Kubuntu και διάφορα προβλήματα(?) εφαρμογών!

...unity, kde, gnome, xfce, κλπ ...compiz, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την λειτουργία του unity δοκιμάστε να το επαναφέρετε με την παρακάτω εντολή σε τερματικό.
unity --reset (ισχύει μέχρι και την 12.04)

Kubuntu και διάφορα προβλήματα(?) εφαρμογών!

Δημοσίευσηαπό emmsarris » 13 Νοέμ 2011, 19:43

Γειά χαρά παιδιά. Πρόσφατα (με όλα τα θέματα του gnome3) είπα να δώσω μια ευκαιρία σε καθημερινή χρήση στο kde/kubuntu. Πάντα είχα είτε ένα partition είτε σε κάποιον άλλο υπολογιστή KDE, αλλά ποτέ σε καθημερινή χρήση.
Εδώ λοιπόν και μια βδομάδα περίπου δουλεύω σε kubuntu και έχω κάποια ψιλοπροβληματάκια. Δεν είναι ότι με ενοχλούν, αλλά αν μπορούσα να τα διορθώσω δε θα ήταν κι άσχημα.
1ον: O Kopete και το Kmess δε συνδέονται με τίποτα στο WLM και στο Yahoo! Δείχνουν ότι συνδέονται αλλά δεν εμφανίζουν τίποτα. O Pidgin πάλι δεν έχει πρόβλημα. Συμβαίνει και με αυτές τις εφαρμογές ή κάτι παίζει πάλι με αυτό το ρημάδι το πορτοφόλι..?
2ον: Παίζω μερικά τραγούδια και μόλις κλείσω τον Amarok, εσχάτως το παρατήρησα και στον Clementine, κολλάει το άπαν σύμπαν! Κάποιες φορές προλαβαίνω να κάνω Alt+F2 kill -9 -1 και ξαναξεκινάω, αλλά δεν είναι δουλειά αυτή! Άλλες φορές δε μπορώ να χρησιμοποιήσω ούτε το alt+F2 και καταφεύγω σε Ctrl+Alt+F2,3..., ενώ μία φορά δε μπορούσα ούτε αυτό να κάνω και πάτησα το κουμπί του τερματισμού. Πως μπορώ να δω τι φταίει;
3ον: Αν κάνω αποσύνδεση, χάνει τις ρυθμίσεις των γραμματοσειρών. Καλά αυτό το θυμάμαι ήδη από το 10.04!
4ον: Έχω απεγκαταστήσει τον rekonq, και όταν πάω στις ρυθμίσεις του kdm να αναζητήσω θέμα, επιμένει να καλεί το rekonq, και να μου χαλάει τις ρυθμίσεις των προεπιλεγμένων εφαρμογών, δηλαδή του Firefox!
5ον: Γιατί δε μπορώ να αλλάξω και να βάλω το δικό μου θέμα και γραμματοσειρές και στις εφαρμογές που τρέχω ως υπερχρήστης (πχ kdesudo dolphin,kate κλπ);
Δοκίμασα με kdesudo systemsettings μήπως και.... αλλά δεν!

Για να είμαι ειλικρινής τώρα έχω βάλει να κατέβει το KDE SC 4.7.3 από ppa, οπότε αν επιλυθεί κάτι το σημειώνω.
Spoiler: show
⇛ Linux:Μαθαίνω┃Προγραμματισμός:DVF77 :lol: στη σχολή┃Αγγλικά:Καλά┃Ιταλικά:Μέτρια┃Γαλλικά:Λίγα
Desktop ubuntu 20.04
Intel Celeron G3900@2.8GHz┃8GB RAM(2400MHz)┃AsRock H110M-HDV┃LG 22MT84DFs@1920x1080
Laptop ubuntu 20.04
HP Probook 430 G2: Intel Core i5 4200 @1,7GHz┃Intel HD 4400┃8GB RAM DDR3(1600MHz)┃1TB SSD SAMSUNG 860 EVO
Άβαταρ μέλους
emmsarris
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Re: Kubuntu και διάφορα προβλήματα(?) εφαρμογών!

Δημοσίευσηαπό nickkefi » 13 Νοέμ 2011, 20:52

emmsarris έγραψε:κάτι παίζει πάλι με αυτό το ρημάδι το πορτοφόλι..?

Το kwallet μπορείς να το απενεργοποιήσεις τελείως, εγώ δεν το χρησιμοποιώ
emmsarris έγραψε:Παίζω μερικά τραγούδια και μόλις κλείσω τον Amarok, εσχάτως το παρατήρησα και στον Clementine, κολλάει το άπαν σύμπαν!
.
Τι phonon backend; δοκίμασε να αλλάξεις μεταξύ vlc και gstreamer
emmsarris έγραψε:Αν κάνω αποσύνδεση, χάνει τις ρυθμίσεις των γραμματοσειρών

Νομίζω είναι του kubuntu αυτό το bug, δεν παίρνω και όρκο όμως... Τσίγκλισε κανέναν developer...
emmsarris έγραψε:Έχω απεγκαταστήσει τον rekonq, και όταν πάω στις ρυθμίσεις του kdm να αναζητήσω θέμα, επιμένει να καλεί το rekonq

Στις ρυθμίσεις συστήματος κάπου έχει να επιλέξεις προεπιλεγμένα προγράμματα, μεταξύ τους και περιηγητή.
emmsarris έγραψε:Γιατί δε μπορώ να αλλάξω και να βάλω το δικό μου θέμα και γραμματοσειρές και στις εφαρμογές που τρέχω ως υπερχρήστης (πχ kdesudo dolphin,kate κλπ);

Δεν έχω ιδέα
Όλο ubuntu, ubuntu... Δοκιμάστε και καμιά άλλη διανομή...
Άβαταρ μέλους
nickkefi
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό emmsarris » 13 Νοέμ 2011, 21:18

Thanx nickkefi...
1. Μα επειδή το έχω απενεργοποιήσει το φοβάμαι. Επειδή σε κάτι δοκιμές που είχα κάνει στο 10.10, όταν απενεργοποιούσα το πορτοφόλι δε με άφηνε καν να συνδεθώ ασύρματα. Βρε αμάν βρε ζαμάν, τίποτα!
2. Phonon-gstreamer. Δοκίμασα με vlc, τα ίδια... Άσε που το vlc δεν υποστηρίζει equalizer...
3. Ναι κάπου νομίζω είχα δει bug report
4. Μά κάθε φορά αλλάζω στις ρυθμίσεις συστήματος τις προεπιλεγμένες εφαρμογές και βάζω το firefox, αλλά μόλις μπώ στις ρυθμίσεις του KDM, πάει και μου ξαναβάζει rekonq!

ps 6ον: Πολλές φορές κάτι παθαίνει και δεν κάνει τερματισμό, επανεκκίνηση κλπ, από κανένα από τα μενού (kickoff, κλασσικό, lancelot) απλά γκριζάρει και περιμένει! Για οποιαδήποτε ενέργεια να δώσω εντολή σε τερματικό....
⇛ Linux:Μαθαίνω┃Προγραμματισμός:DVF77 :lol: στη σχολή┃Αγγλικά:Καλά┃Ιταλικά:Μέτρια┃Γαλλικά:Λίγα
Desktop ubuntu 20.04
Intel Celeron G3900@2.8GHz┃8GB RAM(2400MHz)┃AsRock H110M-HDV┃LG 22MT84DFs@1920x1080
Laptop ubuntu 20.04
HP Probook 430 G2: Intel Core i5 4200 @1,7GHz┃Intel HD 4400┃8GB RAM DDR3(1600MHz)┃1TB SSD SAMSUNG 860 EVO
Άβαταρ μέλους
emmsarris
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nickkefi » 13 Νοέμ 2011, 22:14

Το πρόβλημα με το kubutnu είναι ότι παίρνει πολλά από τα συμπληρωματικά στο kde πακέτα από το debian, που είναι αρκετά παλαιά. Σε προτρέπω (εντόνως!) να βάλεις το τελευταίο kubuntu (11.10).

Εγώ για όλα αυτά και αρκετά άλλα πήγα σε opensuse, Αυτό που θα ήθελα όμως, είναι να υπήρχε ενδιαφέρον στο debian για το kde 4...
Όλο ubuntu, ubuntu... Δοκιμάστε και καμιά άλλη διανομή...
Άβαταρ μέλους
nickkefi
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό emmsarris » 14 Νοέμ 2011, 01:22

Μα στο 11.10 είμαι! H oneiric έχει KDE 4.7.2 γι'αυτό έβαλα το ppa! Αλλά καμία βελτίωση...
Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ περιμένω το SUSE κι ελπίζω αυτή τη φορά να μπορέσω να bootάρω, γιατί στις τελευταίες 2 εκδόσεις δε μπορώ να ξεκινήσω την 64bit έκδοση στο laptop!
Desktop ubuntu 20.04
Laptop ubuntu 20.04
Άβαταρ μέλους
emmsarris
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Περιβάλλον Εργασίας / Εμφάνιση / Εφέ / Customization