Θέλω έναν υπολογιστή Dual Boot, windows & kubuntu (γραφείο και personal). Σκέφτηκα ότι ένας i3 ή i5 θα με καλύψει (κυρίως όσον αφορά στα windows).Η αρχική μου επιλογή ήταν η Tοshiba, αλλά σε σχέση με το Lenovo που αναφέρω πιο κάτω, φαντάζει πανάκριβο. Με τα ίδια χρήματα, παίρνω i3 παλιότερο.
Βρήκα αυτό τον υπολογιστή <Lenovo B560 (i5-520/4GB/500GB) -Οθόνη: 15.6 in, Intel Core i5 520, 2.4 GHz, Μνήμη: 4 GB, Σκληρός Δίσκος: 500 GB, GeForce 310M, Ανάλυση: 1366x768, DVD-RW, Windows 7 > στα 520 ευρώ. από http://www.mgmanager.gr/lenovo_b560a1g_i55204gb500gbgf10m_1gb156dvdrww7hp/el/pid/5833/
Οι ερωτήσεις μου προς όποιον ξέρει είναι: Πως και είναι τόσο φτηνός, σε σχέση με αυτούς άλλων εταιρειών; Μπορούν (εύκολα ή δύσκολα) να εγκατασταθούν kubuntu ή ubuntu; Από το forum, μου φαίνεται ότι δεν είναι και ό,τι καλύτερο για εγκατάσταση kubuntu....
Επίσης, θέλω να δοκιμάσω πριν αγοράσω, αν τρέχει το Kubuntu, κανένα laptop πια δεν ξεκινάει αυτόματα από το cd, ούτε καν από το usb - πρέπει να αλλάξει κάποιος τη σειρά εκκίνησης από το bios, αλλά κανένας πωλητής δεν το κάνει αυτό. Πως δοκιμάζουμε λοιπόν αν τρέχει η διανομή μας;
ευχαριστώ