έγραψε:Δοσεις και δανεια και και και... αυτα δεν τα συμπεριλαμβανω καν σε αυτα που λεω. Ειναι ανοησια για μενα να παιρνεις δοσεις και δανεια οταν δεν εχεις σοβαρη δουλεια.
Έστω λοιπόν ότι έχεις σοβαρή δουλεία για την ακρίβεια έχεις σοβαρές συντάξεις, πχ ένα ηλικιωμένο ζευγάρι όπως οι γονείς μου, που οι συντάξεις τους αθροιστικά ξεπερνούσαν τα 8.000 ευρώ.
Φαντάζομαι ότι με +8000 ευρώ χώνεις ότι δάνεια και δόσεις θες, λογικό ;
Έρχεται λοιπόν μια ωραία μέρα και επίσης αθροιστικά σου κόβουν 2700 ευρώ, πρόσεξέ με όχι 200-300 αλλά 2700.
Φαντάζομαι ότι αν είχαν χώσει σε δόσεις τα 5500-6000 χιλιάδες τα 2700 ευρώ λαμβανομένης υπ' όψιν της ηλικίας τους τους έφταναν για να ζήσουν, σωστά ;
Τώρα πως ακριβώς υποτίθεται ότι πρέπει να περάσουν, αφού οι δόσεις παραμένουν και αυτά που είχαν ρυθμίσει για να φάνε κόπηκαν.
Βλέπεις το κράτος πρόνοιας που διαθέτουμε θεώρησε σκόπιμο να την πέσει στα εισοδήματα των μισθωτών, οι οποίοι πρέπει να υποστούν την οικονομική ζημία, αλλά όχι και σε αυτά των τραπεζών, των οποίων κατά ένα μαγικό τρόπο οι απαιτήσεις πρέπει να παραμένουν απείραχτες και στο ακέραιο.
Δεν έχω καταλάβει για ποιο λόγο πρέπει να υπάρχει επιλεκτική και μονομερής αντιμετώπιση των απαιτήσεων και δε δέχομαι απαντήσεις του στυλ <<γιατί αλλιώς θα καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα>> διότι θα καταρρεύσει ούτως ή άλλως.
Βλέπεις η κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων για την ικανοποίηση απαίτησης δε σημαίνει και ρευστότητα, διότι προϋποθέτει την περαιτέρω αξιοποίηση ή εκποίηση τους και πραγματικά θέλω να δω που θα βρουν τους αγοραστές.

| Προγραμματισμός: