geosanto έγραψε:
Σπουδές στο τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιά, όπου και αποφοίτησε με 9.22 στα τέσσερα χρόνια. Στην συνέχεια μεταπτυχιακό στο Cambridge στην Αγγλία. Γνώσεις Java, C/C++/ObjectiveC, Python, Ajax, PHP και πολλά άλλα. Αποστολή βιογραφικού σε πολλές Ελληνικές (αρνητικές στο σύνολο τους) και ξένες εταιρίες ανάμεσα τους και το facebook.
Απάντηση από facebook μετά έναν μήνα όπου και του ζήτησαν να του πάρουν συνέντευξη μέσω skype. Περνώντας με επιτυχία την συνέντευξη, τον προσκάλεσαν στα κεντρικά για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με όλα τα έξοδα ταξιδιού και διαμονής της εταιρίας.
Στην συνέχεια έδωσε πέντε εξαντλητικές συνεντεύξεις σε πέντε διαφορετικούς υπεύθυνους των 45 λεπτών η κάθε μία. Επιστροφή στην Ελλάδα. Μετά από λίγο καιρό ενημέρωση από το facebook ότι έγινε δεκτός ως software engineer.
Που ακριβώς είδες την τύχη σε όλα τα παραπάνω; Έχεις περάσει από συνέντευξη σε τέτοιες εταιρείες; Η πρώτη επαφή συνήθως είναι τηλεφωνική/skype και μετά σε καλούν για tête-à-tête δύσκολες συνεντεύξεις η οποίες κάθε μια απ'αυτές είναι και αξιολόγηση.
Κάθε (εμπορικά) επιτυχημένη εταιρεία στον τομέα της όπως η google, η microsoft, η intel, η facebook και πολλές άλλες ψάχνουν συνέχεια για ικανούς και έξυπνους ανθρώπους. Τους προσλαμβάνουν αφού τους ξεσκονίσουν και σιγουρευτούν για τις ικανότητες τους πρώτα. Αυτό συνεχίζει να τις κάνει (εμπορικά) επιτυχημένες.
Δεν γνωριζα τις ικανοτητες του φιλε μου απο πριν

. Τυποι με περισσοτερα χαρτια και βαθμους μενουν ανεργοι επομενως ήταν και τυχερος πιστευω.
Εσυ εχεις περασει απο συνεντευξη απο τετοιες εταιρειες?
Παντως περασω - δεν περασω στην ζωη μου δεν θα παθω και καταθλιψη ρε παιδι μου

ουτε θα ζηλεψω
υπάρχουν χιλιαδες πραγματα σε αυτο το κοσμο στα οποια μπορεις να εισαι καλος. Δεν καταλαβαινω εν ετη 2011 γιατι χρειαζεται να ζουμε ακομη σε τρυπακια....
-Αυτος παιρνει $$$ το μηνα , ειναι γαματος τελος
- Αυτος τελειωσε την σχολη με 9.99999 ειναι φοβερος τελος
- Ο ταδε ξερει το ενα ξερει το αλλο ξερει το παρα αλλο...
Ασχοληθηκε με κατι απο μικρος και εγινε καλος. Μαγκια του.
ΕΙναι τελειως ματαιοδοξο να θεωρεις πως υπαρχουν εξυπνοτεροι ανθρωποι απο σενα. Κανεις δεν ειναι χαζος
υπαρχουν ατομα που ασχολουνται ενω αλλα οχι. Φυσικα υπαρχει και το ταλεντο αλλα τελικα παντα καποιος καπου ειναι καλυτερος
σε αυτο που δεν ειναι ενας αλλος.
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]