Ο ήχος μου γρατσουνάει

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Ο ήχος μου γρατσουνάει

Δημοσίευσηαπό fili » 19 Μάιος 2013, 18:40

Καλησπέρα μετά απο εγκατάσταση τον windows 7 έχει δημιουργηθεί το εξής πρόβλημα ο ήχος μου ακούγεται σαν να γρατσουνάει.Ύστερα από πολλές προσπάθεις να φτιάξω τον ήχο ,θα ήθελα να απευθυνθώ σε κάποιους ειδικούς να μου πούνε πως θα λύσω το πρόβλημα με τον ήχο μου.
Εχω κατεβάσει ειδικά προγράμματα για τα drivers ,τα έχω σβήσει και επαναγκαταστήσει αλλά το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει.Όταν όμως τοποθετώ την κάρτα ήχου που έχω και τα συνδέω με καλώδια στα ηχεία μου και βάζω αναπαραγωγή ήχου απο την κάρτα είναι όλα οκ.

Μετά απο 2 μέρες στο φόρουμ σας αποφάσισα να βάλω ubuntu αλλά επειδή δεν έχω καλή σύνδεση εδώ που είμαι τώρα θα το κάνω αργότερα.
fili
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Ο ήχος μου γρατσουνάει

Δημοσίευσηαπό dim459 » 19 Μάιος 2013, 19:25

fili έγραψε:Όταν όμως τοποθετώ την κάρτα ήχου που έχω και τα συνδέω με καλώδια στα ηχεία μου και βάζω αναπαραγωγή ήχου απο την κάρτα είναι όλα οκ.

Aναφέρεσαι σε εξωτερική usb ;
fili έγραψε:Καλησπέρα μετά απο εγκατάσταση τον windows 7 έχει δημιουργηθεί το εξής πρόβλημα ο ήχος μου ακούγεται σαν να γρατσουνάει.

Αυτό υποθέτω από την ενσωματωμένη.
Στο κάνει μόνο από τα ενσωματωμένα ηχειάκια του υπολογιστή ή και από την έξοδο ήχου, οδηγώντας τον ήχο σε εξωτερική συσκευή.
Ξεκινάω λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι έχεις εγκαταστήσει σωστά τους drivers και γενικώς δεν υπάρχει πρόβλημα software.
Aν λοιπόν υπάρχει πρόβλημα hardware, μπορεί να είναι σε διάφορα σημεία.
Η κακή περίπτωση είναι να έχει γενικώς πρόβλημα η κάρτα.
Αν το κάνει μόνο από τα ενσωματωμένα ηχεία, μπορεί να φταίνε αυτά.
Αν το κάνει και από τα ηχειάκια και από το line out τότε μάλλον φταίει η κάρτα (ελπίζω οι drivers και όχι το hardware).
Aν το κάνει μόνο από το line out, τότε μπορεί να φταίει ακόμα και το καλώδιο, ή και η προενίσχυση της κάρτας (χαμήλωσε όσο το δυνατόν την ένταση από το pc και χρησιμοποίησε αυτήν του εξωτερικού ενισχυτή).

Αν μπορούσες να μπουτάρεις το pc έστω από live cd ubuntu (χωρίς εγκατάσταση, μόνο για δοκιμή) θα βλέπαμε πως θα συμπεριφερόταν η κάρτα εκεί και θα αποκλείαμε κάποια ενδεχόμενα.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fili » 19 Μάιος 2013, 19:44

Ναι εξωτερική usb κάρτα.
H κάρτα ήχου που αναφέρομαι την αγόρασα μαζί με το πρόγραμμα traktor και είναι της Numark και έχει CD οδηγό εγκατάστασης.
Οταν συνδέω το λάπτοπ με ηχεία εξωτερικά αν δεν βάλω την κάρτα ήχου ο ήχος γρατσουνάει αυτό συμβαίνει και όταν παίζουν τα ηχεία του λάπτοπ.
Αλλά μολις τοποθετώ την κάρτα ήχουν πάω στις επιλογές και πατάω αναπαραγωγή ήχουν από κάρτα ηχου usb asio driver ο ήχος είναι τέλειος!
Αλλά η κάρτα ήχου δεν παίζει με τα ενσωματωμένα ηχεία του λάπτοπ μόνο όταν συνδέω εξωτερικά ηχεία.
Δεν μπορώ να μπουτάρω απο cd δεν λειτουργεί το CD-ROM έχω όμως εξωτερικό σκληρό.
Πιθανόν να είναι τα drivers αλλά τα έχω σβήσει έχω βάλει άλλα και πάλι δεν άλλαξε συνεχίζει ο ήχος να ακούγεται σαν να γρατσουνάει και όσο περισσότερη ένταση βάζω τόσο χειροτερεύει.
fili
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 19 Μάιος 2013, 20:07

https://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=9&t=3899&p=37287.
Διάβασε το παραπάνω θέμα, εξηγεί πως φτιάχνει κανείς live usb, αντί για live cd.
Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν η εξωτερική usb παίζει μια χαρά, η ενσωματωμένη παρουσιάζει το πρόβλημα είτε από τα ηχειάκια του laptop, είτε από το line out.
Αν λοιπόν στο έκανε αμέσως μετά την εγκατάσταση των 7, ενώ πριν δεν είχε πρόβλημα (πλην της τεράστιας γκαντεμιάς να έπαθε ζημιά ακριβώς σε αυτό το χρονικό σημείο, πράγμα απίθανο) κάτι δεν έχει πάει καλά με τους drivers.
Ο device manager, τι δείχνει, όλα έχουν καλώς, ή την έχει τσεκαρισμένη με κίτρινο ;
Πριν περάσεις οποιονδήποτε driver, αμέσως μετά την εγκατάσταση των 7, είδες αν λειτουργούσε ;
Το laptop με την αγορά του είχε 7 ή προηγούμενη έκδοση ;
Στη δεύτερη περίπτωση τον driver που πέρασες για την κάρτα που τον βρήκες ; Κάνει σίγουρα για 7 ; Πολλές φορές λειτουργούν στα 7 drivers για vista ή ακόμα και χρ, αλλά όχι πάντα με άριστα αποτελέσματα.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fili » 19 Μάιος 2013, 21:19

έγραψε:Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν η εξωτερική usb παίζει μια χαρά, η ενσωματωμένη παρουσιάζει το πρόβλημα είτε από τα ηχειάκια του laptop, είτε από το line out.

Ακριβώς!

Είχα χρονια τα xp και μου έκανε ενας γνωστός φορμάτ τα windows 7 όχι και τόσο έμπειρος αλλά μου είπε πως είναι όλα οκ και τα σηκώνει τα 7.Το προβλημά ξεκίνησε μετά από το φορμάτ πριν ήταν μια χαρά.Device manager πως μπορώ να δω τι δείχνει και θα σου πω.
fili
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sotos21 » 19 Μάιος 2013, 21:30

Με δεξί κλικ στο εικονίδιο "υπολογιστής", αν επιλέξεις "ιδιότητες", μετά "υλικό" και "διαχείριση συσκευών" κάνουμε κάτι;
Αν γράψεις στο πεδίο αναζήτησης "Συσκευές" μήπως;
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Καθόλου
2 Ubuntu 23.10 Mantic Minotaur 6.3.0-7-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity:Unity7:ubuntu unity)
3 AMD Ryzen 7 7730U with Radeon Graphics ‖ RAM 15368 MiB ‖ASUS TN3604YA - ASUS Vivobook_S_Flip TN3604YA_TN3604YA
4 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Barcelo [1002:15e7] {amdgpu}
5 wlp1s0: MEDIATEK Corp. Device [14c3:7922]
Άβαταρ μέλους
sotos21
Freedom
Freedom

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fili » 19 Μάιος 2013, 21:34

Μόλις κατέβασα το everest που δείχνει τα drivers νομίζω ,αλλά δεν ξέρω που πρέπει να κοιτάξω μου βγαζει τις εξής επιλογές computer,motherbroad,operating system,server,display,multimedia,storage,network ,directx,devices,software,security,config,database,benchmark τι από αυτά όλα να κοιτάξω??

έγραψε:
Με δεξί κλικ στο εικονίδιο "υπολογιστής", αν επιλέξεις "ιδιότητες", μετά "υλικό" και "διαχείριση συσκευών" κάνουμε κάτι;
Αν γράψεις στο πεδίο αναζήτησης "Συσκευές" μήπως;

Πήγα τι ακριβώς κοιτάω?
έχει κάτι θαυμαστικά στην ΜΝΗΜΗ FLASH PCI αυτό ειναι ?
fili
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 19 Μάιος 2013, 21:38

Μπράβο με έσωσε ο sotos21, διότι τελευταία φορά που μπούταρα windows ήταν πριν κανένα εξάμηνο και τελευταία φορά που τα δούλεψα πριν καμιά επταετία.
Γενικώς πρέπει να ξέρεις ακριβώς το μοντέλο της κάρτας σου και μετά να ψάξεις να βρεις αν υπάρχει ο σωστός driver γι αυτή.
Βασικώς ξεκινάς από το site του κατασκευαστή του laptop, αν έχει βγάλει upgrade οδηγών για νέα έκδοση windows (αν αρχικώς είχε xp να έχει βγάλει για 7 απίθανο), στη συνέχεια κοιτάς στο site του κατασκευαστή της κάρτας, μετά στη "γύρα' με βάση το μοντέλο της κάρτας, και τέλος αν δεν βγάλεις άκρη, αρχίζεις τις ματσακονιές με drivers άλλων εκδόσεων windows, μπας και κάτσει κανείς (πχ για τις AC97 συνήθως δουλεύει στα vista και στα 7 o driver των χρ).
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 19 Μάιος 2013, 21:40

Όχι, πρέπει να δεις τις κάρτες ήχου.

ΕDIT-> Απ' ότι είδα στο net, το everest βγάζει λίστα με τα ακριβή ονόματα των συσκευών του pc, βρες για ποια κάρτα ήχου πρόκειται (πλήρες όνομα).
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sotos21 » 19 Μάιος 2013, 21:54

Νομίζω πως αν βρει οδηγούς για xp, κάνοντας δεξί κλικ πάνω τους να επιλέξει εγκατάσταση με "συμβατότητα"
Αν δεν έτρεχε ο mad τώρα, θα του είχε βρει drivers αμέσως.
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Καθόλου
2 Ubuntu 23.10 Mantic Minotaur 6.3.0-7-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity:Unity7:ubuntu unity)
3 AMD Ryzen 7 7730U with Radeon Graphics ‖ RAM 15368 MiB ‖ASUS TN3604YA - ASUS Vivobook_S_Flip TN3604YA_TN3604YA
4 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Barcelo [1002:15e7] {amdgpu}
5 wlp1s0: MEDIATEK Corp. Device [14c3:7922]
Άβαταρ μέλους
sotos21
Freedom
Freedom

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας