Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της

Δημοσίευσηαπό xaris2335 » 22 Σεπ 2011, 15:22

Το ρητό η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της ταιριάζει απόλυτα στη περίπτωση του 23χρονου Γιώργου Καρνά από τη Μυτιλήνη. :clap: :clap: Ο νεαρός που δεν έβρισκε εργασία στην Ελλάδα, γιατί οι επιχειρηματίες δεν δέχτηκαν καν να απαντήσουν όταν τους έστελνε βιογραφικό, είδε το βιογραφικό του να γίνεται δεκτό από το Facebook, για το οποίο εργάζεται πλέον με μισθό 100.000 δολάρια το χρόνο!

Ο Γ. Κάρνας, που κατάγεται από την Μυτιλήνη, με δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, ήξερε από μικρός ότι θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με τους υπολογιστές, αφού τον πρώτο υπολογιστή τον απέκτησε σε ηλικία εννέα ετών και επειδή δεν είχε κάποιον μεγαλύτερο να του δείξει κάποια πράγματα αγόραζε βιβλία.

Στην συνέχεια έδωσε πανελλήνιες και πέρασε στο τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ενώ ολοκλήρωσε τις σπουδές του με μεταπτυχιακό στο Cambridge.

Στα 22 του αναζήτησε εργασία χωρίς να υπάρχει καμία ανταπόκριση στα βιογραφικά του.

Τότε πληροφορήθηκε ότι το facebook είναι καλός εργοδότης και μην έχοντας να χάσει κάτι έστειλε και εκεί ένα CV. Ένα μήνα μετά έκανε τις πρώτες του τρεις συνεντεύξεις μέσω Skype. Τα πήγε πολύ καλά και έτσι η εταιρία του ζήτησε να «πεταχτεί» μέχρι τις ΗΠΑ για τις υπόλοιπες πέντε συνεντεύξεις που ακολούθησαν με όλα τα έξοδα πληρωμένα!

Τον Απρίλιο έφτασε στα χέρια του η προσφορά της εταιρίας: 100.000 δολάρια τον χρόνο και μια επιταγή – δώρο 35.000 δολάρια.

Ο νεαρός είπε αμέσως το «ναι» και από τον επόμενο μήνα θα βρίσκεται πίσω από τις οθόνες του Facebook.

Πηγή: blog.gr
Αλίμονο σε όσους κόλλησαν εδώ αχχχχ :( :( :wtf: :wtf: :shifty:
Τελευταία επεξεργασία από xaris2335 και 22 Σεπ 2011, 16:04, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Spoiler: show
Γνώσεις ⇛ Linux: | Προγραμματισμός:
Αγγλικά: καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 LTS (32bit) ΕΛ σε Intel core 2 quad core Q9300
Προδιαγραφές ⇛INTEL CORE 2 QUAD CORE Q9300 2.50 GHZ LGA|WESTERN DIGITAL 750GB SATA2|ASUS 2GB DDR3 1333MHZ|GIGABYTE|ASUS EN9800GTX/HTDP 512MB PCI-E|Quickcam logitech E2500|Optiarc DVD RW AD-7173A

Κανάλι για Λίνουξ και όχι μόνο :lol: Διανομές Λίνουξ :lol:Συμβατότητα περιφ/κών με ubuntu :lol:
Άβαταρ μέλους
xaris2335
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Re: Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της

Δημοσίευσηαπό pc_magas » 22 Σεπ 2011, 15:37

Αυτό είναι!!!! Παρόλο όπου δεν είμαι fan τις Εξαρτημένης Μισθωτής Εργασίας όπως είναι τώρα. Αλλά στον Καπιταλισμό χρειάζονται τα €€
My blog|Κυπριακή Κοινότητα Ελευθέρου Λογισμικού Λογισμικού ανοικτού Κώδικα
Γνώσεις Linux:Ποτέ αρκετές|Προγραμματισμός: Php, javascript, nodejs, python, bash |Aγγλικά:Καλά
Οι υπολογιστές μου:
Ubuntu 16.04 64 bit σεIntel(R) Pentium(R) CPU G4400 @ 3.30GHz, 16Gib Ram, 500Gib Hard Disk, και κάρτα γραφικών Nvidia Geforce GT610
Lubuntu 14.04 σε Dell Inspiron mini 10(1010) intel Atom Z500 1Gb ram και gma500 (εδώθη σε άλλον)
Kubuntu 16.04 Lenovo G70 Intel i5 Nvidia Grapgics Card, Intel Graphics card (έχει 2) με Nouveau, 16Gb RAM, 126GB SSD Σκληρό Δίσκο
Άβαταρ μέλους
pc_magas
powerTUX
powerTUX

Launchpad: pc_magas
IRC: pc_magas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 27 Σεπ 2011, 01:44

Με τι ακριβως ασχολειται δηλαδη ο τυπος?
Μεγαλη τυχη παντως να τον παρουν με την μια ενω πρωτυτερα δεν ειχε
και καμια τρομερη εργασιακη εμπειρια.

Ποια η γνωμη σας ?
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.10 σε Dual Boot με Windows 7
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : Intel(R) Core(TM) i3 CPU 540 @3.07Ghz (64bit)
RAM : Kingston 2GB
HDD : Coreshare 500GB
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

IRC: Star_Light
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό geosanto » 27 Σεπ 2011, 10:01

Star_Light έγραψε:Με τι ακριβως ασχολειται δηλαδη ο τυπος?

Σπουδές στο τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιά, όπου και αποφοίτησε με 9.22 στα τέσσερα χρόνια. Στην συνέχεια μεταπτυχιακό στο Cambridge στην Αγγλία. Γνώσεις Java, C/C++/ObjectiveC, Python, Ajax, PHP και πολλά άλλα. Αποστολή βιογραφικού σε πολλές Ελληνικές (αρνητικές στο σύνολο τους) και ξένες εταιρίες ανάμεσα τους και το facebook.

Απάντηση από facebook μετά έναν μήνα όπου και του ζήτησαν να του πάρουν συνέντευξη μέσω skype. Περνώντας με επιτυχία την συνέντευξη, τον προσκάλεσαν στα κεντρικά για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με όλα τα έξοδα ταξιδιού και διαμονής της εταιρίας.

Στην συνέχεια έδωσε πέντε εξαντλητικές συνεντεύξεις σε πέντε διαφορετικούς υπεύθυνους των 45 λεπτών η κάθε μία. Επιστροφή στην Ελλάδα. Μετά από λίγο καιρό ενημέρωση από το facebook ότι έγινε δεκτός ως software engineer.

Star_Light έγραψε:Μεγαλη τυχη παντως να τον παρουν με την μια ενω πρωτυτερα δεν ειχε και καμια τρομερη εργασιακη εμπειρια.

Που ακριβώς είδες την τύχη σε όλα τα παραπάνω; Έχεις περάσει από συνέντευξη σε τέτοιες εταιρείες; Η πρώτη επαφή συνήθως είναι τηλεφωνική/skype και μετά σε καλούν για tête-à-tête δύσκολες συνεντεύξεις η οποίες κάθε μια απ'αυτές είναι και αξιολόγηση.

Κάθε (εμπορικά) επιτυχημένη εταιρεία στον τομέα της όπως η google, η microsoft, η intel, η facebook και πολλές άλλες ψάχνουν συνέχεια για ικανούς και έξυπνους ανθρώπους. Τους προσλαμβάνουν αφού τους ξεσκονίσουν και σιγουρευτούν για τις ικανότητες τους πρώτα. Αυτό συνεχίζει να τις κάνει (εμπορικά) επιτυχημένες.
Γνώσεις Linux: Καλές┃Προγραμματισμός: Ναι┃Αγγλικά: Πολύ καλά
Ubuntu 12.04 LTS 32┃Asus P4B533-E│P4 3.06│2gb ddr│GF7950GT AGP│WiFi zydas zd1211│4x320gb raid1+2x500gb
Ubuntu 12.04 LTS 64┃Asus P5K Premium-WiFi│Q6600│4gb ddr2│GF9800GTX│WiFi ob Realtek RTL8187│4x2tb raid5
Ubuntu 12.04 LTS 64┃HP XW8400│2xQuad Xeon X5365 3.00│32gb ddr2 ECC│Quadro FX4500│WiFi Realtek RTL8188SU│2x256gb ssd raid0+4x2tb raid10 sas
FreeNAS 8.0.4 64 Server┃Norco RPC-4224 4U│X6DHE-G2│2x2.8 Xeon│16gb ddr2 ECC│3x8 sata raid Cont.AOC-SAT2-MV8│24x1tb
geosanto
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xaris2335 » 27 Σεπ 2011, 12:39

geosanto έγραψε:Κάθε (εμπορικά) επιτυχημένη εταιρεία στον τομέα της όπως η google, η microsoft, η intel, η facebook και πολλές άλλες ψάχνουν συνέχεια για ικανούς και έξυπνους ανθρώπους. Τους προσλαμβάνουν αφού τους ξεσκονίσουν και σιγουρευτούν για τις ικανότητες τους πρώτα. Αυτό συνεχίζει να τις κάνει (εμπορικά) επιτυχημένες.

και τους στύψουν γιατί να είσαι σίγουρος ότι θα του βγει ο πάτος στη δουλειά, εκεί δουλεύουν και πολύ μάλιστα.
Γνώσεις ⇛ Linux: | Προγραμματισμός:
Αγγλικά: καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 LTS (32bit) ΕΛ σε Intel core 2 quad core Q9300
Προδιαγραφές ⇛INTEL CORE 2 QUAD CORE Q9300 2.50 GHZ LGA|WESTERN DIGITAL 750GB SATA2|ASUS 2GB DDR3 1333MHZ|GIGABYTE|ASUS EN9800GTX/HTDP 512MB PCI-E|Quickcam logitech E2500|Optiarc DVD RW AD-7173A

Κανάλι για Λίνουξ και όχι μόνο :lol: Διανομές Λίνουξ :lol:Συμβατότητα περιφ/κών με ubuntu :lol:
Άβαταρ μέλους
xaris2335
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pc_magas » 27 Σεπ 2011, 12:46

Έλεος εγώ δεν ξέρω ούτε τα μισά από αυτά όπου ξέρει στον προγραμματισμό άντε καμιά Java και ANSI C
My blog|Κυπριακή Κοινότητα Ελευθέρου Λογισμικού Λογισμικού ανοικτού Κώδικα
Γνώσεις Linux:Ποτέ αρκετές|Προγραμματισμός: Php, javascript, nodejs, python, bash |Aγγλικά:Καλά
Οι υπολογιστές μου:
Ubuntu 16.04 64 bit σεIntel(R) Pentium(R) CPU G4400 @ 3.30GHz, 16Gib Ram, 500Gib Hard Disk, και κάρτα γραφικών Nvidia Geforce GT610
Lubuntu 14.04 σε Dell Inspiron mini 10(1010) intel Atom Z500 1Gb ram και gma500 (εδώθη σε άλλον)
Kubuntu 16.04 Lenovo G70 Intel i5 Nvidia Grapgics Card, Intel Graphics card (έχει 2) με Nouveau, 16Gb RAM, 126GB SSD Σκληρό Δίσκο
Άβαταρ μέλους
pc_magas
powerTUX
powerTUX

Launchpad: pc_magas
IRC: pc_magas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 27 Σεπ 2011, 13:40

Μια διευκρίνηση: ο μισθός είναι ο τυπικός πρώτος μισθός σε μεγάλες εταιρίες. Η είδηση δεν είναι συνταρακτική. Να ήταν ο 8ος υπάλληλος στο facebook, τότε θα ήταν συνταρακτική. Ακόμη και στη Γερμανία σε τόσο μεγάλες εταιρίες ο πρώτος μισθός αυτός είναι.

Και για να είμαστε και λίγο αισιόδοξοι, η Ελλάδα δεν τρώει τα παιδιά της. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Να δω πότε θα απολαύσει την παραλία με τον ήλιο να λάμπει για 15 συνεχόμενες μέρες. Α μάλλον οι δημοσιογράφοι δεν είπαν ότι στην Αμερική δε δικαιούσαι τον πρώτο χρόνο άδεια πάνω από μία (;) εβδομάδα.
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Ilias95 » 27 Σεπ 2011, 13:48

Dimitris έγραψε:Και για να είμαστε και λίγο αισιόδοξοι, η Ελλάδα δεν τρώει τα παιδιά της. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Να δω πότε θα απολαύσει την παραλία με τον ήλιο να λάμπει για 15 συνεχόμενες μέρες.

Ε όχι και δεν τα τρώει. Πάρε αυτόν για παράδειγμα. Αν είναι δυνατόν με τέτοιο βιογραφικό και να μην μπορεί να βρει με τίποτα δουλειά εδώ. Πόσα παιδιά σήμερα με πτυχία, μεταπτυχιακά, διαδακτορικά κλπ και δεν μπορούν να βρουν δουλειά ή εργάζονται με πολύ χαμηλούς (για τα προσόντα τους) μισθούς.
Απελπισία. Άντε πες μου εμένα τώρα που τελειώνω το σχολείο σε 2 χρόνια να κάτσω εδώ πέρα... Με τι προοπτικές;

Όσων αφορά την παραλία και τον ήλιο αυτό νομίζω είναι άσχετο με τις επαγγελματικές επιλογές που του προσφέρονται...
Ilias95
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 27 Σεπ 2011, 13:53

geosanto έγραψε:
Σπουδές στο τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιά, όπου και αποφοίτησε με 9.22 στα τέσσερα χρόνια. Στην συνέχεια μεταπτυχιακό στο Cambridge στην Αγγλία. Γνώσεις Java, C/C++/ObjectiveC, Python, Ajax, PHP και πολλά άλλα. Αποστολή βιογραφικού σε πολλές Ελληνικές (αρνητικές στο σύνολο τους) και ξένες εταιρίες ανάμεσα τους και το facebook.

Απάντηση από facebook μετά έναν μήνα όπου και του ζήτησαν να του πάρουν συνέντευξη μέσω skype. Περνώντας με επιτυχία την συνέντευξη, τον προσκάλεσαν στα κεντρικά για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με όλα τα έξοδα ταξιδιού και διαμονής της εταιρίας.

Στην συνέχεια έδωσε πέντε εξαντλητικές συνεντεύξεις σε πέντε διαφορετικούς υπεύθυνους των 45 λεπτών η κάθε μία. Επιστροφή στην Ελλάδα. Μετά από λίγο καιρό ενημέρωση από το facebook ότι έγινε δεκτός ως software engineer.

Που ακριβώς είδες την τύχη σε όλα τα παραπάνω; Έχεις περάσει από συνέντευξη σε τέτοιες εταιρείες; Η πρώτη επαφή συνήθως είναι τηλεφωνική/skype και μετά σε καλούν για tête-à-tête δύσκολες συνεντεύξεις η οποίες κάθε μια απ'αυτές είναι και αξιολόγηση.

Κάθε (εμπορικά) επιτυχημένη εταιρεία στον τομέα της όπως η google, η microsoft, η intel, η facebook και πολλές άλλες ψάχνουν συνέχεια για ικανούς και έξυπνους ανθρώπους. Τους προσλαμβάνουν αφού τους ξεσκονίσουν και σιγουρευτούν για τις ικανότητες τους πρώτα. Αυτό συνεχίζει να τις κάνει (εμπορικά) επιτυχημένες.

Δεν γνωριζα τις ικανοτητες του φιλε μου απο πριν :D . Τυποι με περισσοτερα χαρτια και βαθμους μενουν ανεργοι επομενως ήταν και τυχερος πιστευω.
Εσυ εχεις περασει απο συνεντευξη απο τετοιες εταιρειες?
Παντως περασω - δεν περασω στην ζωη μου δεν θα παθω και καταθλιψη ρε παιδι μου :lol: :lol: ουτε θα ζηλεψω
υπάρχουν χιλιαδες πραγματα σε αυτο το κοσμο στα οποια μπορεις να εισαι καλος. Δεν καταλαβαινω εν ετη 2011 γιατι χρειαζεται να ζουμε ακομη σε τρυπακια....

-Αυτος παιρνει $$$ το μηνα , ειναι γαματος τελος
- Αυτος τελειωσε την σχολη με 9.99999 ειναι φοβερος τελος
- Ο ταδε ξερει το ενα ξερει το αλλο ξερει το παρα αλλο...

Ασχοληθηκε με κατι απο μικρος και εγινε καλος. Μαγκια του.
ΕΙναι τελειως ματαιοδοξο να θεωρεις πως υπαρχουν εξυπνοτεροι ανθρωποι απο σενα. Κανεις δεν ειναι χαζος
υπαρχουν ατομα που ασχολουνται ενω αλλα οχι. Φυσικα υπαρχει και το ταλεντο αλλα τελικα παντα καποιος καπου ειναι καλυτερος
σε αυτο που δεν ειναι ενας αλλος.
Γνώσεις ⇛ Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Δέν θέλω μεροκάματο , θέλω C και κακο θάνατο! ┃ Αγγλικά: Lower
Κάρτα Γραφικών : Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller(rev 18) (prog-if 00 [VGA controller]) [8086:0042]
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Star_Light » 27 Σεπ 2011, 13:58

Ilias95 έγραψε:
Dimitris έγραψε:Και για να είμαστε και λίγο αισιόδοξοι, η Ελλάδα δεν τρώει τα παιδιά της. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Να δω πότε θα απολαύσει την παραλία με τον ήλιο να λάμπει για 15 συνεχόμενες μέρες.

Ε όχι και δεν τα τρώει. Πάρε αυτόν για παράδειγμα. Αν είναι δυνατόν με τέτοιο βιογραφικό και να μην μπορεί να βρει με τίποτα δουλειά εδώ. Πόσα παιδιά σήμερα με πτυχία, μεταπτυχιακά, διαδακτορικά κλπ και δεν μπορούν να βρουν δουλειά ή εργάζονται με πολύ χαμηλούς (για τα προσόντα τους) μισθούς.
Απελπισία. Άντε πες μου εμένα τώρα που τελειώνω το σχολείο σε 2 χρόνια να κάτσω εδώ πέρα... Με τι προοπτικές;

Όσων αφορά την παραλία και τον ήλιο αυτό νομίζω είναι άσχετο με τις επαγγελματικές επιλογές που του προσφέρονται...

Βαζεις ενα στοιχημα οτι μια χαρα εβρισκε και εδω δουλεια ο τυπος απλα επειδη εφαγε την ζωη του
στο διαβασμα και την οργανωση δεν δεχοταν να δουλεψει με κατω απο 1500 1ο μισθο? (Και ισως λεω και λιγα)
ΕΠειδη καμια φορα σας τα παρουσιαζει ο καθενας και οπως θελει και οχι οπως ειναι.
Ξερεις ποσους γνωστους εχω που μου τα παρουσιαζουν ετσι και μετα βλεπω πως ειναι αλλιως?
Εχω γνωστους που λενε "εγω δεν διαβαζα τοσα χρονια και εβγαλα μια σχολη" για να παιρνω μισθο 700 ευρω
εγω διαφωνω με αυτο. Δεν εβγαλες μονο εσυ πανεπιστημιο εβγαλαν και οι αλλοι. Βεβαια ο τυπος εδω πηρε 9.22 δεν συγκρινεται οκ
Απλα ορισμενοι ειναι ψωνισμενοι χωρις λογο. Κατα τα αλλα αν φυγουν εξω και βρουν δουλεια με περισσοτερα μαγκια τους
εμενα δεν με χαλαει παντως και μια δουλειτσα με 700. Ολοι απο καπου ξεκινανε... απο ενα starting point.
Star_Light
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας