Απαράδεκτη στάση του ECDL...

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Απαράδεκτη στάση του ECDL...

Δημοσίευσηαπό PaPo » 23 Ιουν 2009, 12:26

Καλημέρα..

Σήμερα το πρωί ο αδερφός μου ήρθε να με ζητήσει βοήθεια γιατί δεν μπορούσε να κάνει επιτήρηση πιστοποίησης(κάτι σαν την ανανέωση του πτυχίου ECDL) που πήρε πέρσι και θέλει κάθε χρόνο ανανέωση. Ήρθε με τον κωδικό που του έδωσε το φροντιστήριο σε μένα να δοκιμάσω και εγώ(τι πράγμα και αυτό να θέλει ανανέωση.....). Δεν μπορούσε να ολοκληρωθεί η διαδικασία και αναγκάστικα να πάρω τηλέφωνο στην ECDL για να μάθω τι "παίζει".

Και μου λέει το απίστευτο η κοπελίτσα στο τηλέφωνο, ότι θέλει να έχω ie για να μπορέσω να ολοκληρώσω την διαδικασία..
Την λέω ότι κανένας υπολογιστής στο σπίτι μου δεν έχει(δεν μπήκα στο κόπο να αναφέρω για ubuntu γιατί θα "μπλοκάριζε" το σύστημα!!!!).. :lol:
Και με "συμβουλεύει" να πάω σε internet cafe ή σε κάποιο φίλο μου που έχει για να ολοκληρώσω την διαδικασία..

Καταλαβαίνω απόλυτα τον λόγο που θέλει να έχει ie για να κάνεις αυτή τη διαδικασία(κοτζάμ ενότητα για το συγκεκριμένο προϊόν πληρώνεις) αλλά για πιο λόγο το θεωρούν δεδομένο ότι θα έχουμε και ie και wind@@@@@..;;;; Μπορεί έγω να ήθελα να πάρω το ECDL για να με βοηθήσει στη δουλειά μου αλλά να μην έχω στο σπίτι μου wind@@@@@... :thumbdown: :thumbdown:

Τι να πω ρε παιδιά, εκνευρίστηκα πρωί πρωί......

Y.Γ.: Σόρρυ αν το έβαλα σε λάθος θέση το θέμα, αλλά μπερδεύτηκα και δεν ήξερα που ακριβώς να το ανεβάσω. Αν υπάρχει πρόβλημα, ας το μεταφέρει κάποιος διαχειριστής... :D
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Προχωρημένος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 12.04 Precise Pangolin 64bit (en_US.UTF-8)
3 Intel Pentium CPU B960 @ 2.20GHz ‖ RAM 5890 MiB ‖ TOSHIBA PWWHA - TOSHIBA SATELLITE C660
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller [8086:0106] (rev 09)
5 eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller [10ec:8136] (rev 05) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002b] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
PaPo
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Re: Απαράδεκτη στάση του ECDL...

Δημοσίευσηαπό bullgr » 23 Ιουν 2009, 13:03

ECDL = MICROSOFT
MICROSOFT = WINDOWS, OFFICE, IE

Άρα τι περίμενες να σου απαντήσει;
Λογικό δεν είναι (γι' αυτούς) να υποστηρίζεται η υπηρεσία 100% ΜΟΝΟ με ΙΕ;

Για να καταλάβεις, παρ' το αντίστροφα: Φαντάσου για το linux Certificates (LPI, Ubuntu Certificate κλπ) να ζητούσες εξηγήσεις από την δική τους "κοπελίτσα" γιατί δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις χωρίς προβλήματα την υπηρεσία τους με IE... Τι πίστευες ότι θα σου απαντούσαν;
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό PaPo » 23 Ιουν 2009, 13:12

bullgr έγραψε:ECDL = MICROSOFT
MICROSOFT = WINDOWS, OFFICE, IE

Άρα τι περίμενες να σου απαντήσει;
Λογικό δεν είναι (γι' αυτούς) να υποστηρίζεται η υπηρεσία 100% ΜΟΝΟ με ΙΕ;

Για να καταλάβεις, παρ' το αντίστροφα: Φαντάσου για το linux Certificates (LPI, Ubuntu Certificate κλπ) να ζητούσες εξηγήσεις από την δική τους "κοπελίτσα" γιατί δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις χωρίς προβλήματα την υπηρεσία τους με IE... Τι πίστευες ότι θα σου απαντούσαν;

1000% λογικό είναι...
Απλά το χρειάζεσαι για τη δουλειά σου, τους πληρώνεις καλά καλά και στη λένε γιατί δεν έχεις ΙΕ...
Πιστοποίηση υπολογιστών άλλη πλην του ECDL δεν υπάρχει;
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Προχωρημένος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 12.04 Precise Pangolin 64bit (en_US.UTF-8)
3 Intel Pentium CPU B960 @ 2.20GHz ‖ RAM 5890 MiB ‖ TOSHIBA PWWHA - TOSHIBA SATELLITE C660
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller [8086:0106] (rev 09)
5 eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller [10ec:8136] (rev 05) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002b] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
PaPo
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vista killer » 23 Ιουν 2009, 14:02

Υπάρχει αυτή που δίνει η redhat καθώς και open έκδοση του ecdl που μερικά από τα μαθηματα που γίνονται εκεί τα κάνει μεταφρασμένα στα ελληνικά το πανεπηστήμιο Μακεδονία.
Άβαταρ μέλους
vista killer
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sparus » 23 Ιουν 2009, 14:23

http://telemathea.uom.gr/
Βρήκα αυτό το site. Αυτό δεν εννοείς; Γράφτηκα για να τα παρακολουθήσω αλλά μου λέει θέλει ένα κλειδί εγγραφής από την εκπαιδευτικό Κρασσά Άννα.
Απευθύνεται μόνο σε φοιτητές του πανεπιστημίου Μακεδονίας;
Debian Squeeze (64bit)/ Ubuntu 10.10 (32bit)
AMD Athlon 64 (3200+) / Asus A8N5X / Gainward GeForce 6500 / 2GB DDR
Άβαταρ μέλους
sparus
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 23 Ιουν 2009, 14:46

@bullgr
ECDL != MICROSOFT
Microsoft Office Sertifiction = MICROSOFT
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 23 Ιουν 2009, 16:08

Nisok έγραψε:@bullgr
ECDL != MICROSOFT

Αυτά στην Ελλαδιστάν στην Ευρώπη ήδη έχουν ξυπνήσει http://www.ecdl.org/publisher/index.jsp?nID=369&pID=98
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 23 Ιουν 2009, 19:33

Το πρόβλημα παιδιά είναι ότι οι πιστοποιήσεις που αναφέρετε δεν αναγνωρίζονται από το κράτος... Όταν θέλει κάποιος να μπει στο δημόσιο, θα μετρήσει υπέρ του (παραπάνω μόρια) εάν έχει κάποια πιστοποίηση για γνώσεις Η/Υ... Και η πιστοποίηση που αναγνωρίζεται από το κράτος είναι το ECDL.

Και μάλιστα πρέπει να την ανανεώνεις ανά κάποιο χρονικό διάστημα...

ECDL != MICROSOFT

Όταν λέω ECDL = MICROSOFT εννοώ ότι ΟΛΕΣ οι εφαρμογές στις οποίες αναφέρεται το ECDL είναι made by microsoft... Και γίνεται εσκεμμένα γιατί "πέφτουν πακέτα"... Δεν θα μπορούσαν αντί για ie να δίδασκαν το firefox; Αντί για microsoft office να δίδασκαν το Opeoffice; Αλλά γιατί να το κάνουν αφού οι άλλοι έχουν τα λεφτά και πληρώνουν;

Όλα είναι μια καλοστημένη μηχανή που όλα τα γρανάζια της είναι αλληλένδετα (θέση στο δημόσιο > ECDL > εφαρμογές microsoft > συμφωνία ελληνικού δημοσίου με microsoft) με ένα και μοναδικό σκοπό: Να "αρμέγουν οικονομικά" τους ταλαίπωρους πολίτες, να πλουτίζουν οι εμπλεκόμενες επιχειρήσεις και να αυξήσουν τον τραπεζικό τους λογαριασμό κάποιοι πολιτικοί.

Όλο το σύστημα είναι σάπιο και βρωμερό... Αλλά εάν θέλεις να μπεις στο δημόσιο αναγκαστικά ανέχεσαι την βρώμα και μπαίνεις στον "χορό" τους...

Γι' αυτό μου αρέσει το ΕΛΛΑΚ... Γιατί πέρα από την φιλοσοφία που το ακολουθεί, έχει και μια δόση επανάστασης, αντίδρασης, ανυποταγής ενάντια στο σάπιο και βρώμικο σύστημα που έχουν στήσει οι πολυεθνικές & οι golden boys...
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kalaksigiesai » 23 Ιουν 2009, 19:45

sparus έγραψε:http://telemathea.uom.gr/
Βρήκα αυτό το site. Αυτό δεν εννοείς; Γράφτηκα για να τα παρακολουθήσω αλλά μου λέει θέλει ένα κλειδί εγγραφής από την εκπαιδευτικό Κρασσά Άννα.
Απευθύνεται μόνο σε φοιτητές του πανεπιστημίου Μακεδονίας;

Φιλε μου, κάνε λίγο υπομονή μέχρι να ξεκινήσουν νέα μαθήματα-τμήματα.
Ίσως αργήσει βέβαια γιατί η Άννα θα αποκτήσει απόγονο.
Εν αναμονή...
Ζήσε κάθε σου ημέρα σαν να ήταν η τελευταία ημέρα της ζωής σου. Κάποια μέρα θα τα καταφέρεις.

Ένας κανίβαλος είναι ένας άνθρωπος που αγαπά τον πλησίον του με σάλτσα.

Η σκληρή δουλειά θα σε ανταμείψει στο μέλλον. Η τεμπελιά θα σε ανταμείψει άμεσα.

Θα τινάξω τα μυαλά μου στον αέρα να γεμίσει ο κόσμος εξυπνάδα.
Άβαταρ μέλους
kalaksigiesai
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Mitsakos » 25 Ιουν 2009, 22:05

bullgr έγραψε:Το πρόβλημα παιδιά είναι ότι οι πιστοποιήσεις που αναφέρετε δεν αναγνωρίζονται από το κράτος... Όταν θέλει κάποιος να μπει στο δημόσιο, θα μετρήσει υπέρ του (παραπάνω μόρια) εάν έχει κάποια πιστοποίηση για γνώσεις Η/Υ... Και η πιστοποίηση που αναγνωρίζεται από το κράτος είναι το ECDL.

Και μάλιστα πρέπει να την ανανεώνεις ανά κάποιο χρονικό διάστημα...

ECDL != MICROSOFT

Όταν λέω ECDL = MICROSOFT εννοώ ότι ΟΛΕΣ οι εφαρμογές στις οποίες αναφέρεται το ECDL είναι made by microsoft... Και γίνεται εσκεμμένα γιατί "πέφτουν πακέτα"... Δεν θα μπορούσαν αντί για ie να δίδασκαν το firefox; Αντί για microsoft office να δίδασκαν το Opeoffice; Αλλά γιατί να το κάνουν αφού οι άλλοι έχουν τα λεφτά και πληρώνουν;

Όλα είναι μια καλοστημένη μηχανή που όλα τα γρανάζια της είναι αλληλένδετα (θέση στο δημόσιο > ECDL > εφαρμογές microsoft > συμφωνία ελληνικού δημοσίου με microsoft) με ένα και μοναδικό σκοπό: Να "αρμέγουν οικονομικά" τους ταλαίπωρους πολίτες, να πλουτίζουν οι εμπλεκόμενες επιχειρήσεις και να αυξήσουν τον τραπεζικό τους λογαριασμό κάποιοι πολιτικοί.

Όλο το σύστημα είναι σάπιο και βρωμερό... Αλλά εάν θέλεις να μπεις στο δημόσιο αναγκαστικά ανέχεσαι την βρώμα και μπαίνεις στον "χορό" τους...

Γι' αυτό μου αρέσει το ΕΛΛΑΚ... Γιατί πέρα από την φιλοσοφία που το ακολουθεί, έχει και μια δόση επανάστασης, αντίδρασης, ανυποταγής ενάντια στο σάπιο και βρώμικο σύστημα που έχουν στήσει οι πολυεθνικές & οι golden boys...

+1000000 :bow:

Όταν πρωτοάκουσα για το ECDL γύρισα και είπα κάτι ανάλογο αυτών που ανέφερες.

Όλα είναι θέμα χρημάτων και βάζουν σε ένα δρόμο τους "ανίδεους" με τη καλή την έννοια, που αφορά τα παράθυρα και τις ουρές του.
Να πάω να πάρω το ECDL γιατί? Για να μου πούν μετά οτι βγήκε το office 2012 με αλλαγή στο copy - paste και στο πώς αλλάζει χρώμα μέσα στα κελιά στο εκσελ και ότι πρέπει να ανανεώσω το χαρτί?
Μας δουλεύουν, ... τους δουλεύουν (τη πλειοψηφία).
Γνώσεις ⇛ Linux: Not bad ┃ Προγραμματισμός: Λίγο┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
Λειτουργικό ⇛ 18.04 LTS x64
Προδιαγραφές ⇛ SONY VAIO VGN-NW21EF & DELL Inspiron 15 Series
>>Οδηγοί-How To-Tutorials<< && >>Οδηγίες προς νεοεισερχόμενους<<
Άβαταρ μέλους
Mitsakos
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας