από emmsarris » 29 Δεκ 2009, 12:53
Από το λίγο που το είχα δοκιμάσει πολύ πρώιμα στην beta του karmic...
Εξάλλου δεν ψήφισα ακόμη καθώς δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη. Αν και πιο πολύ μου την έσπασε ότι δε μπορούσα να πειράξω το panel, δε δούλευε το compiz κλπ. Επίσης θα μου άρεσε αντί "Δραστηριότητες", να έχει το εικονίδιο του ubuntu, ή του gnome ή οποιασδήποτε άλλης διανομής. Θα μου άρεσε αντί για μαύρο να μπορώ να του αλλάξω χρώμα, ή να είναι διαφάνεια και από πίσω να διακρίνεται η εικόνα της επιφάνειας εργασίας. Θα μου άρεσε να πάω το dock όπου θέλω εγώ. Θα μου άρεσε να διατηρούσε κάποια από τα υπάρχοντα panel-applets (πχ το ρολόι) ή έστω να είναι σε μορφή widget ή ενσωματωμένα στο activities, κ.π.α.
Είναι πολλά να γίνουν ακόμη. Μην ξεχνάμε πως τo Gnome σήμερα είναι δημοφιλές εξαιτίας της παραμετροποιησιμότητάς(???) (αν υπάρχει αυτή η λέξη, αλλιώς παραμετροποίησής) του. Μπορείς να το κάνεις ότι και όπως θες. Δεν είναι Windows ή OSX, που αυτή τη μορφή έχουν και σ'όποιον αρέσουνε... {Είχα διαβάσει κάπου σ´ένα site ότι πήγε κάποιος σε ένα συνέδριο που όλοι είχαν Windows και ούτε την επιφάνεια εργασίας δεν είχα αλλάξει (με τον bliss ήταν). Όλα τα laptop στην αίθουσα ίδια. Αργότερα πήγε σ'ένα που είχαν linux. Δε βρέθηκε ένας να μοιάζει με κάποιον άλλο.}
Η τριβή με το νέο Gnome θα δείξει. Ελπίζω μόνο να μην εμφανίσει το σύνδρομο του KDE4 (στην 4.4 και ακόμη δεν εχει σταθεροποιηθεί).
σσ. Πάντως (αν εκεί είναι το θέμα) είμαι υπέρ της αλλαγής...
⇛ Linux:Μαθαίνω┃Προγραμματισμός:DVF77

στη σχολή┃Αγγλικά:Καλά┃Ιταλικά:Μέτρια┃Γαλλικά:Λίγα
Desktop ubuntu 20.04
Intel Celeron G3900@2.8GHz┃8GB RAM(2400MHz)┃AsRock H110M-HDV┃LG 22MT84DFs@1920x1080
Laptop ubuntu 20.04
HP Probook 430 G2: Intel Core i5 4200 @1,7GHz┃Intel HD 4400┃8GB RAM DDR3(1600MHz)┃1TB SSD SAMSUNG 860 EVO