Εμφανιση του my computer και λοιπα προβληματακια

...unity, kde, gnome, xfce, κλπ ...compiz, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την λειτουργία του unity δοκιμάστε να το επαναφέρετε με την παρακάτω εντολή σε τερματικό.
unity --reset (ισχύει μέχρι και την 12.04)

Εμφανιση του my computer και λοιπα προβληματακια

Δημοσίευσηαπό evoni » 12 Δεκ 2011, 14:05

Καλησπερα και καλως σας βρηκα.

Εχω την τελευταια εκδοση των ubuntu αλλα αντιμετωπιζω τα εξης προβληματα, ελπιζω να μπορειτε να βοηθησετε.

1) Πολλες φορες δεν παιζει ο ηχος ή τα βιντεο "τρεχουν" πολυ γρηγορα λες και ειναι σε ff. Αν κανω επανεκινηση, λυνεται.

2) Δεν μπορω να εμφανισω το my computer στην sidebar. Προσπαθησα να κανω μερικα tips που βρηκα στο νετ, αλλα ματαια.

3) Οταν ανοιγω εναν φακελο, δεν εμφανιζεται η πλαγια στηλη με την οποια μπορω να μεταφερθω σε προηγουμενο φακελο, κοινως δεν μπορω να δω πουθενα μαζεμενα ολα τα εικονιδια των δισκων. Ως εκ τουτου, ειναι αδυνατον να εχω προσβαση στα αρχεια που εχω αποθηκευμενα στα windows γιατι δεν μπορω να μπω στο φακελο μου και ετσι δεν δουλευει ουτε η συντομευση που εχω πανω στην επιφανεια εργασιας.

Ελπιζω να καταλαβατε τι εννοω, με αυτα που γραφω, ειμαι αρκετα ασχετη για να εξηγησω σωστα.. :roll:
evoni
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Εμφανιση του my computer και λοιπα προβληματακια

Δημοσίευσηαπό simosx » 12 Δεκ 2011, 14:23

Καλώς ήρθες στο φόρουμ της ελληνικής κοινότητας Ubuntu-gr!

evoni έγραψε:
1) Πολλες φορες δεν παιζει ο ηχος ή τα βιντεο "τρεχουν" πολυ γρηγορα λες και ειναι σε ff. Αν κανω επανεκινηση, λυνεται.

Μπορεί να σχετίζεται με την κάρτα ήχου ή την κάρτα γραφικών, και συγκεκριμένα με τους αντίστοιχους οδηγούς (drivers).
Δες στο viewtopic.php?f=6&t=15460 τη διαδικασία όπου «φτιάχνεις την υπογραφή σου», όπου ουσιαστικά θα προσθέσει πληροφορίες για την έκδοση Ubuntu που έχεις, και τι υλικό (hardware) υπάρχει.

evoni έγραψε:
2) Δεν μπορω να εμφανισω το my computer στην sidebar. Προσπαθησα να κανω μερικα tips που βρηκα στο νετ, αλλα ματαια.

Πιστεύω ότι χρησιμοποιείς το Unity. Μπορεί να μπει μια φορά κάθε εφαρμογή στην πλευρική κάθετη μπάρα, οπότε μιας και υπάρχει ήδη ο αρχικός κατάλογος, θέλει κάτι παραπάνω για να μπει σύνδεσμος προς το «Ο υπολογιστής μου».
Δε γνωρίζω πως γίνεται και πιστεύω ότι κάποιος θα το απαντήσει σύντομα.
Δες και τους οδηγούς (βίντεο) για το Unity από τη λίστα στο http://www.youtube.com/playlist?list=PL6EF555AB61761B38

evoni έγραψε:
3) Οταν ανοιγω εναν φακελο, δεν εμφανιζεται η πλαγια στηλη με την οποια μπορω να μεταφερθω σε προηγουμενο φακελο, κοινως δεν μπορω να δω πουθενα μαζεμενα ολα τα εικονιδια των δισκων. Ως εκ τουτου, ειναι αδυνατον να εχω προσβαση στα αρχεια που εχω αποθηκευμενα στα windows γιατι δεν μπορω να μπω στο φακελο μου και ετσι δεν δουλευει ουτε η συντομευση που εχω πανω στην επιφανεια εργασιας.

Για να μεταφερθείς στον προηγούμενο φάκελο πατάς στο Πίσω.
Για να αντιγράψεις/μεταφέρεις αρχεία μεταξύ φακέλων αρκεί να πατήσεις F3 (Προβολή→Πρόσθετη στήλη), και μετά επιλέγεις τι να δείχνει κάθε στήλη.
Για τη συντόμευση προς κάποιο κατάλογο, κτλ, αυτά τα βάζεις στο διαχειριστή αρχείων (το πρόγραμμα όπου δείχνει τα αρχεία), και μπαίνει αριστερά κάτω, εκεί όπου έχει ήδη συντομεύσεις προς «Έγγραφά», «Μουσική», «Λήψεις», «Βίντεο», Ubuntu One.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Επιστροφή στο Περιβάλλον Εργασίας / Εμφάνιση / Εφέ / Customization