Σπασμένο Εμπ.Λογισμικό κ.α(διάσπαση απο:Win Trojan - Αδύ...)

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Σπασμένο Εμπ.Λογισμικό κ.α(διάσπαση απο:Win Trojan - Αδύ...)

Δημοσίευσηαπό jarlaxl » 27 Οκτ 2008, 17:04

simosx έγραψε:

Το ζητούμενο είναι ότι θα έχουμε κάνει ένα τραγικό λάθος αν θεωρούσαμε ότι «σπασμένο λογισμικό» == κλειστό λογισμικό. Η συζήτηση αυτή είναι για το λεγόμενο «σπασμένο» λογισμικό, και είναι σημαντικό να εστιαστεί εκεί μόνο.

Μπορεις σε παρακαλω να το αναλύσεις λιγο πιο διεξοδικά το θέμα σπασμένο =τραγικώς/= κλειστό; Τουλάχιστον για μενα που δεν ξέρω. εντάξει το κλειστό δεν είναι σπασμένο οταν το αγοράζεις απο τους αντιπροσώπους της εταιρείας. Το σπασμένο όμως δεν είναι πάντα κλειστό? Ο Ftso μου εξήγησε οτι υπάρχει και ανοικτό σπασμένο λογισμικό όπως το crossover αλλα και πάλι το crossover απ οτι διαβασα δινει μονο το ανοικτό μέρος του κώδικα και οχι για την τελευταια εκδοση. Αλλά και πάλι δεν κατάλαβα πως σπαει κάτι που είναι ανοικτό. Πάντως τα παραδείγματα που αναφέρθηκαν σε αυτή τη συζήτηση(εκτός του crossover που και αυτό έχει να κάνει με την συμβατότητα για κλειστό λογισμικό) ήταν για σπασμένο κλειστό κωδικα και φαντάζομαι οτι ακομα και στην περιπτωση που υπάρχει σπασμενο ανοικτό τότε μιλάμε για πολυ μικρότερο αριθμό προγραμμάτων και χρηστών <<σπασμένου ανοικτού λογισμικού>> (Αν υπάρχει κατι τετοιο).
Άβαταρ μέλους
jarlaxl
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό cyberpython » 28 Οκτ 2008, 23:43

Παράδειγμα: το Nessus της Tenable (πλέον είναι closed source, αλλά μέχρι την προηγούμενη έκδοση ήταν open-source)
Μέχρι και την έκδοση 2 ήταν εμπορικό open-source software (μόνο οι χρήστες με αγορασμένη licence μπορούσαν να κατεβάσουν 0-day exploits). Κάποιοι όμως κατέβαζαν με "σπασμένο" Nessus. Οπότε είναι ένα παράδειγμα "σπασμένου" εμπορικού ανοικτού λογισμικού.
Κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών / Ubuntu-gr / My Web Log
Επίπεδο Γνώσεων Linux: Μέτριο, Προγραμματισμός: Ναι, Aγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 10.04 - 32bits
Η/Υ : Intel Core2 4400@2 GHz / 2GB DDR2 RAM / GeForce 8400 GS 512MB / Creative SB Audigy SE
Άβαταρ μέλους
cyberpython
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό SIKAT » 20 Νοέμ 2009, 15:50

Τσίμπησα και γώ και είπα να απαντήσω...

Τα προγράμματά τους τα έχω λίγο χεσ...να ...

Αλλά κλοπή τουλάχιστον τυπικά δεν είναι... Είναι σαν αυτή την ομάδα που μπαίνει στα super market
και βγάζει έξω τρόφιμα και δίνει στον κόσμο ...

Τώρα ... έναν κακομοίρη που παίρνει από αυτά κάτι και τρώει .... τι να τον πεις... κλέφτη ; ; ;

Και ο κλέφτης που μπήκε στο super δε πήρε για δικό του όφελος κάτι ... (κατά κάποιο τρόπο ...)

Και το super έχει σα στρατηγική να βρει τρόπο να σου κλέψει ότι παραπάνω καταφέρει αν τυχόν σε πιάσει λίγο
αφηρημένο ... Εντάξει την ευθύνη την έχουμε εμείς στο τέλος αν χάσουμε την μάχη και μας κλέψει αλλά
τη μάχη δε την αποφασίσαμε εμείς ...

Είναι λίγο σχετικά λοιπόν τα πράγματα ... και εμείς είμαστε μέσα σ΄ αυτά ώστε να το παίξουμε ξαφνικά "αφ΄υψηλού"
και κριτές και αντικειμενικοί, αφού λίγο πολύ, με τον ένα η με τον άλλο τρόπο, όλοι έχουμε συμμετάσχει στη δημιουργία
όλου αυτού του πακέτου ...

Έτσι και εγώ το να πω τώρα ότι από το συγκεκριμένο θέλω να είμαι απ' έξω δε γίνετε ...

Αλλά στην τελική με τα σπασμένα κατάφεραν οι εταιρείες πληροφορικής να μάθουν όλο τον κόσμο
του πλανήτη να πιστεύει ότι μόνο αυτά είναι και τίποτα άλλο...
Ποια είναι η καλύτερη διαφήμιση για ένα προϊόν από το να το χρησιμοποιούν ή έστω να το ξέρουν
εκατομύρια κόσμος.
Φανταστείτε για κάθε 100 ανθρώπους που χρησιμοποιούν ένα πρόγραμμα να το αγοράζει 1 επαγγελματίας για
νομικούς λόγους άσχετα αν μπορούσε να το έχει σπασμένο... Το πρόγραμμα αυτό το έχω φτιάξει ας πούμε εγώ
και το απευθύνω σε επαγγελματίες ... Δε θα ήταν χαζό από μέρους μου να μην αφήσω να κλαπεί το πρόγραμμα
σε εκατοντάδες αντίτυπα έτσι ώστε να ξέρω ότι το έμαθε ο κάθε ένας που απευθύνομε.
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Πρώτα βήματα
2 Ubuntu 12.04 precise 3.2.0-36-generic-pae 32bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu), Ubuntu 3.2.0-36-generic, Windows 7
3 Intel Core i5 CPU M 460 2.53GHz ‖ RAM 3889 MiB ‖ LENOVO Base Board Product Name - LENOVO 20042
4 nVidia GT218 [GeForce 310M] [10de:0a70] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller [10ec:8136] (rev 02) ⋮ eth1: Broadcom BCM4313 802.11b/g/n Wireless LAN Controller [14e4:4727] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
SIKAT
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 20 Νοέμ 2009, 16:08

SIKAT έγραψε:Τσίμπησα και γώ και είπα να απαντήσω...

Αλλά κλοπή τουλάχιστον τυπικά δεν είναι... Είναι σαν αυτή την ομάδα που μπαίνει στα super market

Τώρα ... έναν κακομοίρη που παίρνει από αυτά κάτι και τρώει .... τι να τον πεις... κλέφτη ; ; ;

Και ο κλέφτης που μπήκε στο super δε πήρε για δικό του όφελος κάτι ... (κατά κάποιο τρόπο ...)

Άσχετα με ποιο σκοπό το έκανε είναι κλέψιμο , άρα είναι αδίκημα ποινικό οπότε θα πρέπει να είναι στην φυλακή .
Παιδεία την έχουμε χάσει εδώ και καιρό οπότε μην προσπαθούμε να το δικαιολογήσουμε ότι το κάνανε για καλό σκοπό , όλοι μας είμαστε συμμέτοχοι σε αυτό άρα δεν είμαστε από έξω είμαστε μέσα .
Ας μάθουμε πρώτα να σεβόμαστε ένας των διπλανό μας και να είμαστε εμείς καλύτερη άσχετα αν δεν είναι αγγελικά πλασμένος κόσμος .
Σε θέματα λογισμικού είναι απλά τα πράγματα , δεν μπορείς να μπεις σε κάθε Η/Υ να δεις τι έχει όμως εδώ ένα από τα βασικά προβλήματα είναι :
Εάν επαγγελματίας χρησιμοποιεί πρόγραμμα/τα να βγάζει λεφτά και δεν είναι νόμιμο είναι κλέφτης δεν υπάρχει εδώ καμία άλλη δικαιολογία για αυτό .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 20 Νοέμ 2009, 16:34

linuxman έγραψε:
SIKAT έγραψε:Τσίμπησα και γώ και είπα να απαντήσω...

Άσχετα με ποιο σκοπό το έκανε είναι κλέψιμο , άρα είναι αδίκημα ποινικό οπότε θα πρέπει να είναι στην φυλακή .
Παιδεία την έχουμε χάσει εδώ και καιρό οπότε μην προσπαθούμε να το δικαιολογήσουμε ότι το κάνανε για καλό σκοπό , όλοι μας είμαστε συμμέτοχοι σε αυτό άρα δεν είμαστε από έξω είμαστε μέσα .
Ας μάθουμε πρώτα να σεβόμαστε ένας των διπλανό μας και να είμαστε εμείς καλύτερη άσχετα αν δεν είναι αγγελικά πλασμένος κόσμος .
Σε θέματα λογισμικού είναι απλά τα πράγματα , δεν μπορείς να μπεις σε κάθε Η/Υ να δεις τι έχει όμως εδώ ένα από τα βασικά προβλήματα είναι :
Εάν επαγγελματίας χρησιμοποιεί πρόγραμμα/τα να βγάζει λεφτά και δεν είναι νόμιμο είναι κλέφτης δεν υπάρχει εδώ καμία άλλη δικαιολογία για αυτό .

+1 :clap:

Ανπαρεις κατι που δεν σου ανηκει, δεν εχεις αδεια αυτου που του ανηκει εισαι κλεφτης! Τελεια και παυλα!

Δηλαδη, αν παω και σκοτωσω καποιον διαλεγοντας τον τυχαια, δεν ειμαι δολοφονος (εκ του δολος + φονευω);

Αν βιασεις καποια, η οποια εχει δυο εραστες, δεν ειναι βιασμος γιατι δεν ειναι αφιερωμενη σε ενα (τι δυο, τι τρεις);

Τωρα linuxman, με την παρακατω προταση σου, ΚΑΠΟΙΟΣ (λεγε με Bill Gates) εχει προβλημα:

έγραψε:δεν μπορείς να μπεις σε κάθε Η/Υ να δεις τι έχει

αυτο το Genuine Windows Software Tool (η καπως ετσι, δεν θυμαμαι πια γιατι εχει περασει καιρος) κανει ακριβως αυτο που οι υπολοιποι δεν μπορουμε. Δεν γουσταρω να μπαινει καποιος στον Η/Υ και ας ειχα ολα τα προγραμματα αγορασμενα!

Γι'αυτο χαιρετησα τον Bill και την παρεα του και προσπαθω να πεισω οποιον φιλο μου με ακουει να βαλει Ubuntu.

Φιλικα

ΜακηςΜ
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 20 Νοέμ 2009, 16:40

Παιδιά, είτε μιλάμε για windows είτε για linux, δωρεάν λύσεις για τους μη επαγγελματίες υπάρχουν πάντα. Δεν σε υποχρεώνει κανείς, αν χρησιμοποιείς windows να έχεις και πειρατικό λογισμικό. Σε πολλές περιπτώσεις, υπάρχουν στα windows δωρεάν λύσεις καλύτερες απ'ότι στο linux (βλ. ashampoo burning studio free για εγγραφή cd/dvd).

Το πρόβλημα δεν το δημιουργεί το κλειστό λογισμικό, ούτε θα έπρεπε φυσικά να παψει να υπάρχει (πως θα ζήσουν οι προγραμματιστές; Κλέφτες θα γίνουν;) Θα επαναλάβω άλλη μια φορά αυτά που έχω ξαναπεί:
Νομίζετε πως με την διάδοση που έχει το ubuntu δεν αυξήθηκε η πειρατία και σε αυτό το λειτουργικό; Αν η απάντηση σας είναι ναι, συγχαρητήρια, είστε νόμιμοι και δεν συχνάζετε σε περίεργα στέκια του internet! Αλλά η απάντησή σας είναι λάθος! Τα neroLinux, powerdvd, mandriva powerpack και μερικά άλλα κάνουν θραύση στα γνωστά warezάδικα!

Και επειδή στον κύκλο μου έχω την φήμη του "κομπιουτερά", όποιος γνωστός μου παίρνει νέο pc, σε εμένα έρχεται για την εγκατάσταση. Ξέρετε πόσοι θα προτιμήσουν να τους βάλω vlc αντί για powerdvd, open office αντί για ms office κλπ; Κανείς μάλλον. Όλοι λένε "πέρνα 'το καλό' να τελειώνουμε".

Και ναι, αν μπορούσαν να κατεβάσουν την lamborgini από το ιντερνετ, οι περισσότεροι θα το έκαναν :mrgreen:
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 20 Νοέμ 2009, 16:59

tolis_01 έγραψε:Όλοι λένε "πέρνα 'το καλό' να τελειώνουμε".

Το αστείο είναι ότι πολλοί σου λένε πέρνα το ακριβό σκεπτόμενοι με την λογική του ότι δίνεις παίρνεις...
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 20 Νοέμ 2009, 17:10

ftso έγραψε:
Το αστείο είναι ότι πολλοί σου λένε πέρνα το ακριβό σκεπτόμενοι με την λογική του ότι δίνεις παίρνεις...

Όντως! Πολλές φορές έχει τύχει να λέω σε άτομα να διαλέξουν ανάμεσα στο δωρεάν και στο crackαρισμένο, και διαλέγουν το crackαρισμένο μόνο και μόνο με το σκεπτικό ότι το δωρεάν για να είναι δωρεάν θα είναι μάπα!
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 20 Νοέμ 2009, 17:19

tolis_01 έγραψε:Παιδιά, είτε μιλάμε για windows είτε για linux, δωρεάν λύσεις για τους μη επαγγελματίες υπάρχουν πάντα. Δεν σε υποχρεώνει κανείς, αν χρησιμοποιείς windows να έχεις και πειρατικό λογισμικό. Σε πολλές περιπτώσεις, υπάρχουν στα windows δωρεάν λύσεις καλύτερες απ'ότι στο linux (βλ. ashampoo burning studio free για εγγραφή cd/dvd).

Το πρόβλημα δεν το δημιουργεί το κλειστό λογισμικό, ούτε θα έπρεπε φυσικά να παψει να υπάρχει (πως θα ζήσουν οι προγραμματιστές; Κλέφτες θα γίνουν;) Θα επαναλάβω άλλη μια φορά αυτά που έχω ξαναπεί:
Νομίζετε πως με την διάδοση που έχει το ubuntu δεν αυξήθηκε η πειρατία και σε αυτό το λειτουργικό; Αν η απάντηση σας είναι ναι, συγχαρητήρια, είστε νόμιμοι και δεν συχνάζετε σε περίεργα στέκια του internet! Αλλά η απάντησή σας είναι λάθος! Τα neroLinux, powerdvd, mandriva powerpack και μερικά άλλα κάνουν θραύση στα γνωστά warezάδικα!

Και επειδή στον κύκλο μου έχω την φήμη του "κομπιουτερά", όποιος γνωστός μου παίρνει νέο pc, σε εμένα έρχεται για την εγκατάσταση. Ξέρετε πόσοι θα προτιμήσουν να τους βάλω vlc αντί για powerdvd, open office αντί για ms office κλπ; Κανείς μάλλον. Όλοι λένε "πέρνα 'το καλό' να τελειώνουμε".

Και ναι, αν μπορούσαν να κατεβάσουν την lamborgini από το ιντερνετ, οι περισσότεροι θα το έκαναν :mrgreen:

Και εάν συνεχίζεις και το κάνεις ακόμα εσύ ξέρεις , εγώ δεν βάζω τίποτα πλέων από "μαύρα" και άσχετα εάν χάνου και δουλείες έτσι , απλά λέω έχω αυτό το θες να η όχι αν όχι δεν έχω το άλλο και τέλος .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 20 Νοέμ 2009, 17:49

linuxman έγραψε:
Και εάν συνεχίζεις και το κάνεις ακόμα εσύ ξέρεις , εγώ δεν βάζω τίποτα πλέων από "μαύρα" και άσχετα εάν χάνου και δουλείες έτσι , απλά λέω έχω αυτό το θες να η όχι αν όχι δεν έχω το άλλο και τέλος .

Εντάξει, εγώ σε φίλους ή σε φίλους φίλων στήνω μηχανήματα. Ότι ζητάνε τους το βάζω, δεν κάθομαι να σκάσω :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας