Εντάξει, μια προφανής απάντηση είναι γιατί είναι αντιοικολογικό και επιπλέον αν πάμε να πάρουμε αναγομωμένο συνήθως μας κάνουν έκπτωση αν τους παραδώσουμε το παλιό.
Υποθέτω ότι με το παρακάτω δεν θα πω κάτι πολύ φανταστικό, είμαι όμως τόσο χαρούμενος που το έκανα που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας.
Έχω τον hp color laser jet 1600, ο οποίος παίρνει 4 toners, black, cyan, magenta και yellow.
Πέραν της προφανούς βλακείας μου να πάρω έγχρωμο Laser, αφού τον χρησιμοποιώ μόνο για έγγραφα και αν θέλω να τυπώσω εικόνα την τυπώνω σε inkjet (η ποιότητα εκτύπωσης εικόνας στον laser είναι τραγικά υποδυέστερη, άντε κανένα γράφημα, μέχρι εκεί, αλλά κάποτε είχαμε χρήμα, δεν το υπολογίζαμε), ο συγκεκριμένος έχει το κακό ότι δεν τυπώνει αν δεν βρίσκονται μέσα και τα 4 toners.
To cyan σε μένα είχε χαλάσει με αποτέλεσμα να χάνει και να βγάζει γαλάζιες γραμμές σε όλες τις εκτυπώσεις και φυσικά και στις ασπρόμαυρες εγγράφων που με ενδιέφερε.
Πρώτη δοκιμή να το αφαιρέσω, αλλά όπως είπαμε δεν λειτουργεί έτσι.
Δεύτερη να χώσω στη θέση του το παλιό άδειο μαύρο toner, αλλά ούτε έτσι γινόταν, αφού από το τσιπάκι του το αναγνώριζε ως μαύρο σε λάθος θέση και έβγαζε error.
Τραγικά εκνευρισμένος με την προοπτική να σκάσω 22 ευρώ για αναγομωμένο cyan το οποίο δεν μου χρειάζεται (το original έχει γύρω στα 65), αποφάσισα να τα κατσαβιδιάσω.
Το τσιπάκι τους συγκρατείται από ένα τετράγωνο πλαστικό πλαισιάκι, το οποίο και έσπασα μόνο από την πάνω πλευρά, έτσι ώστε αφενός μεν να βγει το τσιπάκι, αφετέρου δε να μπορεί να ξαναμπεί συρταρωτό.
Έβαλα το τσιπάκι του χαλασμένου cyan στο άδειο μαύρο και μετά το τοποθέτησα στον εκτυπωτή στη θέση για το cyan και το πήρε κανονικότατα.
Πλέον τυπώνω greyscale που μ' ενδιαφέρει μια χαρά, χωρίς τις σπαστικές γραμμές και βεβαίως δεν έσκασα και την εικοσάρα.
Επειδή αισθάνομαι σαν το παιδί που έκλεψε το γλυκό από το βάζο και δεν το έπιασαν, το μοιράζομαι μήπως και φανεί χρήσιμο και σε κάποιον άλλον.
Πενία τέχνας κατεργάζεται....