προβλημα με update bios σε win vista

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

προβλημα με update bios σε win vista

Δημοσίευσηαπό ΗΛΙΑΣ » 15 Μαρ 2012, 22:27

Το πρόβλημα μου είναι το εξής.Αποφάσισα να κάνω update το bios του laptop μου και ακολουθόντας τους οδηγους του φορουμ εφτιαξα 2ο partition και εγκαταστησα τα win vista αφου διωρθωσα και το προβλήματα που δημιουργούνται κατά την εκκίνηση(grub) παω να βρω το update του Bios μου.Το πρόβλημα είναι οτι στα downloads της hp δεν εχει (τουλαχιστον για το laptop μου) software για vista και έχει μόνο για χp-win7
Τα win7 που ειχε το λαπτοπ προεγκατεστημένα πήραν πόδι απο την πρώτη μέρα που το είχα αγοράσει και τώρα cd απο αυτα δεν βρίσκω!(Μπορεί και να μν μου είχαν δώσει) και μονο τα vista μπορεσα και βρήκα αυθεντικά!
Ξέρει κανείς αν τα .exe που δινουν για τις αλλες εκδοσεις μπορουν να εγκατασταθουν σε vista ή θα πρεπει να εγκαταλείψω το update στα bios(τουλάχιστον με αυτή τη μέθοδο!)?????

(ελπιζω να το ποσταρα στο σωστο θέμα!!)
1 Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 12.04 precise 64bit (en_US.UTF-8), Ubuntu 3.2.0-23-generic
3 Intel Core i3 CPU M 330 2.13GHz ‖ RAM 3818 MiB ‖ Hewlett-Packard 1426 - HP G62 Notebook PC
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Manhattan [Mobility Radeon HD 5430 Series] [1002:68e1]
5 eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller [10ec:8136] (rev 02) ⋮ wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1000 [8086:0084]
ΗΛΙΑΣ
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: προβλημα με update bios σε win vista

Δημοσίευσηαπό matthew » 16 Μαρ 2012, 23:35

Κοίταξε το laptop αν έχει recovery partition με τα 7ρια. Όσο για τα .exe δεν ξέρω αν τρέχουν σε όλες τις εκδόσεις των window$. Πάντως αν δεν έχει κάποιο πρόβλημα με το bios & δουλεύουν όλα κανονικά στο laptop, άφησέ το όπως είναι.
Γνώσεις Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
matthew
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eliasps » 17 Μαρ 2012, 07:59

ΗΛΙΑΣ έγραψε:Τα win7 που ειχε το λαπτοπ προεγκατεστημένα πήραν πόδι απο την πρώτη μέρα που το είχα αγοράσει και τώρα cd απο αυτα δεν βρίσκω!(Μπορεί και να μν μου είχαν δώσει) και μονο τα vista μπορεσα και βρήκα αυθεντικά!

Off topic:
Τώρα πλέον έχουν βάλει τα recovery για να μειώσουν τις δαπάνες από τα CD, ενώ εσύ στην τιμή της αγοράς πληρώνεις το πακέτο υλικού-λειτουργικού, αλλά για CD ούτε λόγος. Αγόρασα τα Windows, που είναι; Μπορεί να θέλω να κάνω ένα format αργότερα ή γενικά να πειραματιστώ με τον υπολογιστή μου, θα χρειαστώ το CD.
Και μετά έχουν το θράσος να σου στέλνουν το spam-πρόγραμμά τους από κάθε update, ότι "μπορεί να έχετε πέσει θύμα πλαστογράφησης". Με τέτοιες απάτες σε σπρώχνουν στην πειρατία λογισμικού και μετά υποστηρίζουν νομοσχέδια SOPA/PIPA/ACTA. Απίστευτο...
Άμα αγοράσεις υπολογιστή με Windows και δεν έχει το CD μέσα, μπορείς να το ζητήσεις (απαιτήσεις) επιτόπου από τον πωλητή ή τον υπεύθυνο και αυτός είναι υποχρεωμένος να σου το δώσει.
Ζητώ συγνώμη για το μεγάλο off topic, αλλά έπρεπε να αναφερθεί κάποια στιγμή το έγκλημα με τα CD των Windows. Tα τελευταία 2 χρόνια έχω αγοράσει 2 υπολογιστές και δεν έχω κανένα CD Windows...
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: eliasps
IRC: eliasps
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ΗΛΙΑΣ » 17 Μαρ 2012, 17:47

Eυχαριστώ για τις απαντήσεις..Έψαξα το ζήτημα και στο φορουμ της HP και εκεί λέγανε να μν το δοκιμάσει κάποιος και το καλύτερο είναι να βρω τα win 7.Recovery partition δεν έχω,είχα διαγράψει τα πάντα όταν πέρασα το ubuntu την πρώτη φορά(και δεν το μετάνιωσα καθόλου)!
Το update στα bios θέλω να το κάνω γιατί αρκετοί το προτίνουν σαν λύση για την μεγάλη θερμοκρασία του laptop!Δεν είναι τραγικό το πρόβλημα αλλα ειναι λίγο ενοχλητικό...

Off topic:
Έχεις απόλυτο δίκο φίλε..το μόνο θετικό που βγάινει πιστεύω μέσα από αυτό είναι οτι έχεις ακόμα ένα επιχέιρημα που μπόρεις να χρησιμοποιήσεις για να στρέψεις κάποιο κόσμο στο opensource..Όταν οι άλλοι δεν σε βλέπουν σαν πελάτη αλλά σαν πορτοφόλι οι μόνες καινοτομίες που μπορούν να σου παρουσιάσουν είναι για το πως μπορούν να σου πάρουν πιο εύκολα λεφτά.Στο χέρι του κόσμου είναι πιστεύω να τους δώσει κάποια άλλα πράγματα που έχει στο παντελόνι του εκτός απο τα χρήματα του..Και δεν μιλάω μόνο για την ΜΣ ή την απλ αλλά και για τον κάθε περήφανο ληστή της αγοράς...
1 Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 12.04 precise 64bit (en_US.UTF-8), Ubuntu 3.2.0-23-generic
3 Intel Core i3 CPU M 330 2.13GHz ‖ RAM 3818 MiB ‖ Hewlett-Packard 1426 - HP G62 Notebook PC
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Manhattan [Mobility Radeon HD 5430 Series] [1002:68e1]
5 eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller [10ec:8136] (rev 02) ⋮ wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1000 [8086:0084]
ΗΛΙΑΣ
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eliasps » 17 Μαρ 2012, 19:08

ΗΛΙΑΣ έγραψε:Το update στα bios θέλω να το κάνω γιατί αρκετοί το προτίνουν σαν λύση για την μεγάλη θερμοκρασία του laptop!Δεν είναι τραγικό το πρόβλημα αλλα ειναι λίγο ενοχλητικό...

Mπορείς να κοιτάξεις και εναλλακτικές λύσεις, μέσω προγραμμάτων. Με αναζήτηση στη google μπορείς να βρεις διάφορες περιπτώσεις. Εγώ προσωπικά δεν συνιστώ update στο BIOS (έχω καεί από τέτοια διαδικασία), ειδικά άμα δεν είσαι σίγουρος για το αν μπορεί να γίνει σωστά μέσω vista. Eπίσης ανάλογα το laptop, το πρόβλημα της θερμοκρασίας μπορεί να έχει διάφορες αιτίες. Από μη κατάλληλη εγκατάσταση οδηγών της κάρτας γραφικών μέχρι και σκόνη στο ανεμιστηράκι.

Off topic:
ΗΛΙΑΣ έγραψε:Off topic:
Έχεις απόλυτο δίκο φίλε..το μόνο θετικό που βγάινει πιστεύω μέσα από αυτό είναι οτι έχεις ακόμα ένα επιχέιρημα που μπόρεις να χρησιμοποιήσεις για να στρέψεις κάποιο κόσμο στο opensource..Όταν οι άλλοι δεν σε βλέπουν σαν πελάτη αλλά σαν πορτοφόλι οι μόνες καινοτομίες που μπορούν να σου παρουσιάσουν είναι για το πως μπορούν να σου πάρουν πιο εύκολα λεφτά.Στο χέρι του κόσμου είναι πιστεύω να τους δώσει κάποια άλλα πράγματα που έχει στο παντελόνι του εκτός απο τα χρήματα του..Και δεν μιλάω μόνο για την ΜΣ ή την απλ αλλά και για τον κάθε περήφανο ληστή της αγοράς...

:thumbup: :bow:
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: eliasps
IRC: eliasps
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό matthew » 17 Μαρ 2012, 20:52

ΗΛΙΑΣ έγραψε:Το update στα bios θέλω να το κάνω γιατί αρκετοί το προτίνουν σαν λύση για την μεγάλη θερμοκρασία του laptop!Δεν είναι τραγικό το πρόβλημα αλλα ειναι λίγο ενοχλητικό...

Κάποιες εκδόσεις του πυρήνα Linux (2.38.xxx αν θυμάμαι καλά) είχαν κάποιο bug & ανέβαζαν κατανάλωση & θερμοκρασία. Το bug νομίζω διορθώθηκε στις νεότερες εκδόσεις (3.1 & μετά αν θυμάμαι πάλι καλά). Ίσως να έχεις κάποια από τις προβληματικές εκδόσεις & γι' αυτό ανεβάζει θερμοκρασία το laptop.
Γνώσεις Linux: Βασικές ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
matthew
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 17 Μαρ 2012, 23:17

Καταρχήν το <<κλειδί>> των windows που είχε το laptop σου το έχεις ;
Συνήθως βρίσκεται σε ένα αυτοκόλλητο στο κάτω μέρος του laptop.
Από εκεί και πέρα, σου μεταφέρω τα παρακάτω με κάθε επιφύλαξη, οπότε πριν το επιχειρήσεις ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΓΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ, από κάποιον που το ξέρει μετά βεβαιότητας.
Αν δεν κάνω λάθος στα 7, τα cd εγκατάστασης είναι κοινά και οι εκδόσεις που εγκαθιστώνται ρυθμίζονται ανάλογα με το κλειδί που θα βάλεις.
Αν λοιπόν δια των γνωστών μεθόδων κατεβάσεις ένα iso των 7 (όχι από τα πατσαρισμένα που δεν ζητούν κωδικό) και βάλεις το δικό σου κλειδί, λογικώς θα μπει η αντίστοιχη έκδοση που είχε το laptop και θα μπορέσεις να τρέξεις με ασφάλεια το exe που θες.
Εννοείται πως το παρόν αναφέρεται, διότι πρόκειται για windows που έχεις ήδη πληρώσει, και απλώς λείπει το μέσο αποθήκευσης.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Learner » 18 Μαρ 2012, 02:26

dim459 έγραψε:
Αν δεν κάνω λάθος στα 7, τα cd εγκατάστασης είναι κοινά και οι εκδόσεις που εγκαθιστώνται ρυθμίζονται ανάλογα με το κλειδί που θα βάλεις.

Δεν νομίζω να ισχύουν αυτά dim. Τουλάχιστον όχι για εκδόσεις OEM. Δεν θα το αναλύσω , δεν μας ενδιαφέρει νομίζω άλλωστε , πως ενεργοποιεί η ms τα λογισμικά της.

ΗΛΙΑΣ αυτό που μπορείς να προσπαθήσεις να κάνεις , είναι να πας εκεί που αγόρασες το laptop και να απαιτήσης dvd. Δείχνοντας αν έχεις την απόδειξη αγοράς .
Αν και κανονικά θα έπρεπε να το απαιτήσεις όταν το αγόρασες ή εναλλακτικά να έφτιαχνες εσύ ένα , από το hidden recovery partition που υπήρχε.(πριν το σβήσεις).
Αν αποφασίσεις να ακολουθήσεις την οδό του Internet download , πρόσεξε - έλεγξε την έκδοση που θα κατεβάσεις. md5 checksum, SHA1 κλπ , για να διαπιστώσεις πως είναι original και untouchable.

Πρόταση:
Αν το πρόβλημα σου είναι μόνο η θερμοκρασία , μην παίζεις με το bios. Δοκίμασε μια άλλη έκδοση Ubuntu , πιο καινούρια , π.χ 12.04 (σε λίγες μέρες βγαίνει η τελική έκδοση) , ή δοκίμασε άλλο πυρήνα πιο καινούριο.
About Me
NickTux@GitHub

Spoiler: show
1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 18 Μαρ 2012, 13:41

Off topic:
1) Το να βάλεις δικά σου Windows 7 και να δώσεις το κλειδί που βρίσκεται κάτω απ'το λαπτοπ πολλές φορές πιάνει. Μερικές φορές, όχι, είναι ειδική oem έκδοση. Αν πιάνει, εκτός των άλλων, είσαι και τυχερός, γλιτώνεις τη σαβούρα software των προεγκατεστημένων. Αν το δοκιμάσεις, ψάξε για msdn/technet iso.
Για να μην ψάχνεις, αυτά τα δυο είναι τα αυθεντικά:
en_windows_7_home_premium_with_sp1_x64_dvd_u_676549.iso
en_windows_7_home_premium_with_sp1_x86_dvd_u_676701.iso
με ένα google search θα τα βρεις.

2) Επειδή αναφέρθηκε, όποιος έχει πάρει λαπτοπ ή desktop πρόσφατα, ας τσεκάρει στην απόδειξη/τιμολόγιο να δει αν πλήρωσε retail Windows. Πιθανολογώ πως όχι, άρα τα Windows σε dvdάκι δεν είναι υποχρέωση του κατασκευαστή. Η διαδικασία επαναφοράς (recovery partition), ναι.
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 18 Μαρ 2012, 15:59

Ξανδιαβάζοντάς το από την αρχή, μου δημιουργήθηκε η εξής απορία :
Θες να κρατήσεις τα windows στον υπολογιστή, η απλώς θες να τρέξεις το .exe για την αναβάθμιση του bios ;
Aν συντρέχει μόνο η δεύτερη περίπτωση και μετά να τα ξηλώσεις, προφανώς βάζεις όποια <<εφτάρια>> θες, κάνεις την αναβάθμιση και μετά τα ξηλώνεις.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας