Καλησπέρα σας! Πιθανώς πέτυχα ένα μικρό bug στο 10.10 αλλά θέλω να ακούσω και άλλες γνώμες.
Έχω συναντήσει το "πρόβλημα" σε 2 υπολογιστές, σε έναν που έχω κάνει αναβάθμιση από 10.04 και σε έναν με νέα εγκατάσταση.
Αν και αρχικά δεν φαίνεται να έχουν σχέση μάλλον έχουν. Για να είμαι πιο συγκεκριμένος το πρόβλημα είναι το εξής.
1)Στο υπολογιστή που έχω κάνει αναβάθμιση έχω ένα γενικό χρήστη που δεν έχει δικαιώματα διαχείρισης.
(Ο βασικός χρήστης-διαχειριστής δεν παρουσιάζει αυτό το πρόβλημα.)
Το theme που είχε στην 10.04 δεν ήταν το default αλλά το clearlooks ένα πιο ανοικτόχρωμο-μπλε.
Τέλοσπάντων, τώρα μετά την αναβάθμιση έχει κρατήσει αυτό το theme, ας το πούμε "clearlooks(10.04)", όμως δεν είναι λειτουργεί σωστά με την νέα έκδοση του gnome, δηλαδή πχ τα κουμπιά που είναι πάνω από το πληκτρολόγιο κ αυξάνει-μειώνει ο ήχος δεν λειτουργούν και γενικά δεν εμφανίζονται σωστά τα γραφικά πχ η μπάρα του πίνακα εφαρμογών κτλ.
Αν πάω στο "Εμφάνιση" και επιλέξω το clearlooks φορτώνει κανονικά, την έκδοση δηλαδή clearlooks(10.10) κ όλα λειτουργούν οκ.
Το πρόβλημα που έχω είναι ότι αν κάνω reboot το μηχάνημα δεν κρατάει το clearlooks(10.10) αλλά φορτώνει πάλι το "clearlooks(10.04)".
Το ίδιο κάνει όποιο θέμα και αν βάλω.
2) Σε νέα εγκατάσταση, σε άλλο υπολογιστή με το default θέμα επιλεγμένο, αν κάνω log-out/αποσύνδεση και μετά login, εμφανίζει το θέμα όπως το κατσουρεμένο όπως πχ στο πάνω το "clearlooks(10.04)".
Το θέμα λύνεται αν κάνω επανεκκίνηση.
Ο παραπάνω χρήστης έχει δικαιώματα διαχειριστή.
Φαντάζομαι ότι κάτι παίζει με τον διαχειριστή θεμάτων...
Το έχει συναντήσει κανένας σας; Καμιά ιδέα;
Ευχαριστώ