Ubuntu 10.10 - Πρόβλημα Θεμάτων  Το θέμα επιλύθηκε

...unity, kde, gnome, xfce, κλπ ...compiz, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την λειτουργία του unity δοκιμάστε να το επαναφέρετε με την παρακάτω εντολή σε τερματικό.
unity --reset (ισχύει μέχρι και την 12.04)

Ubuntu 10.10 - Πρόβλημα Θεμάτων

Δημοσίευσηαπό mixasgr » 01 Νοέμ 2010, 02:42

Καλησπέρα σας! Πιθανώς πέτυχα ένα μικρό bug στο 10.10 αλλά θέλω να ακούσω και άλλες γνώμες.
Έχω συναντήσει το "πρόβλημα" σε 2 υπολογιστές, σε έναν που έχω κάνει αναβάθμιση από 10.04 και σε έναν με νέα εγκατάσταση.
Αν και αρχικά δεν φαίνεται να έχουν σχέση μάλλον έχουν. Για να είμαι πιο συγκεκριμένος το πρόβλημα είναι το εξής.

1)Στο υπολογιστή που έχω κάνει αναβάθμιση έχω ένα γενικό χρήστη που δεν έχει δικαιώματα διαχείρισης.
(Ο βασικός χρήστης-διαχειριστής δεν παρουσιάζει αυτό το πρόβλημα.)
Το theme που είχε στην 10.04 δεν ήταν το default αλλά το clearlooks ένα πιο ανοικτόχρωμο-μπλε.

Τέλοσπάντων, τώρα μετά την αναβάθμιση έχει κρατήσει αυτό το theme, ας το πούμε "clearlooks(10.04)", όμως δεν είναι λειτουργεί σωστά με την νέα έκδοση του gnome, δηλαδή πχ τα κουμπιά που είναι πάνω από το πληκτρολόγιο κ αυξάνει-μειώνει ο ήχος δεν λειτουργούν και γενικά δεν εμφανίζονται σωστά τα γραφικά πχ η μπάρα του πίνακα εφαρμογών κτλ.

Αν πάω στο "Εμφάνιση" και επιλέξω το clearlooks φορτώνει κανονικά, την έκδοση δηλαδή clearlooks(10.10) κ όλα λειτουργούν οκ.

Το πρόβλημα που έχω είναι ότι αν κάνω reboot το μηχάνημα δεν κρατάει το clearlooks(10.10) αλλά φορτώνει πάλι το "clearlooks(10.04)".
Το ίδιο κάνει όποιο θέμα και αν βάλω.

2) Σε νέα εγκατάσταση, σε άλλο υπολογιστή με το default θέμα επιλεγμένο, αν κάνω log-out/αποσύνδεση και μετά login, εμφανίζει το θέμα όπως το κατσουρεμένο όπως πχ στο πάνω το "clearlooks(10.04)".
Το θέμα λύνεται αν κάνω επανεκκίνηση.
Ο παραπάνω χρήστης έχει δικαιώματα διαχειριστή.

Φαντάζομαι ότι κάτι παίζει με τον διαχειριστή θεμάτων...
Το έχει συναντήσει κανένας σας; Καμιά ιδέα;
Ευχαριστώ
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Καλό / Προγραμματισμός: Καλός / Αγγλικά: Καλά
Χubuntu 12.04 64bit
Mixas PC: E8400 (3GHz,6MB) / 6GB RAM / NVIDIA 9600gt (512MB) / Όχι Wireless / Όχι Buetooth / RealTek ALC883 HD Audio Controller / 19" SXGA
Άβαταρ μέλους
mixasgr
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Ubuntu 10.10 - Πρόβλημα Θεμάτων

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 01 Νοέμ 2010, 11:34

Για την πρώτη περίπτωση αν μπεις σα διαχειριστής και βγάλεις τελείως το θέμα clearlooks και το περάσεις πάλι τι θα κάνει?
Για την 2 δεν ξεω να σου πω δεν έχω περάσει ούτε έχω σκοπό να το κάνω την 10.10, αλλά σε φιλους που την έχω περάσει και την έχω δουλέψει λίγο δεν έχω δει κάτι τέτοιο. Έχω δει τα άπειρα όμως και προσωπικά και στην κοινότητα για ασυμβατότητες?-προβλήματα? του gnome 10.10 με το compiz.
...Open minds using open source...
Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω | Προγραμματισμός: Πολύ λίγα | Αγγλικά: οφ κορς
Desktop -> Dual Core 2.5GHz, 5Gb of Ram, 640Gb HD, Nvidia 9500GT + Ubuntu 13.10 = Life is simple...
Notebook -> 10.04 dual boot Win 7 σε lenovo ideapad U350
;) Οδηγός προς Νεοεισερχομένους ;) Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες ;) http://UbuntuForums.org ;)
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mixasgr » 02 Νοέμ 2010, 01:04

s.dalas έγραψε:Για την πρώτη περίπτωση αν μπεις σα διαχειριστής και βγάλεις τελείως το θέμα clearlooks και το περάσεις πάλι τι θα κάνει?
Για την 2 δεν ξεω να σου πω δεν έχω περάσει ούτε έχω σκοπό να το κάνω την 10.10, αλλά σε φιλους που την έχω περάσει και την έχω δουλέψει λίγο δεν έχω δει κάτι τέτοιο. Έχω δει τα άπειρα όμως και προσωπικά και στην κοινότητα για ασυμβατότητες?-προβλήματα? του gnome 10.10 με το compiz.

Βασικά αυτό το πράγμα που εμφανίζει είναι σαν κατάλοιπο από την προηγούμενη έκδοση... δεν υπάρχει κάτι-κάπου που θα μπορούσα να το ξηλώσω.
Όπως δλδ κάνει load τα στοιχεία που χρειάζεται με το που κάνεις login, απλά δεν μπορεί να φορτώσει το θέμα που έχω ορίσει και πετάει αυτό το πράγμα-κατάλοιπο από το 10.04. Ξέρεις μήπως πιο αρχείο μέσα στο gnome είναι υπεύθυνο για την φόρτωση θέματος;
Χubuntu 12.04 64bit
Mixas PC: E8400 (3GHz,6MB) / 6GB RAM / NVIDIA 9600gt (512MB) / Όχι Wireless / Όχι Buetooth / RealTek ALC883 HD Audio Controller / 19" SXGA
Άβαταρ μέλους
mixasgr
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 02 Νοέμ 2010, 01:12

Λογικά θα πρέπει να είναι κάπου σ' έναν κρυφό φάκελο του προσωπικού φακέλου (home) του χρήστη, αλλά δεν έχω ιδέα τι και πως.
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό s.dalas » 02 Νοέμ 2010, 01:14

mixasgr έγραψε:Ξέρεις μήπως πιο αρχείο μέσα στο gnome είναι υπεύθυνο για την φόρτωση θέματος;

Όχι δεν το γνωρίζω αλλά ίσως να μπορούμε να το βρούμε ακολουθώντας μια διαδικασία εγκατάστασης. Θα το κοιτάξω.
mixasgr έγραψε:δεν υπάρχει κάτι-κάπου που θα μπορούσα να το ξηλώσω.

Βγάλε τελείως το θέμα και μετά ξαναπέρασέ το. Να δεις τι θα κάνει.
...Open minds using open source...
Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω | Προγραμματισμός: Πολύ λίγα | Αγγλικά: οφ κορς
Desktop -> Dual Core 2.5GHz, 5Gb of Ram, 640Gb HD, Nvidia 9500GT + Ubuntu 13.10 = Life is simple...
Notebook -> 10.04 dual boot Win 7 σε lenovo ideapad U350
;) Οδηγός προς Νεοεισερχομένους ;) Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες ;) http://UbuntuForums.org ;)
Άβαταρ μέλους
s.dalas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mixasgr » 02 Νοέμ 2010, 01:40

Η αλήθεια είναι ότι δεν ασχολήθηκα πολύ με το θέμα... γιατί το παραπάνω προβληματικό pc είναι το laptop του αδελφού μου... :lol: και θα ήθελα μια γνώμη μήπως έτυχε σε κάποιον ήδη.
Τώρα το έχω στα χέρια μου και θα ανεβάσω μερικά printscreen σύντομα για να καταλάβετε τι εννοώ.
Θα ανοίξω κ από τερματικό το gnome-appearance-properties για να δω μήπως βγάζει τπτ...

-----------------------------------------------------------------------

1)Λοιπόν... κατα την 1η εκκίνηση και είσοδο στον χωρίς δικαιώματα λογαριασμό εμφανίζεται το παρακάτω, το κατσουρεμένο clearlooks(10.04) που λέω παραπάνω... (παλιά εικονίδια, μενού κτλ και μερικά δεν εμφανίζονται σωστά)
Εικόνα

2)Με το που θα πατήσω να μπώ στο Προτιμήσεις > "Εμφάνιση"... το θέμα αλλάζει αυτόματα στο νέο clearlooks(10.10), ωστόσο μερικά πράγματα όπως πχ μερικά εικονίδια κτλ παραμένουν τα ίδια.
Εικόνα

3)Αν αλλάξω τώρα θέμα θα το εμφανίσει κανονικά, χωρίς να αλλάξουν κάποια εικονίδια. Αν κάνω αποσύνδεση κ επανασύνδεση, τότε το θέμα που έβαλα θα το εμφανίσει 100% σωστά.
Εικόνα

4)Αν κάνω επανεκκίνση... τότε χάνονται όλα και ξεκινάμε από την αρχή με το κουτσουρεμένο θέμα.

Από τερματικό αν τρέξω την "Εμφάνιση" μου δίνει το εξής:
Κώδικας: Επιλογή όλων
gnome-appearance-properties %F

(gnome-appearance-properties:2240): Gdk-CRITICAL **: IA__gdk_display_sync: assertion `GDK_IS_DISPLAY (display)' failed

(gnome-appearance-properties:2240): Gdk-CRITICAL **: IA__gdk_display_sync: assertion `GDK_IS_DISPLAY (display)' failed

Υ.Γ Θα μπορούσα να σβήσω και να ξαναφτιάξω τον χρήστη, έτσι κ αλλιώς είναι απλά γενικός αλλά το θέμα είναι να βρούμε τι παίζει και να το φτιάξουμε! :geek:
Χubuntu 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
mixasgr
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pros » 02 Νοέμ 2010, 05:19

Ακούγεται σαν πρόβλημα του προσαρμοσμένου θέματος.
Όλα τα προσαρμοσμένα θέματα και εικονίδια, είναι στους φακέλους .themes και .icons στον φάκελο χρήστη.
Διέγραψε τα, για να είσαι σίγουρος ότι το πρόβλημα δεν οφείλεται σε αυτά.

Αν είχες πειράξει τα θέματα στον φάκελο /usr/share/themes και /usr/share/icons
στην προηγούμενη εγκατάσταση και αναβάθμισες, οι προσαρμογές μεταφέρθηκαν στην νέα εγκατάσταση.
Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να επανεγκαταστήσεις τα θέματα μετά από πλήρη απομάκρυνση τους...

Τα «παλιά εικονίδια» είναι απλά το gnome icon theme,
που χρησιμοποιείται από προεπιλογή όταν δεν φορτώνει σωστά το θέμα...

Την συμπεριφορά που λες την βλέπω και εγώ κάποιες φορές,
αλλά το προσαρμοσμένο θέμα το μεταφέρω με συνεχείς τροποποιήσεις από την 8.04

Στις 10.04 και 10.10, υπάρχουν όντως προβλήματα με το gnome
και τον διαχειριστή παραθύρων (αφορούν κυρίως το compiz, αλλά και το metacity)
αλλά και την εφαρμογή του θέματος (gnome-settings-daemon).
Launchpad bug: #649809 και Launchpad bug: #579709

Το πρόβλημα που αναφέρεις μπορεί να είναι συνδυασμός όλων των παραπάνω,
αλλά πιστεύω ότι το προσαρμοσμένο θέμα είναι η πιο πιθανή αιτία...

Επεξεργασία:
Νεότερα από το Launchpad

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+sour ... omments/54
http://ubuntuforums.org/showthread.php? ... =GTK+theme

Αν δεν έχεις αποτέλεσμα, απομακρύνοντας το προσαρμοσμένο θέμα, δοκίμασε την παρακάτω εντολή.

Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-get install --reinstall gnome-settings-daemon
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

IRC: sterios
Εκτύπωση

Re: Ubuntu 10.10 - Πρόβλημα Θεμάτων  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό mixasgr » 02 Νοέμ 2010, 09:38

Ευχαριστώ για την απάντηση! :thumbup:

Επειδή δεν χρησιμοποιώ ο ίδιος αυτόν τον υπολογιστή, ούτε τον χρήστη, δεν ξέρω αν το θέμα ήταν "προσαρμοσμένο" ή αν ήταν το κανονικό "clearlooks".
Την αναβάθμιση την έκανα από τον χρήστη του αδελφού μου που έχει δικαιώματα root.

Το θέμα φαίνεται πως διορθώθηκε...
έδωσα στον χρήστη "geniko" δικαιώματα διαχειριστή, συνδέθηκα, έβαλα το θέμα για να το φορτώσει κανονικά, έκανα αποσύνδεση, επανασύνδεση για να το φορτώσει 100%, μετά επανεκκίνηση και... βουαλά... φτιάχθηκε. :shock:

Έβγαλα τα δικαιώματα root από τον χρήστη και συνεχίζει να είναι οκ.
Μάλλον θα ήταν θέμα δικαιωμάτων, που λόγω του περιορισμού του χρήστη δεν το άφηνε να φορτώσει τις νέες ρυθμίσεις.

Καλημέρα!
Χubuntu 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
mixasgr
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περιβάλλον Εργασίας / Εμφάνιση / Εφέ / Customization