Fedora10, το καλό.

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Fedora10, το καλό.

Δημοσίευσηαπό george0 » 27 Νοέμ 2008, 03:59

Η Red Hat ανακοίνωσε χτες τη διάθεση της δέκατης έκδοσης του Fedora που απ' ότι φαίνεται από τα χαρακτηριστικά της, θα είναι η καλύτερη και σταθερότερη μέχρι τώρα.

Αν και καθυστερημένη από τον αρχικό σχεδιασμό, κατά τρεις εβδομάδες, η νέα έκδοση της δημοφιλούς διανομής Linux, Fedora 10, αποζημιώνει τους φίλος του με την προσθήκη πολλών και αρκετά χρήσιμων χαρακτηριστικών.

Ένα από τα σημαντικότερα είναι ο Network manager, παρόμοιος με αυτόν που παρείχε το Ubuntu 8.1, που επιτρέπει την αναζήτηση και σύνδεση σε 3G δίκτυα, από τον ίδιο «πίνακα» που διαχειρίζονται και οι Wi-Fi συνδέσεις.

Επιπλέον, η προσθήκη του εργαλείου εκκίνησης Plymouth έχει μειώσει σημαντικά τους χρόνους εκκίνησης του λειτουργικού συστήματος. Αναφέρεται ότι το κέρδος σε χρόνο κυμαίνεται ανάμεσα στο 10 και 20 τοις εκατό.

Τέλος, το Fedora 10 εστιάζει σημαντικά και σε βελτιώσεις που αφορούν το Virtualization και την απομακρυσμένη εγκατάσταση και γενικότερη διαχείριση απομακρυσμένων υπολογιστών.

Η έκδοση 10 έρχεται και στα δύο γραφικά περιβάλλοντα, Gnome και KDE, ενώ περιλαμβάνει ενσωματωμένο λογισμικό όπως ο Firefox 3, το OpenOffice 3.0, το Gimp και άλλα.
πηγη pcw.gr
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: /Χαμηλό / Προγραμματισμός: Όχι/ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό ubuntu 8.10
Η/Υ_ intel pentium 4-30gh/ram 512 mb ddr/nx6200ax nvidia 512mb ddr2.(desktop)
george0
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Fedora10, το καλό.

Δημοσίευσηαπό headless » 27 Νοέμ 2008, 09:26

Αναμφίβολα πολύ καλή έκδοση,μιας διανομής με πολλούς φανατικούς φίλους.
Αξίζει να της ρίξετε μια ματιά,έστω κι απο το live cd.
Να προσθέσω οτι εκτός Gnome και Kde,υπάρχουν και xfce και Lde versions.
Ρίξτε μια ματιά στο review απο το arstechnica,καθω και στις release notes.

Φίλος που το δοκίμασε ενθουσιαστηκε τόσο που πέρασε σε κανονική εγκατάσταση,με λιγα μικροπροβληματάκια βέβαια.
Π.χ. το Empathy (ο καινούριος IM που βασίζεται στην πλατφόρμα Telepathy) είναι λιγακι ασταθές ακόμα.
Αλλά αυτά είναι τα τιμήματα του bleeding edge φαντάζομαι.
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλές ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: debian wheezy/sid 64-bit (en_US.utf8)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: 2x Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz │ RAM 3965 MiB │ ASUS INC. P5QL/EPU
Κάρτα γραφικών: nVidia GF104 [GeForce GTX 460] [10de:0e22]
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168]
My Blog
Άβαταρ μέλους
headless
powerTUX
powerTUX

Launchpad: headl3ss
IRC: h3adl3ss
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dexter_ax » 13 Δεκ 2008, 01:42

Δοκίμασα κι εγώ το Fedora 10 μόλις βγήκαν.Πολύ καλά και δεν μου παρουσίασαν κάποιο πρόβλημα.Δεν είχα χρησιμοποιήσει παλιότερη έκδοση των Fedora για να πωτι διαφορές ή τι καλύτερο έχουν από παλιότερες εκδόσεις.
Παρόλο που δεν μου παρουσίασαν όπως είπα και παραπάνω κανένα πρόβλημα δεν τα κράτησα τελικά..
dexter_ax
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό giannis12a » 13 Δεκ 2008, 09:46

Παιδιά δεν ξέρω τι λέτε εσείς , αλλά εγώ απογοητέυτηκα οικτρά. Πολύ ωραίο το θέμα και στον εκκίνηση αλλά και στην συνέχεια αλλά μέχρι εκεί.

Για να κατεβάσεις ένα πακέτο απλό τύπου compiz, πρέπει να περιμένεις 10 ώρες να το κατεβάσει στα διαθέσιμα παρακαλώ, όχι στο σύστημα και μετά από εκεί και πέρα άλλη πόση ώρα για να το εγκαταστήσεις.
Γενικά οι RPM διανομές είναι λίγο αργές στα install , αλλά εδώ ξεπέρασε κάθε όριο. Δεν ξέρω τι φταίει, αλλά προσωπικά την απεγκατέστησα αμέσως από τον υπολογιστή μου.
Εικόνα
το link παραπέμπει σε ανθρωπιστικού περιεχομένου σελίδα
pleiades place
Γνώσεις ⇛ Linux: Είμαι Χάκερ ┃ Προγραμματισμός: Όχι δεν προγραμματίζω ποτέ τίποτα, τ' αφήνω όλα στην τύχη ┃ Αγγλικά: Γαλλικά/Χορός/Πιάνο
Άβαταρ μέλους
giannis12a
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό giormatsis » 13 Δεκ 2008, 09:56

Τα ίδια και τα ίδια ubuntu και πάλι ubuntu
"Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both."
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: /Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι/ Αγγλικά: Καλά/
Compaq nc6120 512 Ram Ubuntu 10.4
Άβαταρ μέλους
giormatsis
dudeTUX
dudeTUX

IRC: giormatsis
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό giormatsis » 13 Δεκ 2008, 19:16

Τσάμπα το δισκάκι!!!
"Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both."
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: /Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι/ Αγγλικά: Καλά/
Compaq nc6120 512 Ram Ubuntu 10.4
Άβαταρ μέλους
giormatsis
dudeTUX
dudeTUX

IRC: giormatsis
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό griper » 13 Δεκ 2008, 20:30

Δοκίμασα κι εγώ το Fedora 10 και είχα δοκιμάσει και πιο πάλιες εκδόσεις του Fedora. Έχει βελτιωθεί πάρα πολύ σε μικρό χρονικό διάστημα. Σίγουρα υπάρχουν κάποια προβληματάκια όπως συμβαίνει και μέ όλες τις διανομές.'

Δεν θεωρώ πάντως ότι είναι σωστό να αναφέρονται υποτιμητικά σχόλια για μία τόσο μεγάλη διανομή γιατί πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή το Ubuntu και το Fedora είναι από τις καλύτερες διανομές. Εμένα προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ που βελτιώθηκε τόσο το Fedora 10 γιατί έτσι ανεβάζει τον πήχη για όλες τις διανομές. Θα αναγκαστούν όλοι να βελτιωθούν και αυτό είναι καλό για όλους μας! :D
Άβαταρ μέλους
griper
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό giannis12a » 14 Δεκ 2008, 10:15

Σαφώς και έχεις δίκιο για τον πήχη. Σαφώς και το artwork είναι ότι καλύτερο έχει κυκλοφορήσει ποτέ.

Αλλά δεν είναι δυνατόν για να κατεβάσω ένα πακέτο να πρέπει να ψάχνω για mirrors και ποιος είναι πιο γρήγορος κλπ κλπ, ενώ με το apt όλα αυτά είναι αυτοματοποιημένα και τρέχει με διαστημικές ταχύτητες. Επίσης είχα προβλήματα με το internet, συνδεόταν και αποσυνδεόταν μόνο του συνέχεια, κάτι που δεν μου έχει ξανατύχει σε καμία διανομή, ο konqueror σχεδόν σε όλες τις σελίδες έβγαζε μηνύματα για bugs & coding errors, δεν μπορούσε ν' ανοίξει ούτε μία σελίδα χωρίς τέτοιου είδους αναφορές.

Που είδες τα υποτιμητικά σχόλια λοιπόν? Απλά λέω ότι είναι σε σχέση με λοιπές διανομές σε αυτά τα θέματα πίσω. Ειδικά στα πακέτα, κάτι που είναι απαραίτητο στο linux, δεν γίνεται αυτό ρε φίλε, δεν γίνεται. Για να κατεβάσω τον firefox να πρέπει να πιω δέκα καφέδες, έλεος.
Τελευταία επεξεργασία από giannis12a και 14 Δεκ 2008, 20:26, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Εικόνα
pleiades place
Γνώσεις ⇛ Linux: Είμαι Χάκερ ┃ Προγραμματισμός: Όχι δεν προγραμματίζω ποτέ τίποτα, τ' αφήνω όλα στην τύχη ┃ Αγγλικά: Γαλλικά/Χορός/Πιάνο
Άβαταρ μέλους
giannis12a
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 14 Δεκ 2008, 11:03

giannis12a έγραψε:... αισχρή....

αυτες ειναι λεξεις που δεν βοηθαν την συζητηση. Δυστυχως στον γραπτό λογο ειναι πολύ ευκολοτερο να δημιουργησουμε παρεξηγησεις απότι στον προφορικο λογο οπου εχουμε την δυνατοτητα να επενδυουμε τις λεξεις με κάποια ιδιαιτερη χροια και να τις απαλυνουμε η να τις οξυνουμε το νοημα. Σε ενα θεμα με τοσο ηψηλο flameability οπως το παρον θα περιμενα περισσοτερη συνεση.
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό giannis12a » 14 Δεκ 2008, 20:25

Το παίρνω πίσω, γιατί κάποιοι άνθρωποι κουράστηκαν πολύ για να βγει αυτή η διανομή. Τώρα εάν υπάρχουν λάθη και παραλείψεις είναι στο χέρι του καθενός να την εγκαταστήσει ή όχι.

Απλά ξέρεις τι έγινε? Πολλές τυμπανοκρουσίες πέσανε και περίμενα πολύ περισσότερα πράγματα και τελικά απογοητεύτηκα, αυτό είναι ´ολο :evil:
Εικόνα
pleiades place
Άβαταρ μέλους
giannis12a
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας