Σπασμένο Εμπ.Λογισμικό κ.α(διάσπαση απο:Win Trojan - Αδύ...)

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Σπασμένο Εμπ.Λογισμικό κ.α(διάσπαση απο:Win Trojan - Αδύ...)

Δημοσίευσηαπό linuxman » 20 Νοέμ 2009, 19:49

tolis_01 έγραψε:
linuxman έγραψε:
Και εάν συνεχίζεις και το κάνεις ακόμα εσύ ξέρεις , εγώ δεν βάζω τίποτα πλέων από "μαύρα" και άσχετα εάν χάνου και δουλείες έτσι , απλά λέω έχω αυτό το θες να η όχι αν όχι δεν έχω το άλλο και τέλος .

Εντάξει, εγώ σε φίλους ή σε φίλους φίλων στήνω μηχανήματα. Ότι ζητάνε τους το βάζω, δεν κάθομαι να σκάσω :mrgreen:

Δεν χρειάζεται να σκάσεις , απλά έτσι κάνεις κακό όχι σε σένα άλλα σε αυτούς , μετά δεν έχουν ιδέα ότι τα προγράμματα που βάζεις δεν είναι
"ΔΩΡΕΑΝ" :twisted: , δώσε τους ένα από αυτά που ξέρεις του ΕΛΛΑΚ , και ας λένε βάλε το άλλο , δώσε τα σε cd και ας βγάλουν τα μάτια τους να δούμε πως , και δώσε και ένα CD με έτοιμα του ΕΛΛΑΚ να κάνουν χωρίς κωδικούς και σπαστίρια και κρακς να δούμε ποιο ποιο γρήγορα θα βάλουν .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 21 Νοέμ 2009, 11:54

Υπάρχει πάντα και η άλλη πλευρά του νομίσματος... Το έχω πει δεκάδες φορές εδώ στο forum πως εάν δεν ξέρεις να υποστηρίζεις ένα προϊόν, τότε δεν μπορείς να πείσεις τον άλλον να το χρησιμοποιήσει...

Για παράδειγμα στον χώρο εργασίας μου έχω "σουτάρει" όλα τα πειρατικά nero και έχω βάλει αυτό εδώ: http://infrarecorder.org/?page_id=4
Και ενίοτε αυτό: http://cdburnerxp.se/en/home

Μάλιστα ως γνωστός "κομπιουτεράς" στους πελάτες της επιχείρησης όπου εργάζομαι, έρχονται και μου ζητούν microsoft office, nero, powerdvd, photoshop κλπ... Εγώ όμως τους αντιπροτείνω το openoffice, τα infrarecorder & cd burner xp, το vlc, το gimp ως δωρεάν εναλλακτική... Και όταν ακούν ότι είναι δωρεάν και δεν χρειάζονται σπαστήρια, δεν είναι παράνομοι, τους αρέσει, σκάνε χαμόγελο...

Ξέρω όμως να τα υποστηρίζω, και όταν έρχονται και με ρωτούν "πως γίνεται αυτό, πως γίνεται εκείνο, γιατί αυτό είναι έτσι", ξέρω να τους απαντώ, ξέρω να τους υποδείξω πως να κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα με το αντίστοιχο ανοιχτό λογισμικό.

Εάν δεν πιστεύεις ο ίδιος σου κάποιο πρόγραμμα, τότε δεν μπορείς να πείσεις και τον άλλον να το χρησιμοποιήσει...

Πάρτε για παράδειγμα έναν άσχετο στο nero και έναν γνώστη του infrarecorder... Ποιος έχει τις περισσότερες πιθανότητες να σε πείσει; Φυσικά ο γνώστης του infrarecorder... Αυτό τι σημαίνει, ότι το infrarecorder είναι καλύτερο του nero; Όχι, απλώς ο χρήστης του nero είναι άσχετος και δεν μπορεί να το υποστηρίξει.

Το ίδιο γίνεται και στους κύκλους των warez και των windowσάδων... Έμαθαν άριστα το nero, το παίζουν στα δάκτυλά τους, με αποτέλεσμα όταν τους ζητήσει κάποιος burning software, αντί να του προτείνουν την ανοιχτή λύση (infrarecorder), δίνουν το nero που το γνωρίζουν και ξεμπερδεύουν... Ποιος κάθεται τώρα να μάθει το infrarecorder αφού έχουμε "τζάμπα" την κορυφή του burning software;

Άρα είναι θέμα χρήστη, είναι θέμα γνώσεων και όχι λογισμικού... Με όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις...
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 21 Νοέμ 2009, 11:56

linuxman έγραψε:
tolis_01 έγραψε:Εντάξει, εγώ σε φίλους ή σε φίλους φίλων στήνω μηχανήματα. Ότι ζητάνε τους το βάζω, δεν κάθομαι να σκάσω :mrgreen:

Δεν χρειάζεται να σκάσεις , απλά έτσι κάνεις κακό όχι σε σένα άλλα σε αυτούς , μετά δεν έχουν ιδέα ότι τα προγράμματα που βάζεις δεν είναι
"ΔΩΡΕΑΝ" :twisted: , δώσε τους ένα από αυτά που ξέρεις του ΕΛΛΑΚ , και ας λένε βάλε το άλλο , δώσε τα σε cd και ας βγάλουν τα μάτια τους να δούμε πως , και δώσε και ένα CD με έτοιμα του ΕΛΛΑΚ να κάνουν χωρίς κωδικούς και σπαστίρια και κρακς να δούμε ποιο ποιο γρήγορα θα βάλουν .

Είμαι σε καλό δρόμο στους περισσότερους φίλους μου :D
Το μόνο σπασμένο που τους περνάω είναι το ms office, κι αυτό γιατί δεν θέλω να με πρήζουν αν τους δώσουν καμιά εργασία στη σχολή τους με οδηγίες για ms office και με κυνηγάνε επειδή δεν μπορούν να την κάνουν :mrgreen:

edit: @bullgr: Αυτό που λες για το χαμόγελο μόλις μάθουν πως δεν χρειάζεται να έχουν πειρατικά, είναι μια βασική διαφορά σε σχέση με τα παραδείγματα που λέω εγώ. ΔΕΝ τους νοιάζει πολλούς αν είναι παράνομοι. Χάνουν κάτι που είναι παράνομοι; Όχι.
Τελευταία επεξεργασία από filippos.xf και 21 Νοέμ 2009, 13:25, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αιτία: διόρθωση [quote][/quote]
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 21 Νοέμ 2009, 12:09

tolis_01 έγραψε:edit: @bullgr: Αυτό που λες για το χαμόγελο μόλις μάθουν πως δεν χρειάζεται να έχουν πειρατικά, είναι μια βασική διαφορά σε σχέση με τα παραδείγματα που λέω εγώ. ΔΕΝ τους νοιάζει πολλούς αν είναι παράνομοι. Χάνουν κάτι που είναι παράνομοι; Όχι.

Δεν λερώνεις όμως εσύ τα χέρια σου... Δεν είσαι συμμέτοχος στο έγκλημα...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 21 Νοέμ 2009, 12:24

@bullgr
+1
έγραψε:Ποιος κάθεται τώρα να μάθει το infrarecorder αφού έχουμε "τζάμπα" την κορυφή του burning software;

έτσι κάνουν με τις warezies και μετά ο άλλος ψάχνει την τελευταία σπασμένη έκδοση ... σαν αυτούς που ψάχουν την δόση τους ...
έγραψε:Άρα είναι θέμα χρήστη, είναι θέμα γνώσεων και όχι λογισμικού... Με όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις...

και βέβαια πρέπει να μπορείς να το υποστηρίξεις αλλιώς και ο άλλος προφανώς δεν θα σου ακούσει είναι φυσιολογικό.
Off topic:
Spoiler: show
εγώ όταν βάζω προγράμματα για να κάνουν την δουλειά τους στα computers τους συγγενείς φίλοι γνωστοί κλπ
βάζω burnaware free , comodo firewall, avg antivirus από free as in beer και κάποια opensource (free as in speech ) :P
πάντα βέβαια προγράμματα που τα ξέρω καλά έτσι ακόμα και τηλέφωνο να με πάρουν
θυμάμαι ακριβώς ( τις περισσότερες φορές) να περιγράψω τα βήματα ώστε να κάνουν κάτι με το πρόγραμμα .
Τις προάλλες μου έτυχε βέβαια περίπτωση να με ρωτάνε αμα ξέρω κανένα πρόγραμμα που να κάνει "backup" τα cd
που θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν μια φορα και τελείωσε
και επειδή έχω να ασχοληθώ με windows από εποχή ubuntu (feisty ή gutsy ) και δεν θυμάμουν κανένα
βρήκα μια ένα trial (30 μέρες δουλεύει τζι τζί ) και είπα :
έγραψε:πάρε αυτό για 30 μέρες μέχρι να βρούμε κάποιο μόνιμο δηλαδή free ή open source
Αν θες κάτι χωρίς περιορισμούς και παρανομίες ιούς και εξαρτήσεις από warezosites ...
βάλε κάτι open source ή έστω κάτι free .

Με αυτά τα λόγια λοιπόν πείστηκε χωρίς άλλα ή πολλά λόγια γιατί να μην βάλει σπασμένα και τέτοια
Με άκουσε , βέβαια ,αλλά τώρα που τα λέμε
βρήκα το freeRip mp3 http://download.cnet.com/FreeRip-MP3/30 ... 50140.html
για να του προτείνω για μόνιμη λύση (που είναι διάσημο στο download.com με 5,301,443 downloads κλπ κλπ ) δουλεύει καλά και εύκολα
αλλά δεν είναι open source νομίζω είναι μόνο free.
έχει κανείς στο νου του κάποιο open source πρόγραμμα που να παίζει σε windows
και να κάνει rip τα cd :?:
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 21 Νοέμ 2009, 13:20

Off topic:
@sokoban4ever
Δες αυτό για windows: http://cdexos.sourceforge.net/
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 21 Νοέμ 2009, 13:50

Off topic:
@bullgr
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας