Πρός Debian testing/jessie users

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Πρός Debian testing/jessie users

Δημοσίευσηαπό headless » 02 Ιούλ 2013, 23:50

που τυχαίνει να είναι παράλληλα και gnome-shell users:
Μην αναβαθμίσετε το πακέτο gnome-bluetooth στην 3.8.1-1 version ακόμα.

Εξαιτίας ενός bug στην current gnome-shell version του testing ( 3.4.2-8 ) θα κρασάρει ολόκληρο το desktop αφήνοντάς σας μόνο με ένα wallpaper.
Σε περίπτωση που ήδη πάθατε αυτό που περιγράφω μπορείτε να κάνετε downgrade το gnome-bluetooth όπως περιγράφεται εδώ.

Ή φυσικά να χρησιμοποιήσετε κάποιο άλλο d.e. , το πρόβλημσ υφίσταται μόνο στο gnome-shell από όσο ξέρω.

Το bug έχει διορθωθεί στην 3.4.2-9 (currently στο unstable/sid) οπότε όταν θα περάσει αυτή η version του shell στο testing όλα θα είναι οκ.

Off topic:
Tώρα βέβαια, το πόσο robust και καλοσχεδιασμένο είναι ένα περιβάλλον που ένα πρόβλημα στο gnome-bluetooth κάνει σμπαράλια ολόκληρο το desktop, αυτό είναι άλλο θέμα.
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλές ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: debian wheezy/sid 64-bit (en_US.utf8)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: 2x Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz │ RAM 3965 MiB │ ASUS INC. P5QL/EPU
Κάρτα γραφικών: nVidia GF104 [GeForce GTX 460] [10de:0e22]
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168]
My Blog
Άβαταρ μέλους
headless
powerTUX
powerTUX

Launchpad: headl3ss
IRC: h3adl3ss
Εκτύπωση

Re: Πρός Debian testing/jessie users

Δημοσίευσηαπό dim459 » 03 Ιούλ 2013, 00:04

headless έγραψε:Off topic:
Tώρα βέβαια, το πόσο robust και καλοσχεδιασμένο είναι ένα περιβάλλον που ένα πρόβλημα στο gnome-bluetooth κάνει σμπαράλια ολόκληρο το desktop, αυτό είναι άλλο θέμα.

Υπάρχουν δύο εκδοχές, η δική μας που λέει ότι παρότι testing μια χαρά σταθερό είναι...
... και η εκδοχή του debian που ΦΩΝΑΖΕΙ ότι είναι testing (κάπου στα faq απαντάει "are you crazy" στην ερώτηση αν μπορεί να εγκατασταθεί σε pc εργασίας).
Τέλος πάντων κι εγώ προς την πρώτη κλίνω, άλλωστε είναι λίγο δύσκολο να κάτσει κανείς στην stable...
...ίσως τελικά η οδός του linux mint debian edition με τα πακέτα αναβάθμισης να είναι μια ασφαλέστερη επιλογή.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό headless » 03 Ιούλ 2013, 00:25

Η τελευταία μπηχτή πήγαινε προφανώς πρός το gnome και όχι πρός το debian.
Παρεμπιπτόντως θυμάμαι να έχει ξαναγίνει κάτι παρόμοιο με το gnome πρόσφατα, νομίζω με το network-manager.
Προδιαγραφές ⇛ CPU: 2x Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz │ RAM 3965 MiB │ ASUS INC. P5QL/EPU
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168]
My Blog
Άβαταρ μέλους
headless
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Learner » 03 Ιούλ 2013, 03:15

Testing/Jessie και τα μυαλά στα κάγκελα.... αλλά έχω KDE ;)

Αν αυτό είναι bug του gnome, μήπως επηρεάζει και το Ubuntu ; Ποια έκδοση Ubuntu έχει Gnome 3.4.2 ; (δεν θυμάμαι)
About Me
NickTux@GitHub

Spoiler: show
1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό headless » 03 Ιούλ 2013, 06:55

12.04 ; θα σε γελάσω. Εν πάσει περιπτώσει ανέβηκε το updated πακέτο και το gnome shell δουλεύει ξανά.
Κώδικας: Επιλογή όλων
headless@centurion:~$ apt-cache policy gnome-shell
gnome-shell:
Installed: 3.4.2-10
Candidate: 3.4.2-10
Version table:
*** 3.4.2-10 0
500 http://ftp.gr.debian.org/debian/ testing/main amd64 Packages
100 /var/lib/dpkg/status
My Blog
Άβαταρ μέλους
headless
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό lucinos » 03 Ιούλ 2013, 12:19

dim459 έγραψε:
headless έγραψε:Off topic:

Υπάρχουν δύο εκδοχές, η δική μας που λέει ότι παρότι testing μια χαρά σταθερό είναι...
... και η εκδοχή του debian που ΦΩΝΑΖΕΙ ότι είναι testing (κάπου στα faq απαντάει "are you crazy" στην ερώτηση αν μπορεί να εγκατασταθεί σε pc εργασίας).
Τέλος πάντων κι εγώ προς την πρώτη κλίνω, άλλωστε είναι λίγο δύσκολο να κάτσει κανείς στην stable...
...ίσως τελικά η οδός του linux mint debian edition με τα πακέτα αναβάθμισης να είναι μια ασφαλέστερη επιλογή.

Υπάρχουν πολλοί που θεωρούν το "unstable" καταλληλότερο για pc εργασίας από το testing γιατί οι διορθώσεις φτάνουν ταχύτερα, αλλά πάντα με την προϋπόθεση ότι ο χρήστης έχει κάποιες γνώσεις. Η ιδέα τού testing είναι να φτιάξει το stable και καλώς ή κακώς καμμία άλλη. Το unstable δεν έχει τόσο συγκεκριμένο σκοπό. Τα πακέτα έχουν ήδη περάσει μια δοκιμασία από το "experimental" στο οποίο για να μπουν σημαίνει ότι ο προγραμματιστής τους τα θεωρεί ήδη σταθερά.

Η άποψή μου είναι ότι το unstable θα έπρεπε να είναι η βάση για διανομές στοχευμένες για τον απλό χρήστη και αυτή είναι στην πραγματικότητα η ιδέα τού ubuntu και όπως είδα πρόσφατα τού tanglu.

δείτε το σχόλιό μου viewtopic.php?f=14&t=27287&start=20#p291080
Spoiler: show
Γνώσεις → Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Μέτριος
Λειτουργικό → Ubuntu 11.04 natty 64-bit (el_GR.UTF-8)
Προδιαγραφές → CPU: 4x Intel Core i5 CPU 750 2.67GHz ‖ RAM 3953 MiB ‖ ASRock P55DE3
Κάρτες γραφικών: nVidia G92 [GeForce GTS 250] ⎨10de:0615⎬ (rev a2)
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller ⎨10ec:8168⎬ (rev 03)
Άβαταρ μέλους
lucinos
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 03 Ιούλ 2013, 23:33

Η αλήθεια είναι ότι πλην experimental έχω δοκιμάσει όλες τις πιθανές εκδοχές και αρκετά συχνά κάνοντας ελαφρώς κουλουβάχατα τα repos, για να προσθέσω πακέτα από άλλη έκδοση.
Νομίζω ότι είναι τέρας ανοχής και αντοχής, λαμβανομένης υπ' όψιν της κακομεταχείρισης που υφίσταται.
'Οπως έχω γράψει κάπου και για το ubuntu, σίγουρα θέλει αυξημένη προσοχή στις ενημερώσεις και ειδικά εκεί που γράφει τι θα ΑΠΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ, γιατί είναι αρκετά εύκολο να βρεθείς χωρίς desktop (μικρό το κακό) και κάποιες φορές με broken packages και ανεπίλυτες εξαρτήσεις (μεγάλο το κακό, ειδικά χωρίς desktop).
Tονίζω όμως και πάλι προς αποφυγήν λανθασμένων εντυπώσεων, όλα αυτά μετά από "ταρζανιές".
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 06 Ιούλ 2013, 15:30

lucinos έγραψε:Υπάρχουν πολλοί που θεωρούν το "unstable" καταλληλότερο για pc εργασίας από το testing γιατί οι διορθώσεις φτάνουν ταχύτερα, αλλά πάντα με την προϋπόθεση ότι ο χρήστης έχει κάποιες γνώσεις.

Το ίδιο θεωρώ κι εγώ, μιας και χρησιμοποιώ το sid αντί του testing εδώ και καιρό χωρίς κάποιο πρόβλημα.

Εξάλλου, ακόμα και το sid δεν έχει αυτό που σε άπταιστα Ελληνικά ονομάζουμε ως "bleeding edge" των πακέτων λογισμικού, ακόμα gnome-shell 3.4.2 τρέχει με την μετάβαση να γίνεται σιγά-σιγά απευθείας στο 3.8 (πάααει η διαφάνεια στο terminal...λυγμ κλαψ... :cry: ), το οποίο δεν υπάρχει ολόκληρο ούτε καν στο experimental.
Φυσικά, δεν θα το σύστηνα ποτέ σε κάποιον χρήστη χωρίς γνώσεις, μιας και αν χαλάσει κάτι είναι πιο δύσκολο να το φτιάξεις και για κάποια πράγματα χρειάζεται και (λίγες) γνώσεις apt pinning.
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας