Mη εμφάνιση σκληρου Ubuntu απο Win7  Το θέμα επιλύθηκε

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Mη εμφάνιση σκληρου Ubuntu απο Win7

Δημοσίευσηαπό ktes_13 » 01 Σεπ 2013, 06:05

Καλημερα σας. Εχω 2 δισκους συνδεδεμενους στο pc μου στον εναν ubuntu και στον αλλο Win7 οταν ειμαι στον ubuntu μπορω να βλεπω και να μεταφερω αρχεια απο τον αλλο δισκο ο οποιος εχει win7... Δεν μπορω ομως να κανω το αντιθετο.. Οταν ειμαι στον Win7 δεν μπορω να δω τον αλλο δισκο ο οποιος εχει Ubuntu.... Γνωριζεται καποιον τροπο να το φτιαξω η ευθυνονται τα Win7.??
- Γνώσεις⇛ Linux: Ελάχιστα (0.5%) ┃ Προγραμματισμού: Ελάχιστα (2% html-css) ┃ Αγγλικά: Μέτρια
- Λειτουργικό⇛ Ubuntu 13.04 32bit (el_GR.UTF-8,''νομίζω'' GNOME)
- Intel® Pentium(R) Dual CPU E2200 @ 2.20GHz × 2 ┃ RAM 992,2 MiB ┃ HDD 160GB sata
ktes_13
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Mη εμφάνιση σκληρου Ubuntu απο Win7  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό eliasps » 01 Σεπ 2013, 06:18

Kαλημέρα.

Φαντάζομαι πως ο δίσκος που έχει το Ubuntu είναι διαμορφωμένος ως ext4. Aν ναι, τότε αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορούν να το διαβάσουν τα Windows 7, διότι δεν αναγνωρίζουν τον τύπο.
Υπάρχουν διάφορες εφαρμογές που μπορείς να εγκαταστήσεις στο Windows 7, για να αναγνωρίζει κατατμήσεις ext4, freeware (δωρεάν) αλλά όχι ΕΛ/ΛΑΚ.
Δοκίμασε κάποια από αυτές, αν θες.
Δεν έχω ελέγξει τα links ούτε τα αρχεία .exe για να δω αν είναι "ακίνδυνα".

Διάβασε και την κουβέντα εδώ.

Να σημειώσω πως κάτι τέτοιο δεν προτείνεται, γιατί πιθανότατα να μπορείς να πειράξεις από το Windows τους φακέλους συστήματος του Ubuntu.
Αν γίνει κάτι τέτοιο, τότε δεν θα λειτουργεί το Ubuntu. Oπότε χρησιμοποίησε όποια εφαρμογή βάλεις με προσοχή.
Τα προσωπικά σου αρχεία είναι στη θέση /home/username/ . Mην πειράξεις άλλους φακέλους έξω από το /home.

Το νήμα μεταφέρθηκε στην κατάλληλη ενότητα (Περί Τεχνολογίας), διότι δεν αφορά κάποιο πρόβλημα στο Ubuntu, αλλά στο Windows.

Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: eliasps
IRC: eliasps
Εκτύπωση

Re: Mη εμφάνιση σκληρου Ubuntu απο Win7

Δημοσίευσηαπό ktes_13 » 12 Σεπ 2013, 12:32

Ευχαριστώ πολύ eliasps κατέβασα από το πρώτο link που έγραψες το πρόγραμμα Ext2Fsd και με κάποιες ρυθμίσεις που του έκανα τώρα μπορώ να βλέπω τα αρχεία.
- Γνώσεις⇛ Linux: Ελάχιστα (0.5%) ┃ Προγραμματισμού: Ελάχιστα (2% html-css) ┃ Αγγλικά: Μέτρια
- Λειτουργικό⇛ Ubuntu 13.04 32bit (el_GR.UTF-8,''νομίζω'' GNOME)
- Intel® Pentium(R) Dual CPU E2200 @ 2.20GHz × 2 ┃ RAM 992,2 MiB ┃ HDD 160GB sata
ktes_13
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας