Για μετά τα Χριστούγεννα, το Stanford προτείνει
14 νέα μαθήματα, για πληροφορική και όχι μόνο (αυτή τη φορά υπάρχουν και μαθήματα ανατομίας, μάνατζμεντ κτλ).
Τελικά, κατάφερα να παρακολουθήσω όλο το μάθημα "
Εισαγωγή στις Βάσεις Δεδομένων" που διδασκόταν αυτό το τρίμηνο, και είμαι πολύ περήφανη!
Αν και ο φόρτος εργασίας ήταν μάλλον αυξημένος, το γεγονός ότι τα μαθήματα τρέχουν σε πραγματικό χρόνο και οι διαδραστικές εργασίες νομίζω ότι αποτελούν ένα πολύ καλό κίνητρο για να μην τα παρατήσει κανείς εύκολα. Και οι προθεσμίες τους για τις εργασίες ήταν αρκετά ευέλικτες, οπότε λίγη καλή θέληση χρειάζεται.
Γενικά, το επίπεδο του συγκεκριμένου μαθήματος νομίζω ότι ήταν πολύ καλό. Το υλικό (βίντεο με παραδόσεις και διαδραστικές εργασίες) θα παραμείνει στο διαδίκτυο, αν ενδιαφέρεστε.
Off topic:Εγώ πάντως, θέλω να συνεχίσω με το Natural language processing, αλλά έχει ένα σωρό προαπαιτούμενα σε προγραμματισμό και μαθηματικά και δε με βλέπω πολύ καλά.
<rant>Εμ βέβαια, βάζουνε τους μηχανικούς/πληροφορικάριους να κάνουν γλωσσική ανάλυση, και μετά βγαίνουν και σου λένε ότι σε 5 -10 χρόνια όλες οι μεταφράσεις θα γίνονται αυτόματα. Φτιάξτε πρώτα έναν αυτόματο μεταφραστή από python σε C πουλάκια μου, και μετά ελάτε να μου πείτε πόσο εύκολα μεταφράζονται τα Ελληνικά σε Αγγλικά!
Αλήθεια τι θα δούμε πρώτο; Port του autocad για λίνουξ ή αυτόματη μετάφραση της Ιλιάδας;; </rant>