Internet BitTorrent Spies

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Internet BitTorrent Spies

Δημοσίευσηαπό Th P » 13 Δεκ 2011, 09:50

έγραψε:Πιστεύετε πως κανένας δεν γνωρίζει τι έχετε κατεβάσει από το internet μέσω BitTorrent client;
Ξανασκεφτείτε το.

Μία Ρώσικη ιστοσελίδα η YouHaveDownloaded υποστηρίζει ότι μπορεί να ανιχνεύσει και να κοινοποιήσει το 20% όλων των δημόσιων BitTorrent downloads.
Aπό την ανίχνευση δεν ξεφεύγει ούτε η χρήση dynamic Internet Protocol (IP): "However we have time-stamps. 3.3.3.3 might be a dynamic IP - however it belonged to a certain person at 12:12am 12/12/2011"

Αυτά μου έβγαλε εμένα:

έγραψε:Greece (GR), Korinthia, Corinth (καμία σχέση)

Hi Pirate IP ***.***.***.***! We got you! (In our database). You like torrents, don’t you? At least someone in your house does. It looks like you are from Greece, somewhere around Korinthia.
According to our records, you have downloaded a couple of files. Below is a table with examples.
You can click on any filename to get more details. Of course, we are sure that you didn’t violate any laws of Greece and downloaded only legal stuff, right?

Downloaded files

Microsoft Office 2007 Ent ... Serial Key - {RedDragon} (1.17 GB) Nov, 2011 (Δεν ισχύει εκτός αν κάποιος cracker στη γειτονιά παραβιάζει τη σύνδεσή μου)

Περισσότερα στο: http://www.zdnet.com/blog/networking/internet-bittorrent-spies/1743?tag=nl.e550
Σταθερή είναι η διανομή που προσπαθείς ανεπιτυχώς να κρασσάρεις
Linux: Low┃Προγραμματισμός: No┃Αγγλικά: Good
Είμαι αναλφάβητος, ανιστόρητος και άξιος της μοίρας μου
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

IRC: ThP1
Εκτύπωση

Re: Internet BitTorrent Spies

Δημοσίευσηαπό simosx » 13 Δεκ 2011, 11:41

Τούτο πάει στην ενότητα Περί τεχνολογίας.

Αυτό που έκαναν ήταν μια χαριτωμένη εφαρμογή. Διότι η δημόσια IP αλλάζει κάθε φορά που ανοιγοκλείνεις το router/modem σου, ή όταν πας στις ρυθμίεσεις του router και επιλέγεις αποσύνδεση+σύνδεση_ξανά (θέλει 30 δευτερόλεπτα).
Ακόμα και ο Οδηγός χρήσης του Ubuntu που μεταφράζουμε έχει οδηγίες για το πως βρίσκουμε τη δημόσια διεύθυνση IP που έχουμε. Δες http://simos.info/ubuntu-desktop-guide- ... indip.html
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Th P » 13 Δεκ 2011, 12:10

simosx έγραψε:Τούτο πάει στην ενότητα Περί τεχνολογίας.

Aς μεταφερθεί, έχω δει-ανεβάσει παρόμοια θέματα εδώ γι`αυτό και το έβαλα εδώ.

simosx έγραψε:Αυτό που έκαναν ήταν μια χαριτωμένη εφαρμογή. Διότι η δημόσια IP αλλάζει κάθε φορά που ανοιγοκλείνεις το router/modem σου, ή όταν πας στις ρυθμίεσεις του router και επιλέγεις αποσύνδεση+σύνδεση_ξανά (θέλει 30 δευτερόλεπτα).
Ακόμα και ο Οδηγός χρήσης του Ubuntu που μεταφράζουμε έχει οδηγίες για το πως βρίσκουμε τη δημόσια διεύθυνση IP που έχουμε. Δες http://simos.info/ubuntu-desktop-guide- ... indip.html

νομίζω ότι το θέμα εδώ δεν είναι απλώς η εύρεση της IP αλλά ότι το συγκεκριμένο site υποστηρίζει πως μπορεί να ανιχνεύσει και να κοινοποιήσει τα downloads που έχουν γίνει μέσω bittorrent client από κάποια διεύθυνση (στατική ή δυναμική)
Σταθερή είναι η διανομή που προσπαθείς ανεπιτυχώς να κρασσάρεις
Linux: Low┃Προγραμματισμός: No┃Αγγλικά: Good
Είμαι αναλφάβητος, ανιστόρητος και άξιος της μοίρας μου
Άβαταρ μέλους
Th P
powerTUX
powerTUX

IRC: ThP1
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό OPanos » 13 Δεκ 2011, 12:46

Εντάξει το να βρείς την ip που "βγαίνεις" στο net, είναι τόσο εύκολο όσο μια επίσκεψη στο
www.whatismyip.com

Από εκεί και πέρα, όσο αυξάνεις τις "δημόσιες" επισκέψεις σου (εννοώ σε ανοικτούς trackers) τόσο αυξάνεις και τον κίνδυνο.

Αν θέλεις να "κρύψεις" την ip σου, έμπα απο proxy.

Eπίσης, όταν μπορείς απο εδώ να βρείς που ανήκει αυτή η ip (provider, πόλη) απο εδώ
http://www.whatismyip.com/tools/ip-address-lookup.asp

τι άλλο να πείς.

Ότι ΜΟΝΟ ο provider, έχει τα στοιχεία αυτού που κατέχει την συγκεκριμένη ip, και μονο αυτός μπορεί να τα δώσει.
Όχι οτι δεν γίνεται (πώς αλλιώς έχουν κλείσει τόσα και τόσα sites και έχουν διωχθεί ποινικά οι admin τους?).
Linux: Στο Δημοτικό ┃ Προγραμματισμός: Μπα ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
Laptop :
Arch x64

Intel Core i5-2410M CPU @ 2.30GHz ‖ RAM 3943 MiB ‖ Acer JE70_HR - Acer Aspire 7750G
Catalyst-12.8.1 [AMD Radeon HD 6600M Series] [1002:6741]
Netbook
Arch x64-[XFCE4]
Intel Atom CPU N455 1.66GHz ‖ RAM 983 MiB ‖ Hewlett-Packard 148A - HP Mini 110-3100
Άβαταρ μέλους
OPanos
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Geochr » 13 Δεκ 2011, 13:52

Μεταφέρθηκε στην κατάλληλη ενότητα

Γνώσεις ⇛Linux: Μαθαίνω αργά ┃ Προγραμματισμός: Ελάχιστο ┃ Αγγλικά: Μέτρια

• Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 16,04LTS
    ⇛Intel Core i3-2365M CPU @1.40GHz ‖ RAM 7780 MB ‖ Acer Aspire V5-571
Άβαταρ μέλους
Geochr
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: geochr
IRC: Geochr
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 14 Δεκ 2011, 12:46

Λογικά έχουν φτιάξει κάποιο bot που συνδέεται σαν peer σε torrents από public trackers, logάρει τις IPs και το κάθε torrent, και μετά στα εμφανίζει με ένα search στο site. Το πως μπορούν να συνδέουν τις dynamic ip μεταξύ τους.... μάλλον τυχαία! (έτσι προκύπτουν και τα λάθος αποτελέσματα του Th P).
Εμένα μου βγάζει ότι δεν έχω κατεβάσει κάτι (λογικό, έχω κάμποσο καιρό να χρησιμοποιήσω torrent, όχι πολύ καιρό όμως).
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 14 Δεκ 2011, 15:49

OPanos έγραψε:
Εντάξει το να βρείς την ip που "βγαίνεις" στο net, είναι τόσο εύκολο όσο μια επίσκεψη στο
www.whatismyip.com

Από εκεί και πέρα, όσο αυξάνεις τις "δημόσιες" επισκέψεις σου (εννοώ σε ανοικτούς trackers) τόσο αυξάνεις και τον κίνδυνο.

Το ζήτημα είναι ότι οι περισσότεροι χρήστες έχουν δυναμικό IP που όπως είπα αλλάζει,
1. όταν κλείσουμε/ανοίξουμε το router/modem (θέλει 2-3 λεπτά για να έχουμε σύνδεση ξανά)
2. όταν κάνουμε αποσύνδεση/σύνδεση από το περιβάλλον διαχείρισης του router (π.χ. από http://192.168.1.254 ή http://192.168.1.1/, και θέλει γύρω στα 20 δευτερόλεπτα για να αλλάξει η IP).
3. μερικές φορές το ίδιο το router αποδεσμεύει την IP και λαμβάνει νέα, αυτόματα.

Οπότε, για μια δυναμική IP που ελέγχεις σε αυτό το δικτυακό τόπο, αυτό που μαθαίνεις είναι αν οι υπόλοιποι που έτυχε να έχουν τη συγκεκριμένη IP, χρησιμοποίησαν torrent τα τελευταία χρόνια.

OPanos έγραψε:
Αν θέλεις να "κρύψεις" την ip σου, έμπα απο proxy.

Δεν είναι έτσι με τα torrent. Χρειάζεται να λάβεις τα πακέτα με τα δεδομένα, και αυτά πάνε στην IP σου. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις VPN σε κάποια υπηρεσία που παρέχει τέτοιου είδους ανωνυμία, και εδώ πια είναι θέμα εμπιστοσύνης στην εταιρία αυτή.

OPanos έγραψε:
Ότι ΜΟΝΟ ο provider, έχει τα στοιχεία αυτού που κατέχει την συγκεκριμένη ip, και μονο αυτός μπορεί να τα δώσει.
Όχι οτι δεν γίνεται (πώς αλλιώς έχουν κλείσει τόσα και τόσα sites και έχουν διωχθεί ποινικά οι admin τους?).

Πράγματι, μόνο ο πάροχος μπορεί να μετατρέψει μια δυναμική IP + χρονική στιγμή σύνδεσης σε όνομα πελάτη.
Για τους υπόλοιπους, αυτό που μπορούν να κάνουν είναι να συνδυάσουν τις λήψεις torrent με άλλη χρήση του διαδικτύου.
Οπότε, αν ταυτόχρονα διαβάζεις το Facebook σου και παίζεις κάποιο παιχνίδι (app), τότε αυτό το δημοφιλές app μπορεί να καταγράψει ποιος είσαι και να συσχετίσει με τη βάση της άλλης υπηρεσίες που σχετίζεται με τα torrent.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας