Arch Linux Τα πάντα όλα

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Arch Linux Setup Help

Δημοσίευσηαπό kzlazy » 26 Μάιος 2011, 07:51

Άσχετο με τα προηγούμενα ποστ αλλά μια που αφορά τον τίτλο του νήματος, για όσους προσπαθούν να εγκαταστήσουν το arch να ένας χρήσιμος οδηγός https://ebalaskas.gr/ArchLinux/index.html
Now there sits a man with an open mind. You can feel the draft from here...
Groucho (τι θα πει ποιός Groucho) ?

Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Arch 64b με KDE
Acer Aspire 5680 laptop / Intel core 2 duo / 2 x 2048 Mb / nVidia GeForce Go 7600 / 1280x800
Άβαταρ μέλους
kzlazy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό M.Jackson » 26 Μάιος 2011, 17:10

Μόλις τελείωσα τα formats μετά από 3 μέρες χωρίς επίσημο λειτουργικό σύστημα. Στόχος: Dual Boot: Windows 7, Arch Linux
Δυστυχώς έπρεπε να συγκατοικήσουν Windows και Linux για τους πιο κάτω λόγους: Adobe Photoshop, Visual Basic. χρειαζόμουν την μάνα τους και όχι το wine.

Παρόλα αυτά η διαδικασία είναι εύκολη αλλά χρονοβόρα. Πλέον έχω 130GB το Arch Linux 64bit με XFCE4 και 20GB τα Windows 7 μόνο και μόνο για 2 εφαρμογές αλλά δεν τους την χάρισα και δεν έδωσα χρήματα για Antivirus μιας και με το εκπληκτικό Deepfreeze πάγωσα τα πάντα έτσι ώστε να μην χρειαστώ αντιβιοτικό αλλά ούτε να χάσω την ταχύτητα στην απόκρουση των Windows που όπως γνωστών με τον καιρό χάνουμε την ταχύτητα.

Του στραβού το δίκαιο είδα για πρώτη φορά ένα Microsoft λειτουργικό σύστημα σωστά χτισμένο και δομημένο και με ωραίο γραφικών περιβάλλων. Και εδώ ρωτώ δεν είναι κατά του Linux το ότι μπορεί η Microsoft να κλέβει "πατέντες" (μεταφορικά μιας και πολεμούμε ενάντια των πατεντών) από το Linux και στην τελική να έχει ένα λειτουργικό σύστημα καλύτερο από τα προηγούμενα λόγο του Linux;
Άβαταρ μέλους
M.Jackson
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 27 Μάιος 2011, 00:28

M.Jackson έγραψε:

Του στραβού το δίκαιο είδα για πρώτη φορά ένα Microsoft λειτουργικό σύστημα σωστά χτισμένο και δομημένο και με ωραίο γραφικών περιβάλλων. Και εδώ ρωτώ δεν είναι κατά του Linux το ότι μπορεί η Microsoft να κλέβει "πατέντες" (μεταφορικά μιας και πολεμούμε ενάντια των πατεντών) από το Linux και στην τελική να έχει ένα λειτουργικό σύστημα καλύτερο από τα προηγούμενα λόγο του Linux;

Τι πατέντες (ή στοιχεία τέλος πάντων) του linux έκλεψε η ms για να κάνει τα win7 σταθερά;
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό clepto » 27 Μάιος 2011, 09:09

παιδιά εγώ μετά από πρόβλημα με τον grub έκανα φορμάτ και δεν επιχειρώ τώρα να ξαναβάλω το arch γιατί βαριέμαι :P
οπότε θα τα ξαναπούμε το καλοκαίρι ;)
1 Γνώσεις Linux: Ικανοποιητικό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Ubuntu 13.04 raring 3.8.0-30-generic 64bit (en_US.UTF-8, Unity ubuntu), Ubuntu 3.8.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core i7-3537U CPU @ 2.00GHz ‖ RAM 3840 MiB ‖ ASUS K56CB
4 Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915}
5 wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168 PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 0a)
clepto
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: christriant
IRC: Clepto
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό monkgr » 27 Μάιος 2011, 09:24

OK, κατανοητὸ καὶ μπράβο σου, γιατὶ δείχνεις ὅτι ξέρεις τὶ θέλεις. :thumbup:
Ἄλλωστε καὶ ἐγώ, ὅπως βλέπεις καὶ ἀπὸ τὴν ὑπογραφή μου, τὸ Arch τὸ κρατάω στὸ λάπτοπ μου, ἐνῶ στὸν desktop ἔσβησα Sabayon καὶ Arch καὶ κρατάω LMDE, τὸ ὁποῖο ἀργεῖ λίγο περισσότερο νὰ ἐνημερωθεῖ ὡς πρὸς τὶς καινούργιες ἐκδόσεις πυρήνα καὶ προγραμμάτων, ἀλλὰ εἶναι Debian. :bow:
Ἄν θελήσεις, παρὰ ταῦτα, νὰ ξανασχοληθεῖς, ἐδῶ εἴμαστε. :) ;)
Μήγαρις ἔχω ἄλλο στὸ νοῦ μου, πάρεξ ἐλευθερία καὶ γλῶσσα; (Διονύσιος Σολωμός)

[i][color=#FF0040]Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Μόνο LaTeX ┃ Ἀγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
monkgr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό M.Jackson » 27 Μάιος 2011, 10:38

Εγώ αντιμετωπίζω πρόβλημα με το XFCE! Θα ήθελα πίσω το GNOME αλλά την έκδοση 2 μιας και η 3 δεν την έχω συνηθίσει ακόμα και δεν είμαι σε θέση αυτή τη στιγμή να μάθω ξανά από την αρχή νέο περιβάλλων. Πως μπορώ να εγκαταστήσω την έκδοση 2;

Off topic:
quote="tolis_01"]
M.Jackson έγραψε:

Τι πατέντες (ή στοιχεία τέλος πάντων) του linux έκλεψε η ms για να κάνει τα win7 σταθερά;[/quote] 2;
Δεν ξέρω μιας και δεν γνωρίζω τον κώδικα των WIndows (ούτε μπορώ) αλλά ούτε και του Linux αφού δεν το έψαξα αλλά λέω δεν μπορεί αν το κάνει;
Άβαταρ μέλους
M.Jackson
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό M.Jackson » 27 Μάιος 2011, 10:38

Εγώ αντιμετωπίζω πρόβλημα με το XFCE! Θα ήθελα πίσω το GNOME αλλά την έκδοση 2 μιας και η 3 δεν την έχω συνηθίσει ακόμα και δεν είμαι σε θέση αυτή τη στιγμή να μάθω ξανά από την αρχή νέο περιβάλλων. Πως μπορώ να εγκαταστήσω την έκδοση 2;

Off topic:
tolis_01 έγραψε:
M.Jackson έγραψε:

Τι πατέντες (ή στοιχεία τέλος πάντων) του linux έκλεψε η ms για να κάνει τα win7 σταθερά;
[/quote]

Δεν ξέρω μιας και δεν γνωρίζω τον κώδικα των WIndows (ούτε μπορώ) αλλά ούτε και του Linux αφού δεν το έψαξα αλλά λέω δεν μπορεί αν το κάνει;
Άβαταρ μέλους
M.Jackson
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό M.Jackson » 27 Μάιος 2011, 10:39

Off topic:
tolis_01 έγραψε:
M.Jackson έγραψε:

Δεν ξέρω μιας και δεν γνωρίζω τον κώδικα των WIndows (ούτε μπορώ) αλλά ούτε και του Linux αφού δεν το έψαξα αλλά λέω δεν μπορεί να το κάνει;
Άβαταρ μέλους
M.Jackson
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό monkgr » 27 Μάιος 2011, 10:50

M.Jackson έγραψε:Θα ήθελα πίσω το GNOME αλλά την έκδοση 2 μιας και η 3 δεν την έχω συνηθίσει ακόμα

Ἂν εἶναι τὸ Gnome Shell ποὺ σὲ ἐνοχλεῖ (ὅπως κι ἐμένα!), μπορεῖς πάντα νὰ δουλεύεις σὲ Gnome fallback, ποὺ σοῦ προβάλλει τὸ γνωστὸ panel. Δὲν τὸ ἔχω δουλέψει ἔτσι, ὁπότε δὲν ξέρω ἂν θὰ ἔχεις ὅλη τὴ λειτουργικότητα καὶ τὴ δυνατότητα παραμετροποίησης τοῦ Gnome 2.x. Ἐπιστροφὴ στὸ 2 δὲν νομίζω νὰ γίνεται, γιατὶ μιλᾶμε γιὰ ριζικὴ άλλαγὴ στὶς βιβλιοθήκες gtk (ἤδη ἔχουμε gtk3), ποὺ λογικὰ θὰ πρέπει νὰ βελτιώνουν πολλὰ πράγματα στὸν τομέα τῆς λειτουργικότητας. Ἡ διαμόρφωση τοῦ Gnome Shell σὲ ἀντίστοιχα λειτουργικὴ «βιτρίνα» τοῦ Gnome3 ἴσως χρειαστεῖ λίγο καιρό, ἀλλὰ σὲ βάθος χρόνου θὰ γίνει καὶ αὐτὸ.
Πάντως μπορεῖς ἄνετα νὰ διαμορφώσεις τὸ LXDE ἢ τὸ Xfce ἔτσι ποὺ νὰ μοιάζουν μὲ τὸ παλιὸ καλὸ Gnome. Εὐτυχῶς, στὸν κόσμο τοῦ Linux πάντα θὰ ὑπάρχει ἡ πληθώρα ἐπιλογῶν, ὅπως καὶ τὰ ἀντίστοιχα ἀνήσυχα πνεύματα - ποὺ «δὲν βολεύονται μὲ λιγότερο οὐρανό» καὶ ποὺ θὰ προχωρήσουν σὲ λύσεις σὲ ὅ,τι δὲν τοὺς κάνει.
Μήγαρις ἔχω ἄλλο στὸ νοῦ μου, πάρεξ ἐλευθερία καὶ γλῶσσα; (Διονύσιος Σολωμός)

[i][color=#FF0040]Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Μόνο LaTeX ┃ Ἀγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
monkgr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό M.Jackson » 27 Μάιος 2011, 11:10

Ναι έχω προβλήματα με το XFCE μιας και το trash δεν δουλεύει, δεν αναγνωρίζει (δεν με αφήνει να δω) τις εξωτερικές συσκευές που συνδέω στον Η/Υ μου. Ναι δοκίμασα το GNOME χωρίς shell αλλά δεν θυμίζει τίποτα στο παλιό GNOME γιαυτό ήρθα στο XFCE αν και κάποια προβληματάκια είναι λιτό και γρήγορο. Ίσος να ψάξω για άλλο γραφικό περιβάλλον ή θα μείνω XFCE μέχρι να το μάθω καλά.
Άβαταρ μέλους
M.Jackson
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας