Οπως σωστα καταλαβατε περιμενω στα μεσα Αυγουστου επιστροφη απο την εφορια.Το ποσο θα ειναι γυρω στα 700 ευρω και σκεφτομαι να τα επενδυσω σε laptop.Επειδη ομως την πατησα τον Απριλιο(βιαστηκα για να προλαβω τις εξελιξεις βλεπε 11.04)και εχοντας ενα παλιο laptop με αδυνατη καρτα γραφικων, ειπα να παρω το μοντελο της υπογραφης μου, που με 1GB GPU προφανως δεν θα ειχα προβλημα. Ομως επειδη το τριπτυχο κατασκευαστριες-εταιρειες(bios),/μοδα(αν θες laptop με δυνατη καρτα γραφικων περνεις και αλλη μια δωρο),/linux(kernel,εγω αν και βλεπω τις καρτες ενεργοποιω οποια θελω).
Αν και το παραπανω θα εφτανε με το σκεφτικο, αφου την πληρωσα θελω να την δω να παιζει στο αγαπημενο μου λειτουργικο,υπαρχουν ενα σωρο αλλα bug μικρα και μεγαλα, λυμενα και αλυτα, που με εχουν κανει να αγανακτησω(πχ τρια φρεσκα bug του τελευταιου 24ωρου, δεν τερματιζει-επανεκκινη(δυο φορες στις τεσσερις),αναβοσβηνε το caps lock εχοντας παγωσει το συμπαν(μια φορα) και οταν επιλεγω το ubuntu-classic με ξαναβαζει σε unity(οσες φορες και αν το δοκιμασα)
Χρειαζομαι λοιπον την γνωμη σας αν ο παρακατω συλλογισμος μου ειναι σωστος.
Αν ενα laptop εχει προεγκατεστημενα το ubuntu, τοτε δεν υπαρχει περιπτωση να εχει τοσα πολλα bug η να μην ενεργοποιη το hardware του υπολογιστη που τα φοραει και αν εχει τα 11.04 τοτε θα συνεργαζεται το προβληματικο kernel με το bios(aspi) γιατι θα εχει γραφτει-διορθωθει για το συγκεκριμενο Laptop οπως ακριβως γινεται με τα windows.
Ψαχνω λοιπον ενα laptop με τις πιο κατω ελαχιστες προδιαγραφες.
1GB GPU ,διπυρηνο,4GB ram,15.6 οθονη 320GB σκληρο και να φορα 11.04 ολα αυτα μεχρι 700 ευρω.
Επειδη ομως ξερω οτι ειναι δυσκολο, να κανω μια αλλη ερωτηση
Αν σε καποιο μερος του κοσμου πουλανε τετοια laptops, τοτε για αυτα τα συγκεκριμενα μοντελα που θα τους εχουν αλλαξει-συμπληρωση το kernel η αλλαγη αυτη μεσω καποιου update η καινουργιου kernel, δεν θα περασει και σε ολα τα ιδια μοντελα και ας μην το ειχαν το ubuntu προεγκαταστημενο?? Οποτε αν παρω ακριβως το συγκεκριμενο με windows και εγκαταστησω το ubuntu δεν λυνω ετσι το προβλημα μου?
Βεβαια ολα τα παραπανω ειναι ακυρα αν βγει ενας συμφορουμιτης και απαντηση
Eγω εχω-ξερω, το πχ HP-G62-b15SV-Notebook-PC και μετα απο εγκατασταση τις 11.04 δεν εχω κανενα μεγαλο προβλημα, δηλαδη αναγνωριζεται και ενεργοποιηται το hardware του laptop, η θερμοκρασια δεν ανεβαινει πανω απο τα φυσιολογικα επιπεδα η μπαταρια διαρκει οπως οριζει ο κατασκευαστης το ιδιο και η μνημη,και αφου εχει τις minimum προδιαγραφες που θελεις βαλε κατι παραπανω και παρτο.
ΥΓ1(οσο αφορα netbook η laptop με 10.10 η 10.04 ξερω και δεν ενδιαφερομαι)
ΥΓ2(τα ποιο πανω μεγαλα προβληματα το laptop της υπογραφης μου τα κανει και με τις 6 εκδοσεις του ubuntu που δοκιμασα 8.04 9.10 10.04 10.10 11.04 11.10 επισης με fedora 15 και ΕΛΕΟΣ ακομα και με pupell)