Πετυχημένο το ντεμπούτο των Windows 7, δείχνει η έρευνα αγορ

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Πετυχημένο το ντεμπούτο των Windows 7, δείχνει η έρευνα αγορ

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 18 Νοέμ 2009, 08:22

Για άλλη μια φορά θα πω την μεγάλη και σκληρή αλήθεια .
Ο λόγος που τo linux είναι καλύτερα είναι δύο λόγοι
ο ένας είναι ότι είναι ασφαλέστερο
και ο άλλος ότι είναι ανοιχτό , ελεύθερο .( μπορεί ο καθένας να ελέγχει ,αλλάζει ,παραμετροποιεί οτι θέλει)
Συμπέρασμα η δύναμη του linux βρίσκεται στην ελευθερία , στην άδεια GPL . και όχι στο πόσο trendy ,fancy κλπ είναι

Τα πράγματα είναι απλά xωρίς ελευθερία δεν βλέπει κανείς τις επιπτώσεις
διότι κάθεται και κρίνει σαν χρήστης πόσο ωραία είναι τα γυαλιστερά κουμπάκια και με πόσα λίγα κλικς βάζει στον
υπολογιστή του ότι πειρατικό πέσει στα χέρια του...
Το θέμα είναι να κοιτάει και της ελευθερίες . Ο δρόμος της ελευθερίας ουδέποτε ήταν στρωμένος με λουλούδια ούτε
πρόκειται είναι σκληρός , και μακρύς.

Δεν πρέπει να συγχέουμε τα πράγματα η ελευθερία δεν είναι δεδομένη είναι ένας διαρκής αγώνας
το linux και το open source στο τομέα των λογισμικών πρωτοστατεί .και συνεχίζει .
ο κόσμος του linux κάνει ότι μπορεί κυρίως στον ελεύθερο χρόνο του
Ας μην είμαστε λοιπόν αχάριστοι και ας κάτσουμε να κάνουμε και εμείς ότι μπορούμε .
Δεν χρειάζεται να είναι κανείς προγραμματιστής στην Nasa για να μπορεί να προσφέρει.

Το αμερικάνικο καπιταλιστικό μοντέλο στο οποίο πιστεύει ο mark shuttleworth προς το παρών παει καλά
αλλά πάει για τι και αυτό κάνει ότι μπορεί για να μην στερεί ελευθερίες .
όμως το linux δεν είναι μια εταρεία είναι οι άνθρωποι πίσω από αυτό και είτε παει καλά το μοντέλο είτε όχι
το linux θα μείνει .

Σημείωση : Δεν απαντάω σε κάποιον προσωπικά
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 18 Νοέμ 2009, 11:41

Λοιπόν, ένας ένας :mrgreen:

sokoban4ever: Ξαναθεωρείς πως ο χρήστης windows πρέπει να περνάει "ότι πειρατικό βρει μπροστά του". Ο χρήστης linux γιατί να μην το κάνει αυτό; Απαέδειξα πιο πριν πως υπάρχουν ήδη αρκετά πειρατικά προγράμματα για linux. Επειδή θεωρείς πως ο χρήστης linux είναι συνειδητοποιημένος και ξέρει τα πάντα, ενώ ο χρήστης windows είναι ubber n00b και δεν ξέρι που παν τα τέσσερα;

vagrale13: Και το ubuntu έχει αρκετά προβλήματα. Σίγουρα περισσότερα απ'ότι τα 7, μιας που drivers για όλες τις συσκευές δεν υπάρχουν (τωρα πια βέβαια έκλεισε η ψαλίδα, μιας που οι αχρηστοι devs των περισσότερων περιφεριακών συσκευών δεν έχουν αξιωθεί να βγάλουν drivers για κάτι άλλο εκτός από xp). Δεν θα έλεγα πως έχω συμπάθεια προς την microsoft, ίσως το νομίζεις αυτό λόγω του μίσους που βγάζεις προς την microsoft με τα posts σου :!:

cyberpython: Η πλάκα είναι πως δεν έχω windows 7 :!: Τα δοκίμασα για αρκετά καιρό (κανονικό install) αλλά έσβησα το partition τους, μιας που το ubuntu με καλύπτει.
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 18 Νοέμ 2009, 12:28

Off topic:
Αυτό που ενοχλεί γενικά ως χρήστη λίνουξ είναι να μου την λένε χρήστες γουίντους χωρίς να το έχουν δοκιμάσει καν.
Απο την άλλη με ενοχλεί εξίσου να βλέπω να γίνεται το ακριβώς αντίθετο.
Θεωρώ λάθος την νοοτροπία ειδικά απο χρήστες linux και ΕΛ/ΛΑΚ καθώς δεν βοηθάει στην σωστή προώθηση τους ;)
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 18 Νοέμ 2009, 18:25

@tolis_01
Off topic:
Μα καλά άλλα λέω και άλλα βλέπετε :?: Αν δεν μπορείτε να διαβάσετε προσεκτικά τι ήθελε να πεί ο άλλος να διευκρινίζετε ότι δεν απευθύνεστε σε κάποιον όπως κάνω εγώ όταν π.χ βαριέμαι να διαβάσω 500 κατεβατά :!: είναι πολύ καλύτερο από το να προσπαθεί μετά ο άλλος να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας... ;) Φιλικά :)

Εγώ είπα ότι είναι θέμα ελευθερίας το πραγματικό κριτήριο και όχι το πόσο εύκολα είναι
(να βάζει κανείς πχ πειρατικά προγράμματα )
Το θέμα είναι η ελευθερία που δεν έχει ο χρήστης windows όχι το πόσο noob ειναι .

τώρα για σωστές προωθήσεις marketing κλπ δεν ξέρω , όμως χωρίς τις ελευθερίες χρήστη να το βράσω και το marketing και την εμπειρία χρήστη.
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 18 Νοέμ 2009, 19:09

Μα τις ίδιες ελευθερίες έχει και ο χρήστης windows. Τι χρειάζεται; Open office; Το έχει. Amsn; Το έχει. Vlc; Το έχει. κλπ...
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Mitsakos » 18 Νοέμ 2009, 22:32

Πετυχημένο το ντεπούτο των Windows 7 λέει το θέμα και το έχετε πάει στη πειρατεία και το λογισμικό.
Αν μείνουμε στο ψητό....
Τα 7 είναι καλύτερα... με τί (συγκριτικά)? Με τα svista... (δεν το πάω με το Ubuntu)
Μέχρι εκεί καλά τα πάμε.. πώς να μην κάνει ντεπούτο αφού τα vista ήταν λάθος βήμα?
Πολιτική είναι... θα χάσει η MS? Πλάκα κάνουμε?

Μπράβο τους που καταφέρνουν και επηρεάζουν ακόμα το ευρύ κοινό...

Off topic:
Εδώ ερχόμαστε εμείς οι χρήστες του ελεύθερου λογισμικού για να επέμβουμε και να ενημερώσουμε το κόσμο ότι υπάρχει και άλλη λύση...
Γνώσεις ⇛ Linux: Not bad ┃ Προγραμματισμός: Λίγο┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
Λειτουργικό ⇛ 18.04 LTS x64
Προδιαγραφές ⇛ SONY VAIO VGN-NW21EF & DELL Inspiron 15 Series
>>Οδηγοί-How To-Tutorials<< && >>Οδηγίες προς νεοεισερχόμενους<<
Άβαταρ μέλους
Mitsakos
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό PaNick » 19 Νοέμ 2009, 00:37

Πάντως όπου ακούω σταυροφορίες στο όνομα της ελευθερίας, εγώ ..φοβάμαι.

Νομίζω ότι πρέπει να χαλαρώσουμε λίγο μ΄ αυτά τα πράγματα και να ευχαριστηθούμε το καλύτερο προϊόν. Γιατί τελικά αυτό είναι: προϊόντα φτιαγμένα από ανθρώπους για να τους εξυπηρετούν. Τίποτα παραπάνω.
PaNick
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 19 Νοέμ 2009, 00:48

PaNick έγραψε:Πάντως όπου ακούω σταυροφορίες στο όνομα της ελευθερίας, εγώ ..φοβάμαι.

Νομίζω ότι πρέπει να χαλαρώσουμε λίγο μ΄ αυτά τα πράγματα και να ευχαριστηθούμε το καλύτερο προϊόν. Γιατί τελικά αυτό είναι: προϊόντα φτιαγμένα από ανθρώπους για να τους εξυπηρετούν. Τίποτα παραπάνω.

Off topic:
Πέρα από τα υλικά υπάρχουν και τα μη ορατά, υπάρχουν κάποιες αξίες και ας μην τις βλέπουμε. Το Ubuntu το βλέπουμε, τα windows τα βλέπουμε, όλα τα προϊόντα τα βλέπουμε. Είναι κάποιες αξίες όμως μεγαλύτερες από αυτά τα προϊόντα.. τις οποίες δεν τις βλέπουμε, αξίες όπως η ελευθερία, η αγάπη, το συναίσθημα του να προσφέρεις στον συνάνθρωπο σου, γενικότερα όλων των ειδών τα συναισθήματα. Γιατί τα λέω αυτά; Γιατί όλο αυτό που γίνεται με την κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ είναι απολύτως σε πολύ ανώτερο επίπεδο από αυτό που βρίσκονται οποιαδήποτε εμπορικά προϊόντα, γιατί όντως είναι προϊόντα αλλά...
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό jeff » 19 Νοέμ 2009, 03:14

βιάζεστε... και τα XP αλλά και τα Vista σε νέα εγκατάσταση είναι γρήγορα.
και όταν πρωτοκυκλοφόρησαν κι αυτά ΤΟΤΕ, μπάλα πήγεναν στα μηχανάκια που τα έτρεχαν.

ΟΚ, σίγουρα πιο γρήγορα τα σέβεν, πολύ πιο όμορφα κάποιες έτσι.. έξτρα λειτουργίες, μια χαρά.
(α καλά.. Aero Shake όλ δε μάνεϊ;; προσκυνώ;;;;;; και eye-candy και σε γλυτώνει απο 2 keys και ένα κλικ.. σχιζοφρέεεενεια!!!1one) :mrgreen:
πως τα πάνε όμως απο ασφάλεια; σταθερότητα; δεν μου αρκεί το "έχει antivirus, ΚΟΜΠΛΕ!!!".
εγώ θα περιμένω μέχρι το καλοκαίρι που θα του κλείνουνε τις τρύπες.
Τουλάχιστον για τα 2 πρώτα ζητήματα μπορούμε να μιλάμε, (όσο για την ταχύτητα, εξαρτάται και στο τί θα φορτώσεις στο γαϊδούρι..)
αλλά για τα άλλα 2 σοφότερο θα ήταν να κάνουμε λίγο υπομονή.

Θα έρθει και πάλι η ώρα του "εγώ στα 'λεγα"..

ΥΓ. Micro$oft μαζί σου, δωσ' μου απ'τα δις σου.
Micro$oft θυμίσου, τα λευτά μου η ζωή σου.
:eh:
Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Λίγο ┃ Αγγλικά: Καλά
Ubuntu 9.10 x64 | Intel Core 2 Quad Q9550 @ 2.83GHz │ Corsair 2x2GB@1333MHz │ Asus 9800GTX+ 512MB
Ubuntu 9.04 - Acer Aspire One D150
Άβαταρ μέλους
jeff
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό CyberRider » 19 Νοέμ 2009, 16:52

ftso έγραψε:Off topic:
Αυτό που ενοχλεί γενικά ως χρήστη λίνουξ είναι να μου την λένε χρήστες γουίντους χωρίς να το έχουν δοκιμάσει καν.
Απο την άλλη με ενοχλεί εξίσου να βλέπω να γίνεται το ακριβώς αντίθετο.
Θεωρώ λάθος την νοοτροπία ειδικά απο χρήστες linux και ΕΛ/ΛΑΚ καθώς δεν βοηθάει στην σωστή προώθηση τους ;)

ετσι ακριβως ειναι..και χαιρομαι που ο ftso παροτι συντονιστης ενος φορουμ χρηστων του λινουξ ειναι τοσο ειλικρινης και ανοιχτομυαλος και παραδεχεται καποια πραγματα, εν αντιθέσει με καποιους αλλους οι οποιοι χωρις καν να δοκιμασουν ενα νεο λειτουργικο,δεν χανουν ευκαιρια να λοιδωρησουν και το λειτουργικο και τη εταιρεια που το αναπτυσσει...ή ακομα καλυτερα καποιους αλλους που με το που βλεπουν ενα δημοσιευμα σε ενα περιοδικο του χωρου (όπως το pc-magazine) που αναφερει κατι αρνητικο για τη νεα εκδοση του ubuntu (προβληματα αναβαθμισης κτλ) χαρακτηριζουν το δημοσιευμα ως "στημένο" και ανακαλυπτουν "δάκτυλο" της microsoft πισω απο αυτο!!!...δηλαδη,οταν το ιδιο περιοδικο σε ενα προηγούμενό του τευχος ειχε κανει εκτενη αναφορα στην ελληνικη κοινοτητα του ubuntu με πολυ θερμα λογια,μήπως και τοτε πληρωνονταν απο τη microsoft για να το δημοσιευσει??..
οταν το ιδιο περιοδικο εχει επανειλημμενα τονισει τα μεγαλα προβληματα των vista και τα εχει χαρακτηρισει ως "τη μεγαλυερη αποτυχια της microsoft" τοτε πληρώνονταν απο τη microsoft ή οχι??...Τα αναφερω ολα αυτα για να μην μας περνανε καποιοι για ηλιθιους...
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο | Προγραμματισμός:C/C++ | Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό σε Η/Υ και μοντέλο: dual-boot με ubuntu 9.10 και Windows 7 σε HP Probook 4515s laptop...
Προδιαγραφές ⇛ AMD Turion II Dual-Core M500 2.2GHZ │3GB RAM│ATI Mobility Radeon HD 4330 (512MB)│Broadcom 802.11b/g WLAN│15.6" LED Backlight
CyberRider
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας