Κακός σχολιασμός για το ubuntu..

...συζητήσεις περί τεχνολογίας για hardware, software, υπηρεσίες, κλπ (για ubuntu ... στο Γενικά)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Κακός σχολιασμός για το ubuntu..

Δημοσίευσηαπό jerrak0s » 09 Νοέμ 2009, 13:33

Κοιτάξτε ενα άρθρο απο το linux magazine της Αμερικής..

Κώδικας: Επιλογή όλων
http://www.linux-mag.com/cache/7600/1.html

Τί έχετε να πείτε ; βασικά πολλά αρνητικά σχόλεια υπόθηκαν για την καινούργια έκδοση του ubuntu αυτόν τον καιρό.
Γνώσεις Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Έτσι και έτσι ┃ Αγγλικά: Καλά
ACER ASPIRE 7750G Laptop ┃ CPU: Intel(R) COre i5-2410M @ 2.3 GHz ┃ RAM : 4GB DDR3
Hard Disk : 750GB HDD ┃ ΑMD Radeon HD 6650Μ 1Gb
ubuntu 11.04 32bit /home ext4

http://www.geralexgr.com
Άβαταρ μέλους
jerrak0s
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Re: Κακός σχολιασμός για το ubuntu..

Δημοσίευσηαπό Mitsakos » 09 Νοέμ 2009, 13:49

ναι το έχουμε πεί και έχει αναφερθεί και μέσα στο forum. Το karmic έχει κάποια θέματα που θέλουν φτιάξιμο αλλά όχι και έτσι όπως το λέει ο τίτλος...

"Hey Ubuntu, Stop Making Linux Look Bad"

Ε, εντάξει το παραφούσκωσε...

Σιγά μην είναι και η χειρότερη διανομή που υπάρχει...
:problem:
Γνώσεις ⇛ Linux: Not bad ┃ Προγραμματισμός: Λίγο┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
Λειτουργικό ⇛ 18.04 LTS x64
Προδιαγραφές ⇛ SONY VAIO VGN-NW21EF & DELL Inspiron 15 Series
>>Οδηγοί-How To-Tutorials<< && >>Οδηγίες προς νεοεισερχόμενους<<
Άβαταρ μέλους
Mitsakos
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 09 Νοέμ 2009, 13:55

Βασικά βαρέθηκα να διαβάζω παρόμοια άρθρα...
Γνώμη μου είναι πως οι εκδόσεις που θα πρέπει να κρίνονται αυστηρά πρέπει να είναι οι LTS και όχι οι υπόλοιπες 18μηνης υποστήριξης...

Παλαιότερα στην ιστοσελίδα του ubuntu υπήρχε μια ξεκάθαρη διατύπωση πως η τρέχουσα έκδοση είναι testing και πως εάν θέλουμε ένα σταθερό λειτουργικό, να κατεβάσουμε την τελευταία LTS έκδοση.

Τα τελευταία 2 χρόνια όμως αυτή η διατύπωση απομακρύνθηκε... Με αποτέλεσμα να αναμένουμε όλοι πως βάζοντας την τελευταία έκδοση του ubuntu όλα θα λειτουργούν "βράχος"... Ίσως θα πρέπει να επαναφέρουν τη συγκεκριμένη διατύπωση...

Και μην ξεχνάμε τα υπόλοιπα λειτουργικά συστήματα... Πχ τα windows κυκλοφορούν (κατά μέσο όρο) κάθε 3 χρόνια μια νέα έκδοση... Είναι δηλαδή για 3 χρόνια επί εντατικού development και παρ' όλα αυτά έχουμε βιώσει όλοι μας τα bugs και τις τρύπες ασφαλείας που έχουν... Έχει γίνει θεσμός πλέον πρώτα να περιμένουν οι χρήστες να κυκλοφορήσει το πρώτο service pack για να εγκαταστήσουν την νέα έκδοση...

Και εμείς τι απαιτούμε; Να λειτουργούν άψογα οι 6μηνες εκδόσεις;
Ας περιμένουμε την επόμενη έκδοση LTS, την 10.4 και μετά ας κρίνουμε αυστηρά...
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Mitsakos » 09 Νοέμ 2009, 15:07

Πολύ σωστός!

Γι'αυτό έχουν αναφέρει κι' όλας οτι το 10.04 LTS δεν θα περιέχει ουσιαστικά νέα στοιχεία αλλά θα είναι μια διανομή που θα έχει βγάλει απο την μέση τα "προβλήματα" που οι προηγούμενες εκδόσεις είχαν...
Θα μιλάμε τότε και θα κρίνουμε με τα σωστά κριτήρια...
Γνώσεις ⇛ Linux: Not bad ┃ Προγραμματισμός: Λίγο┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
Λειτουργικό ⇛ 18.04 LTS x64
Προδιαγραφές ⇛ SONY VAIO VGN-NW21EF & DELL Inspiron 15 Series
>>Οδηγοί-How To-Tutorials<< && >>Οδηγίες προς νεοεισερχόμενους<<
Άβαταρ μέλους
Mitsakos
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό jerrak0s » 09 Νοέμ 2009, 15:24

Σωστότατος..Και εγώ έτσι νομίζω..Απο την LTs θα κριθεί το ubuntu Και οχι απο την 6 μηνο update..και στην ουσία σωστά.Δεν ξέρω αν κάποια άλλη διανομή ,αναβαθμίζεται τόσο σύντομα και παρουσιάζει και κανούργια πράγματα συνάμα..
Γνώσεις Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Έτσι και έτσι ┃ Αγγλικά: Καλά
ACER ASPIRE 7750G Laptop ┃ CPU: Intel(R) COre i5-2410M @ 2.3 GHz ┃ RAM : 4GB DDR3
Hard Disk : 750GB HDD ┃ ΑMD Radeon HD 6650Μ 1Gb
ubuntu 11.04 32bit /home ext4

http://www.geralexgr.com
Άβαταρ μέλους
jerrak0s
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vista killer » 09 Νοέμ 2009, 15:52

Δυστηχώς ο εχθρός του linux είναι εσωτερικός. Μερικοί με αφορμή κάποια αρνητικά σχόλια που έγιναν πήραν την ευκαιρία να βγάλουν όλο το κόμπλεξ τους απέναντι στην διανομή. Δεν είναι άγνωστο πάντως αυτό το κόμπλεξ που κουβαλάνε οι λεγόμενοι linux geek user απέναντι στο ubuntu εδώ και χρόνια και με την πρώτη ευκαιρία το εμφανίζουν ξανά.
Από εμπειρία μπορώ να πω ότι το karmic είναι μια πολύ καλή έκδοση χωρίς πολλά προβλήματα. Εχώ δει άλλες εκδόσεις που ήταν φοβερά πιο ανέτοιμες.
Άβαταρ μέλους
vista killer
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό jennie » 09 Νοέμ 2009, 19:29

Αν και οι κριτικές είναι υπερβολικές, έχω μείνει λίγο με την εντύπωση ότι το ubuntu πήγαινε γυρεύοντας αυτή τη φορά.
Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ άλλη διανομή για να κάνω σύγκριση, αλλά έχω προλάβει να χρησιμοποιήσω 7 διαφορετικές εκδόσεις του ubuntu (πάντα με καθαρή εγκατάσταση τις πρώτες 1-3 ημέρες της κυκλοφορίας).
Ήδη από το 9.04 δεν μου άρεσε ότι κυκλοφόρησε η νέα έκδοση με πρόβλημα που επηρέαζε τις μισές κάρτες intel.
Τώρα, βγαίνει η 9.10 με εντυπωσιακές αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση (νομίζω πρώτη φορά βλέπω τόσες πολλές αλλαγές μαζεμένες), αλλά και με 4-5 bugs που επηρεάζουν λιγότερο ή περισσότερο πολλούς χρήστες.
Δεν μπορώ να μην σκεφτώ ότι, αν είχαν περιμένει ένα μήνα παραπάνω, τα πρωτοσέλιδα θα μιλούσαν για εξαιρετική νέα έκδοση. Και η είδηση θα ήταν το πολύ καλό νέο θέμα και το software-center, ή το ext4 και το grub2.
Οπότε, όσο τραβηγμένη και αν είναι η κριτική, ελπίζω αυτή τη φορά να ελήφθη το μήνυμα. Οι μη LTS εκδόσεις μπορεί να είναι testing, αλλά μάλλον πρέπει να γίνουν λίγο λιγότερο testing. Ή, όπως λέει και ο @bullgr, να πάψουν να εμφανίζονται ως πρώτη επιλογή για τους desktop χρήστες. (Αν και προσωπικά θα προτιμούσα την πρώτη εκδοχή, γιατί, κακά τα ψέματα, οι desktop χρήστες λίνουξ δεν φημίζονται για τις συντηρητικές τους επιλογές. Ανάμεσα σε μια ολοκαίνουρια beta και την παλιά, δοκιμασμένη, "βαρετή" έκδοση, οι περισσότεροι προφανώς θα επιλέξουν την beta.)
1 Γνώσεις Linux: Μέτριες ┃ Προγραμματισμού: Ελάχιστες ┃ Αγγλικών: Εξαιρετικές
2 Ubuntu 12.04 LTS σε όλους τους υπολογιστές της οικογένειάς μου
Άβαταρ μέλους
jennie
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 09 Νοέμ 2009, 21:06

bullgr +1, με κάλυψες απόλυτα. :thumbup: Εντάξει κάπου υπερβάλλει το άρθρο, νομίζω, δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα, κι ούτε πιστεύω ότι η τελευταία έκδοση του Ubuntu χαλάει το καλό όνομα του Λίνουξ, όπως ισχυρίζεται ο αρθρογράφος. Το μόνο που έχω προσωπικά να προσάψω στην 9.10 είναι το γεγονός ότι η αναβάθμιση έπρεπε να δουλεύει άψογα, διαφορετικά ας μην βάζανε το κουμπάκι για αναβάθμιση στην διαχείριση ενημερώσεων. Αλλά το θεωρώ μικρή ατέλεια σχετικά.
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό c7p » 10 Νοέμ 2009, 01:54

Ας ελπίσουμε πως θα δούμε μια έκδοση lts με όσα λιγότερα προβλήματα γίνεται :).
Στις τελευταίες εκδόσεις μου φαίνεται πως η διανομή κινείται προς λάθος κατεύθυνση. Σε όσες εκδόσεις θυμάμαι (μετά το 8.04 ή το 8.10) πάντα έβλεπα στους πρώτους στόχους της διανομής την μείωση του χρόνου εκκίνησης. Μπορεί να μειώθηκε ο χρόνος εκκίνησης αλλά τον χρόνο που περνάει ο χρήστης μπροστά στον υπολογιστή για να διορθώσει κάποιο σοβαρό bug μετά την εγκατάσταση ή μετά την αναβάθμιση δεν το μείωσε, δώρον άδωρον ... αυτό φάνηκε αρκετά στο Karmic και καλώς τα άκουσε η διανομή κατά την γνώμη μου . Συμφωνώ με τον bullgr πως πρέπει οι εκδόσεις να κρίνονται αυστηρά στις lts :thumbup:. Από την άλλη, οι υπόλοιπες εκδόσεις δεν είναι ούτε beta ούτε aplha των lts, είναι επίσημες εκδόσεις της διανομής.
Άβαταρ μέλους
c7p
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 10 Νοέμ 2009, 06:17

@jerrak0s
Το είχα δεί και εγώ και έλεγα να το κάνω Post αλλά με πρόλαβες
Και εγώ σημφωνώ με το ότι θα ήταν καλύτερα να έλεγε ρητά στο ubuntu.com ότι τα LTS είναι ποιό σταθερά
πάντως μια χαρά μου φένεται και εμένα το ubuntu αυτό .
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περί Τεχνολογίας