Κάνε και εσύ, τις ερωτήσεις σου σχετικά με την τεχνολογία!

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Πες και εσύ τις ερωτήσεις σου σχετικά με την Τεχνολογία!

Δημοσίευσηαπό ftso » 14 Σεπ 2009, 21:43

xqtr έγραψε:οι ISP επιτρεπουν την χρηση των παλιων modems σαν λυση backup, σε περιπτωση που ο χρηστης εχει προβλημα με την adsl. Πρεπει να αναγρεφεται στο site τους ή στο πακετο συνδρομης...

Ναι αλλά με αυτόν τον τρόπο αν ισχύει κάτι τέτοιο η σύνδεση γίνεται με την παλιά τεχνολογία και από μεριάς παρόχου. Οπότε απαιτείται και τηλεφωνική γραμμή (ή καλύτερα σήμα αυτού του εύρους συχνοτήτων).
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xqtr » 14 Σεπ 2009, 22:12

έγραψε:Ναι αλλά με αυτόν τον τρόπο αν ισχύει κάτι τέτοιο η σύνδεση γίνεται με την παλιά τεχνολογία και από μεριάς παρόχου. Οπότε απαιτείται και τηλεφωνική γραμμή (ή καλύτερα σήμα αυτού του εύρους συχνοτήτων).

H συνδεση γινεται ακριβως, οπως γινοταν παλια... modemακι, γραμμη τηλ., το σταυρωνεις κανα δυο φορες... μπλιπ... μπζζζζ.... CONNECT 14400.... και αρχιζεις τα μπιν...κια :lol: :lol: :lol: Σου θυμιζει κατι? :mrgreen:

Στην εταιρια που εχω συνδρομη... υπαρχει σιγουρα.. και μαλιστα υπαρχει διαφορετικος αριθμος τηλεφωνου οπου καλεις για να γινει η συνδεση. Ετσι πχ. αν εχεις παει διακοπες και δεν εχεις wifi μπορεις με το laptop να συνδεθεις και να δεις τα email σου.
O χειμώνας έρχεται...
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο │ Προγραμματισμός: Ναι (Delphi/Lazarus) │ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 14.04 σε Acer Aspire 5520
Προδιαγραφές ⇛ AMD Turion 1.8GHz │ 1GB │ ATI X700 │ Broadcom BCM4318 │LCD 15.4"
Άβαταρ μέλους
xqtr
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 14 Σεπ 2009, 22:25

xqtr έγραψε:Σου θυμιζει κατι?

Δεν θέλω να θυμάμαι :lol:

Πάντως τα V92 modem είναι αρκετά χρήσιμα ακόμη και σήμερα καθώς απαιτούν μόνο μια τηλεφωνική γραμμή που πλέον πραγματικά υπάρχει παντού.
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 15 Σεπ 2009, 01:03

@ftso
:cry: μείτε και εγώ θέλω να το θυμάμαι ( και έχω και άσχημες εμπειρίες με χρεώσεις λόγω κακών συνεργασιών του .. P.O.T.E....) :evil:
πέρα από ότι όπου υπάρχει :arrow: τελεφούνκεν :lol: ...
είναι ακόμα για πολλούς η κύρια επιλογή (το modem) ( από ότι έχω διαβάσει ...τουλάχιστον στην αμερική... :? )
Εγώ πάντως έχω ένα modem στην μητρική αλλά δεν είναι adsl modem... :(
Θα πάρω τελικά ένα adsl modem
Τhanks again dudes :D
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 15 Σεπ 2009, 03:13

sokoban4ever έγραψε:Θα πάρω τελικά ένα adsl modem

Ρίξε μια ματιά στο adslgr.com
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=32781
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 15 Σεπ 2009, 03:16

Προσοχή στους drivers όμως.Ίσως να μην παίζει σε linux. Αυτά που παίζουν σίγουρα είναι τα usb sagem που έδινε η otenet κάποτε...
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 16 Σεπ 2009, 00:56

@ftso
thanks again
στο http://www.avm.de/en/Produkte/FRITZ_for ... ndex.html##
(στο link details ) λέει ότι έχει drivers για linux... θα δείξει .. ( θα κάνω βέβαια τρελό google search.. πριν το πάρω...)
α και τώρα που είδα μια κούτα με κάτι πράματα καλώδια κλπ ... έχω και γώ ένα sagem fast 840 usbάτο :)
αλλά νομίζω είναι καλύτερα από pci παρά από usb ( αν δουλέυουν οι drivers βέβαια :crazy: )
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 16 Σεπ 2009, 01:00

Προσοχή. Με χρήση απλού modem θα πρέπει να ενεγροποιήσεις και το firewall του ubuntu, αλλιώς θα είσαι λίγο ξεβράκωτος στα αγγούρια :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 16 Σεπ 2009, 05:51

@ftso
εννοείτε netfilter ( iptables ) και ξερό ψωμί :lol: ;) :thumbup:
Spoiler: show
Off topic:
:crazy: ενεγροποιήσω != ενεργοποιήσω :clap: :lol: :mrgreen:

Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 16 Σεπ 2009, 10:25

Off topic:
Με μια αναζήτηση στο google τα πρώτα αποτελέσματα είναι απο δικά μου ποστ για την λέξη "ενεγροποιήσω" :lol: :lol:
Το κάνω συχνά αυτό το λάθος και ο διορθωτής δεν το μαρκάρει γιατί πρέπει να αποθήκευσα την λέξη στο λεξικό κατα λάθος. :crazy:
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας