τα win δε μπορούσαν να του κάνουν format. Χρειάστηκε το palimsest, το gparted και η διαμόρφωση των windows σε καμπόσους συνδυασμούς για να το κάνω να ξαναδουλέψει.
2.
viewtopic.php?f=10&t=9526 . Θα το είχα πάει για service!
3. To Wireless δεν είναι υποστηρίζεται πλήρως από το linux, ακόμη!
4. Solaris, δεν υποστηρίζει, freeBSD δεν ξέρω να εγκαταστήσω, mac (να πληρώσω κι άλλα

).
5. Το πλήρωσα που το πλήρωσα...