Μετα το 2.6, που παμε;

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Μετα το 2.6, που παμε;

Δημοσίευσηαπό Fedil » 07 Ιούλ 2011, 20:31

Ειναι πολλα πραγματα που δεν ξερω σχετικα με το λινουξ. Αυτο τον καιρο (και οποτε εχω χρονο) ασχολουμε με το να ψαχνω για το πως θα λυσω το προβλημα της θερμοκρασιας στο laptop μου (βλεπε υπογραφη) με το ubuntu γιατι οπως εχω γραψει σε παλαιοτερα θεματα, με windows δεν εχω προβληματα θερμοκρασιας ενω στο λινουξ εχω. Σκεφτομαι οτι ισως ειναι προβλημα του kernel διοτι οπως μου ειπε καποιος, ο επεξεργαστης ειναι νεος και δεν εχει καλη υποστηριξη απο τον kernel. Εγω ρωτω ομως πως ειναι δυνατο να υποστηριζεται καλυτερα απο windows οταν ο πυρηνας του windows φτιαχτηκε πιο παλια απο οτι ο kernel 2.6.39 του linux;

Αλλα ας μην τα πολυσυζητω αυτα. Το μελλον του kernel ποιο ειναι; Μετα τον 2.6.** που θα παμε; Στον 2.7.**; :?: Στον 3;
Αμα παει στον 3, τι θα εχει συμβει, οτι θα εχει γραφτει ολος ο κωδικας απο την αρχη με νεα δομη;
Debian 10 Buster 64bit
Intel Core i5 CPU M 430 2.27GHz ‖ RAM 3824 MiB ‖ Dell Inc. 0JY92C - Dell Inc. Inspiron 1564
ATI Manhattan [Mobility Radeon HD 5400 Series] [1002:68e0]
eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller [10ec:8136] (rev 02) ⋮ eth2: Broadcom BCM4312 802.11b/g LP-PHY [14e4:4315] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Fedil
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Re: Μετα το 2.6, που παμε;

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 07 Ιούλ 2011, 21:02

Fedil έγραψε:Ειναι πολλα πραγματα που δεν ξερω σχετικα με το λινουξ. Αυτο τον καιρο (και οποτε εχω χρονο) ασχολουμε με το να ψαχνω για το πως θα λυσω το προβλημα της θερμοκρασιας στο laptop μου (βλεπε υπογραφη) με το ubuntu γιατι οπως εχω γραψει σε παλαιοτερα θεματα, με windows δεν εχω προβληματα θερμοκρασιας ενω στο λινουξ εχω. Σκεφτομαι οτι ισως ειναι προβλημα του kernel διοτι οπως μου ειπε καποιος, ο επεξεργαστης ειναι νεος και δεν εχει καλη υποστηριξη απο τον kernel. Εγω ρωτω ομως πως ειναι δυνατο να υποστηριζεται καλυτερα απο windows οταν ο πυρηνας του windows φτιαχτηκε πιο παλια απο οτι ο kernel 2.6.39 του linux;

Αλλα ας μην τα πολυσυζητω αυτα. Το μελλον του kernel ποιο ειναι; Μετα τον 2.6.** που θα παμε; Στον 2.7.**; :?: Στον 3;
Αμα παει στον 3, τι θα εχει συμβει, οτι θα εχει γραφτει ολος ο κωδικας απο την αρχη με νεα δομη;

Δες εδώ για το θέμα της κατανάλωσης και της θερμοκρασίας.
Σαν λύση μπορείς να δοκιμάσεις να εγκαταστήσεις τον νεότερο πυρήνα linux στον υπολογιστή σου με βάση τις οδηγίες εδώ
http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=9&t=17844
ή κάποιον παλαιότερο με βάση τις οδηγίες εδώ :
http://osarena.net/2011/02/10-vimata-gia-kernel-compilling.html με την υποσημείωση ότι θα πρέπει να αντικαταστήσεις το (uname-r) με κάποιον συγκεκριμένο πυρήνα (πχ τον 2.6.35.30 της 10.10)
Αυτό που δεν ξέρω είναι αν θα βρεις έτοιμα .deb πακέτα για παλαιότερους πυρήνες
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Re: Μετα το 2.6, που παμε;

Δημοσίευσηαπό Qdata » 07 Ιούλ 2011, 21:04

Fedil έγραψε:Στον 3;

Ο Linus το έκανε αυτό όπως είπε και αυτός για λόγους Branding.Δηλαδή ο kernel 3.0 δεν θα έχει κάποια τεράστια αλλαγή.Θα είναι σαν να συνεχίζουμε κανονικά απλώς θα αυξήσουμε παραπάνω τους αριθμούς της έκδοσης.
Linux User: #530165
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.04 32bit σε Intel(R) Atom(TM) CPU N270 @ 1.60GHz
(Notebook) Προδιαγραφές ⇛ 2x Intel(R) Atom(TM) CPU N270 @ 1.60GHz │ 1016MB │ HDA-Intel - HDA Intel -- USB-Audio - USB AUDIO│ 1024x600 pixels
Νέος στο Linux?Οδηγοί - How to - Tutorials
Qdata
powerTUX
powerTUX

IRC: dimos
Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας