Γιατί τόση σιωπή από το Kubuntu ?

...unity, kde, gnome, xfce, κλπ ...compiz, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την λειτουργία του unity δοκιμάστε να το επαναφέρετε με την παρακάτω εντολή σε τερματικό.
unity --reset (ισχύει μέχρι και την 12.04)

Re: Γιατί τόση σιωπή από το Kubuntu ?

Δημοσίευσηαπό Nisok » 24 Μάιος 2010, 19:55

bendersteed έγραψε:Α και σχεδόν έχω εγκαταλείψει τον FF για χάρη του rekonq. Πάει σφαίρα,

Ρε συ φιλέ .. σοβαρά σου δουλεύει??
Σε εμένα παραπέει όλη την ώρα.
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 24 Μάιος 2010, 20:09

malos έγραψε:Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να τις παίζει σαν τον ναυτίλο ; Δηλαδή κατευθείαν με το ποντίκι από πάνω; (Έβαλα και τα πακέτα mpg321, vorbis-tools που νομίζω αυτά χρειάζονταν)

Αυτό γινόταν στον konqueror του kde3. Πλέον δεν ξέρω...

Στον dolphin αυτό δεν γίνετε απ'όσο ξέρω.
Στα υπόλοιπα προγράμματα όμως όπως το dragon player αν πας αν ανοίξεις αρχείο (open-file) στο παράθυρο που έχει να επιλέξεις στα δεξιά έχει ένα γαλλικό κλειδί.
Το πατάς και επιλέγεις το aside preview που κάνει αυτό που θες.
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bendersteed » 24 Μάιος 2010, 20:15

Nisok έγραψε:Ρε συ φιλέ .. σοβαρά σου δουλεύει??
Σε εμένα παραπέει όλη την ώρα.

Ναι, πάει μια χαρά. Βέβαια θέλει πολύ βελτίωση ακόμα, αλλά είναι καλή περίπτωση.
Το μόνο που έχω παρατηρήσει είναι πως ενίοτε μετά από ώρα φυλλομέτρησης (aka browsing) αρχίζει να σέρνεται.
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛Arch 64bit@Compal Fl90
Προδιαγραφές ⇛ T8100 │ RAM 2GB │ NVIDIA 8600GT │ 4965 │ Bluetooth │ HD Audio │ TFT 15.4"
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
bendersteed
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kzlazy » 24 Μάιος 2010, 22:40

Τον εγκατέστησα κι εγώ να δω τι αλλαγές έχει από παλιότερα που τον είχα ξαναδοκιμάσει. Είναι έτσι ή κάτι έχω κάνει στραβά;

Σε μένα όταν τον τρέχω, δεν έχει την κλασική toolbar με τα γράμματα (τη βασική με τα file/ edit/ view/ history/ bookmarks...). Βλέπω βέβαια τα σχετικά εικονίδια στη μοναδική που υπάρχει, αλλά μου φαίνεται περίεργο και δεν βρήκα κάτι που να την κάνει να εμφανίζεται... Καμία ιδέα;
Now there sits a man with an open mind. You can feel the draft from here...
Groucho (τι θα πει ποιός Groucho) ?

Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Arch 64b με KDE
Acer Aspire 5680 laptop / Intel core 2 duo / 2 x 2048 Mb / nVidia GeForce Go 7600 / 1280x800
Άβαταρ μέλους
kzlazy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό malos » 24 Μάιος 2010, 23:20

[quote=nbagi]...και για το nepomuk που τώρα έχει προσαρμοσθεί στο dolphin και βρίσκει τα πάντα. Ο καλύτερος τρόπος για να δεις τι κάνει είναι το alt+f2[/quote]
Τι εννοείς με το Alt+F2 ;

Παιδιά θέλω να πω ότι :
1) Για το nepomuk που είπατε (αν έχω καταλάβει πιο είναι ! Δεν ξέρω) δεν με ικανοποιεί πολύ
Μιλάμε για ανοιχτό το παράθυρο του dolphin και κλικ στο "Αναζήτηση" έτσι; (Αυτό με τα κυάλια)
Παρατήρησα ότι θέλει ακριβώς το όνομα του αρχείου. Σε αντίθεση με το φοβερό εκείνο εργαλειάκι του gnome ( Όχι την "Αναζήτηση" από τον ναυτίλο, αλλά
εκείνο που προσθέτεις στο panel για αναζήτηση αρχείων). Έγραφα τη μισή λέξη (πχ zagorai (εκ του zagoraios) και μου τα παρουσίαζε όλα!
Αλλά και πάλι λέω πως δεν ξέρω να το δουλεύω ακόμα. Θέλει κάτι να κάνω ;

2) Το rekonq πράγματι κάνει γρήγορο browsing. Δεν έπαιξα πολύ ώρα όμως ώστε να δω αν σέρνεται όπως λέτε.

3) Το kffmpegthumpnailer το έβαλα και έβγαλα το mplayerthumps. Δεν μου έδειχνε thumpnail από το αρχείο video στον dolphin. Δεν λέω για δεξιά πάνω.
Λέω στην προβολή των αρχείων του φακέλου. Έτσι, το έβγαλα και ξαναέβαλα το mplayerthumps

Τέλος προτείνω να παρουσιάσουμε εδώ, ο καθένας, το σύστημά του για να πάρουμε ιδέες. Πως το έχουμε προσαρμόσει στα μέτρα μας.
Wallpaper, τι plasmoids έχουμε βάλει, τι σκριπτάκια, πως τα έχουμε ρυθμίσει κλπ.

Να ρουφιανέψω λίγο και τον Nisok ο οποίος έχει φτιάξει ένα σκριπτάκι που ψάχνει όλο το hardware και προσαρμόζει τον πυρήνα ώστε να μη φορτωθούν όλα όσα είναι άχρηστα για μας. Δεν ξέρω αν θέλει μεταγλώτιση ο πυρήνας, δεν θυμάμαι τι ακριβώς μου είχε πει. Δεν ξέρω κιόλας αν αυτό εξυπηρετεί μόνο πιο γρήγορη εκκίνηση ή πιο γρήγορη απόκρισι του συστήματος γενικά. Πάντως τον δίνω !!!! Κάτι θα έχει να μας πει !!!! (χε χε)

Στα πλαίσια αυτού που είπα παραπάνω για την παρουσίαση των συστημάτων μας, έχετε καμιά ιδέα από υπηρεσίες που μπορούμε άφοβα να κόψουμε ;
(και avahi, windbind και τέτοια)
Επεξεργαστής: AMD Ryzen 9 5900x
Μνήμη Gskill 16gb (2X8gb), 3200 mh, CL 14
Μητρική: Asrock X570 phantom gaming X
Τροφοδοτικό: Corsair 850 platinum
Δίσκος: SSD Corsair MP600 (1 TB)
Άβαταρ μέλους
malos
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bendersteed » 24 Μάιος 2010, 23:23

kzlazy έγραψε:Σε μένα όταν τον τρέχω, δεν έχει την κλασική toolbar με τα γράμματα (τη βασική με τα file/ edit/ view/ history/ bookmarks...). Βλέπω βέβαια τα σχετικά εικονίδια στη μοναδική που υπάρχει, αλλά μου φαίνεται περίεργο και δεν βρήκα κάτι που να την κάνει να εμφανίζεται... Καμία ιδέα;

Μπα, δεν κάνεις κάτι στραβά, έτσι είναι το interface. Εξάλλου είναι όλες οι επιλογές προσβάσιμες από τα δυο κουμπιά, δίπλα στην μπάρα διευθύνσεων. Με το αστέρι οι σελιδοδείκτες με το άλλο οι επιλογές. Α λά chromium. :thumbup:
Πάντως από το μενού μπορείς να ενεργοποιήσεις μια μπάρα σελιδοδεικτών, αλλά όχι τη βασική που περιγράφεις.

έγραψε:Τι εννοείς με το Alt+F2 ;

Με alt+F2 τρέχει το Krunner. Από εκεί αν έχεις ενεργοποιήσει το nepomuk και το αντίστοιχο plug-in του Krunner μπορείς να πραγματοποιείς αναζήτηση στα αρχεία σου, όχι μόνο μέσω ονόματος αλλά και μέσω σχολίων που έχεις προσθέσει σε αυτά κλπ. Γενικά το nepomuk έχει ενδιαφέρουσες δυνατότητες, μακάρι να είχε υλοποιηθεί καλλίτερα. :eh:
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛Arch 64bit@Compal Fl90
Προδιαγραφές ⇛ T8100 │ RAM 2GB │ NVIDIA 8600GT │ 4965 │ Bluetooth │ HD Audio │ TFT 15.4"
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
bendersteed
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 25 Μάιος 2010, 00:03

malos έγραψε:3) Το kffmpegthumpnailer το έβαλα και έβγαλα το mplayerthumps. Δεν μου έδειχνε thumpnail από το αρχείο video στον dolphin. Δεν λέω για δεξιά πάνω.
Λέω στην προβολή των αρχείων του φακέλου. Έτσι, το έβγαλα και ξαναέβαλα το mplayerthumps

πρέπει να το επιλέξεις απο τις ρυθμίσεις
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kzlazy » 25 Μάιος 2010, 00:08

Bendersteed έγραψε: Μπα, δεν κάνεις κάτι στραβά, έτσι είναι το interface. Εξάλλου είναι όλες οι επιλογές προσβάσιμες από τα δυο κουμπιά, δίπλα στην μπάρα διευθύνσεων. Με το αστέρι οι σελιδοδείκτες με το άλλο οι επιλογές. Α λά chromium

Κατάλαβα. Απλά μου μπήκε η περιέργεια. Κι επειδή δεν μου αρέσει πια να αφήνω τίποτα όπως εμφανίζεται αρχικά, ήθελα να αλλάξω και τη θέση των εικονιδίων.
Now there sits a man with an open mind. You can feel the draft from here...
Groucho (τι θα πει ποιός Groucho) ?

Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Arch 64b με KDE
Acer Aspire 5680 laptop / Intel core 2 duo / 2 x 2048 Mb / nVidia GeForce Go 7600 / 1280x800
Άβαταρ μέλους
kzlazy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 25 Μάιος 2010, 00:13

kzlazy έγραψε:Καλημέρα.

Από την κυκλοφορία της νέας έκδοσης (10.04) είδαμε πολλά νήματα που αφορούν εντυπώσεις, προβλήματα και γενικώς σχόλια για το ubuntu αλλά δεν πήρε το μάτι μου καθόλου kubuntu. Γιατί;

Είμαστε λίγοι, αλλά εκλεκτοί! :!: Προτείνω δε να ξαναμετρηθούμε, να δούμε πόσοι είμαστε. :?:
kzlazy έγραψε:Ας γράψει κάποιος που το δοκίμασε τις εντυπώσεις του. Στο τέλος τέλος είναι κι αυτό LTS.

Οι μέχρι τώρα εντυπώσεις μου είναι αρκετά θετικές. :thumbup: Νομίζω ότι έχουν βελτιωθεί αρκετά πράγματα και θα βελτιώνονται συνεχώς. Μου αρέσει το kubuntu και το kde. :bow:
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 25 Μάιος 2010, 01:26

Epirotes έγραψε:Προτείνω δε να ξαναμετρηθούμε, να δούμε πόσοι είμαστε. :?:

Done!
viewtopic.php?f=2&t=12259
Άβαταρ μέλους
ftso