Μαζική παραγγελία νετμπουκ. μπορούμε;

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Μαζική παραγγελία νετμπουκ. μπορούμε;

Δημοσίευσηαπό lucinos » 03 Μάιος 2011, 10:02

Θα ήθελα να ρωτήσω πόσο παράλογη σάς φαίνεται η ιδέα να παραγγείλουμε μαζικά νέτμπουκ για λίνουξ.

έβλεπα πάλι μερικές σελίδες όπως: http://forum.hellug.gr/index.php?topic=6099.0 για το θέμα τής εύρεσης λάπτοπ/νέτμπουκ χωρίς windows για την εγκατάσταση αποκλειστικά λίνουξ.
γενικά υπάρχουν καλά και κακά νέα για το θέμα αλλά περνώ στην δική μου ιδέα:
Γίνεται να κάνουμε μια μαζική παραγγελία ενός μοντέλου;

Αν αντί ο καθένας ξεχωριστά να προσπαθεί να λύσει τον γρίφο να καταλήξουμε πολλοί μαζί σε ένα μοντέλο (με κάποια χαρακτηριστικά όπως πχ να τρέχει καλά το ubuntu) και να το παραγγείλουμε μαζικά.
Η μαζική παραγγελία έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:
1)αποκτάμε ισχύ για ευνοϊκότερη διαπραγμάτευση (πχ τιμή)
2)μπορούμε να πετύχουμε κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά (πχ ελληνικό πληκτρολόγιο)
3)μπορούμε να έχουμε μια ενιαία στρατηγική σε θέματα όπως την εγγύηση.
4)με το να είναι κοινό μοντέλο σημαίνει ότι και τα προβλήματα θα είναι κοινά άρα θα λυθούν σε όλους με τον ίδιο τρόπο. Διευκολύνεται έτσι πολύ η αλληλοϋποστήριξη.
5)θα δημιουργηθεί ένα ισχυρό προηγούμενο που θα επηρεάσει την πορεία τών πραγμάτων.

κατ αρχήν ρίχνω την ιδέα να δούμε πόσοι μπορούμε να συγκεντρωθούμε για να την υποστηρίξουμε πριν προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε κατεύθυνση υλοποίησης. Όπως έχω πει στο παρελθόν δεν περιμένω από καμμία εταιρεία να φύγει από τα windows. απλά δεν πρόκειται να το κάνουν παρά μόνο αν δεν έχουν εναλλακτική. Αυτό που μπορεί να συμβεί είναι να ανοίξουν καινούργιες εταιρείες που θα αναγνωρίσουν ότι υπάρχουν δυνατότητες για κάτι τέτοιο και οι οποίες θα εξειδικεύονται στο λίνουξ. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει κάποιοι να ανοίξουν τον δρόμο.
Spoiler: show
Γνώσεις → Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Μέτριος
Λειτουργικό → Ubuntu 11.04 natty 64-bit (el_GR.UTF-8)
Προδιαγραφές → CPU: 4x Intel Core i5 CPU 750 2.67GHz ‖ RAM 3953 MiB ‖ ASRock P55DE3
Κάρτες γραφικών: nVidia G92 [GeForce GTS 250] ⎨10de:0615⎬ (rev a2)
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller ⎨10ec:8168⎬ (rev 03)
Άβαταρ μέλους
lucinos
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Re: Μαζική παραγγελία νετμπουκ. μπορούμε;

Δημοσίευσηαπό simosx » 03 Μάιος 2011, 13:16

Μια ιδέα είναι η επιλογή netbook από τη Dell, όπου μπορείς να καθορίσεις τις προδιαγραφές.
Πριν καιρό υπήρχε το
http://simos.info/blog/archives/1021
(επιλέγεις Linux απευθείας), οπότε πες μας αν είναι ακόμα διαθέσιμο.
Αν δεν είναι διαθέσιμο, είναι θέμα επικοινωνίας με τη Dell.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό lucinos » 03 Μάιος 2011, 14:10

--------εσύ έχεις πάρει έτσι υπολογιστή;--------- Γιατί εγώ για την Dell στο συγκεκριμένο θέμα και από παθόντα έχω ακούσει μερικά άσχημα πράγματα. Για αυτό έχω πειστεί ότι μια μαζική παραγγελία από το πουθενά θα πυροδοτούσε εξελίξεις. Προς το παρόν δεν ζητάω τίποτα. Θέλω μόνο να δούμε αν υπάρχουν άτομα που βρίσκουν την ιδέα ενδιαφέρουσα.

πήγα τις προάλλες στο e-shop για να αγοράσω κάτι και τούς ρωτάω "γιατί δεν έχετε λάπτοπ χωρίς windows;"
με κοιτούσαν σαν καημένο διανοητικά καθυστερημένο που ζητάει μια τρύπια κανάτα, και μου λένε "γιατί απλά δεν παίρνεις έναν λάπτοπ και να σβήσεις τα windows", "γιατί απλά δεν θέλω να αγοράσω τα windows". Με κοιτούσαν σαν να μην καταλαβαίνω κάτι εντελώς στοιχειώδες.
Spoiler: show
Γνώσεις → Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Μέτριος
Λειτουργικό → Ubuntu 11.04 natty 64-bit (el_GR.UTF-8)
Προδιαγραφές → CPU: 4x Intel Core i5 CPU 750 2.67GHz ‖ RAM 3953 MiB ‖ ASRock P55DE3
Κάρτες γραφικών: nVidia G92 [GeForce GTS 250] ⎨10de:0615⎬ (rev a2)
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller ⎨10ec:8168⎬ (rev 03)
Άβαταρ μέλους
lucinos
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 03 Μάιος 2011, 14:24

lucinos έγραψε:
--------εσύ έχεις πάρει έτσι υπολογιστή;--------- Γιατί εγώ για την Dell στο συγκεκριμένο θέμα και από παθόντα έχω ακούσει μερικά άσχημα πράγματα. Για αυτό έχω πειστεί ότι μια μαζική παραγγελία από το πουθενά θα πυροδοτούσε εξελίξεις. Προς το παρόν δεν ζητάω τίποτα. Θέλω μόνο να δούμε αν υπάρχουν άτομα που βρίσκουν την ιδέα ενδιαφέρουσα.

Στο ιστολόγιό μου μπορείς να δεις την ιστορία, http://simos.info/blog/archives/1000

Με τη Dell
1. βλέπεις στο δικτυακό τόπο αν έχουν ακόμα netbook με Linux. Δεν έχω δει, και θα ήθελα να κάνεις την προσπάθεια.
2. μπορείς να επικοινωνήσεις μέσω Dell Chat για τις λεπτομέρειες μια μεγάλης παραγγελίας.

lucinos έγραψε:
πήγα τις προάλλες στο e-shop για να αγοράσω κάτι και τούς ρωτάω "γιατί δεν έχετε λάπτοπ χωρίς windows;"
με κοιτούσαν σαν καημένο διανοητικά καθυστερημένο που ζητάει μια τρύπια κανάτα, και μου λένε "γιατί απλά δεν παίρνεις έναν λάπτοπ και να σβήσεις τα windows", "γιατί απλά δεν θέλω να αγοράσω τα windows". Με κοιτούσαν σαν να μην καταλαβαίνω κάτι εντελώς στοιχειώδες.

Τα άτομα που ρώτησες είναι πολύ χαμηλά στην τροφική αλυσίδα, οπότε το αποτέλεσμα δε βοηθάει. Θέλει προσπάθεια για επικοινωνία με λίγο πιο πάνω από το τυπικό πωλητή.
Κάτι που είνα καλό με το e-Shop είναι ότι μπορείς να αγοράσεις συναρμολογούμενο υπολογιστή και να επιλέξεις να μην έχει Windows. Τη συναρμολόγηση την κάνει το eShop και γλυτώνεις γύρω στα 90€ από τα Windows.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mouths » 03 Μάιος 2011, 21:51

Δέν ξέρω άν τό έχει αναφέρει κάποιος άλλος,
καί αυτή είναι μία ενδιαφέρουσα περιπτωση:

http://www.kogan.co.uk/shop/agora-pro-12-ultra-portable-laptop-computer/
    Linux:χαμηλό | προγραμματισμος:οχι | αγγλικα:καλα
    Ubuntu 10.04 LTS - Debian Squeeze (dual boot)
    HP Pavilion dv5-1160ev (Core 2 Duo 2.53 GHz) | 3GB | nVidia 9600M GT | 15.4in WXGA
Άβαταρ μέλους
mouths
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας