Καλημέρα στην κοινότητα.
Ανοιγω αυτο το θέμα απλά για να πούμε τις απόψεις μας και τις εμπειρίες μας όσον αφορά το hardware των υπολογιστών, και ίσως πιο συγκεκριμένα για τους σκληρούς HDD και την αντοχή τους.
Διαβάζω συχνά πυκνά στο φόρουμ μας, και όχι μονο, πολύ κόσμο που εχει προβλημα με τον HDD του, ακόμα και σε καινουριους υπολογιστές.
Δλδ αγοράζουν λάπτοπ του κουτιού, και μετά απο ελάχιστο χρονικό διάστημα πχ 1-2 μήνες, αρχιζουν να έχουν θεματακια με την ταχυτητα, κολληματα, χρηση δίσκου αλόγιστη κτλπ. Και η αιτία να είναι ο δίσκος. Κάτι που αποδεικνύεται γιατι μόλις κανεις τα γνωστά τεστ, βλέπεις ενα κάρο errors.
Το ίδιο έπαθα και εγω. Αγορασα τον Αυγουστο (δλδ 3 μηνες πριν) καινουριο ενα αρκετά καλο ASUS λαπτοπ. Δεν το ειχα πειράξει καθόλου (δλδ ειχε ακομα win8 πανω) και η μονη χρήση του ήταν για την δουλεια μου (emails), web surfing και κανενα παιχνίδι που επαιζε ο γιος μου.
Την Δευτέρα που τον άνοιξα, χωρις να εχω πειράξει τίποτα, άρχιζε να έχει χρήση δίσκου 100%. Έκανα οτι μπορούσα για να αποτρεψω αυτο το γεγονός (ψαχτηκα στο ιντερνετ και διαβαζα οτι ισως φταιει το onedrive που συνχρονιζει το λαπτοπ με το cloud - αλλα δεν ειχα τιποτα μεσα - και παρολαυτα το απενεργοποιησα) αλλα τίποτα.
Αποτελεσμα να κολλησει ο υπολογιστής, να μην μπορω ουτε να τον κλεισω και αναγκαστικά τον έκλεισα απο το κουμπί. Μετα απο αυτο, εμπαινε μονο στο BIOS...
Δεν ασχοληθηκα παραπανω επειδή ημουν εγγυηση, πηρα τηλεφωνο στο service και αμεσως μου ειπαν προβλημα δισκου. Πρωτου το παραλαβουν φορτωσα ενα στικακι με ubuntu. Οντως στα smart test μου εβγαλε 25 bad sectors και αρκετά errors (αλλα παρολαυτα ελεγε πως ειναι ΟΚ ο δισκος...(?))
Δυστυχως δεν μπορουσα να σωσω τιποτα απο τα δεδομενα μου γιατι κανουν αυτο το ηλίθιο shutdown τα win8 και δεν με αφηνε να κανω mount τα partitions.
Ηρθαν παρελαβαν το λαπτοπ και αυτη τη στιγμη βρισκεται Τσεχία(!) για επισκευη. Λέτε να μην ειναι ο σκληρός το πρόβλημα...?
Η ξενέρα μου απίστευτη. Ηταν το μονο λαπτοπ που δεν ειχα πειράξει τίποτα και το ειχα μπιμπελο. Παντα πανω σε βαση ψυξης. Ολα τα αλλα λαπτοπ μετα απο 1-2 βδομαδες τους αλλαζα τον αδοξαστο. Εξτρα μνημες, αλλοι σκληροί, φωτιζουμενα πληκτρολόγια, linux με τη μία κτλπ.
Θα τον προσέξουν στο service ή θα φτιαξουν το ενα και θα χαλάσει κατι αλλο...? Δλδ και μονο που καινουριο λαπτοπ το εστειλα πισω και θα το ανοιξουν, μου εχει μ@μήσει την ψυχολογία.
Τεσπα, συγνωμη για το μεγαλο ποστ. Εκει που ηθελα να καταληξω ειναι το εξής:
Ειναι δικαιολογημένο να βγαίνει ο HDD off σε τοσο λιγο διάστημα ρε παιδιά?
Οπως ειπα το εχω ακουσει απο πολλούς σε ολοκαινουρια λαπτοπ να συμβαινει αυτο.
Ποιος ειναι ο λογος? Εχουν ριξει την ποιότητα και βαζουν κινέζικα για να πεφτει το κόστος?
Τα κακομεταχειρίζονται πριν τα βάλουν?
Φταίει η μάρκα γενικά του λάπτοπ ή του HDD? Θα μου βαλουν ιδια μάρκα HDD ή άλλη...?
Τι πιθανοτητες εχω να ξανασυμβει τετοιο θεμα...?
Πολλά ερωτήματα...
Και η πλάκα ειναι οτι προτιμησα λαπτοπ με HDD αντι για SSD για να εχω μεγαλυτερη ασφάλεια μη χασω τα δεδομένα και εγινε ακριβως το αντιθετο...
Ηθελα τη γνωμη σας για τα ανωτέρω. Αν εχει συμβεί και σε άλλους, θα ηθελα να ακουσω και την εμπειρία σας.
Ξενερωμένος Τρελόξυδος over and out.