Συντονιστής: adem1

linuxman έγραψε:Έχεις εγκαταστήσει το πακέτο msttcorefonts μήπως θα διορθώσει κάπως το πρόβλημα.

simosx έγραψε:
Στη δική μου οθόνη αυτές οι εικόνες φαίνονται τέλειες.
Στις ρυθμίσεις για τις γραμματοσειρές υπάρχει η επιλογή Rendering/Subpixel Smoothing (LCDs). Όταν το επιλέξεις, μπορείς να πας στο Details... (Λεπτομέρειες...), και να επιλέξεις το "Subpixel Order". Το Subpixel Smoothing και το Subpixel Order σχετίζονται. Σε μένα παρατήρησα ότι το είχα στο VRGB ενώ με την επιλογή RGB τα γράμματα φαίνονται ακόμα καλύτερα.
Αυτό που νομίζω ότι δεν επιβεβαιώσαμε είναι η φυσική ανάλυση της οθόνης σου (π.χ. τι μοντέλο είναι η οθόνη για να δούμε τα specs), και η ανάλυση που δίνει το Ubuntu (εκτέλεσε την εντολή xrandr και στείλε το αποτέλεσμα).
Ακόμα, δοκίμασε να βάλεις μέγεθος στις γραμματοσειρές μεγαλύτερο από αυτό που έχεις, πχ. βάλε 12 ή 14. Αν τα υπόλοιπα είναι ρυθμισμένα σωστά, τότε με το μεγαλύτερο μέγεθος θα πρέπει να φαίνονται τα πράγματα καλύτερα. Αν όχι, τότε πιστεύω ότι είναι θέμα ρυθμίσεων, κάτι που διορθώνεται.

Angelfire έγραψε:simosx έγραψε:
Στη δική μου οθόνη αυτές οι εικόνες φαίνονται τέλειες.
Στις ρυθμίσεις για τις γραμματοσειρές υπάρχει η επιλογή Rendering/Subpixel Smoothing (LCDs). Όταν το επιλέξεις, μπορείς να πας στο Details... (Λεπτομέρειες...), και να επιλέξεις το "Subpixel Order". Το Subpixel Smoothing και το Subpixel Order σχετίζονται. Σε μένα παρατήρησα ότι το είχα στο VRGB ενώ με την επιλογή RGB τα γράμματα φαίνονται ακόμα καλύτερα.
Αυτό που νομίζω ότι δεν επιβεβαιώσαμε είναι η φυσική ανάλυση της οθόνης σου (π.χ. τι μοντέλο είναι η οθόνη για να δούμε τα specs), και η ανάλυση που δίνει το Ubuntu (εκτέλεσε την εντολή xrandr και στείλε το αποτέλεσμα).
Ακόμα, δοκίμασε να βάλεις μέγεθος στις γραμματοσειρές μεγαλύτερο από αυτό που έχεις, πχ. βάλε 12 ή 14. Αν τα υπόλοιπα είναι ρυθμισμένα σωστά, τότε με το μεγαλύτερο μέγεθος θα πρέπει να φαίνονται τα πράγματα καλύτερα. Αν όχι, τότε πιστεύω ότι είναι θέμα ρυθμίσεων, κάτι που διορθώνεται.
Ισως απο το print screen να μην φαινεται η διαφορα αλλα οταν το βλεπεις ομως στην οθονη η διαφορα ειναι εμφανης .
Εχω δοκιμασει επισης ολους τους συνδιασμους στο sub pixel order και εχω καλυτερο αποτελεσμα στο rgb .Ολοι οι αλλοι συνδιασμοι μου δινουν χειροτερα αποτελεσματα .
Επισης αν βαλω μεγαλυτερες γραμματοσειρες απο 10 τοτε παλι το αποτελεσμα ειναθ πολυ ασχημο σε αναλυση 1024 χ 768 .Οπως αναφερα και πιο πριν στα posts μου στο deskptop μου που εχω εγκαταστησει το ubuntu στο οποιο δουλευω σε μια οθονη 19´ και σε αναλυση 1280 χ 1024 με μια καρτα γραφικων 7600gt για να λυσω το πρπβλημα απλα εχω βαλει ολες τις γραμματοσειρες σε 10 μεγεθος bold και το προβλημα εχει περιοριστει αρκετα .
Angelfire έγραψε:Εχω εγκαταστησει το ubuntu σε εξωτερικο σκληρο σε ενα λαπτοπ r52 IBM με καρτα οθονης μια intel 915 και με μεγιστη υποστηριζομενη αναλυση απο την οθονη στα 1024 χ768 .
Σου παραθετω παρακατω και το αποτελεσμα της εντολης xrandr
george@glinuxlaptop:~$ xrandr
Screen 0: minimum 320 x 200, current 1024 x 768, maximum 1024 x 1024
VGA disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
LVDS connected 1024x768+0+0 (normal left inverted right x axis y axis) 0mm x 0mm
1024x768 57.6 + 85.0 75.0 70.1 60.0*
832x624 74.6
800x600 85.1 72.2 75.0 60.3 56.2
640x480 85.0 72.8 75.0 59.9
720x400 85.0
640x400 85.1
640x350 85.1
TV disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
george@glinuxlaptop:~$

Επιστροφή στο Περιβάλλον Εργασίας / Εμφάνιση / Εφέ / Customization