από lucinos » 14 Μαρ 2012, 22:02
@eliasps
Γεια να γίνω σαφέστερος η γνώμη μου είναι ότι έχεις θέσει την ερώτηση λάθος. Δηλαδή στην ερώτηση πιο προτιμάτε, το Matlab ή το Octave κάθε λογικός άνθρωπος θα πει το Matlab. Το Octave όμως είναι η ίδια γλώσσα, αυτό σημαίνει ότι δεν έχεις να μάθεις μια νέα γλώσσα και επιπλέον σημαίνει ότι ένα πρόγραμμα στο Matlab έχει καλές ελπίδες να τρέξει στο Octave. Κατά την γνώμη μου το Octave είναι κυρίως ένας εναλλακτικός τρόπος να τρέξεις κώδικα Μatlab χρησιμοποιώντας ένα ελεύθερο πρόγραμμα. Μπορείς και να κάνεις δουλειά αλλά πάντα το Matlab θα είναι προτιμότερο μέχρι να συμβεί κάποια σημαντική ανατροπή που δεν την βλέπω στο κοντινό μέλλον.
Σε κάθε περίπτωση κάποιος που χρησιμοποιεί πολύ το Μatlab είναι καλό να ξέρει και το Octave. Στο κάτω-κάτω δεν χρειάζεται να μάθει μια νέα γλώσσα.
Επίσης οποιοσδήποτε ασχολείται με το θέμα κατά την γνώμη μου πρέπει να ξέρει και λίγη Python (και με αυτή μαζί με το numpy/scipy/matplotlib πολλά πράγματα γίνονται ακόμα καλύτερα σε σχέση με το Matlab) και επίσης το sage είναι σε μεγάλο βαθμό βιώσιμη ανοικτού κώδικα εναλλακτική τού Matlab, τού Mathematica, τού Magma και τού Maple μαζί καθώς και ένας καλός τρόπος να τα συγκεράσεις.
Απορία σε όποιον παραπονιέται για το μέγεθος τού sage. Το Mathematica, πόσο μέγεθος έχει; Σε Linux και Mac μια χαρά κάθεται. Η Microsoft η ίδια από το 2008 χρηματοδοτεί την μεταφορά τού στα Windows με μέτρια αποτελέσματα. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου να τρέχει στα windows.
Τελευταία επεξεργασία από
lucinos και 14 Μαρ 2012, 22:05, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Γνώσεις → Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Μέτριος
Λειτουργικό → Ubuntu 11.04 natty 64-bit (el_GR.UTF-8)
Προδιαγραφές → CPU: 4x Intel Core i5 CPU 750 2.67GHz ‖ RAM 3953 MiB ‖ ASRock P55DE3
Κάρτες γραφικών: nVidia G92 [GeForce GTS 250] ⎨10de:0615⎬ (rev a2)
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller ⎨10ec:8168⎬ (rev 03)