Τι σας εμποδίζει να απαλλαγείτε από τα winblows;

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Τι σας εμποδίζει να απαλλαγείτε από τα winblows;

Δημοσίευσηαπό yaris66 » 27 Αύγ 2008, 12:07

οταν ανακαλυψα το linux,τελη ιουνιου,και τα εγκατεστησα,δεν ειχα ηχο,καμερα,το Kino δεν εβρισκε την videocamera,τα παιχνιδια δεν ετρεχαν,δεν ηξερα να ανοιξω το rar,zip αρχεια και ενα σωρο αλλα που κατεβαζα και δεν ειχα καποια βοηθεια.
Διαβαζοντας τα forum και τα tutorials σιγα σιγα,καταλαβα οτι μονο τα απαιτητικα 3D παιχνιδια δεν τρεχουν στο linux.
Aκομα και το gimp δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο το photoshop,εκτος αν καποιος ειναι επαγγελματιας και εχει συνηθισει με το photoshop.
Ακομα και το wine μην το χρησιμοποιει καποιος γιατι συμαινει οτι δεν εχει ψαξει ολα τα δωρεαν προγραμματα που προσφερει το linux.
Ολα η τιποτα,ειμαι απολυτος σ αυτο.Αν καποιος χρησιμοποιει το wine για να τρεχει εφαρμογες win,κοροιδευει ,καλυτερα να γυρισει στα windows.
Αν δεν μπορει να μην τρεξει παιχνιδια,ας παρει μια παιχνιδομηχανη καλυτερα-πιο φθηνα θα του κοστισει
Αρα πιστευω οτι αυτο που εμποδιζει τους χρηστες απο το linux ειναι τα εμπορικα 3d παιχνιδια
Επίπεδο Γνώσεων: Linux:Χαμηλό / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
ubuntu 11.10/Atom /2 GB/intelGMA500
/ IntelPRO/Wireless4965 /
/ Intel HD Audio Controller
/11' 1024X768
yaris66
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό froufrou » 27 Αύγ 2008, 14:25

yaris66 έγραψε:οταν ανακαλυψα το linux,τελη ιουνιου,και τα εγκατεστησα,δεν ειχα ηχο,καμερα,το Kino δεν εβρισκε την videocamera,τα παιχνιδια δεν ετρεχαν,δεν ηξερα να ανοιξω το rar,zip αρχεια και ενα σωρο αλλα που κατεβαζα και δεν ειχα καποια βοηθεια.
Διαβαζοντας τα forum και τα tutorials σιγα σιγα,καταλαβα οτι μονο τα απαιτητικα 3D παιχνιδια δεν τρεχουν στο linux.
Aκομα και το gimp δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο το photoshop,εκτος αν καποιος ειναι επαγγελματιας και εχει συνηθισει με το photoshop.
Ακομα και το wine μην το χρησιμοποιει καποιος γιατι συμαινει οτι δεν εχει ψαξει ολα τα δωρεαν προγραμματα που προσφερει το linux.
Ολα η τιποτα,ειμαι απολυτος σ αυτο.Αν καποιος χρησιμοποιει το wine για να τρεχει εφαρμογες win,κοροιδευει ,καλυτερα να γυρισει στα windows.
Αν δεν μπορει να μην τρεξει παιχνιδια,ας παρει μια παιχνιδομηχανη καλυτερα-πιο φθηνα θα του κοστισει
Αρα πιστευω οτι αυτο που εμποδιζει τους χρηστες απο το linux ειναι τα εμπορικα 3d παιχνιδια

ολα αυτα π ειπες και συν καποιος εχει συνιθισει μετα windows εγω ομολογω πως ειμαι νεος στο linux αλλα μερα με την μερα με γοιτευει 8-)
froufrou
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό yaris66 » 27 Αύγ 2008, 23:01

και ειναι κ φοβερο το οτι με ενα Cd που κατεβαζεις κ απο το ιντερνετ,εχεις λειτουργικο με ενα σωρο πληρη προγραμματα,και που κατα 99% δεν χρειαζεται drivers
/11' 1024X768
yaris66
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 27 Αύγ 2008, 23:11

Ναι είναι μεγάλη γοητεία όταν σου λείπει ένα πρόγραμμα συνήθως πας στην προσθαφαίρεση προγραμμάτων και κάνεις κλικ και κατεβαίνει κάνει εγκατάσταση και εσύ απλά περιμένεις , γίνεται στα παράθυρα έτσι :lol: :lol: :lol: :lol:
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό yaris66 » 27 Αύγ 2008, 23:23

γοητεια δεν ειναι αυτο,αυτο ειναι απλοτητα.
Γοητεια ειναι να βλεπει κανεις τα tutorials του linuxman και να παρακολουθει ακριβως αυτα που κανει.
Σε μαθαινει να ψαχνεις
Αυτο που τους εμποδιζει Linuxman ειναι που δεν εχουν διαβασει τα tutorials σου!!!!
Μονο που τωρα που το σκεφτομαι,εδω υποτιθεται ειναι ολοι χρηστες ubuntu η αλλης εκδοσης,και οι μισοι αντε να εχουν dual boot με windows,μηπως η ερωτηση αυτη θαπρεπε να γινει μονο σε χρηστες windows.
Αλλιως ειναι σαν να μιλαμε μονοι μας...........
/11' 1024X768
yaris66
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sorolop » 12 Σεπ 2008, 04:12

2 πραγματακια μονο.
1. ειμαι κολημενος με τη dota και μεσω wine δεν ειδα προκοπη (ασχετο βγηkε η stable εκδοση του wine?)
2. θελω να παιζω ποκερ και η εφαρμογη που ανοιγω εχει καταληξη .asp (μεχρι τωρα δεν το εχω κατεφερει να το ανοιξω)
Οταν 1-2==TRUE τοτε θα καψω το cd στο τζακι και απο διπλα θα χορευω σαν πιγκουινος :lol: :lol: :lol: :lol:
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Desktop
Λειτουργικό σε Η/Υ: Ubuntu 9.10 (karmic)
Προδιαγραφές ⇛ Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8200 @ 2.66GHz │ RAM 4021 MB │ Nvidia GeForce 8800 GT │ Κάρτα ήχου: Intel 82801G HD
Άβαταρ μέλους
sorolop
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό andrewz » 12 Σεπ 2008, 08:14

Τα win μόνο για δυο λόγους τα έχω:
1-Το 4Μ
2-Συνηθεια ή μάλλον τεμπελιά στο να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό.
Κώδικας: Επιλογή όλων
1 Γνώσεις Linux: Τίποτα ιδιαίτερο ┃ Προγραμματισμού: Τίποτα ┃ Αγγλικών: Καλό
2 Ubuntu 12.04 precise 32bit (el_GR.UTF-8), Ubuntu 3.2.0-23-generic-pae, Windows 7
3 AMD Phenom II X3 705e Processor ‖ RAM 4026 MiB ‖ Gigabyte GA-MA770T-UD3P
4 nVidia G94 [GeForce 9600 GT] [10de:622] (rev a1)
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
andrewz
babeTUX
babeTUX

Τοποθεσία: Από την μόνη πόλη που γράφεται με δυο σίγμα αλλά προφέρεται με δυο λάμδα..
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kzlazy » 12 Σεπ 2008, 08:53

Στο σπίτι υπάρχει μόνο ένα pc με ms windows (τα υπόλοιπα 3 τρέχουν διάφορες εκδόσεις ubuntu, ανάλογα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά) και αυτό μόνο γιατί

1.Δεν έχω βρει αντίστοιχο του photoshop (πρωτοτυπία) και του Raw shooter. Εχω δοκιμάσει το gimp και τα ufraw, rawstudio αλλά παρότι τα χρησιμοποιώ για καθημερινές εργασίες, φοβάμαι ότι προετοιμάζοντας εκτυπώσεις για σχέδια άλμπουμ που με ενδιαφέρουν πολύ, προτιμώ τις έξτρα δυνατότητες... Αυτό δεν αφορά βόλεμα, μερικά πράγματα που περιέχουν το photoshop, lightroom, rawshooter, και πολύ περισσότερο ο συνδυασμός τους (αν κάποιος τραβάει σε raw, επεξεργάζεται και κλείνει σε jpeg, και ξαναεπεξεργάζεται κλπ) απλά δεν μπορώ να τα αντικαταστήσω.
2.Δεν έχω βρει εργαλείο συγχρονισμού φακέλων ή αρχείων εύχρηστο όπως το total commander. Εχω βρει και δοκιμάσει δυο τρία προγράμματα linux (unison, gnome commander και άλλο ένα που θα θυμηθώ και θα γράψω αν χρειαστει) αλλά δεν προσφέρουν τον άμεσο έλεγχο και τις δυνατότητες επιλεκτικού συγχρονισμού που έχει το παραπάνω πρόγραμμα (πχ δεν παρουσιάζουν λίστα με τα στοιχεία που βρέθηκαν διαφορετικά ώστε να τσεκάρει κανείς μια τελευταία φορά πριν συγχρονίσει, συνήθως ορίζονται οι φακελοι και συντελείται ο συγχρονισμός, οπότε αν σου ξεφύγει κάτι...). Ούτε αυτό είναι βόλεμα. Αν κάποιος, λόγω δουλειάς συντηρεί αρχεία, προτιμά ασφαλιστικές δικλείδες και παραμετροποίηση-επιλογή σε κάθε στάδιο παρά ένα λάθος.
3.Δεν έχω βρει πρόγραμμα αναγνώρισης χαρακτήρων με ελληνική μετάφραση (OCR), και δεν μπορώ να πω ότι είμαι εξοικειωμένος ούτε με το Xsane ή το Kooka για να κάνω τις σαρώσεις, αν και γι'αυτό φταίω εγώ (δεν το δουλεύω γιατί σκοντάφτω στην έλλειψη OCR)
4.Περισσότερο για λόγους ανάμνησης μια που δε μου λείπουν πολύ, κάποια παιχνίδια.

Αν κάποιος ασχοληθεί ας αγνοήσει το 4.
Now there sits a man with an open mind. You can feel the draft from here...
Groucho (τι θα πει ποιός Groucho) ?

Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Arch 64b με KDE
Acer Aspire 5680 laptop / Intel core 2 duo / 2 x 2048 Mb / nVidia GeForce Go 7600 / 1280x800
Άβαταρ μέλους
kzlazy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 12 Σεπ 2008, 09:55

Στο 1 θα συμφωνήσω μαζί σου... Όντως και εγώ το photoshop δεν το αλλάζω με τίποτα. Αν και υπάρχει λύση αρκεί να έχεις "τρέλα & χρήμα"... Αγοράζεις ένα δυνατό μηχανάκι (dual core quad, 2+gb ram) και ακολουθείς αυτόν τον οδηγό: viewtopic.php?f=9&t=552
Έπειτα εγκαθιστάς στη virtual machine winblows xp, ακόμα και vista εάν θέλεις και εγκαθιστάς κανονικά τα προγράμματά σου όπως έχεις στο κανονικό winblows box. Θα μου πεις τώρα γιατί να τα κάνεις όλα αυτά αφού μπορείς να μπεις απευθείας στα winblows... Με αυτό το τρόπο χρησιμοποιείς το ubuntu με όλες τις υπόλοιπες εφαρμογές του και όταν χρειάζεσαι τις εφαρμογές που ανέφερες, φορτώνεις στο virtualbox τα winblows και είσαι έτοιμος. Και με το μηχανάκι που σου ανέφερα θα πηγαίνουν όλα "σφαίρα"...

Για το 2 υπάρχει ένα πολύ καλό εργαλείο συγχρονισμού φακέλων ή αρχείων. Το χρησιμοποιώ σχεδόν κάθε μέρα και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Έχει όλα αυτά που ζήτησες. Είναι το grsync. Στην ουσία είναι ένα gui frontend του rsync το οποίο είναι από command line. Αλλά με το gui του grsync είναι παιχνιδάκι να το χειρίζεσαι πλέον... Υπάρχει έτοιμο στα repos. Κάνε μια αναζήτηση στο synaptic.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kzlazy » 12 Σεπ 2008, 10:29

Καταρχάς ευχαριστώ για την πρόταση.

Το θέμα που έχω με την ανησυχία για πιθανά λάθη, δεν αντιμετωπίζεται με το grsync και τούτο διότι:

με το total commander ο συγχρονισμός γίνεται σε δύο στάδια. Στο πρώτο γίνεται σύγκριση των συγχρονιζόμενων directories και το αποτέλεσμα παρουσιάζεται σε λίστα. Στη λίστα φαίνονται οι διαφορές καθώς και η φορά της ανισότητας [τη στιγμή που στο grsync, unison κλπ επιλέγεται από την αρχή ο βασικός φάκελος (target) και ο δευτερεύων (destination) και όταν αρχίσει ο συγχρονισμός δεν ξέρεις ποιά συγκεκριμένα αρχεία πρόκειται να αντικατασταθούν]. Αν για κάποιο λόγο ξεφύγει κάτι νεότερο στο δεύτερο (φαντάζομαι κάποιον που δουλεύει σε διάφορα pc και σώζει πχ από το σπίτι φακέλους σε usb stick για να τα πάει στη δουλειά. Καμιά φορά μιλάμε για αρκετά αρχεία ή για δουλειά αρκετών ημερών ώστε να μην αρκεί να θυμηθεί κανείς και να ξεμπερδεύει με αντιγραφές και επικολλήσεις. Και ας μη μιλήσουμε για versioning όπου δουλεύεται το ίδιο αρχείο σε πολλούς χρόνους), τότε κανείς κινδυνεύει να γίνει μπούμεραγκ ο συγχρονισμός ή απλά να συγχρονιστούν όλα με το νεώτερο και να χάσει προηγούμενες εκδόσεις, χωρίς να μπορεί να επιβεβαιώσει ότι επιθυμεί κάτι τέτοιο. Για να είμαι πιο σύντομος, εκεί βοηθάει το να μπορεί κανείς να διαλέξει ποιά αρχεία θα αντικατασταθούν ένα προς ένα βλέποντάς τα σε λίστα. Ή να μπορεί να αντιστρέφει τη φορά του συγχρονισμού για συγκεκριμένα αρχεία. Κατανοώ τη λογική και την αξία του unison κλπ, αλλά ίσως οι δικές μου ανάγκες είναι περίεργες...

Επιφυλάσσομαι να το μελετήσω καλύτερα βεβαια γιατί μόλις που πρόλαβα να το εγκαταστήσω και να το δω πρόχειρα. Και σε κάθε περίπτωση ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Περιμένω και άλλες προτάσεις. Ο πλούτος των repositories είναι τεράστιος και σίγουρα μου διαφεύγει το 99% των πιθανών λύσεων.
Now there sits a man with an open mind. You can feel the draft from here...
Groucho (τι θα πει ποιός Groucho) ?

Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Arch 64b με KDE
Acer Aspire 5680 laptop / Intel core 2 duo / 2 x 2048 Mb / nVidia GeForce Go 7600 / 1280x800
Άβαταρ μέλους
kzlazy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας