Καλώς ήρθες στο φόρουμ της ελληνικής κοινότητας Ubuntu-gr!
evoni έγραψε:
1) Πολλες φορες δεν παιζει ο ηχος ή τα βιντεο "τρεχουν" πολυ γρηγορα λες και ειναι σε ff. Αν κανω επανεκινηση, λυνεται.
Μπορεί να σχετίζεται με την κάρτα ήχου ή την κάρτα γραφικών, και συγκεκριμένα με τους αντίστοιχους οδηγούς (drivers).
Δες στο
viewtopic.php?f=6&t=15460 τη διαδικασία όπου «φτιάχνεις την υπογραφή σου», όπου ουσιαστικά θα προσθέσει πληροφορίες για την έκδοση Ubuntu που έχεις, και τι υλικό (hardware) υπάρχει.
evoni έγραψε:
2) Δεν μπορω να εμφανισω το my computer στην sidebar. Προσπαθησα να κανω μερικα tips που βρηκα στο νετ, αλλα ματαια.
Πιστεύω ότι χρησιμοποιείς το Unity. Μπορεί να μπει μια φορά κάθε εφαρμογή στην πλευρική κάθετη μπάρα, οπότε μιας και υπάρχει ήδη ο αρχικός κατάλογος, θέλει κάτι παραπάνω για να μπει σύνδεσμος προς το «Ο υπολογιστής μου».
Δε γνωρίζω πως γίνεται και πιστεύω ότι κάποιος θα το απαντήσει σύντομα.
Δες και τους οδηγούς (βίντεο) για το Unity από τη λίστα στο
http://www.youtube.com/playlist?list=PL6EF555AB61761B38evoni έγραψε:
3) Οταν ανοιγω εναν φακελο, δεν εμφανιζεται η πλαγια στηλη με την οποια μπορω να μεταφερθω σε προηγουμενο φακελο, κοινως δεν μπορω να δω πουθενα μαζεμενα ολα τα εικονιδια των δισκων. Ως εκ τουτου, ειναι αδυνατον να εχω προσβαση στα αρχεια που εχω αποθηκευμενα στα windows γιατι δεν μπορω να μπω στο φακελο μου και ετσι δεν δουλευει ουτε η συντομευση που εχω πανω στην επιφανεια εργασιας.
Για να μεταφερθείς στον προηγούμενο φάκελο πατάς στο Πίσω.
Για να αντιγράψεις/μεταφέρεις αρχεία μεταξύ φακέλων αρκεί να πατήσεις F3 (Προβολή→Πρόσθετη στήλη), και μετά επιλέγεις τι να δείχνει κάθε στήλη.
Για τη συντόμευση προς κάποιο κατάλογο, κτλ, αυτά τα βάζεις στο διαχειριστή αρχείων (το πρόγραμμα όπου δείχνει τα αρχεία), και μπαίνει αριστερά κάτω, εκεί όπου έχει ήδη συντομεύσεις προς «Έγγραφά», «Μουσική», «Λήψεις», «Βίντεο», Ubuntu One.