Γειά χαρά παιδιά. Πρόσφατα (με όλα τα θέματα του gnome3) είπα να δώσω μια ευκαιρία σε καθημερινή χρήση στο kde/kubuntu. Πάντα είχα είτε ένα partition είτε σε κάποιον άλλο υπολογιστή KDE, αλλά ποτέ σε καθημερινή χρήση.
Εδώ λοιπόν και μια βδομάδα περίπου δουλεύω σε kubuntu και έχω κάποια ψιλοπροβληματάκια. Δεν είναι ότι με ενοχλούν, αλλά αν μπορούσα να τα διορθώσω δε θα ήταν κι άσχημα.
1ον: O Kopete και το Kmess δε συνδέονται με τίποτα στο WLM και στο Yahoo! Δείχνουν ότι συνδέονται αλλά δεν εμφανίζουν τίποτα. O Pidgin πάλι δεν έχει πρόβλημα. Συμβαίνει και με αυτές τις εφαρμογές ή κάτι παίζει πάλι με αυτό το ρημάδι το πορτοφόλι..?
2ον: Παίζω μερικά τραγούδια και μόλις κλείσω τον Amarok, εσχάτως το παρατήρησα και στον Clementine, κολλάει το άπαν σύμπαν! Κάποιες φορές προλαβαίνω να κάνω Alt+F2 kill -9 -1 και ξαναξεκινάω, αλλά δεν είναι δουλειά αυτή! Άλλες φορές δε μπορώ να χρησιμοποιήσω ούτε το alt+F2 και καταφεύγω σε Ctrl+Alt+F2,3..., ενώ μία φορά δε μπορούσα ούτε αυτό να κάνω και πάτησα το κουμπί του τερματισμού. Πως μπορώ να δω τι φταίει;
3ον: Αν κάνω αποσύνδεση, χάνει τις ρυθμίσεις των γραμματοσειρών. Καλά αυτό το θυμάμαι ήδη από το 10.04!
4ον: Έχω απεγκαταστήσει τον rekonq, και όταν πάω στις ρυθμίσεις του kdm να αναζητήσω θέμα, επιμένει να καλεί το rekonq, και να μου χαλάει τις ρυθμίσεις των προεπιλεγμένων εφαρμογών, δηλαδή του Firefox!
5ον: Γιατί δε μπορώ να αλλάξω και να βάλω το δικό μου θέμα και γραμματοσειρές και στις εφαρμογές που τρέχω ως υπερχρήστης (πχ kdesudo dolphin,kate κλπ);
Δοκίμασα με kdesudo systemsettings μήπως και.... αλλά δεν!
Για να είμαι ειλικρινής τώρα έχω βάλει να κατέβει το KDE SC 4.7.3 από ppa, οπότε αν επιλυθεί κάτι το σημειώνω.