Μεταφέρθηκε στην ενότητα Περί Τεχνολογίας
Oneironaut84 έγραψε:γενικα ρωταω.παραδειγμα... Τωρα εγραψα ενα dvd με κατι μουσικες. το εγραψα χ16. εννοω εβαλα σωστη ταχυτητα? πχ αν θελησω να γραψω ενα data cd mp3 δηπαδη πως θα ξερω σε τι ταχυτητα θα το γραψω ωστε ναναι σωστα? :/
Αν μιλάμε για το τι ταχύτητες πρέπει να χρησιμοποιείς , τότε το μόνο που ξέρω πως είναι σημαντικό είναι όταν γράφεις δεδομένα. Π.χ ένα .iso του Ubuntu.
Εκεί χρησιμοποιείς πάντα την χαμηλότερη ταχύτητα που έχει (ακόμη και 2x αν έχει) , επειδή πρόκειται για δεδομένα.. οπότε ευαίσθητα.
Αν δηλαδή χρησιμοποιήσεις μεγάλη ταχύτητα , ενδέχεται να μην γραφτεί σωστά κάτι , έστω ένα δεδομένο να μην γραφτεί σωστά , τότε δεν θα εκκινεί το CD ή θα σου παρουσιάσει άλλο πρόβλημα.
Σε ότι αφορά μουσική ή/και ταινίες (DVD) δεν νομίζω πως παίζει σημασία και τόσο η ταχύτητα. Δηλαδή και την 16x που χρησιμοποίησες , μια χαρά μου φαίνεται.
Oneironaut84 έγραψε:Και αποτι βλεπω δε το διαβαζει αυτο που εγραψα μολις
Αυτό ίσως οφείλεται αλλού και όχι στην ταχύτητα. Έχω όμως να ασχοληθώ πάρα πολύ καιρό με εγγραφή CD/DVD , πλέον μόνο USB χρησιμοποιώ για όλα (ταινίες , τραγούδια , iso... κλπ).