Τελευταία γίνεται χαμός με τις ADSL συνδέσεις. Πολλές προσφορές (πακέτα που λέει και η διαφήμιση). Οι περισσότεροι πλέον έχουν ADSL. Οι περισσότεροι έχουν ασύρματο router με την σύνδεσή τους.
Όμως τί κάνετε με το ασύρματο; Το αφήνετε ανοικτό ή προστατευμένο με κωδικό;
Έχω ακούσει πολλά σχετικά.
- Γιατί να μου "κλέβουν" Internet; Να αγοράσουν και αυτοί μια σύνδεση. Φθηνά είναι.
- Γιατί το κλειδώνει; Εντάξει, θα του "κλέψω" λίγο bandwith. Σιγά τα αυγά. Αν έχει 24άρα γραμμή (στην καλύτερη θα πιάνει 15), σιγά την μεγάλη διαφορά.
Χωρίς κωδικό υπάρχει το ενδεχόμενο να μπουν από την σύνδεσή σου με σκοπό πχ παιδική πορνογραφία, hack τράπεζα κλπ. Κάπου άκουσα στην tv όμως ότι δεν φτάνει μόνο η IP. Νομικά πρέπει να βρούνε και άλλα ίχνη.
Από την άλλη, αρκετοί έχετε παιδιά, ανήψια, γνωστους που φοιτούν σε άλλη πόλη. Έχει ο γονιός τα έξοδα σπιτιού, σίτισης κλπ. Τουλάχιστον οι φοιτητές μπορούν να έχουν ένα MSN, mail ελεύθερα (δεν μιλάμε για torrent γιατί έτσι σίγουρα θα φαίνεται διαφορά στην ταχύτητα και μάλλον ο ιδιοκτήτης της ασύρματης θα το κλειδώσει). Υπάρχει το φοιτητικό ADSL αλλά ακόμα και αυτό απαιτεί έξοδα αλλά και γραφειοκρατεία. Τελικά υπάρχει και η γνώμη να συγκεντρωθούν οι φοιτητές της πολυκατοικίας και να πάρουν μια σύνδεση ώστε να την μοιραστούν.
Εγώ εφάρμοσα την εξής λύση. Ονόμασα το ασύρματό μου με το μαιλ μου και με την λέξη "για πρόσβαση μαιλ". Αν κάποιος φοιτητής (περιμένω τώρα το Σεπτέμρβη) θέλει πρόσβαση, μου στέλνει μαιλ με το Όνομά του και την MAC του ώστε να του στείλω κωδικό πρόσβασης. Με αυτό "αποφεύγω" την ιστορία της κακής χρήσης της σύνδεσής μου από άλλους.
Μερικοί Δήμοι παρέχουν το Internet δωρεαν και μπράβο τους.
Εσείς τί πιστεύετε;
Ελεύθερο ή με κωδικό;