Πετυχημένο το ντεμπούτο των Windows 7, δείχνει η έρευνα αγορ

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Πετυχημένο το ντεμπούτο των Windows 7, δείχνει η έρευνα αγορ

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 19 Νοέμ 2009, 17:16

@CyberRider το αναφέρω από τώρα, όσα θα διαβάσεις παρακάτω δεν είναι μόνο για εσένα ή όλα για εσένα.

CyberRider έγραψε:ετσι ακριβως ειναι..και χαιρομαι που ο ftso παροτι συντονιστης ενος φορουμ χρηστων του λινουξ ειναι τοσο ειλικρινης και ανοιχτομυαλος και παραδεχεται καποια πραγματα εν αντιθέσει με καποιους οι οποιοι χωρις καν να δοκιμασουν ενα νεο λειτουργικο,δεν χανουν ευκαιρια να λοιδωρησουν και το λειτουργικο και τη εταιρεια που το αναπτυσσει...

Off topic:
Για να είναι στην θέση του συντονιστή ο ftso κάπου οφείλεται αυτό. Οι λέξεις "ανοιχτόμυαλος" και "λοιδωρίσουν" όμως που χρησιμοποίησες από την άλλη πιστεύω ότι δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με την εξέλιξη σε αυτό το νήμα, αν πραγματικά εσύ βλέπεις τέτοια πράγματα λυπάμαι.

Βασικά και μόνο η βιαστική κριτική ενός ατόμου γενικότερα είναι λάθος, δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε ένα άτομο "ανοιχτόμυαλο" ή "μη ανοιχτόμυαλο" από κάποια ποστ, άσε που υπάρχει και το ενδεχόμενο να λέει ψέματα (ο οποιοσδήποτε). Βέβαια ο καθένας αναφέρει την γνώμη του ελεύθερα, αυτό είναι σεβαστό. Αν διαφωνούμε.. εντάξει διαφωνούμε, αν συμφωνούμε.. εντάξει συμφωνούμε.

Επίσης κάποιοι έχουν δοκιμάσει τα Windows 7 και αναφέρουν την γνώμη τους, δεν είναι όλοι εδώ πέρα που δεν τα έχουν δοκιμάσει. Τώρα αν δεν αρέσει σε κάποιους ορισμένες γνώμες που αναφέρουν κάποια άτομα για τα Windows, αυτό είναι δικό τους πρόβλημα.

Έχω την εντύπωση ότι ήδη στο παρών νήμα έχουν αναφερθεί γνώμες για όλα τα γούστα, πολλές διαφορετικές πληροφορίες και πολλά off topic λόγια. Εντάξει, το να συγκρίνουμε το Ubuntu για παράδειγμα με τα Windows στο τεχνικό κομμάτι είναι δεκτό, δεν δέχομαι όμως το να συγκρίνουμε ή να ισοπεδώνουμε τα πάντα. Η μεγάλη κοινότητα του ΕΛ/ΛΑΚ γενικότερα δεν έχει καμία σχέση με την εταιρία MS και τα προϊόντα της, εννοώ ότι είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα με διαφορετική φιλοσοφία.

Αν πρέπει να κρίνουμε άτομα, τότε αυτά είναι ο ίδιος μας ο εαυτός και συνέχεια. Για αυτό αν δεν μας αρέσει να σχολιάζουν αρνητικά το λογισμικό που χρησιμοποιούμε ή τις γνώμες που αναφέρουμε, τότε το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να δούμε πως μπορούμε να προσφέρουμε όσο πιο πολύ γίνεται στο ίδιο το λογισμικό μας ώστε να το κάνουμε καλύτερο. Τώρα τα υπόλοιπα, με έκρινε, τον έκρινα, είπε αυτό, είπε εκείνο, όλα αυτά είναι για την ιστορία.
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stavrosLinux » 19 Νοέμ 2009, 18:00

tolis_01 έγραψε:Μα τις ίδιες ελευθερίες έχει και ο χρήστης windows. Τι χρειάζεται; Open office; Το έχει. Amsn; Το έχει. Vlc; Το έχει. κλπ...

αυτό που λείπει είναι το τελικό βήμα αφού αντικαταστήσει τα κλειστά με τα αντίστοιχα ανοιχτά προγράμματα όπως είπες, να απαλλαγεί και από τα windows εντελώς . Τα windows περιορίζουν και κάνουν ζημιά στο χρήστη με λειτουργίες όπως DRM, silent updates, backdoors κλπ..
Επ. Γνώσεων: Linux, Μέτριο┃ Προγρ/σμός, Όχι ┃ Αγγλικά, Kαλά
PC's: i) Lubuntu 13.10 @ Lenovo G550 "Droopy" broadcom BCM4312 {PCI-ID 14e4:4315} Intel GMA 4500MHD
ii) CentOS 6.4 @ "Speedy Gonzales" Core2duo E6400 2.13 Gz, ATI Radeon X1950 (free driver)
iii) Lubuntu 13.10 @ "monkey" Pentium D 3.40 GHZ, NV44 [GeForce 6200 LE](rev a1)
Άβαταρ μέλους
stavrosLinux
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 19 Νοέμ 2009, 18:53

κλειστόμυαλος είναι αυτός που αποδέχεται ότι κλειστό λογισμικό υπάρχει (όπως windows..),που δέχεται να μην έχει κανένα δικαίωμα, κάθετε και πληρώνει ένα σωρό λεφτά τις .. πολυεθνικές και στο τέλος να τι λέει και σε αυτούς που προσπαθούν να ξεκαθαρίσουν τα σύκα .... από την σκάφη....
θα το πω ξανά και ξανά ( και θα το ξαναπώ αυτή την φορά ακόμα πιο απλά )

Ότι δεν είναι open source είναι .... του διαόλου :!:

τέλος :!:
:P :clap: :clap: :clap:
:wave:
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 19 Νοέμ 2009, 19:05

Off topic:
sokoban4ever έγραψε:Ότι δεν είναι open source είναι .... του διαόλου :!:

Συμφωνώ :mrgreen:
Αλλά επαυξάνω κιόλας λέγοντας πως αν η μια εταιρία είναι του διαβόλου επειδή παράγει και "κλειστό λογισμικό" τότε σε αυτές είναι και η canonical ;)
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 19 Νοέμ 2009, 19:21

Off topic:
@ftso
Για να είμαστε σωστοί βέβαια έτσι είναι :thumbup:
θυμάμαι τι σάλος είχε γίνει με τους codecs του fluendo , το κώδικα του launchpad (Αυτό νομίζω το "έσωσαν" ) και πόσα άλλα ;
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 19 Νοέμ 2009, 19:27

Off topic:
sokoban4ever έγραψε:codecs του fluendo , το κώδικα του launchpad (Αυτό νομίζω το "έσωσαν" ) και πόσα άλλα

...ubuntuone server part που αγνοείτε...

Off topic:
sokoban4ever έγραψε:το κώδικα του launchpad (Αυτό νομίζω το "έσωσαν" )

το έσωσαν δεν το έσωσαν το μήνυμα πως δεν εμπιστεύονται το ανοιχτό λογισμικό το πέρασαν πάντως...
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό CyberRider » 19 Νοέμ 2009, 20:01

sokoban4ever έγραψε:κλειστόμυαλος είναι αυτός που αποδέχεται ότι κλειστό λογισμικό υπάρχει (όπως windows..),που δέχεται να μην έχει κανένα δικαίωμα, κάθετε και πληρώνει ένα σωρό λεφτά τις .. πολυεθνικές και στο τέλος να τι λέει και σε αυτούς που προσπαθούν να ξεκαθαρίσουν τα σύκα .... από την σκάφη....
θα το πω ξανά και ξανά ( και θα το ξαναπώ αυτή την φορά ακόμα πιο απλά )

Ότι δεν είναι open source είναι .... του διαόλου :!:

τέλος :!:
:P :clap: :clap: :clap:
:wave:

Μαλιστα...Εσυ λοιπον που εχεις ξεκαθαρισει τα συκα απο την σκαφη,προτεινε μου ενα ελευθερο και ανοιχτου κωδικα σχεδιαστικο προγραμμα το οποιο να εχει το 100% των χαρακτηριστικων του autocad και του Catia (με διδιαστατη και τρισδιαστατη δυνατοτητα σχεδιασης μην μου αναφερεις κανα..qcad), που να με κανει οσο παραγωγικο με κανουν τα προαναφερθεντα προγραμματα,το οποιο και θα τρεχει απροβληματιστα στο λινουξ (μην μου αναφερεις κανα..wine) και τοτε ναι ισως εγω ειμαι ο κλειστομυαλος και ο ανθρωπος του "διαβολου"...αν ομως δεν εχει να μου προτεινεις, τοτε αναγνώρισέ μου και εμενα το δικαιωμα να τα ακουμπαω στις "διαβολικες" πολυεθνικες για ενα προγραμμα το οποιο με βοηθαει στη δουλεια μου και που ανταξιο του δεν υπαρχει στο open source...και προσωπικα ελαχιστα με ενδιαφερει αν το λογισμικο που χρησιμοποιω ειναι κλειστου ή ανοιχτου κωδικα,αρκει αυτο να μου ειναι χρησιμο και να ανταποκρινεται σε αυτα για τα οποια το χρησιμοποιω...αλλωστε γνωσεις προγραμματισμου δεν εχω αρκετες (μονο τα βασικα της C γνωριζω) για να μπορω να τροποποιησω τον ανοιχτο κωδικα,οποτε τι να τον κανω τον κωδικα αυτο??..κορνιζα και να τον κολλησω στον τοιχο??..το εχω ηδη πει και πιο πανω,δεν ειμαστε ολοι εμεις χαζοι που πληρωνουμε για λογισμικο το οποιο να μας εξυπηρετει στη δουλεια μας,για την οποία δουλεια εμεις πληρωνομαστε στη συνεχεια...ισως (λεω ίσως) αν ησουν στη θεση μου να τα εβλεπες λιγο διαφορετικα τα πραγματα...
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο | Προγραμματισμός:C/C++ | Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό σε Η/Υ και μοντέλο: dual-boot με ubuntu 9.10 και Windows 7 σε HP Probook 4515s laptop...
Προδιαγραφές ⇛ AMD Turion II Dual-Core M500 2.2GHZ │3GB RAM│ATI Mobility Radeon HD 4330 (512MB)│Broadcom 802.11b/g WLAN│15.6" LED Backlight
CyberRider
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vagrale13 » 19 Νοέμ 2009, 20:04

CyberRider έγραψε:
ftso έγραψε:Off topic:
Αυτό που ενοχλεί γενικά ως χρήστη λίνουξ είναι να μου την λένε χρήστες γουίντους χωρίς να το έχουν δοκιμάσει καν.
Απο την άλλη με ενοχλεί εξίσου να βλέπω να γίνεται το ακριβώς αντίθετο.
Θεωρώ λάθος την νοοτροπία ειδικά απο χρήστες linux και ΕΛ/ΛΑΚ καθώς δεν βοηθάει στην σωστή προώθηση τους ;)

ετσι ακριβως ειναι..και χαιρομαι που ο ftso παροτι συντονιστης ενος φορουμ χρηστων του λινουξ ειναι τοσο ειλικρινης και ανοιχτομυαλος και παραδεχεται καποια πραγματα, εν αντιθέσει με καποιους αλλους οι οποιοι χωρις καν να δοκιμασουν ενα νεο λειτουργικο,δεν χανουν ευκαιρια να λοιδωρησουν και το λειτουργικο και τη εταιρεια που το αναπτυσσει...ή ακομα καλυτερα καποιους αλλους που με το που βλεπουν ενα δημοσιευμα σε ενα περιοδικο του χωρου (όπως το pc-magazine) που αναφερει κατι αρνητικο για τη νεα εκδοση του ubuntu (προβληματα αναβαθμισης κτλ) χαρακτηριζουν το δημοσιευμα ως "στημένο" και ανακαλυπτουν "δάκτυλο" της microsoft πισω απο αυτο!!!...δηλαδη,οταν το ιδιο περιοδικο σε ενα προηγούμενό του τευχος ειχε κανει εκτενη αναφορα στην ελληνικη κοινοτητα του ubuntu με πολυ θερμα λογια,μήπως και τοτε πληρωνονταν απο τη microsoft για να το δημοσιευσει??..
οταν το ιδιο περιοδικο εχει επανειλημμενα τονισει τα μεγαλα προβληματα των vista και τα εχει χαρακτηρισει ως "τη μεγαλυερη αποτυχια της microsoft" τοτε πληρώνονταν απο τη microsoft ή οχι??...Τα αναφερω ολα αυτα για να μην μας περνανε καποιοι για ηλιθιους...

Μπορεις να γινεις πιο σαφης σε ποιον αναφερεσαι??
Σε παρακαλω μην θιγεις κανεναν οπως δεν σε εχει θιξει κανεις.

Το να λες ετσι αοριστα για οτι καποιος,καποιοι ειναι στενομυαλοι, δεν ειναι και οτι καλυτερο!! :idea:
Μην προσπαθεις να δημιουργισεις εντυπωσεις με αυτον το τροπο.
Αν εχεις καποια διαφωνια με καποιον, μπορεις πολυ απλα να του στειλεις ενα pm
και οχι να αναφερεσαι ετσι σε post!! :idea:
Για την αγαπη,συμπαθεια οπου ισως εχεις για τη μικρο$oft,το περιοδικο οπου ανεφερες,
δεν ειπε κανεις απο εδω κατι κακο για εσενα προσωπικα νομιζω.
Αν εγινε κατι τετοιο ζητα απο καποιον συντονιστη να το σβησει.
Κανε επεξεργασια το post σου σε παρακαλω και διορθωσε το. :problem:
Desktop 1: Mint 13 Maya i386 / Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn i386 (development branch)
CPU: AMD ATHLON II X2 215 │ RAM: 4026Mb │ Graphics Card: GeForce 210 512MB │ LG W2243S : 1920 x 1080
Desktop 2: Ubuntu 12.04 LTS Precise Pangoli i386
AMD Athlon 64 X2 5800+ │ 1024Mb │ nForce 7600 256MB (onboard) | 1024 x 768
Laptop : Sony Vaio VGN-N11m : Ubuntu 14.04Lts Trusty Tahr i386 (Mate desktop)

*Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες
*Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux
Άβαταρ μέλους
vagrale13
Freedom
Freedom

Launchpad: vagrale
IRC: vagrale13
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 19 Νοέμ 2009, 20:15

Παιδιά η συζήτηση έχει ξεφύγει... πετυχημένο ντεμπούτο των windows 7 είναι ο τίτλος του θέματος.

Ο τίτλος του θέματος δεν είναι κανένας από τους παρακάτω:

- Σύγκριση μεταξύ Ubuntu και Windows
- Σύγκριση μεταξύ Canonical και Microsoft
- Ποιος έχει περισσότερα χρήματα μεταξύ Canonical και Microsoft
- Σύγκριση μεταξύ εφαρμογών για Linux και Windows
- Σύγκριση της φιλοσοφίας από Canonical και Windows
- Ποιο λογισμικό έχει περισσότερους fanboys

filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό diamond_gr » 19 Νοέμ 2009, 20:40

Όπως είχα αναφέρει και πιο πάνω, στα windows 7 έχουν κάποια δείγματα εικόνες.

Και επειδή βγήκε κοντά με την 9.10 βάλανε και ένα κοαλάκι...

Επισκεφθείτε το Blog μου.

Υποστηρίξτε το GNOME
Άβαταρ μέλους
diamond_gr
seniorTUX
seniorTUX

Launchpad: diamond_gr
IRC: diamond_gr
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ