Αξιολογηση Πηγης.

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Αξιολογηση Πηγης.

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 26 Φεβ 2011, 03:40

Πως σας φαινεται το παρακατω link

http://www.whylinuxisbetter.net/items/defragment/index_el.php?lang=el

εξηγει σωστα τον τροπο που το λειτουργικο συστημα κανει κλησεις προς το μηχανικο μερος
ωστε να δωσει υλικο στον σκληρο για εγγραφες κτλπ ?

Π.Σ Νομιζω το παρον θρεντ μπορει να χρησιμοποιηθει με σκοπο να αξιολογουνται και απο εμπειροτερους οι εκαστοτε διαθεσιμες πηγες στο διαδικτυο που θα ποσταρει καποιο μελος????
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

IRC: Star_Light
Εκτύπωση

Re: Αξιολογηση Πηγης.

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 26 Φεβ 2011, 03:52

Οκ, καλό μου φαίνεται :!: :thumbup: :clap: :bow: Μια άλλη εξήγηση που διάβασα εγώ κάπου για το fragmentation στο δίσκο: στο Λίνουξ όντως είναι πιο τακτοποιημένα τα αρχεία και προκύπτει λιγότερος κατακερματισμός δίσκου αλλά κι αυτός ο κατακερματισμός που προκύπτει όταν προκύπτει κι έχει συσσωρευθεί στο Λίνουξ δεν έχει μεγάλη σημασία, διότι γίνεται όταν εξαντλείται ο χώρος στον δίσκο. ;) :angel:
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 26 Φεβ 2011, 12:21

Epirotes έγραψε:Οκ, καλό μου φαίνεται :!: :thumbup: :clap: :bow: Μια άλλη εξήγηση που διάβασα εγώ κάπου για το fragmentation στο δίσκο: στο Λίνουξ όντως είναι πιο τακτοποιημένα τα αρχεία και προκύπτει λιγότερος κατακερματισμός δίσκου αλλά κι αυτός ο κατακερματισμός που προκύπτει όταν προκύπτει κι έχει συσσωρευθεί στο Λίνουξ δεν έχει μεγάλη σημασία, διότι γίνεται όταν εξαντλείται ο χώρος στον δίσκο. ;) :angel:

Και μενα ωραιο μου φανηκε! Ηθελα μια πηγη πανω σε αυτο το θεμα αξιοπιστη... επειδη ορισμενες σκορπιες πηγες γραφουν και ανακριβειες στο νετ....
:D :D
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 26 Φεβ 2011, 13:03

Star_Light έγραψε:Και μενα ωραιο μου φανηκε! Ηθελα μια πηγη πανω σε αυτο το θεμα αξιοπιστη... επειδη ορισμενες σκορπιες πηγες γραφουν και ανακριβειες στο νετ....

Ναι, και μύθοι και παραμύθια κυκλοφορούν επίσης στο διαδίκτυο. :?: :? :wtf: :lol: Το αξιόπιστο της υπόθεσης είναι ότι το ext4 είναι καλύτερο κι ανώτερο από το ntfs, χειρίζεται διαφορετικά την αποθήκευση αρχείων κλπ. κι έχει λιγότερο κατακερματισμό, αλλά κι όταν πλέον ο κατακερματισμός αρχίσει και στο Λίνουξ να γίνεται μπελάς, δεν υπάρχει πρόβλημα, γιατί σημαίνει ότι δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου ελεύθερος χώρος στον δίσκο και θα πρέπει ο χρήστης να απελευθερώσει χώρο. Off topic:
Αυτό πάντως που δεν καταλαβαίνω είναι η εξέταση δίσκων ή διαμερισμάτων στο ubuntu: σε κλάσμα δευτερολέπτου έχει διαπιστώσει αν υπάρχει ή όχι πρόβλημα; :?: :? :wtf: :lol: :angel: 8-)
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 26 Φεβ 2011, 13:34

Epirotes έγραψε:
Star_Light έγραψε:Και μενα ωραιο μου φανηκε! Ηθελα μια πηγη πανω σε αυτο το θεμα αξιοπιστη... επειδη ορισμενες σκορπιες πηγες γραφουν και ανακριβειες στο νετ....

Ναι, και μύθοι και παραμύθια κυκλοφορούν επίσης στο διαδίκτυο. :?: :? :wtf: :lol: Το αξιόπιστο της υπόθεσης είναι ότι το ext4 είναι καλύτερο κι ανώτερο από το ntfs, χειρίζεται διαφορετικά την αποθήκευση αρχείων κλπ. κι έχει λιγότερο κατακερματισμό, αλλά κι όταν πλέον ο κατακερματισμός αρχίσει και στο Λίνουξ να γίνεται μπελάς, δεν υπάρχει πρόβλημα, γιατί σημαίνει ότι δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου ελεύθερος χώρος στον δίσκο και θα πρέπει ο χρήστης να απελευθερώσει χώρο. Off topic:
Αυτό πάντως που δεν καταλαβαίνω είναι η εξέταση δίσκων ή διαμερισμάτων στο ubuntu: σε κλάσμα δευτερολέπτου έχει διαπιστώσει αν υπάρχει ή όχι πρόβλημα; :?: :? :wtf: :lol: :angel: 8-)

Εκει πλεον παμε σε μηχανικη λεπτομερεια. Δεν το καταλαβαινεις επειδη εχεις συνηθισει να πιστευεις και να συσχετιζεις με τον χρονο προσπελασης στον σκληρο? ΠΟυ γενικα ειναι πιο αργος απο τις μνημες υψηλοτερων επιπεδων στην αρχιτεκτονικη?

ΠΟλλα γινονται σε κλασματα δευτερολεπτου παντως.... σκεψου στο δικτυο... τοσες διαδικασιες! Διαμορφωσεις / αποδιαμορφωσεις.... DNS επιλυσεις... δρομολογησεις.... ARP επιλυσεις χαχαχαχαχ

Π.Σ Ας κανουμε αυτο το θεμα σχετικο με πηγες... οποιος θελει ας βαζει την πηγη που βρηκε απο το ιντερνετ και θελει να διαβασει για να του την αξιολογουμε και να γινεται μια συζητηση πανω σε αυτην. Φυσικα εξαιρουνται τα επισημα φορουμς και πηγες οπως του ουμπουντου και αλλων οπου η πιθανοτητα να εχει γραφτει καποια ασαφεια ειναι εξαιρετικα μικρη! Κυριως για σκορπιες πηγες ... :D
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 26 Φεβ 2011, 16:12

Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 26 Φεβ 2011, 17:00

Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 06 Απρ 2011, 23:00

ftp://fr2.rpmfind.net/linux/0/redhat-archive/6.2/it/doc/HOWTOS/translations/el/Tips-HOWTO-GR.txt

πως σας φαινεται αυτη η πηγη ?????

Βασικα ψαχνω να δω πως μπορω να δω διεργασιες που εχουν σαν ιδιοκτητη εμενα αλλα τρεχουν με δικαιωματα root οταν τρεχουν.... δεν ξερω αν θα πρεπει να το ανοιξω σαν θεμα σε αλλη ενοτητα η αν υπαρχει ηδη..................
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας