mathpoet έγραψε:@malos
Δεν ξεκίνησα το θέμα για να διορθώσω την μεγαλύτερη αδικία του κόσμου...

Την είχα κι εγώ αυτή την άποψη και όταν προσπάθησα να τη στηρίξω επιστημονικά σε άλλους (λόγω σπουδών), δεν τα κατάφερα.
Μάλλον ξεκίνησες με λάθος επιχειρήματα για αυτό δεν το κατάφερες .
Δεν χρειάζεται να πείσεις κάποιον τι είναι καλύτερο και ποιο ασφαλές , όποιος ξέρει από Τεχνολογία Η/Υ από την εποχή πριν καν εμφανιστεί Βασίλης Πόρτας ξέρει τι είναι ποιο σταθερό και ασφαλές .
Και εδώ μπορώ να σου πω σαν παράδειγμα Επαγγελματικό καθαρά πρόγραμμα Catia = Boing , Γερμανοί το τρέχουν σε Unix , γιατί άραγε ?
http://techie-buzz.com/linux-news/avatar-linux.html έχει γίνει πάνω σε GNU/Linux cluster .
mathpoet έγραψε:
Οπότε ξεκινώντας αυτή τη συζήτηση, καταρχήν κάποια από τα πιο έμπειρα παιδιά μπορεί να μου έδιναν στοιχεία που δεν έχω βρει. Αυτό είναι το προσωπικό μου όφελος. Αυτό που πιστεύω ότι μπορεί να κερδίσουν οι άλλοι, είναι η ενημέρωση. Οι χρήστες των windows έχουν ένα σωρό προβλήματα με την ασφάλεια, αλλά από τον πιο άσχετο μέχρι τον γκουρού, έχουν μάθει πια ότι πρέπει να προσέχουν και μάλιστα πολύ. Κυκλοφορώντας την άποψη ότι με το linux εξασφαλίζεσαι, η κοινότητα καλλιεργεί μια στάση στους χρήστες που είναι επικίνδυνη.
Ναι υπάρχει , άλλα το πρώτο που κάνει κοινότητα είναι ενημέρωση και όχι απλά βάλε και τέλος .
Ναι και εγώ το λέω βάλε και σταματάνε προβλήματα σου , άλλα λέω ότι πρέπει να προσέχεις και εδώ όμως σε διαφορετικό βαθμό από ότι πριν .
Δεν βάζεις ότι βρεις χωρίς να ξέρες αν είναι έμπιστη πηγή , μιας και για εφαρμογές έχει εργαλείο να κατεβάσεις και μάλιστα πολύ εύκολο .
Άρα για να φτάσει κάποιος να βάλει κάτι που δεν είναι ήδη στα Repos τις διανομής έχει δρόμο .
mathpoet έγραψε:
Υπάρχει η υποψία σε αρκετούς ότι όσο η βάση των χρηστών μεγαλώνει, τόσο μεγαλώνει και η πιθανότητα να αρχίσουν να κυκλοφορούν διάφορα ζωύφια. Ίσως ένα καλό δείγμα, είναι το θέμα που προέκυψε πρόσφατα με τον UnrealIRCd που αναφέρθηκε πιο πάνω. Αν προχωρήσει η κατάσταση, οι νέοι χρήστες που θα την πατήσουν (αυτοί που τους λέγαμε βάλε linux για να είσαι οκ), θα έρθουν να μας ζητήσουν τα ρέστα και θα έχουν δίκιο.
Και αυτό υπάρχει άλλα αυτό δεν νομίζω ότι είναι και τόσο ανησυχητικό που άμα μεγαλώνει βάση μεγαλώνουν και κίνδυνοι .
Όχι δεν θα έχουν δίκιο , αν βάζουν ότι νάνε και όπου νάνε τότε κακό το κεφαλιού τους .
Αν βάζουν όμως λογισμικό από τα Repos η και από Source code που είναι διαθέσιμος είτε από πηγές σωστές τότε δεν νομίζω ότι θα την πατήσουν .
Αν δεν θα βάζουν προγράμματα που δεν είναι έμπιστα με δήθεν για GNU/Linux μόνο και μόνο που το γράφει κάποιος σε άσχετοι σελίδα τότε πως θα την πατήσουν ?
Το θέμα με UnrealIRCd είναι απλό αν το διάβασες δεν είχανε ενημερώσει εδώ και καιρό τα αρχεία σε κάποια mirrors που δεν είναι δικά τους , άρα απλά όποιος τα έχει βάλει εκεί δεν πρόσεχε σωστά και δεν ενημέρωνε τις πηγές , διάβασε και τα νέα τους
http://www.unrealircd.com/ , και όμως άσχετα με αυτό πόσο γρήγορα το μάθαμε ότι έχει πρόβλημα ?
Με το ίδιο βαθμό θα μάθεις ότι σε μια εφαρμογή και το κρακ τις έχει ζουζούνι ?
Δεν νομίζω . Ας μεγαλώνει , ας προσπαθούν κάποιοι να το εκμεταλλευτούν , δεν θα κερδίσουν τίποτα από αυτό το να κάνουν κάτι ανάλογο .
Κοινότητα διαδίδει την πληροφορία πολύ γρήγορα και δεν υπάρχει περίπτωση να μην μαθευτεί ότι υπάρχει πρόβλημα και να μην βγει λύση προβλήματος .
Κάτι που με εμπορικά σπασμένα πότε δεν γίνεται και δεν θα γίνει , είναι σαν να λέμε κατέβασα το Nero+crack και έχει trojan μέσα παιδιά προσέχετε μην το κάνετε εγκατάσταση .....
Οπότε είναι "άκυρο" αυτό που λες ότι αν μεγαλώσει θα έχουμε μεγαλύτερο πρόβλημα .
Καλύτερα θα είναι , ίσος τότε θα δούμε και σωστές εμπορικές εφαρμογές για GNU/Linux για να απαλλαχτούν επαγγελματίες από τα παράθυρα .
mathpoet έγραψε:Διαφημίσεις του στυλ "ασφάλισε τα δεδομένα σου, απλά αλλάζοντας λειτουργικό" ταιριάζουν σε εταιρίες σαν την apple:
http://www.apple.com/why-mac/better-os/#virusesΌχι σε κοινότητες ανθρώπων με μεράκι...
ΥΓ: Γιατί ρε παιδιά το συγκεκριμένο νήμα το έχετε σκίσει τόσο πολύ με τα άσχετα;
Δηλαδή ποια άσχετα , τι ήθελες να σου δώσει κάποιον στοιχεία για ποιο είναι 100.000.000 % ασφαλές ?
Τίποτα δεν είναι τέλειο .
Αυτό είναι διαφήμιση απλός τίποτε παραπάνω , στις κοινότητες δεν χρειάζεται να κάνεις διαφήμισή απλά λες βάλε και θα είσαι ελεύθερος να τρέχεις όπως το θες και όπου το θες με βάση τα παρακάτω
έγραψε:Το Ελεύθερο λογισμικό παρέχει στους χρήστες την ελευθερία να εκτελούν, αντιγράφουν, διανέμουν, μελετούν, τροποποιούν και βελτιώνουν το Ελεύθερο λογισμικό. Για την ακρίβεια, αναφέρεται σε τέσσερις βασικές ελευθερίες:
* Την ελευθερία να εκτελείτε το πρόγραμμα για οποιονδήποτε σκοπό (ελευθερία 0).
* Την ελευθερία να μελετάτε τον τρόπο λειτουργίας του προγράμματος και να το προσαρμόζετε στις ανάγκες σας (ελευθερία 1). Η πρόσβαση στον πηγαίο κώδικα είναι προϋπόθεση για να ισχύει κάτι τέτοιο.
* Την ελευθερία να αναδιανέμετε αντίγραφα του προγράμματος ώστε να βοηθάτε το συνάνθρωπο σας. (ελευθερία 2).
* Την ελευθερία να βελτιώνετε το πρόγραμμα και να δημοσιεύετε τις βελτιώσεις που έχετε κάνει στο ευρύ κοινό, ώστε να επωφεληθεί ολόκληρη η κοινότητα (ελευθερία 3). Η πρόσβαση στον πηγαίο κώδικα είναι προϋπόθεση για να ισχύει κάτι τέτοιο.
Ένα πρόγραμμα θεωρείται ελεύθερο λογισμικό όταν οι χρήστες του έχουν όλες τις παραπάνω ελευθερίες. Επομένως, θα πρέπει να είστε ελεύθεροι να αναδιανέμετε αντίγραφα, με ή χωρίς τροποποιήσεις, δωρεάν ή χρεώνοντας για την διανομή, στον οποιονδήποτε και οπουδήποτε. Το να είστε ελεύθεροι να κάνετε όλα τα παραπάνω σημαίνει (μεταξύ άλλων) πως δεν χρειάζεται να ζητήσετε εξουσιοδότηση ή να πληρώσετε κάποιον ώστε να λάβετε τη ανάλογη άδεια.
Θα πρέπει επίσης να έχετε την ελευθερία να κάνετε τροποποιήσεις και να τις χρησιμοποιείτε ιδιωτικά στην δουλειά ή για διασκέδαση, χωρίς να χρειάζεται να το αναφέρετε.
Αυτά από μένα .