Περιβάλλον για παιδιά  Το θέμα επιλύθηκε

...unity, kde, gnome, xfce, κλπ ...compiz, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την λειτουργία του unity δοκιμάστε να το επαναφέρετε με την παρακάτω εντολή σε τερματικό.
unity --reset (ισχύει μέχρι και την 12.04)

Re: Περιβάλλον για παιδιά

Δημοσίευσηαπό pugsang » 03 Σεπ 2010, 13:20

Τώρα που το σκέφτομαι υπάρχει και αυτό:

http://www.qimo4kids.com/

Ριξτου μια ματιά
Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Ubuntu 10.04 32bit
HP dv9690ev │ T7700 │ 2GB │ NVIDIA GeForce 8600M GS │ Intel PRO/Wireless 3945 │ HP Buetooth │ Realtek HD Audio │ 17" WXGA
Ubuntu 10.04 Netbook Remix
Compac 110c-1010ev │ Atom N270 │ 1GB │ Intel GMA 950 │ Wireless │ 10.1" SD LED
pugsang
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Περιβάλλον για παιδιά  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό minios67 » 13 Σεπ 2010, 20:02

Ευχαριστώ πάρα πολύ
Θύμιος – Μεσολόγγι
Πάντα νέος στο Linux /Προγραμματισμός: Όχι-Basic σας κάνει;/Αγγλικά: όχι καλά, καταλαβαίνω αρκετά καλά.
Άβαταρ μέλους
minios67
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Εγκατάσταση χωρίς Cd or Usb

Δημοσίευσηαπό nikolasf » 13 Φεβ 2013, 17:23

Θέλω να κάνω φορμάτ τα Edubuntu, ενω συγχρόνως θα εγκαταστήσω τα sxolinux, τα οποία τα έχω έτοιμα σε live cd.Το πρόβλημα είναι ότι σε μια πρώτη προσπάθεια δεν μου άνοιγε ο υπολογιστής ούτε το cd ούτε το usb.
Υπάρχει τρόπος να γίνει ο,τι ζητάω χωρίς αυτά;; Μέσα απο το ίντερνετ;
Αν προλάβω θα δώ ξανά με το usb τι παίζει, και αν υπάρχει πρόβλημα, ενω περιμένω και κάποια σας απάντηση. Ευχαριστώ
Άβαταρ μέλους
nikolasf
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 13 Φεβ 2013, 17:49

nikolasf έγραψε:Θέλω να κάνω φορμάτ τα Edubuntu, ενω συγχρόνως θα εγκαταστήσω τα sxolinux, τα οποία τα έχω έτοιμα σε live cd.Το πρόβλημα είναι ότι σε μια πρώτη προσπάθεια δεν μου άνοιγε ο υπολογιστής ούτε το cd ούτε το usb.
Υπάρχει τρόπος να γίνει ο,τι ζητάω χωρίς αυτά;; Μέσα απο το ίντερνετ;
Αν προλάβω θα δώ ξανά με το usb τι παίζει, και αν υπάρχει πρόβλημα, ενω περιμένω και κάποια σας απάντηση. Ευχαριστώ

Κατά το http://www.sxolinux.gr/ το τελευταίο sxolinux είναι από το 2011 (Ιανουάριος). Έχεις κάποια πιο νέα έκδοση;

Αν είναι για προσωπική χρήση (και όχι για σχολείο, κτλ), θα πρότεινα να βάλεις το Edubuntu 12.04 και μετά να εγκαταστήσεις επιλεκτικά τις εκπαιδευτικές εφαρμογές που σε ενδιαφέρουν. Το δε sxolinux είναι μια ακόμα διανομή Ubuntu που συμπεριλαμβάνει μια ομάδα εφαρμογών που προεγκαθιστά.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nikolasf » 13 Φεβ 2013, 20:56

Απο το site το κατέβασα, για την ίδια έκδοση μιλάμε. Για σχολείο το θέλω. Αν δεν τα καταφέρω με το live cd ή το usb, κι εγώ αυτό σκέφτηκα να κάνω, να βγάλω και να βάλω οτι θέλω εγώ στα Edubuntu, για να γίνουν το ίδιο εύκολα και με τα περισσότερα πακέτα του sxolinux.
Άβαταρ μέλους
nikolasf
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Muttley Black » 12 Φεβ 2014, 21:40

Καλησπέρα παιδιά!

Εχω ενα λαπτοπ "Acer Aspire 1362 WLMi"παλιό (10 ετών)με τα χαρακτηριστικά:
Κώδικας: Επιλογή όλων
AMD Sempron 2800+
nvidia geforce FX Go 5200 64MB
40GB HDD
512MB DDR Ram

Και θέλω να το φτιάξω για την ανιψιά μου που είναι 6 ετών. Θέλω μια διανομή Linux αποκλειστικά για μικρές ηλικίες.
Σκεφτόμουν το DouDou Linux

Τι λέτε;

Από λάθος το έβαλα σε άλλη κατηγορία :|
:problem: ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ!!! :D
Γνώσεις ⇛ Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμός: Ευσεβής πόθος ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό ⇛ BunsenLabs 8.2 "Hydrogen" σε Toshiba satellite C660D 10D
Προδιαγραφές ⇛ AMD V140 │ 2GB │ ATI Mobility Radeon HD 4200 Series │ Realtec RTL8188C Wireless LAN 802.11n PCI-E NIC│Realtec HD Audio │ 15.4" - 1366x768
Άβαταρ μέλους
Muttley Black
punkTUX
punkTUX

IRC: MuttleyBlack
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eliasps » 12 Φεβ 2014, 21:51

Δεν έχω ψάξει τέτοιου είδους διανομές οπότε δεν έχω να προτείνω κάποια.
Το DouDou Linux φαίνεται εντάξει.

Κάτι άλλο που θα μπορούσες να κάνεις αν τελικά δεν καταλήξεις κάπου, είναι να περάσεις Lubuntu ή Xubuntu και να το διαμορφώσεις κατάλληλα (με φόντο, θέματα κλπ) για παιδιά. Να βάλεις 2-3 πραγματάκια (παιχνίδια;) στην επιφάνεια εργασίας και να απενεργοποιήσεις οποιουδήποτε είδους pop up παράθυρα (πχ για ενημερώσεις κλπ).

Σε αρκετά θέματα έχουμε πει πως ένα από τα μεγαλύτερα θέματα για έναν νέο χρήστη Linux είναι η μετάβαση από το Windows που χρησιμοποιούσε για χρόνια προηγουμένως. Γνωρίζει το Windows καλύτερα επειδή υπάρχει στον υπολογιστή σου.
Βάζοντας Linux σε υπολογιστή για ένα παιδί και το συνηθίσει μεγαλώνοντας, θα το μάθει χωρίς κόπο (σε βάθος χρόνου) και δεν θα χρειαστεί αργότερα όταν πλέον θα βρίσκεται στην εφηβεία να περάσει την πολυσυζητημένη μετάβαση, διότι θα είναι native χρήστης του Linux.

Θα μου πεις το πήγα μακρυά και θα έχεις δίκιο. :P
Aλλά δεν βρίσκω τον λόγο γιατί όχι.
Περίμενε και για περισσότερες απαντήσεις.
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: eliasps
IRC: eliasps
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Muttley Black » 12 Φεβ 2014, 22:03

Αυτό θα κάνω σίγουρα. Θέλω να την βάλω από μικρή στην φιλοσοφία του ελεύθερου λογισμικού :ugeek: . Βέβαια τι να καταλάβει μικρο παιδί! Αλλά σίγουρα όταν θα μεγαλώσει θα έχω μαγειρέψει έτσι που να της είναι δύσκολη η μετάβαση σε windows! :lol: Εγώ στη μητέρα της το ξεκαθάρισα...windows ΔΕΝ ΣΟΥ ΒΑΖΩ! :P Λέω να δοκιμάσω το Doudou Linux και μετά το επόμενο βήμα είναι xubuntu
:problem: ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ!!! :D
Γνώσεις ⇛ Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμός: Ευσεβής πόθος ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό ⇛ BunsenLabs 8.2 "Hydrogen" σε Toshiba satellite C660D 10D
Προδιαγραφές ⇛ AMD V140 │ 2GB │ ATI Mobility Radeon HD 4200 Series │ Realtec RTL8188C Wireless LAN 802.11n PCI-E NIC│Realtec HD Audio │ 15.4" - 1366x768
Άβαταρ μέλους
Muttley Black
punkTUX
punkTUX

IRC: MuttleyBlack
Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Περιβάλλον Εργασίας / Εμφάνιση / Εφέ / Customization