ntinos_ έγραψε:Τώρα που είπες για ubuntu 8.10... ακόμα σε Alpha είναι ή πήγε σε beta?
Alpha http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=14&t=286&p=9575&hilit=Ibex#p9575
ntinos_ έγραψε:Τώρα που είπες για ubuntu 8.10... ακόμα σε Alpha είναι ή πήγε σε beta?

dimisKJ έγραψε:Χαιρετω και γω με την σειρα μου κανοντας το 1ο μου ποστ στο φορουμ. Σχετικα νεος χρηστης ubuntu (καποιους μηνες).
Με το iTunes υπαρχει καποια εναλλακτικη λυση; Εχω iPhone και iPod που πρεπει να φροντισω

ftso έγραψε:@bullgr αυτό το έχεις δει/δοκιμάσει? (http://appdb.winehq.org/objectManager.p ... n&iId=2631)
Προσωπικά δεν έχω ανάγκη πλέον το windows και ο μόνος λόγος που θα τα χρησιμοποιήσω είναι για κάποια εφαρμογή για την σχολή (Πληροφορική) για την οποία θα εξαντλήσω πρώτα της εναλλακτικές του linux και μόνο αν δεν δω αποτέλεσμα θα καταλήξω στην χρήση του windows μέσα απο vbox.

apo έγραψε:
Ωραία τα λες μιας και έχεις γνώσεις πληροφορικής και μπορείς εύκολα να ξεπεράσεις προβλήματα που θα σου δημιουργηθούν.
apo έγραψε:
Ξεχνάς όμως πως υπάρχουν και άπειροι χρήστες με ελάχιστες εως μηδενικές γνώσεις προγραμματισμού.
Αν προσθέσουμε και τις μ'ετριες γνώσεις Αγγλικής γλώσσας που καταλήγουμε;
Πόσο φιλικό είναι για αυτούς τους χρήστες ένα τέτοιο σύστημα.
Γνωρίζεις πολύ καλά πως πολλά λογισμικά δεν δουλεύουν παρά μόνο σε windows.Εγώ για παράδειγμα έχω πολλά εκπ/κά λογισμικά που πρέπει να τα δουλέψω καθημερινά, κάποια από αυτά μάλιστα τρέχουν μόνο σε XP.
apo έγραψε:Τι πρέπει να κάνω; Το wine δεν τα τρέχει όλα και αυτά που τρέχει τα βγάζει σε μικρή οθόνη.
Αντιμετώπισα ένα πρόβλημα με το σκάνερ μου, προσπάθησα να το λύσω, ζήτησα βοήθεια από το Forum ακόμα περιμένω απάντηση.
apo έγραψε:
Με τα Windows δεν είχα τέτοια προβλήματα.
Κλέινοντας αυτό που θέλω να πω είναι πως καλά είναι το linux το διαπιστώνω καθημερινά γι αυτό και τα εγκατέστησα και συνεχίζω να τα μαθαίνω και να τα χρησιμοποιώ.Το πρόβλημά τους είναι πως δεν είναι ακόμα φιλικά στο ευρύ κοινό στο βαθμό τουλάχιστον που είναι τα Windows.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας, συγνώμη αν σας ζάλισα ή σας ενόχλησα με τις σκέψεις μου.
| K Debian Testing 64bit|Ιntel i5 3rd|8GBRam|IntelHD4000 D Ευρετήριο οδηγών και how-to | Τερματικό για..αρχάριους E Ρώτα με τον έξυπνο τρόπο | Οδηγίες για νέους | |

apo έγραψε:...Κλέινοντας αυτό που θέλω να πω είναι πως καλά είναι το linux το διαπιστώνω καθημερινά γι αυτό και τα εγκατέστησα και συνεχίζω να τα μαθαίνω και να τα χρησιμοποιώ.Το πρόβλημά τους είναι πως δεν είναι ακόμα φιλικά στο ευρύ κοινό στο βαθμό τουλάχιστον που είναι τα Windows....
| Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bit | Προδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560 |
| Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0] | Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01) |

kzlazy έγραψε:Στο σπίτι υπάρχει μόνο ένα pc με ms windows (τα υπόλοιπα 3 τρέχουν διάφορες εκδόσεις ubuntu, ανάλογα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά) και αυτό μόνο γιατί
1.Δεν έχω βρει αντίστοιχο του photoshop (πρωτοτυπία) και του Raw shooter. Εχω δοκιμάσει το gimp και τα ufraw, rawstudio αλλά παρότι τα χρησιμοποιώ για καθημερινές εργασίες, φοβάμαι ότι προετοιμάζοντας εκτυπώσεις για σχέδια άλμπουμ που με ενδιαφέρουν πολύ, προτιμώ τις έξτρα δυνατότητες... Αυτό δεν αφορά βόλεμα, μερικά πράγματα που περιέχουν το photoshop, lightroom, rawshooter, και πολύ περισσότερο ο συνδυασμός τους (αν κάποιος τραβάει σε raw, επεξεργάζεται και κλείνει σε jpeg, και ξαναεπεξεργάζεται κλπ) απλά δεν μπορώ να τα αντικαταστήσω.
2.Δεν έχω βρει εργαλείο συγχρονισμού φακέλων ή αρχείων εύχρηστο όπως το total commander. Εχω βρει και δοκιμάσει δυο τρία προγράμματα linux (unison, gnome commander και άλλο ένα που θα θυμηθώ και θα γράψω αν χρειαστει) αλλά δεν προσφέρουν τον άμεσο έλεγχο και τις δυνατότητες επιλεκτικού συγχρονισμού που έχει το παραπάνω πρόγραμμα (πχ δεν παρουσιάζουν λίστα με τα στοιχεία που βρέθηκαν διαφορετικά ώστε να τσεκάρει κανείς μια τελευταία φορά πριν συγχρονίσει, συνήθως ορίζονται οι φακελοι και συντελείται ο συγχρονισμός, οπότε αν σου ξεφύγει κάτι...). Ούτε αυτό είναι βόλεμα. Αν κάποιος, λόγω δουλειάς συντηρεί αρχεία, προτιμά ασφαλιστικές δικλείδες και παραμετροποίηση-επιλογή σε κάθε στάδιο παρά ένα λάθος.
3.Δεν έχω βρει πρόγραμμα αναγνώρισης χαρακτήρων με ελληνική μετάφραση (OCR), και δεν μπορώ να πω ότι είμαι εξοικειωμένος ούτε με το Xsane ή το Kooka για να κάνω τις σαρώσεις, αν και γι'αυτό φταίω εγώ (δεν το δουλεύω γιατί σκοντάφτω στην έλλειψη OCR)
4.Περισσότερο για λόγους ανάμνησης μια που δε μου λείπουν πολύ, κάποια παιχνίδια.
Αν κάποιος ασχοληθεί ας αγνοήσει το 4.