από Reinach » 17 Σεπ 2010, 23:44
Χρησιμοποιώ τον Opera κυρίως και κατά δεύτερο λόγο τον FF. Δεν μου αρέσει που ο Opera είναι κλειστού κώδικα λογισμικό. Απλώς τον χρησιμοποιώ από το 2001 συστηματικά, έχω περάσει διάφορες φάσεις, τον έχω τσεκάρει έτσι ή αλλιώς και τον θεωρώ γρήγορο, ελαφρύ, με μεγάλη δυνατότητα να διαμορφώσεις το UI του όπως σου αρέσει. (κάποια στιγμή πριν χρόνια τον είχα ψιλοεγκαταλείψει όταν σε υποχρέωνε να έχεις κάτω ένα μπανεράκι διαφημιστικό που τον έκανε πολύ αργό - μετά το απέσυραν)
Και φυσικά πάντα έβρισκα πολύ χρήσιμες και πρωτοποριακές τις καινοτομίες του τις οποίες αργότερα υιοθετούσαν και οι υπόλοιποι browsers: tab browsing, mouse gestures, speed dial αλλά και ένα κουμπάκι κάτω δεξιά που λέγεται "προσαρμογή στο πλάτος" και που εδώ και χρόνια μου επέτρεπε εύκολα, απλώς πατώντας το, να προσαρμόζω στο πλάτος της οθόνης σελίδες που έδειχναν λόγω κακής ρύθμισης να έχουν πλάτος που δεν χώραγε ούτε σε 10 οθόνες.
Στα μείον του το γεγονός ότι δεν μπορεί να ανοίξει σωστά κάποιες σελίδες, και δεν εμφανίζει μερικές φορές βίντεο. (δεν ξέρω αν λείπει κάτι)
Στον FF μου αρέσει πολύ που είναι ελεύθερο λογισμικό, που έχει πολλά add-ons για να τον ρυθμίσεις όπως θέλεις, που ανοίγει όλες τις σελίδες, και το κυριώτερο που η βελτίωσή του στηρίζεται σε μια τεράστια κοινότητα χρηστών που ανταποκρίνεται στα όποια προβλήματα σε πραγματικό χρόνο. Τον θεωρώ πιο αργό απο την Opera.
1 Γνώσεις Linux: Ικανοποιητικό ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 24.04 Noble Numbat 6.8.0-62-generic 64bit (el_GR.UTF-8, ubuntu:GNOME ubuntu)
3 Intel Core i5-1035G1 CPU @ 1.00GHz ‖ RAM 19549 MiB ‖ LENOVO LNVNB161216 - LENOVO 81WE
4 Intel Iris Plus Graphics G1 (Ice Lake) [8086:8a56] {i915}
5 wlp0s20f3: Intel Ice Lake-LP PCH CNVi WiFi [8086:34f0] (rev 30)