Αρνητική στάση μελών του forum απέναντι στη m$ και τα windows

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: shit rules!

Δημοσίευσηαπό atermon » 03 Ιούλ 2009, 01:09

Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από atermon και 03 Ιούλ 2009, 16:01, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
<Οδηγίες προς νεοεισερχόμενους> | <Οδηγοί χρήσης>
DEBIAN "Sid" 32bit σε Sony VAIO VGN-FE11S
Intel T2400(1,83 GHz) │ 2GB DDR2 │ NVIDIA GeForce Go 7400 │Intel 3945ABG │Intel 82801G(ICH7 Family) │ TFT 15.4" WXGA
Άβαταρ μέλους
atermon
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Re: Αρνητική στάση μελών του forum απέναντι στη m$ και τα window

Δημοσίευσηαπό grimm » 03 Ιούλ 2009, 01:13

Συγνώμη που posτάρω σε ένα θέμα που θεωρείται λήξαν.
Δεν έχω καμία πρόθεση να πω "την τελευταία λέξη".

Θέλω απλά να πω τη γενικότερη άποψή μου:
Τα λεγόμενά μας και η συμπεριφορά μας στεγάζονται κάτω από το όνομα του "Ubuntu" (Ubuntu forum).
Μήπως θα πρέπει να είμαστε δύο φορές προσεκτικοί σε αυτά, μιας και ο τίτλος "Ubuntu" δε μας ανήκει αποκλειστικά;
Δεν είμαστε π.χ. "insomnia" ή adslgr". (χωρίς καμία ειρωνεία)
Ας είμαστε λοιπόν ανεκτικοί με τους χρήστες που έκαναν λάθος και postαραν προβλήματα windows σε forum για linux...

@malos
Δέχομαι αυτά που λες, απλά διαφωνώ με τον τρόπο.
Αν αυτή η διαφωνία μου είναι επικριταία (και λόγω της ηλικίας μου), τότε ας μιλούν μόνο οι 50 gurus και οι 200 40άριδες+ !

Δεν έχω πρόβλημα με το κράξιμο των windows!
Συγνώμη όμως που θα σχολιάσω, αλλά μου φαίνεται αστείο!

Το κλισέ "εδώ είναι forum για linux και γι' αυτό θα κράζουμε τα windows" μου θυμίζει ΑΜΑΝ:
"-Γιατί κυριέ μου σπάτε τα αμάξια;;;
-Γιατί έχουν Αθηναϊκές πινακίδεεεες".

Ειλικρινά συγνώμη αν ενόχλησαν κάποιους αυτά που είπα.
Γνώσεις ⇛ Linux: ψόφια πράγματα ┃ Προγραμματισμός: μόνο διακοπών ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu (lucid)
Προδιαγραφές ⇛ Intel Core 2 Quad Q6600 │ 3GB │ nVidia GeForce 8600 GT │ TFT 19" / 1280x1024
grimm
punkTUX
punkTUX

IRC: grimm_
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό matthew » 03 Ιούλ 2009, 10:02

Πάντως εδώ που τα λέμε εκφράσεις όπως winblows, svista, vrista & μετά svista κλπ χρησιμοποιούνται κατά κόρον & σε window$ forums από τους ίδιους τους χρήστες window$ μάλιστα. Πόσο μάλλον εδώ μέσα που είναι Linux forum... :mrgreen:
Γνώσεις Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
matthew
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 03 Ιούλ 2009, 10:19

grimm έγραψε:Ας είμαστε λοιπόν ανεκτικοί με τους χρήστες που έκαναν λάθος και postαραν προβλήματα windows σε forum για linux...

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα γράφεις αυτά... Δίνεις την εντύπωση στον αναγνώστη ότι υπάρχουν “μπαμπούλες” στο forum...

Το έγραψα και στον ivo, το γράφω και σε σένα: Μην γράφετε έτσι αόριστα... Δώστε παραδείγματα, link αυτών που υποστηρίζετε...

Όταν το ζήτησα αυτό από τον ivo, το μόνο επιχείρημα που είχε ήταν ότι αντί να λέμε vista, λέμε svista!!!

Αλλά εάν διαβάσει κάποιος τις δημοσιεύσεις σας, θα νομίζει ότι απευθύνεστε σε ανθρωπόμορφα τέρατα, σε κτήνη που κατασπαράζουν όσους χρησιμοποιούν windows.

Εάν θέλετε να συνεχίσετε σε αυτό το μοτίβο, παρακαλώ να αναφέρεστε με επιχειρήματα και αποδείξεις... Εγώ σας έδωσα αποδείξεις (soulfly, δείτε το προ-προηγούμενο post μου)... Ακόμη περιμένω τις δικές σας...

Και μην είναι πάλι τίποτα επιχειρήματα “δεν λέτε vista αλλά svista”, “λέτε winblows”, γιατί αυτά τα επιχειρήματα είναι αστεία και εκτίθεστε...
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό matthew » 03 Ιούλ 2009, 10:35

Viruses
Intruders
Spyware
Trojans
Adware
:twisted:
Γνώσεις Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
matthew
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 03 Ιούλ 2009, 13:16

matthew έγραψε:Viruses
Intruders
Spyware
Trojans
Adware
:twisted:

bullgr έγραψε:
grimm έγραψε:Ας είμαστε λοιπόν ανεκτικοί με τους χρήστες που έκαναν λάθος και postαραν προβλήματα windows σε forum για linux...

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα γράφεις αυτά... Δίνεις την εντύπωση στον αναγνώστη ότι υπάρχουν “μπαμπούλες” στο forum...

Το έγραψα και στον ivo, το γράφω και σε σένα: Μην γράφετε έτσι αόριστα... Δώστε παραδείγματα, link αυτών που υποστηρίζετε...

Όταν το ζήτησα αυτό από τον ivo, το μόνο επιχείρημα που είχε ήταν ότι αντί να λέμε vista, λέμε svista!!!

Αλλά εάν διαβάσει κάποιος τις δημοσιεύσεις σας, θα νομίζει ότι απευθύνεστε σε ανθρωπόμορφα τέρατα, σε κτήνη που κατασπαράζουν όσους χρησιμοποιούν windows.

Εάν θέλετε να συνεχίσετε σε αυτό το μοτίβο, παρακαλώ να αναφέρεστε με επιχειρήματα και αποδείξεις... Εγώ σας έδωσα αποδείξεις (soulfly, δείτε το προ-προηγούμενο post μου)... Ακόμη περιμένω τις δικές σας...

Και μην είναι πάλι τίποτα επιχειρήματα “δεν λέτε vista αλλά svista”, “λέτε winblows”, γιατί αυτά τα επιχειρήματα είναι αστεία και εκτίθεστε...

Εδώ συμφονό απόλυτα με τον bullgr , δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο να φερθούμε άσχιμα σε έναν χρήστη που πρώτη φορά επισκέυτικε το φόρουμ .
Έχουν βοηθηθεί και πολλοί που κάνανε λάθος εγκατάσταση και δεν φόρτωναν μετά τα winblows και διορθώσαμε το πρόβλημα .
Πότε δεν έχουμε πει όμως σβήσε και βάλε μόνο Λίνουξ έτσι είναι καλύτερα .
Τώρα εάν προτρέπουμε πάντα να κάνει κάποιος κανονική εγκατάσταση είναι το σωστό νομίζω και εδώ δεν χωρά συζήτηση , για να καταλάβει κάποιος τι δυνατότητες έχει και να αξιοποιήσει τον Η/Υ του πλήρως πάντα κανονική εγκατάσταση .
Και μην μου πείτε ότι εάν έχει ασυμβατότητες στο υλικό τι κάνουμε , απάντηση θα είναι προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα εάν γίνεται .
Εάν δεν γίνεται υπάρχουν και αυτές περιπτώσεις θα προσπαθήσουμε να δώσουμε την καλύτερη κατά την γνώμη μας λύση για αλλαγή υλικού .

Υ.Γ
Εικόνα αυτή εμφανίστηκε όταν βγήκαν τα πρώτα sVista .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 03 Ιούλ 2009, 13:23

@linuxman
Τέλεια εικόνα :!:
:bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό grimm » 03 Ιούλ 2009, 18:37

@bullgr
Συγνώμη αν έδωσα την εντύπωση πως μιλούσα για μπαμπούλες.
Μίλησα γενικότερα, για τον κάθε ένα που μπορεί να σχολιάσει αρνητικά κάποιον που έκανε post σε λάθος forum.

Αν θες να μιλήσω συγκεκριμένα για σένα όμως, πιάστικα από το παρακάτω post σου:
bullgr έγραψε:Όποιος δεν αντέχει το κράξιμο που ρίχνουμε στην M$ ή ψάχνει για βοήθεια που έχει σχέση με τα windows, ας πάει σε άλλο forum...
AYTO EINAI FORUM ΓΙΑ ΤΟ UBUNTU LINUX... ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ "ΚΟΥΒΑΔΑΚΙΑ ΤΟΥΣ" ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΛΙΑ...

Επαναλαμβάνω πως δεν έχω πρόβλημα με το κράξιμο προς την MS.
Η παρατήρησή μου ήταν πως τα άτομα που ηγούνται του forum (admins, mods, honoraries), πρέπει να δίνουν λίγο και το "καλό παράδειγμα"...
Κάποιοι πρέπει να κρατούν τα μπόσικα και το επίπεδο του forum ψηλά.

Μπορεί να είναι το μόνο post σου στο συγκεκριμένο στυλ και να μη σε χαρακτηρίζει απόλυτα.
Είτε έτσι, είτε αλλιώς δεν έχω σκοπό να ψάξω. Εδώ λέω απλά την άποψή μου. Δε ψάχνομαι για να βγάλω κάποιον σκάρτο.

Συγνώμη προς του φίλους που παρακάλεσαν να το κλείσουμε εδώ ενώ εγώ το τραβάω από τα μαλλιά.
Αν κάποιος διαφωνεί με αυτά που λέω, κανένα πρόβλημα, μπορούμε να το συζητήσουμε εδώ ή και σε άλλα μέσα.
Γνώσεις ⇛ Linux: ψόφια πράγματα ┃ Προγραμματισμός: μόνο διακοπών ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu (lucid)
Προδιαγραφές ⇛ Intel Core 2 Quad Q6600 │ 3GB │ nVidia GeForce 8600 GT │ TFT 19" / 1280x1024
grimm
punkTUX
punkTUX

IRC: grimm_
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό diamond_gr » 03 Ιούλ 2009, 18:55

Όποιος υποτιμάει τα Windows σφάλει νομίζω. Όλοι μας ξεκινήσαμε με DOS και windows. Αν δεν ήταν αυτά τα λειτουργικά (πιθανό να υπήρχαν άλλα εμπορικά λειτουργικά) δεν θα ασχολούμασταν με υπολογιστές σήμερα. Μερικοί από εσάς πιθανό να μην βγάζατε το ψωμί σας από τους υπολογιστές (εγώ δεν δουλεύω με υπολογιστές αλλά με ζώα :D ). Χρωστάμε στην Microsoft. Άσχετα αν σήμερα τα λειτουργικά που βγάζει έχουν προβλήματα.
Επισκεφθείτε το Blog μου.

Υποστηρίξτε το GNOME
Άβαταρ μέλους
diamond_gr
seniorTUX
seniorTUX

Launchpad: diamond_gr
IRC: diamond_gr
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 03 Ιούλ 2009, 19:11

@grimm πάλι γράφεις αόριστα... Κουράστηκα να το γράφω αλλά θα επιμείνω: Δώστε παραδείγματα...

Λες
grimm έγραψε:Μίλησα γενικότερα, για τον κάθε ένα που μπορεί να σχολιάσει αρνητικά κάποιον που έκανε post σε λάθος forum.

Αυτό το νήμα δηλαδή ανοίχθηκε για αυτούς που "μπορεί να σχολιάσουν αρνητικά κάποιον που έκανε post σε λάθος forum";
Εδώ κατηγορηθήκαμε για συγκεκριμένα πράγματα... Ότι χλευάζουμε, ειρωνευόμαστε, κοροϊδεύουμε χρήστες και (άκουσον-άκουσον) εξαναγκάζουμε χρήστες να βάλουν ubuntu!!!!!!!!

Όταν όμως η κουβέντα έφτασε σε τέλμα και σας ζήτησα ξεκάθαρα παραδείγματα, κανείς σας δεν το έκανε... Και όχι μόνο αυτό, αλλά συνεχίζετε να επιμένετε ότι:
grimm έγραψε:Μίλησα γενικότερα, για τον κάθε ένα που μπορεί να σχολιάσει αρνητικά κάποιον που έκανε post σε λάθος forum.

Μέχρι τώρα τα παραδείγματα που αναφέρατε ήταν ότι αποκαλούμε τα vista με την "κακή" και απαράδεκτη λέξη "svista" και το ότι έγραψα το παρακάτω στο εδώ νήμα:
έγραψε:bullgr έγραψε:Όποιος δεν αντέχει το κράξιμο που ρίχνουμε στην M$ ή ψάχνει για βοήθεια που έχει σχέση με τα windows, ας πάει σε άλλο forum...
AYTO EINAI FORUM ΓΙΑ ΤΟ UBUNTU LINUX... ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ "ΚΟΥΒΑΔΑΚΙΑ ΤΟΥΣ" ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΛΙΑ...

Αυτά είναι τώρα επιχειρήματα που αποδεικνύουν για όλα αυτά που έχουμε κατηγορηθεί σε αυτό το νήμα;

ΔΩΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ...
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας