Δωρεάν μαθήματα από το πανεπιστήμιο του Stanford

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Δωρεάν μαθήματα από το πανεπιστήμιο του Stanford

Δημοσίευσηαπό kon_nos » 09 Σεπ 2011, 15:52

Δεν ξέρω αν το έχετε δει, αλλά ρίξτε μια ματιά:

http://www.ai-class.com/ - Introduction to Artificial Intelligence
http://www.db-class.com/ - Introduction to Databases
http://www.ml-class.com/ - Machine Learning

Στο Introduction to AI γράφτηκα στο Advanced που είναι και το κυριότερο που με ενδιαφέρει. Στα υπόλοιπα οι εγγραφές δεν έχουν ανοίξει ακόμα. Θα συμμετέχει κανείς άλλος από εδώ;
Εγκατάσταση των OpenGL headers σε Ubuntu
«Tων πολλών επιδίωξη η Ηδονή, των εκλεκτών η Δόξα, των δ’ επιλέκτων η Αρετή» - Αριστοτέλης
Άβαταρ μέλους
kon_nos
dudeTUX
dudeTUX

IRC: kon_nos
Εκτύπωση

Re: Δωρεάν μαθήματα από το πανεπιστήμιο του Stanford

Δημοσίευσηαπό evolgen » 09 Σεπ 2011, 17:50

Θα με ενδιέφερε το Introduction to Databases αλλά δεν έχω το χρόνο που απαιτείται για ένα ακόμη μάθημα -εκτός από αυτά της σχολής μου. Ειδικά αν πρόκειται να έχω εργασίες και να εξεταστώ σε συγκεκριμένη ημερομηνία, που μπορεί να συμπίπτει με άλλες υποχρεώσεις. :(

Ίσως του χρόνου αν ξαναγίνει, αλλά και πάλι εξαρτάται.
Το να μειώνεις ένα έργο ελεύθερου λογισμικού, επειδή θεωρείς το δικό σου καλύτερο,
είναι απαράδεκτη συμπεριφορά και δε συμβαδίζει με τις αρχές του ελεύθερου λογισμικού.

Γνώσεις Linux: Μέτριο++ ┃ Προγραμματισμός: Perl, R, Python, SQL, C, Common Lisp, BashΑγγλικά: Άριστα

1. Ubuntu 14.04 trusty
2. Intel Core i7-3520M CPU @ 2.90GHz ‖ RAM 7892 MiB
3. Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915}
4. eth0: Broadcom NetXtreme BCM57765 Gigabit Ethernet PCIe [14e4:16b4] (rev 10) ⋮ eth1: Broadcom BCM4331 802.11a/b/g/n [14e4:4331] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
evolgen
daemonTUX
daemonTUX

IRC: bioevolgenec
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό the_eye » 10 Σεπ 2011, 15:24

Πολύ καλό !
Έκανα μια αίτηση
http://www.ml-class.com/ - Machine Learning
Όσο λιγότερο κλειστό λογισμικό έχεις, τόσα λιγότερα προβλήματα.
1 Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι PHP, MySQL ┃ Αγγλικά: Καλά
2 Ubuntu 24.04.2
3 Intel Core i5-6500 CPU @ 3.20GHz ‖ RAM 7836 MiB ‖ Gigabyte B150M-HD3 DDR3-CF - Gigabyte B150M-HD3 DDR3
4 Intel HD Graphics 530 [8086:1912] {i915}
5 enp1s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
Άβαταρ μέλους
the_eye
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Launchpad: ntoulasd
IRC: the_eye_
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kon_nos » 10 Σεπ 2011, 18:00

@evolgen : Σε καταλαβαίνω! Οι ημερομηνίες εξέτασης είναι εβδομαδιαίες. Μόνο το Mid και final exams θα έχουν σταθερές ημερομηνίες που είναι ένα ολόκληρο 24 από το οποίο όταν ξεκινήσεις έχεις 4 ώρες να το ολοκληρώσεις.
«Tων πολλών επιδίωξη η Ηδονή, των εκλεκτών η Δόξα, των δ’ επιλέκτων η Αρετή» - Αριστοτέλης
Άβαταρ μέλους
kon_nos
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό jennie » 10 Δεκ 2011, 01:11

Για μετά τα Χριστούγεννα, το Stanford προτείνει 14 νέα μαθήματα, για πληροφορική και όχι μόνο (αυτή τη φορά υπάρχουν και μαθήματα ανατομίας, μάνατζμεντ κτλ).

Τελικά, κατάφερα να παρακολουθήσω όλο το μάθημα "Εισαγωγή στις Βάσεις Δεδομένων" που διδασκόταν αυτό το τρίμηνο, και είμαι πολύ περήφανη! :geek: :ugeek:
Αν και ο φόρτος εργασίας ήταν μάλλον αυξημένος, το γεγονός ότι τα μαθήματα τρέχουν σε πραγματικό χρόνο και οι διαδραστικές εργασίες νομίζω ότι αποτελούν ένα πολύ καλό κίνητρο για να μην τα παρατήσει κανείς εύκολα. Και οι προθεσμίες τους για τις εργασίες ήταν αρκετά ευέλικτες, οπότε λίγη καλή θέληση χρειάζεται.
Γενικά, το επίπεδο του συγκεκριμένου μαθήματος νομίζω ότι ήταν πολύ καλό. Το υλικό (βίντεο με παραδόσεις και διαδραστικές εργασίες) θα παραμείνει στο διαδίκτυο, αν ενδιαφέρεστε.
Off topic:
Εγώ πάντως, θέλω να συνεχίσω με το Natural language processing, αλλά έχει ένα σωρό προαπαιτούμενα σε προγραμματισμό και μαθηματικά και δε με βλέπω πολύ καλά.
<rant>Εμ βέβαια, βάζουνε τους μηχανικούς/πληροφορικάριους να κάνουν γλωσσική ανάλυση, και μετά βγαίνουν και σου λένε ότι σε 5 -10 χρόνια όλες οι μεταφράσεις θα γίνονται αυτόματα. Φτιάξτε πρώτα έναν αυτόματο μεταφραστή από python σε C πουλάκια μου, και μετά ελάτε να μου πείτε πόσο εύκολα μεταφράζονται τα Ελληνικά σε Αγγλικά!
Αλήθεια τι θα δούμε πρώτο; Port του autocad για λίνουξ ή αυτόματη μετάφραση της Ιλιάδας;; </rant>
1 Γνώσεις Linux: Μέτριες ┃ Προγραμματισμού: Ελάχιστες ┃ Αγγλικών: Εξαιρετικές
2 Ubuntu 12.04 LTS σε όλους τους υπολογιστές της οικογένειάς μου
Άβαταρ μέλους
jennie
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kon_nos » 10 Δεκ 2011, 02:53

Μπράβο jennie! Και εγώ παρακολουθώ την AI που τελειώνει την επόμενη εβδομάδα. Τον τελευταίο καιρό ομολογώ πως κουράστηκα :( . Αλλά έμαθα πάρα πολλά πράγματα, μερικά από τα οποία θα μου χρησιμεύσουν σίγουρα στην εργασία μου.
Θα παρακολουθήσω σίγουρα το CS101, και λέω και το Technology Enterpneurship αν προλάβω.
Άβαταρ μέλους
kon_nos
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό jennie » 10 Δεκ 2011, 12:59

Μπράβο και σ' εσένα!
1 Γνώσεις Linux: Μέτριες ┃ Προγραμματισμού: Ελάχιστες ┃ Αγγλικών: Εξαιρετικές
2 Ubuntu 12.04 LTS σε όλους τους υπολογιστές της οικογένειάς μου
Άβαταρ μέλους
jennie
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό evolgen » 10 Δεκ 2011, 13:34

Γράφτηκα στο μάθημα της Game Theory.
Off topic:
Αν και αρχικά σχεδιάστηκε για Οικονομικά, βρίσκει ιδιαίτερη εφαρμογή στη μελέτη της συμπεριφοράς, της εξέλιξης των οργανισμών και όχι μόνο.
Μάλιστα ο Maynard Smith έχει πει τα εξής:
"Paradoxically, it has turned out that game theory is more readily applied to biology than to the field of economic behaviour for which it was originally designed."
http://en.wikipedia.org/wiki/Game_theory#Biology

Στα θετικά του μαθήματος είναι ότι ξεκινάει τέλη Φεβρουαρίου, οπότε θα έχει τελειώσει η εξεταστική μου. Και μιας και στο επόμενο εξάμηνο έχω μόνο τη διπλωματική, συμφέρει. ;)
Το να μειώνεις ένα έργο ελεύθερου λογισμικού, επειδή θεωρείς το δικό σου καλύτερο,
είναι απαράδεκτη συμπεριφορά και δε συμβαδίζει με τις αρχές του ελεύθερου λογισμικού.

Γνώσεις Linux: Μέτριο++ ┃ Προγραμματισμός: Perl, R, Python, SQL, C, Common Lisp, BashΑγγλικά: Άριστα

1. Ubuntu 14.04 trusty
4. eth0: Broadcom NetXtreme BCM57765 Gigabit Ethernet PCIe [14e4:16b4] (rev 10) ⋮ eth1: Broadcom BCM4331 802.11a/b/g/n [14e4:4331] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
evolgen
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kon_nos » 10 Δεκ 2011, 14:48

Τι σπουδάζεις evolgen;
Άβαταρ μέλους
kon_nos
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό evolgen » 10 Δεκ 2011, 17:09

Μοριακή Βιολογία - Γενετική με προοπτική μεταπτυχιακού στη Βιοπληροφορική.

1. Ubuntu 14.04 trusty
Άβαταρ μέλους
evolgen
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας