Βοήθεια για επιλογή motherboard

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Βοήθεια για επιλογή motherboard

Δημοσίευσηαπό t_p » 21 Φεβ 2012, 01:06

Καλησπέρα .

Θέλω να αγοράσω desktop και θα ήθελα τις απόψεις σας για την Motherboard.

Το pc θα χρησιμοποιείται για παιχνίδια ( Call of duty: black Ops, Total war: Sogun2, war inc battlezone κλπ), για internet, εφαρμογές γραφείου και ελαφριά επεξεργασία video ( μετατροπή ταινιών από κασέτα ψηφιακής μηχανής σε dvd).

Με ενδιαφέρει όσο το δυνατόν να αντέξει περισσότερο στον χρόνο. Δεν έχω σκοπό για overlocking και λοιπά σχετικά. θέλω όπως το πάρω να με καλύπτει. Από έρευνα που έκανα τα τελευταία chipset που παίζουν για i7 είναι το p67 , z68 και χ79 ( από παλιότερο σε νεώτερο) . Αντίστοιχα τα κόστη των motherboard είναι από τα φθηνότερα προς τα ακριβότερα.

1. Αξίζει να πάω σε Χ79 με τον επεξεργαστή i7-3820 με πιο φθηνή κάρτα γραφικών πχ 6770 ή καλύπτομαι και με p67 με i7-2600 και κάρτα γραφικών 6870;

2. Είδα ότι οι motherboard Intel είναι από τις ποιο φθηνές πχ http://www.you.gr/b2c_iqshop/b2c/pd.do? ... DEB8D98694. Αξίζουν για αυτό που τις θέλω ή να πάω στα πιο συνηθισμένα Gigabyte η Asus ;

3. Έτοιμη λύση με Χ79 δεν έχω βρει. Με Ζ68 έχω βρει το quest http://www.you.gr/b2c_iqshop/b2c/pd.do? ... AFA2C72385, το οποίο όμως δεν έχει firewire (με ενδιαφέρει το firewire γιατί έχει τέτοια σύνδεση η κάμερα). Ποια η άποψη σας για τους quest υπολογιστές ; Να αλλάξω motherboard και να βάλλω άλλη με ενσωματωμένη firewire ή να προσθέσω στην υπάρχουσα σύνθεση κάρτα firewire;

4. Με p67 δεν έχω βρει έτοιμη λύση . Έχω βρει το multirama http://www.multirama.gr/products/produc ... tid=010100 με Η67. Πιστεύω με παραπλήσια τιμή θα μπορέσω να φτιάξω με P67. Αξίζει ;

Κάθε άλλη συμβουλή ή πρόταση δεκτή. Να προσθέσω ότι έχω σκοπό να βάλλω 8gb μνήμη, σκληρό δίσκο 1Tb sata3 , τροφοδοτικό τουλάχιστον 650watt, όχι ακόμη ssd και να αγοράσω και οθόνη.

Ευχαριστώ.
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Πρώτα βήματα ┃ Αγγλικών: Πρώτα βήματα
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-15-generic 32bit (en_US.UTF-8, Unity ubuntu), Ubuntu 3.11.0-14-generic, Windows 7
3 Intel Atom CPU N270 1.60GHz ‖ RAM 2005 MiB ‖ MULTIRAMA_PC NB MULTIRAMA - HT EXPRRES BOOK
4 Intel Mobile 945GSE Express Integrated Graphics [8086:27ae] {i915}
5 eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E Ethernet [10ec:8136] (rev 02) ⋮ wlan0: Ralink RT2790 Wireless 802.11n 1T/2R PCIe [1814:0781]
t_p
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Βοήθεια για επιλογή motherboard

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 21 Φεβ 2012, 01:30

Σαν παίκτης προς παίκτη σου συνιστώ: Όχι, άλλο ASUS μπούχτισα. Tην Gigabyte της υπογραφής μου και γενικά το υλικό του Η/Υ που χρησιμοποιώ ακόμα τα είχα επιλέξει με κριτήριο και σκοπό να φτιάξω ένα μηχάνημα για παιχνίδια κυρίως. Επίσης, άποψή μου είναι ότι δώσεις παίρνεις κι αν θέλεις να φτιάξεις πραγματικά ένα δυνατό μηχάνημα για παιχνίδια πρέπει να διαθέσεις και τα ανάλογα λεφτά. Και καλύτερα να πάρεις κάτι που θα συναρμολογήσεις μόνος σου ή θα σου τον συναρμολογήσει το κατάστημα με μέρη που θα επιλέξεις εσύ, αφού κάνεις πρώτα την απαιτούμενη έρευνα αγοράς, (π.χ. αν δεν το έχεις κάνει ήδη καλό θα είναι να δημοσιεύσεις τις απορίες σου στα φόρουμ των παιχνιδιών που σε ενδιαφέρουν και να συλλέξεις κι από εκεί απόψεις) παρά να πάρεις κάτι έτοιμο, ακόμα κι αν διαφημίζεται ως το απόλυτο μηχάνημα για παιχνίδια.
Υ.Γ.: Περί τροφοδοτικού: δεν ξέρω αν φθάνουν τα 650W, καλύτερα 750W (τουλάχιστον αυτό ίσχυε πριν λίγα χρόνια, δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα. Προσωπικά είχα πάρει τότε ένα των 1000W με το σκεπτικό ότι σταδιακά θα ανανέωνα και το υπόλοιπο υλικό, αλλά τελικά το μετάνοιωσα, γιατί δεν πρόκειται πλέον να φτιάξω το μηχάνημα που ονειρευόμουν τότε!) Πάντως, σημαντικό είναι το μηχάνημα που θα πάρεις να έχει καλή ψύξη.
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας