Μαύρη οθόνη θανάτου» στα Windows 7

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Μαύρη οθόνη θανάτου» στα Windows 7

Δημοσίευσηαπό vagrale13 » 04 Δεκ 2009, 17:43

@tolis_01
Σε παρακαλω παρα πολυ, μην προσβαλεις κανεναν. :idea:
Και διαβασε Προσεκτικα τους Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux

Desktop 1: Mint 13 Maya i386 / Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn i386 (development branch)
CPU: AMD ATHLON II X2 215 │ RAM: 4026Mb │ Graphics Card: GeForce 210 512MB │ LG W2243S : 1920 x 1080
Desktop 2: Ubuntu 12.04 LTS Precise Pangoli i386
AMD Athlon 64 X2 5800+ │ 1024Mb │ nForce 7600 256MB (onboard) | 1024 x 768
Laptop : Sony Vaio VGN-N11m : Ubuntu 14.04Lts Trusty Tahr i386 (Mate desktop)

*Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες
*Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
vagrale13
Freedom
Freedom

Launchpad: vagrale
IRC: vagrale13
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ubuntunoid » 04 Δεκ 2009, 17:45

Παραθέτω για δευτερη φορά σ' αυτή τη συζήτηση απόσπασμα του Apopas γιατι πιστεύω οτι πρεπει να του δώσουμε ιδιαίτερη προσόχη!!!

Apopas έγραψε:Έλα όμως που για τα προβλήματα των windows7 δεν μπορούσε ούτε κάποιος ψαγμένος να βρει λύση αλλά περιμέναν από τη MS να βγάλει το κατάλληλο patch. Επίσης, αν δεις εδώ μέσα οι περισσότεροι έχουν λίγες γνώσεις υπολογιστών και συγκεκριμένα Linux ακόμα λιγότερες. Το γεγονός ότι τους αρέσει να ψάχνονται με την ιδεολογία του ελεύθερου λογισμικού δεν σημαίνει ότι είνια powerusers.

Tεραστια διαφορά αντίληψης μεταξύ ιδιόκτητου και ελεύθερου λογισμικού
Στο πρώτο ο χρήστης αντιμετωπίζεται σαν ενας τύπος με δικαιωματα χρήσης του λογισμικού που δεν ενθαρρύνεται να αποκτησει γνώσεις για αυτό, απλά να μαζεψει δεξιότητες χειρισμού του.
Στο δεύτερο δινεται βάρος στην γνώση και εκμάθηση του λογισμικού που μπορεί σε καποιους να φαίνεται δυσκολότερη ειναι ομως αποτελεσματικότερη μέθοδος και βοηθαει να κατανοείς καλύτερα το όποιο προβλημα και να βρίσκεις ευκολότερα λύσεις.
Απόκτηση Γνώσεων =! Μαζεμα Δεξιοτήτων (και περα από διαφορετικό ειναι και πολύ καλύτερο ;) )
Τελευταία επεξεργασία από ubuntunoid και 04 Δεκ 2009, 17:48, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Επίπεδο Linux: Κάτι ψιλά Προγραμματισμός: Όχι Αγγλικά: Μέτρια
AMD Phenom IIx4 945 3,0 GHz | Nvidia 9500 GT | 4 GB DDR3 RAM | SM2333HD 1920x1080
Debian 7 64bit | Ubuntu 11.10 32bit
Άβαταρ μέλους
ubuntunoid
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 04 Δεκ 2009, 17:46

Apopas έγραψε:
Αυτό είπα εγώ; Εγώ μίλησα απλώς για το γεγονός ότι το malware εκτελείται έυκολα στα windows και προσβάλλει τους υπολογιστές τους εξίσου εύκολα, με αποτέλεσμα να μην αρκεί και να χρειάζεσαι και third party software για να τα αντιμετωπίσεις εν αντιθέσι με το Unix.

Apopas έγραψε:...δεν μπορεί να φτάσει σε ένα unixιακό επίπεδο που ούτε UAC χρειάζεσαι αλλά ούτε επιπρόσθετη προστασία...

Nuff said νομίζω.

Apopas έγραψε:Κάτσε γιατί φάσκεις και αντιφάσκεις. Εσύ πριν έλεγες ότι το Ubuntu μόνο σε μηχάνημα του 2000 παίζει out of the box και τώρα μου λες για 2008...

tolis_01 έγραψε:- Δεν παίζει περίπτωση να δουλέψει το ubuntu out of the box και να έχουν πρόβλημα τα 7 με drivers. Εκτός κι αν μιλάμε για hardware του 2000.

Μετάφραση: Έχεις κάποιο hardware. Μιας που βρισκόμαστε στο 2009, ας υποθέσουμε πως το hardware είναι του 2008/2009 ή γενικά πρόσφατο. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην παίζει κάτι στα w7 και να παίζει στο ubuntu. Πιο πιθανό είναι το αντίθετο.
πχ
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1105826
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+bug/310441
http://forums.opensuse.org/hardware/417 ... orted.html
(μιλάμε για κάρτα ethernet που έχουν 7 στις 10 μητρικές αυτή τη στιγμή. Παίζει μόνο με workarounds που ένας θεός ξέρει αν δουλεύουν στο 9.10 -μπορεί και να διορθώθηκε, δεν ξέρω- )

Αυτό για το hardware του 2000 πάει στην περίπτωση του..... hardware του 2000 :mrgreen: Εκεί ναι, το ubuntu έχει περισσότερες πιθανότητες να λειτουργήσει σωστά, μιας που τα 7 δεν θα τα σηκώνει ένας υπολογιστής τέτοιας χρονολογίας (ούτε το ubuntu θα σηκώνει βασικά. Αλλά θα σηκώνει κανα puppy linux).

Apopas έγραψε:Έλα όμως που για τα προβλήματα των windows7 δεν μπορούσε ούτε κάποιος ψαγμένος να βρει λύση αλλά περιμέναν από τη MS να βγάλει το κατάλληλο patch. Επίσης, αν δεις εδώ μέσα οι περισσότεροι έχουν λίγες γνώσεις υπολογιστών και συγκεκριμένα Linux ακόμα λιγότερες. Το γεγονός ότι τους αρέσει να ψάχνονται με την ιδεολογία του ελεύθερου λογισμικού δεν σημαίνει ότι είνια powerusers.

Παντού υπάρχουν άλυτα προβλήματα. Και στο ubuntu. Και όλα τα άλυτα προβλήματα σχετίζονται πάντα με hardware και ελλειπή υποστήριξη, είτε μιλάμε για windows είτε για linux.
Επίσης, μην ξεχνάς πως ο μέσος χρήστης Η/Υ δεν ξέρει τι είναι το λειτουργικό σύστημα, ούτε ενδιαφέρεται να μάθει (ούτε θα βελτιωθεί κάπως η ζωή του αν μάθει).

Apopas έγραψε:Πότε χλεύασα και ποια αρλούμπα είπα παρακαλώ;

:
Apopas έγραψε:Μόνο κάτι το οποίο θεωρείς ανάξιο να χρησιμοποιείς, έχεις δικαίωμα να χλευάζεις και όχι το αντίθετο.

+
Apopas έγραψε:.....τα vista2.....

+
Apopas έγραψε:Απ' ότι φαίνεται τα vista2 είναι άλλη μια μεγάλη φούσκα με λαμπερό περιτύλιγμα

εδιτ: vagrale13: Δεν πρόσβαλα κανέναν. Όταν κάποιος λέει αστεία πράγματα που δεν ισχύουν δεν μπορώ να μην το παραδεχτώ!
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vagrale13 » 04 Δεκ 2009, 17:57

Θα παρακαλουσα ολα τα υπολοιπα post που θα γινουν
να εχουν σχεση με τον τιτλο του θεματος : Μαύρη οθόνη θανάτου στα Windows 7
Δεν ειναι το καταλληλο θεμα για να συγκρινουμε το Ubuntu με τα παραθυρα,
και να λυσουμε τις οποιες διαφωνιες εχουμε γι'αυτο το θεμα. :idea:

Desktop 1: Mint 13 Maya i386 / Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn i386 (development branch)
CPU: AMD ATHLON II X2 215 │ RAM: 4026Mb │ Graphics Card: GeForce 210 512MB │ LG W2243S : 1920 x 1080
Desktop 2: Ubuntu 12.04 LTS Precise Pangoli i386
AMD Athlon 64 X2 5800+ │ 1024Mb │ nForce 7600 256MB (onboard) | 1024 x 768
Laptop : Sony Vaio VGN-N11m : Ubuntu 14.04Lts Trusty Tahr i386 (Mate desktop)

*Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες
*Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
vagrale13
Freedom
Freedom

Launchpad: vagrale
IRC: vagrale13
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ubuntunoid » 04 Δεκ 2009, 18:04

tolis_01 έγραψε:Επίσης, μην ξεχνάς πως ο μέσος χρήστης Η/Υ δεν ξέρει τι είναι το λειτουργικό σύστημα, ούτε ενδιαφέρεται να μάθει (ούτε θα βελτιωθεί κάπως η ζωή του αν μάθει).

Η λογική σου εδώ είναι εντελώς λάθος. Αν σε μια εποχή που η τεχνολογική αναπτυξη καθορίζει όλο και περισσότερες και σημαντικότερες πτυχές της ζωής μας και η πλειονότητα των ανθρώπων δε γνωρίζει ούτε τα βασικά και δεν το θεωρούμε σημαντικό πρόβλημα τοτε βαδίζουμε σε άκρως επικίνδυνα μονοπάτια.
Aκόμα το να αποκαλεί καποιος τα 7 vista2 και να λέει οτι ειναι φουσκα με λαμπρό περιτύλιγμα δεν είναι χλευασμός Ειναι η πραγματικότητα, όχι οπως την θεωρώ εγώ ή ο Apopas που το εγραψε αλλα η πλειονότητα των ανθρώπων που ειχαν (εστω και μια επιδερμική) επαφή με τα 7.
Μη σου πω οτι και η ίδια η MS κατα βάθος τα ίδια πιστεύει...
Επίπεδο Linux: Κάτι ψιλά Προγραμματισμός: Όχι Αγγλικά: Μέτρια
AMD Phenom IIx4 945 3,0 GHz | Nvidia 9500 GT | 4 GB DDR3 RAM | SM2333HD 1920x1080
Debian 7 64bit | Ubuntu 11.10 32bit
Άβαταρ μέλους
ubuntunoid
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 04 Δεκ 2009, 18:13

tolis_01 έγραψε:
Apopas έγραψε:
Αυτό είπα εγώ; Εγώ μίλησα απλώς για το γεγονός ότι το malware εκτελείται έυκολα στα windows και προσβάλλει τους υπολογιστές τους εξίσου εύκολα, με αποτέλεσμα να μην αρκεί και να χρειάζεσαι και third party software για να τα αντιμετωπίσεις εν αντιθέσι με το Unix.

Apopas έγραψε:...δεν μπορεί να φτάσει σε ένα unixιακό επίπεδο που ούτε UAC χρειάζεσαι αλλά ούτε επιπρόσθετη προστασία...

Nuff said νομίζω.

Αν δεις παραπάνω στο «να μην αρκεί» πρόσθεσα τη λέξη που ξέχασα και έβαλα «να μην αρκεί το UAC».
Για το ούτε UAC χρειάζεσαι έχεις δίκιο. Άλλο εννοούσα αλλιώς το έγραψα. Είχα στο νου μου τα προειδοποιητικά μυνήματα των Vista. Πάντως ναι έχεις δίκιο. Όπως το παράθεσα καλά έκανες και το κατάλαβες όπως το κατάλαβες.

Apopas έγραψε:Κάτσε γιατί φάσκεις και αντιφάσκεις. Εσύ πριν έλεγες ότι το Ubuntu μόνο σε μηχάνημα του 2000 παίζει out of the box και τώρα μου λες για 2008...

tolis_01 έγραψε:- Δεν παίζει περίπτωση να δουλέψει το ubuntu out of the box και να έχουν πρόβλημα τα 7 με drivers. Εκτός κι αν μιλάμε για hardware του 2000.

έγραψε:Μετάφραση: Έχεις κάποιο hardware. Μιας που βρισκόμαστε στο 2009, ας υποθέσουμε πως το hardware είναι του 2008/2009 ή γενικά πρόσφατο. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην παίζει κάτι στα w7 και να παίζει στο ubuntu

Έχω δει ότι με τα Vista δεν ίσχυσε κάτι τέτοιο και ας έταζε η MS το αντίθετο, οπότε κρατάω μια πισινή και για τα windows7 αντί να λέω μεγάλα λόγια.
Νωρίς είναι ακόμα, θα δείξει η πορεία αν ισχύει τελικά ή όχι.

έγραψε:
Apopas έγραψε:Πότε χλεύασα και ποια αρλούμπα είπα παρακαλώ;

:
Apopas έγραψε:Μόνο κάτι το οποίο θεωρείς ανάξιο να χρησιμοποιείς, έχεις δικαίωμα να χλευάζεις και όχι το αντίθετο.

+
Apopas έγραψε:.....τα vista2.....

+
Apopas έγραψε:Απ' ότι φαίνεται τα vista2 είναι άλλη μια μεγάλη φούσκα με λαμπερό περιτύλιγμα

Θεωρείς αρλούμπα δλδ τη γνώμη μου για το πότε πρέπει να χλευάζεις κάτι και πότε όχι; Άρα συμφωνείς με το πως το βλέπει ο Epirotes. Δικαίωμά σου. Έλα όμως που εγώ δεν θεωρώ αρλούμπες ότι δεν είναι σύμφωνο με τα δικά μου κριτήρια εν αντιθέσι με 'σενα. Μάλλον δεν είσαι κατάλληλος για διάλογο.
Για τα Vista2 ε δεν είναι δικός μου ορισμός. Αυτό ήτανε το όνομά τους πριν καταλήξει η MS στα windows7 όπως ήταν και longhorn πριν καταλήξει στα vista. Στο κάτω κάτω συνέχεια των vista είναι, και πάνω στην τεχνολογία τους βασίστηκαν.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

IRC: Apopas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 04 Δεκ 2009, 18:18

Off topic:
http://www.computerworld.com/s/article/9117098/Microsoft_sticks_with_Windows_7_for_next_OS

Windows 7 ήταν πάντα το codename ;)
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 04 Δεκ 2009, 18:19

tolis_01 έγραψε:εδιτ: vagrale13: Δεν πρόσβαλα κανέναν. Όταν κάποιος λέει αστεία πράγματα που δεν ισχύουν δεν μπορώ να μην το παραδεχτώ!

Το ίδιο δεν νομίζεις ότι θεωρούν κάποιοι χρήστες και για δικές σου απαντήσεις; Το ίδιο αστείες μου φαίνονται σ'εμένα και στο φίλο που κάθεται δίπλα μου. Τουλάχιστον φροντίζουυμε να εκφραζόμαστε καλύτερα αντί να αποζητούμε μόνο τον διαπληκτισμό και την χλεύη.

tolis_01 έγραψε:Off topic:
http://www.computerworld.com/s/article/9117098/Microsoft_sticks_with_Windows_7_for_next_OS

Windows 7 ήταν πάντα το codename ;)

Αυτό είναι περσινό. Τα windows7 ξεκίνησαν να κατασκευάζονται από το 2007.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 04 Δεκ 2009, 18:24

Apopas έγραψε:
Το ίδιο δεν νομίζεις ότι θεωρούν κάποιοι χρήστες και για δικές σου απαντήσεις; Το ίδιο αστείες μου φαίνονται σ'εμένα και στο φίλο που κάθεται δίπλα μου. Τουλάχιστον φροντίζουυμε να εκφραζόμαστε καλύτερα αντί να αποζητούμε μόνο τον διαπληκτισμό και την χλεύη.

Off topic:
Α, μιλάς για χιούμορ και προσωπικές απόψεις. Sorry, νόμιζα πως μιλάμε για γεγονότα!
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 04 Δεκ 2009, 18:29

tolis_01 έγραψε:Off topic:
Α, μιλάς για χιούμορ και προσωπικές απόψεις. Sorry, νόμιζα πως μιλάμε για γεγονότα!

Off topic:
Μπα για γεγονότα μίλησα με άλλα μέλη του forum που ασχολήθηκαν μ'αυτά. 8-)

Επεξεργασία προς απάντηση σε προηγούμενο post: http://www.infoworld.com/d/hardware/hp-says-windows-7-compatible-printer-drivers-are-coming-soon-686
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ