Τεχνικά χαρακτηριστικά συσκευών.

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Τεχνικά χαρακτηριστικά συσκευών.

Δημοσίευσηαπό malos » 28 Σεπ 2013, 00:03

ΡΕ παιδιά άμα θέλεις να ψάξεις στο ίντερνετ για μια κάρτα γραφικών, θα δεις αποτελέσματα από 1000 μεριές. Χαρακτηριστικά, συγκρίσεις, ιστορικές αναδρομές, μέχρι και άρθρα
και θεωρία για τις κάρτες γραφικών γενικά.
Όταν όμως θες να πάρεις ένα τηλεκοντρόλ τηλεόρασης ή μία ηλεκτρική σκούπα και κάνεις αναζήτηση σου βγαίνουν μόνο μαγαζιά και καλάθια παραγγελιών και ευτυχώς κάποια sites
βάζουν και τιμή. Τι γίνεται όμως άμα θες να μάθεις κάποια πράγματα παραπάνω; Είδα ας πούμε μία σκούπα σε ένα μαγαζί και την έχουν σε προσφορά. Μπαίνω ίντερνετ και μετά από μια ώρα το μόνο που έμαθα είναι ότι πράγματι την έχει φθηνότερα από άλλα μαγαζιά. Ούτε ένας ιστότοπος που να περιγράφει τεχνολογία σκουπών. Ούτε ένας ιστότοπος με βαθμολογίες προΙόντων. Ούτε ένας πίνακας. Ούτε απόψεις πελατών, κάποιο φόρουμ έστω.
Πως να ξέρω εγώ τι να ψάξω; Πως να ξέρω να ξεχωρίζω τη μία σκούπα από την άλλη; Γιατί γίνεται αυτό;
Μετά πάλι, θέλω να πάρω ένα remote control για την τηλεόρασή μου. Μόνο ηλεκτρονικές αγορές βρήκα και τιμές. Πως ξέρω τώρα τι θα πάρω για την δική μου;
Ένα κάτι ρε παιδί μου. Ένας πίνακας συμβατότητας. Μία επεξήγηση. Έχουν τα κοντρόλια πρωτόκολα; Τι είναι αυτό που κάνει ένα κοντρόλ (κινεζιά) να δουλεύει σε μία τηλεόραση και σε μία άλλη όχι.
Μας δώσανε λίγο οι γείτονες από δίπλα το δικό τους για να δοκιμάσουμε καιδεν είχε καμία επίδραση στην τηλεόρασή μας.
Πως θα ξέρουμε ότι δεν θα γίνει το ίδιο όταν πάρουμε τυχαία μια κινεζιά; Θα μου πείτε ρώτα ρε φίλε την εταιρεία. ΟΚ. Γιατί νιώθω ότι δεν θα εξυπηρετηθώ; Μια κωλοεταιρεία είναι που έχει και σάϊτ και όταν πας να μπεις σε βγάζει στη μία και μοναδική σελίδα του με ένα jpg τον ισολογισμό της εταιρείας :lol:
Σήμερα μας δώσανε και από το μαγαζί που την πήραμε την τηλεοραση το τηλέφωνό τους. ΟΚ Το μαγαζί είναι ο Κωτσόβωλος, η τηλεόραση μία TELEFUNKEN που την πήραμε
γιατί ήταν φτηνότερη και το κοντρόλ λέγεται RC-D3-03.

Εντάξει την σκούπα θα την πάρουμε έτσι κι αλλιώς. Μας έκανε κλικ. Θα κοστίσει 70 ευρώ περίπου και είναι 2400W. Κοντρόλ θα βρούμε κάποτε.
Αλλά γιατί αυτά σκοτάδια ρε γαμότη; Ούτε ένας να κάτσει να γράψει κάτι για τεχνολογία προϊόντων!
Επεξεργαστής: AMD Ryzen 9 5900x
Μνήμη Gskill 16gb (2X8gb), 3200 mh, CL 14
Μητρική: Asrock X570 phantom gaming X
Τροφοδοτικό: Corsair 850 platinum
Δίσκος: SSD Corsair MP600 (1 TB)
Άβαταρ μέλους
malos
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Re: Τεχνικά χαρακτηριστικά συσκευών.

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 28 Σεπ 2013, 00:18

malos έγραψε:Αλλά γιατί αυτά σκοτάδια ρε γαμότη; Ούτε ένας να κάτσει να γράψει κάτι για τεχνολογία προϊόντων!

Καθαρά νόμος προσφοράς και ζήτησης.
Αν υπήρχαν αρκετοί που ζητούσαν τέτοιες πληροφορίες, τότε λογικά θα υπήρχαν και ιστότοποι που θα τις δημοσίευαν.
Η συντριπτική πλειοψηφία αγοραστών τέτοιου τύπου συσκευών όμως, έχουν ως απαιτήσεις μόνο την αξιοπιστία και τη χαμηλή τιμή.
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό malos » 28 Σεπ 2013, 01:05

Οπότε γουρούνι στο σακί!
Άβαταρ μέλους
malos
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό headless » 28 Σεπ 2013, 05:46

Πρόκειται για καταναλωτικά αγαθά (commodities) που στην πράξη ελάχιστα διαφέρουν μεταξύ τους.
Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες για το πώς δουλεύουν π.χ. τα τηλεκοντρόλ, υπάρχει και η wikipedia.
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλές ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: debian wheezy/sid 64-bit (en_US.utf8)
Προδιαγραφές ⇛ CPU: 2x Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz │ RAM 3965 MiB │ ASUS INC. P5QL/EPU
Κάρτα γραφικών: nVidia GF104 [GeForce GTX 460] [10de:0e22]
Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168]
My Blog
Άβαταρ μέλους
headless
powerTUX
powerTUX

Launchpad: headl3ss
IRC: h3adl3ss
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Geochr » 28 Σεπ 2013, 10:21

malos έγραψε:Ούτε ένας ιστότοπος που να περιγράφει τεχνολογία σκουπών. Ούτε ένας ιστότοπος με βαθμολογίες προΙόντων. Ούτε ένας πίνακας. Ούτε απόψεις πελατών, κάποιο φόρουμ έστω.
Πως να ξέρω εγώ τι να ψάξω; Πως να ξέρω να ξεχωρίζω τη μία σκούπα από την άλλη; Γιατί γίνεται αυτό;

Για ρίξε μια ματιά στο παρακάτω...http://www.reviewed.com

Ενημέρωση δημοσίευσης:
Βέβαια δεν είναι σίγουρο ότι θα βρεις τα προϊόντα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά.
Τελευταία επεξεργασία από Geochr και 28 Σεπ 2013, 10:23, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αιτία: Ενημέρωση δημοσίευσης
Γνώσεις ⇛Linux: Μαθαίνω αργά ┃ Προγραμματισμός: Ελάχιστο ┃ Αγγλικά: Μέτρια

• Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 16,04LTS
    ⇛Intel Core i3-2365M CPU @1.40GHz ‖ RAM 7780 MB ‖ Acer Aspire V5-571
Άβαταρ μέλους
Geochr
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: geochr
IRC: Geochr
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό malos » 29 Σεπ 2013, 16:31

Ευχαριστώ παιδιά.
Άβαταρ μέλους
malos
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Geochr » 29 Σεπ 2013, 16:36

Αν το πρόβλημά μας επιλυθεί. Επιλέγουμε το θέμα που βοήθησε στην επίλυση και πατάμε το κουμπάκι Εικόνα. Με τον τρόπο αυτό βοηθάμε κάποιον να βρει εύκολα τη λύση σε παρόμοιο θέμα απλά πατώντας πάνω στο πράσινο τικ.

Γνώσεις ⇛Linux: Μαθαίνω αργά ┃ Προγραμματισμός: Ελάχιστο ┃ Αγγλικά: Μέτρια

• Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 16,04LTS
    ⇛Intel Core i3-2365M CPU @1.40GHz ‖ RAM 7780 MB ‖ Acer Aspire V5-571
Άβαταρ μέλους
Geochr
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: geochr
IRC: Geochr
Εκτύπωση

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας