φοιτητικο λαπτοπ

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: φοιτητικο λαπτοπ

Δημοσίευσηαπό mangelasakis » 16 Σεπ 2012, 15:48

kriti έγραψε:Off topic:
Της εβαλα και το gnome αλλα μεχρι εκει μην την μπερδεψω περισσοτερο! Ισως αργοτερα αν και εγω με το kde δεν καταφερα παρα τις προσπαθειες μου να εξοικειωθω ποτε.
Και κατι αλλο στο Gnome εχω καποια applets οπως στην φωτο στην μπαρα γινεται να προστεθουν στο Unity?

Επίσης στο gnome-shell μπορείς να εγκαταστήσεις διάφορα extensions από την παρακάτω σελίδα https://extensions.gnome.org/
Η διαδικάσία είναι πάρα πολύ απλή:
1)βρίσκεις το extension που θέλεις με βάση την περιγραφή.
2)πατάς πάνω του ώστε να ανοίξει το παράθυρο με τις περισσότερες πληροφορίες
3)αν όντως είναι αυτό που χρειάζεσαι αριστερά από τον τίτλο του ονόματος του extension απλά το ενεργοποιείς κάνοντας το κουμπί OFF -> ΟΝ
4)και τέλος αφού σου εμφανίσει το παράθυρο για επιβεβαίωση πατάς accept και αυτό ήταν.

Με τον ίδιο τρόπο μπορείς να τα απεγκαταστήσεις κιόλας δηλαδή κάνοντας το ON -> OFF..
Spoiler: show
Linux: 5ετής χρήση ┃ Προγραμ: μόνο C προς το παρών ┃ Αγγλικά: Μέτριος προς καλός
Desktop:
Ubuntu gnome 14.04 amd64 - Debian testing amd64
CPU: 4x AMD Phenom II X4 955 ‖ RAM 8000 MiB ‖ Gigabyte GA-MA785GT-UD3H
[Radeon HD 4200] Radeon HD 7750 ⎨1002:9710⎬
RTL8111/8168B PCI ⎨10ec:8168⎬ (rev 02)
Laptop:
Ubuntu gnome 14.04 amd64
4x Intel Core i3 M 330 2.13GHz ‖ RAM 3628 MiB ‖ Sony Corporation VPCEB1J1E
Intel VGA [8086:0046] (rev 02)
eth0: [11ab:4381] (rev 11) ⋮ wlan0: AR9285 [168c:002b] (rev 01)
mangelasakis
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eliasps » 16 Σεπ 2012, 15:52

mangelasakis έγραψε:Επίσης στο gnome-shell μπορείς να εγκαταστήσεις διάφορα extensions

Off topic:
Τελευταία, όταν εγκατέστησα το gnome-shell και κάποια extensions, παρατήρησα ότι υπάρχει μία μικρή καθυστέρηση στην ανταπόκριση της Hot Corner.
Ενώ παλιότερα όταν πήγαινα το ποντίκι επάνω, η ανταπόκριση ήταν στιγμιαία, τώρα καθυστερεί περίπου κατά 1/2 ή 1/3 του δευτερολέπτου.
Ξέρω ακούγεται λίγο, αλλά η διαφορά είναι αισθητή εώς και ενοχλητική.
Έχει κανείς καμία ιδέα για το τί μπορώ να κοιτάξω για να το διορθώσω;
Μην ανοίξω νέο νήμα μόνο και μόνο για την καθυστέρηση ανταπόκρισης της Hot Corner.
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: eliasps
IRC: eliasps
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mangelasakis » 16 Σεπ 2012, 16:09

Off topic:
eliasps έγραψε:
mangelasakis έγραψε:Επίσης στο gnome-shell μπορείς να εγκαταστήσεις διάφορα extensions

[offtopic]Τελευταία, όταν εγκατέστησα το gnome-shell και κάποια extensions, παρατήρησα ότι υπάρχει μία μικρή καθυστέρηση στην ανταπόκριση της Hot Corner.
Ενώ παλιότερα όταν πήγαινα το ποντίκι επάνω, η ανταπόκριση ήταν στιγμιαία, τώρα καθυστερεί περίπου κατά 1/2 ή 1/3 του δευτερολέπτου.
Ξέρω ακούγεται λίγο, αλλά η διαφορά είναι αισθητή εώς και ενοχλητική.
Έχει κανείς καμία ιδέα για το τί μπορώ να κοιτάξω για να το διορθώσω;
Μην ανοίξω νέο νήμα μόνο και μόνο για την καθυστέρηση ανταπόκρισης της Hot Corner.

Μία μικρή καθυστέρηση ίσως ωφείλεται στην κάρτα γραφικών καθώς κατά την εμφάνιση της οθόνης activities ζορίζεται αφού τρέχουν τα εφέ προεπισκόπισης των παραθύρων και επιφανειών εργασίας καθώς επίσης θα ζορίζεται λίγο όταν επιλέξεις το μενού με τις εφαρμογές όπου θα πρέπει να φορτώσει και να εμφανίσει όλα τα εικονίδια των εφαρμογών.
Επίσης είναι πολύ πιθανόν να σου δημιουργεί το πρόβλημα κάποιο extension. Σε αυτή την περίπτωση το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τα απενεργοποιήσεις όλα και να τα εγκαθιστάς από την αρχή ένα ένα ώστε να εντοπίσεις πιο από όλα σου δημιουργεί το πρόβλημα. Μήπως έχεις εγκαταστήσει κάποιο ανεπίσημο extension από κάποιο εξωτερικό αποθετήριο δηλαδή να μην βρίσκεται στο επίσημο site του gnome και δημιουργεί πρόβλημα?
Επίσης μπορεί κάποιο extensions να είναι παλιά έκδοση όπως beta για παράδειγμα άρα να έχει κάποια bugs τα οποία έχουν διορθωθεί σε νεότερη έκδοση και άρα να χρειάζεται ενημέρωση.
Να ξέρεις ότι και τα extensions μπορεί να έχουν bugs και να δημιουργούν προβλήματα. Στο gnome 3.6 η στο 3.8 θα υπάρχει αυτόματη ενημέρωση των extensions ώστε να λυθεί αυτό το πρόβλημα..

Edit: ποιον driver χρησιμοποιείς για την κάρτα γραφικών. Εμένα με τον ιδιοταγή υπήρχε μία σχετική καθυστέρηση ενώ με τον open source καθόλου.
Επίσης εγκατέστησε και το αποθετήριο της ομάδας gnome, ppa:gnome3-team/gnome3 ώστε να λάβεις και τις τελευταίες ενημερώσεις του gnome αν δεν το έχεις κάνει...
[/offtopic]
Spoiler: show
Linux: 5ετής χρήση ┃ Προγραμ: μόνο C προς το παρών ┃ Αγγλικά: Μέτριος προς καλός
Desktop:
Ubuntu gnome 14.04 amd64 - Debian testing amd64
CPU: 4x AMD Phenom II X4 955 ‖ RAM 8000 MiB ‖ Gigabyte GA-MA785GT-UD3H
[Radeon HD 4200] Radeon HD 7750 ⎨1002:9710⎬
RTL8111/8168B PCI ⎨10ec:8168⎬ (rev 02)
Laptop:
Ubuntu gnome 14.04 amd64
4x Intel Core i3 M 330 2.13GHz ‖ RAM 3628 MiB ‖ Sony Corporation VPCEB1J1E
Intel VGA [8086:0046] (rev 02)
eth0: [11ab:4381] (rev 11) ⋮ wlan0: AR9285 [168c:002b] (rev 01)
mangelasakis
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eliasps » 16 Σεπ 2012, 16:28

Off topic:
mangelasakis έγραψε:Μία μικρή καθυστέρηση ίσως ωφείλεται στην κάρτα γραφικών καθώς κατά την εμφάνιση της οθόνης activities ζορίζεται αφού τρέχουν τα εφέ προεπισκόπισης των παραθύρων και επιφανειών εργασίας καθώς επίσης θα ζορίζεται λίγο όταν επιλέξεις το μενού με τις εφαρμογές όπου θα πρέπει να φορτώσει και να εμφανίσει όλα τα εικονίδια των εφαρμογών.

Ναι αυτό με την καθυστέρηση όταν επιλέγω το "Applications" για την λίστα των εφαρμογών το έχω παρατηρήσει εδώ και καιρό. Αυτό με την Hot Corner έγινε πρόσφατα.
Και μάλλον έχεις δίκιο, πρέπει να σχετίζεται με τα extensions. Γιατί μετά από εγκαταστάσεις extensions εμφανίστηκε. Θα κάνω αυτό που προτείνεις, θα τα εγκαταστήσω πάλι ένα ένα.

mangelasakis έγραψε:Επίσης είναι πολύ πιθανόν να σου δημιουργεί το πρόβλημα κάποιο extension. Σε αυτή την περίπτωση το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τα απενεργοποιήσεις όλα και να τα εγκαθιστάς από την αρχή ένα ένα ώστε να εντοπίσεις πιο από όλα σου δημιουργεί το πρόβλημα. Μήπως έχεις εγκαταστήσει κάποιο ανεπίσημο extension από κάποιο εξωτερικό αποθετήριο δηλαδή να μην βρίσκεται στο επίσημο site του gnome και δημιουργεί πρόβλημα?
Επίσης μπορεί κάποιο extensions να είναι παλιά έκδοση όπως beta για παράδειγμα άρα να έχει κάποια bugs τα οποία έχουν διορθωθεί σε νεότερη έκδοση και άρα να χρειάζεται ενημέρωση.
Να ξέρεις ότι και τα extensions μπορεί να έχουν bugs και να δημιουργούν προβλήματα. Στο gnome 3.6 η στο 3.8 θα υπάρχει αυτόματη ενημέρωση των extensions ώστε να λυθεί αυτό το πρόβλημα..

Δεν έχω εγκαταστήσει κάποιο ανεπίσημο, αλλά έχω όντως παλιές και beta εκδόσεις. Αλλά αν θυμάμαι καλά, τις ίδιες χρησιμοποιούσα ανέκαθεν χωρίς το πρόβλημα της Hot Corner. Όπως και να 'χει, θα δοκιμάσω ξανά επανεγκατάσταση για να δω τί συμβαίνει.

mangelasakis έγραψε:Edit: ποιον driver χρησιμοποιείς για την κάρτα γραφικών. Εμένα με τον ιδιοταγή υπήρχε μία σχετική καθυστέρηση ενώ με τον open source καθόλου.

Tον ανοιχτό χρησιμοποιώ. Έχω μεν, μεγαλύτερη θερμοκρασία στην κάρτα αλλά κανένα άλλο πρόβλημα. Με τον κλειστό, χαλάει η ανάλυση της splash screen και δεν λέει να φτιάξει ό,τι και να κάνω.

mangelasakis έγραψε:Επίσης εγκατέστησε και το αποθετήριο της ομάδας gnome, ppa:gnome3-team/gnome3 ώστε να λάβεις και τις τελευταίες ενημερώσεις του gnome αν δεν το έχεις κάνει...

Δεν το έχω κάνει. Θα το κάνω τώρα.

Θα σε ενημερώσω είτε εδώ είτε σε pm, για να μην δίνω μεγάλη έκταση σε offtopic.

Eυχαριστώ για τις προτάσεις!
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: eliasps
IRC: eliasps
Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας