Έχω ένα πρόβλημα με την εγκατάσταση του Mac OS X Snow Leopard στο VMware-Workstation 7.1.4.
Πριν μπώ στις λεπτομέρειες του θέματος θα ήθελα πρώτα να αναφέρω είμαι νέος στο forum και ότι εντυπωσιάστηκα απο την κοινότητα του! Απο την ώρα που άρχισα να ψάχνω γενικά στο forum, διαπίστωσα την τεράστια βοήθεια που προσφέρει και με μεγάλο ενδιαφέρον ξεκίνησα να διαβάζω πολλές δημοσιεύσεις. Οπότε συγχαρητήρια στο προσωπικό του forum και στους χρήστες!
Στο θέμα μου.
'Οπως είπα και πριν, έχω πρόβλημα με την εγκατάσταση του Mac OS X στο VMware-Workstation 7.
Την διαδικασία της εγκατάστασης την ξέρω πολύ καλά διότι την έχω κάνει επιτυχημένα πολλές φορές χρησιμοποιώντας όμως Windows 7 και όχι ubuntu 11.10 που χρησιμοποιώ τωρα. Αφού ολοκλήρωσα την προετοιμασία της εγκατάστασης, η εγκατάσταση ξεκίνησε, αν και με αργούς ρυθμούς, φαινομενικά χωρίς πρόβλημα. Όσο περνούσε η ώρα όμως, η διαδικασία αργούσε όλο και περισσότερο, και μετά από ένα σημείο παρουσιάστηκαν προβλήματα, όπως πολύ αργή ανταπόκριση του ποντικιού όταν το μετακινούσα και γενικά μεγάλη καθυστέρηση σε όλες τις λειτουργείες του υπολογιστή. Τελικά, αφού είχε ολοκληρωθεί το μισό της εγκατάστασης (μετά από 1,5 ώρα), το VMware μου εμφάνισε ένα μήνυμα το οποίο έλεγε: The guess operating system disabled the CPU (κάτι τέτοιο, δεν το θυμάμαι ακριβώς) και ταυτόχρονα ένα νέο μήνυμα, αυτή τη φορά από το Mac OS X installer που έλεγε: You need to shut down your computer, σε 5 γλώσσες. Χωρίς να έχω κάποια επιλογή, τερμάτισα την εγκατάσταση η οποία είχε ήδη σταματήσει στα μισά και έκανα restart στον υπολογιστή μου.
Aυτό που με προβληματίζει, είναι το γεγονός οτι δεν είναι δυνατόν (έτσι πιστεύω τουλάχιστον) η εγκατάσταση αυτή να είναι τόσο "βαριά" ώστε ο υπολογιστής να μην την αντέχει, γιατί έχω ξανακάνει ακριβώς την ίδια διαδικασία (δεν αλλαζει απο λειτουργικό σε λειτουργικό) επιτυχημένα και χώρις κανένα απολύτως πρόβλημα στον ίδιο υπολογιστή αλλά με Windows 7 αντί ubuntu 11.10.
Ορίστε μερικά χαρακτηριστηκά του συστήματός μου:
CPU: Intel Core 2 Duo CPU T9600 @ 2.80GHz × 2
RAM: 4GB
Hard drive: 500GB ΧΩΡΙΣΜΕΝΑ με τον εξής τρόπο: / mounted σε 20GB, /home mounted σε 478GB και 2GB swap.*
Γραφικά: Gallium 0.4 on AMD RV730
*Δεν ξέρω αν είναι σχετικό αλλά για παν ενδεχόμενο, να αναφέρω ότι έχω κάνει ένα symlink του φακέλου /usr/local στο /home.
Αυτά! Έχει κανείς καμία ιδέα για το τι μπορεί να φταίει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας!
Υ.Γ Συγνώμη για την υπερβολική χρήση εικονιδίων, απλά λάτρεψα τους πιγκουίνους!