Κατάργηση UBUNTU από SSD και εγκατάσταση Windows 7

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Κατάργηση UBUNTU από SSD και εγκατάσταση Windows 7

Δημοσίευσηαπό chrismet » 14 Φεβ 2013, 01:59

Αγαπητοί φίλοι,
θα ήθελα να καταργήσω εντελώς το ubuntu, που έχω εγκατεστημένα σε δίσκο SSD, και κατόπιν να χρησιμοποιήσω τον δίσκο SSD αποκλειστικά για εγκατάσταση του λειτουργικού windows 7.
Χρειάζομαι τη βοήθεια σας για το τι πρέπει να κάνω, ώστε να το κάνω σωστά, και να μην έχω κάποιο πρόβλημα (κατόπιν) στην εγκατάσταση των windows.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε δυνατή βοήθεια.
Τελευταία επεξεργασία από Learner και 14 Φεβ 2013, 09:59, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αιτία: Διόρθωση τίτλου
chrismet
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Κατάργηση UBUNTU σε SSD

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 14 Φεβ 2013, 02:40

Αν ο δίσκος αυτή τη στιγμή δεν έχει windows, τότε αρκεί ένα "format" και εγκατάσταση windows.
Αν έχει, δες το παρακάτω βίντεο:
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Re: Κατάργηση UBUNTU σε SSD

Δημοσίευσηαπό Learner » 14 Φεβ 2013, 09:57

Μεταφέρθηκε στην ενότητα Περί Τεχνολογίας

About Me
NickTux@GitHub

Spoiler: show
1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Re: Κατάργηση UBUNTU από SSD και εγκατάσταση Windows 7

Δημοσίευσηαπό chrismet » 14 Φεβ 2013, 19:59

Στο αρχικό μου ερώτημα, το καλό μέλος fkol k4 μου απήντησε πως αν ο δίσκος αυτή τη στιγμή δεν έχει windows, τότε αρκεί ένα "format"
Να επισημάνω πως πράγματι ο δίσκος SSD έχει μόνον το ubuntu. Τίποτα άλλο. Θέλω απλά να τα βγάλω και να δώσω το δίσκο στο υιό μου να εγκαταστήσει τα win7 (αποκλειστικά).
Από την απάντηση καταλαβαίνω πως δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη μεταχείριση (λόγω π.χ. τύπου δίσκου SSD ή ότι έχει επάνω περασμένα το ubuntu). Απλά θα βάλει τα win7 σαν σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση κάνοντας νωρίτερα format όλο το δισκάκι SSD. Επαναλαμβάνω προς επαλήθευση αν κατάλαβα σωστά.
Το CD εγκατάστασης των win7 θα βρει(δει | αναγνωρίσει) πράγματι όλο το χώρο του δίσκου ώστε να το κάνει format;
Ευχαριστώ και πάλι για τη κάθε βοήθεια.
chrismet
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 14 Φεβ 2013, 20:31

chrismet έγραψε:Επαναλαμβάνω προς επαλήθευση αν κατάλαβα σωστά.
Το CD εγκατάστασης των win7 θα βρει(δει | αναγνωρίσει) πράγματι όλο το χώρο του δίσκου ώστε να το κάνει format;

Ακριβώς έτσι, το δισκάκι των windows 7 θα διαγράψει ότι υπάρχει και θα γράψει τα windows 7 στο δίσκο όπως και αν ο δίσκος ήταν κενός.
Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να επιλέξεις να χρησιμοποιηθεί όλος ο δίσκος κατά την εγκατάσταση.
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό chrismet » 14 Φεβ 2013, 20:48

Πολύ καλά.
Ευχαριστώ θερμά για τη βοήθεια.
chrismet
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό chrismet » 14 Φεβ 2013, 21:07

Να κάνω μια παρένθεση. Αν μπορεί να απαντηθεί.
Στο εν λόγω δίσκο (SSD), όταν ακόμα ήταν καινούργιος, προσπάθησα αρχικά να εγκαταστήσω τα win7, δεν τα πήρε. Αργούσε... έκανε διάφορα.
Στη συνέχεια είπα να εγκαταστήσω winXP που τα δουλεύω χρόνια και έχω κάνει άπειρες επιτυχημένες εγκαταστάσεις. Στη περίπτωση των xp δεν άνοιγε καθόλου το pc την επομένη το πρωί. Ακαταλαβίστικο...
Έτσι, μια και στο νου μου τριγυρνούσε πολύ καιρό πριν η ιδέα των UBUNTU ( να τα μάθω | γνωρίσω) εγκατέστησα (πράγματι) το ubuntu, που εγκαταστάθηκαν μια χαρά και παίζουν τέλεια. Μα τέλεια όμως και είναι πολύ γρήγορα. [ Η αφαίρεση τους από τον SSD για την ώρα δεν σημαίνει εγκατάλειψη, απλά θα τα εγκαταστήσω σε άλλο δίσκο ]. Το σύστημα μου δεν είναι και το πλέον σύγχρονο. Έχει μια ηλικία περίπου 5 ετών. Στο εν λόγω λοιπόν σύστημα εγκατέστησα win 7 σε κλασικό φυσικό δίσκο, μια και στον SSD στάθηκε αδύνατο. Και πλέον είναι μια χαρά χωρίς προβλήματα. Το ερώτημα είναι: έχετε ακούσει να υπάρχει δυσλειτουργία για εγκατάσταση win7 σε δίσκο SSD όταν το υπόλοιπο σύστημα (hardware) δεν είναι το πλέον σύγχρονο;
chrismet
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας