@clepto
clepto έγραψε:στον υπολογιστή μου δεν έχω υποδοχή hmdi αλλά αυτή για να συνδέουμε οθόνες υπολογιστή, υπάρχει κάποιος τρόπος να συνδεθώ με τηλεόραση; κάποιο βίσμα ξέρω εγώ
Οπότε στον Η/Υ έχεις το συνηθισμένο βύσμα VGA. Υπάρχουν τηλεοράσεις που έχουν υποδοχή VGA όπως αυτές των κλασσικών οθονών Η/Υ. Αν η τηλεόραση είναι παλαιότερης τεχνολογίας θα έχει υποδοχή scart. Αναζήτησε για «vga to hdmi», «vga to scart» όπου θα βρεις καλώδια αλλά και διάφορους μετατροπείς (hub)
Υπάρχει και το βύσμα DVI όπου είναι «ανώτερο» από VGA.
@bobos73
bobos73 έγραψε:Παιδιά έχω κάτι περίεργες απορίες. Γιατί ένας σέρβερ χρειάζεται δυο επεξεργαστές? Το λειτουργικό τους διαχειρίζεται και τους δυο? Αν φορτώσεις σε μια μητρική με δυο επεξεργαστές το λειτουργικό desktop θα τους αναγνωρίσει τους επεξεργαστές? Μπορεί αυτό το λειτουργικό να τους δουλέψει? Πρακτικά ποιες είναι οι διαφορές από μια πλακέτα με έναν επεξεργαστή?
ΥΓ. οι απορίες μου, αφορούν την ύπαρξη και λειτουργία των μητρικών με δυο επεξεργαστές.
Δεν είναι απαραίτητο ένας εξυπηρετητής(server) να έχει δύο επεξεργαστής. Τον χαρακτηρισμό «εξυπηρετητής» τον παίρνει για το λόγο λειτουργίας του. Εξυπηρετεί («σερβίρει»). Και ένα desktop μηχάνημα λέγετε έτσι επειδή προορίζεται για τέτοια χρήση.
Τώρα φυσικά για ένα μηχάνημα που πραγματοποιεί «βαριά» δουλειά εξυπηρετητή (server) πχ για την γοογλε (όχι για μια σελίδα που έχω ανεβάσει εγώ) θα ήταν τεράστιας σημασίας να έχει αυτό που αναφέρεις. Γενικά να υπάρχουν πολλοί και ισχυροί πυρήνες (cores).
Το «λειτουργικό server» που αναφέρεις, πχ το Ubuntu/Linux server που γνωρίζω καλύτερο, δεν είναι τίποτα παραπάνω από αυτό του Desktop με τη διαφορά ότι ο πυρήνας Linux έχει τροποποιηθεί (μεταγλωττιστεί) για να πιο αποτελεσματικά για χρήση εξυπηρετητή. Όπως το αντίστοιχο για desktop. Υπάρχει βέβαια και η διαφορά με το λογισμικό που έρχεται με την κάθε έκδοση, αλλά αυτό δεν έχει και τόση ουσιαστική σημασία. Είναι περισσότερο για ευκολία. Αν δεις στο Κέντρο λογισμικού Ubuntu υπάρχουν και οι πυρήνες server.